Ворожіння на Андрія

Тема у розділі 'Свята великі та маленькі', створена користувачем Morada, 11 Грудень 2009.

  1. Morada

    Morada Well-Known Member

    Пропоную поділитися спогадами про те як Ви ворожили разом із своїми мамами, бабусями, подругами....Чи здійснились ваші гадання?...Як саме Ви ворожили?

    Я памятаю мені наворожили що я в 24 вийду заміж:girl_crazy: чекаю ще 3 роки ...побачим чи правда!!!..Брали кружку набирали туди воду на волосинку завязували колечко і рахували скільки раіз воно вдариться об краї кружки.....

    Памятаю ще набирали в миску воду на неї ставили гребінець...і потім перед сном під ліжко і мав приснитись суджений який буде переводити через місток...Один мужчина нам разказував що його мама так ворожила і їй приснився її чоловік і справді вийшла за того хто приснився заміж.
     
  2. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

    Відповідь: Ворожіння на Святого Андрія

    Ми кожного року теж таке робили, спочатку в колі родини, потім з подругами. а одного року взагалі в організації(молодіжній) зробили такий собі театралізовані показові вечорниці. в мене завжди інші цифри були: 18,20,25. і майже завжди виходило що має бути спочатку дитина!!!:girl_crazy: а потім заміжжя!
    Головне до того надто серйозно не ставитись, а зберігати як гарний народний звичай.
     
  3. Зорянівонька

    Зорянівонька Well-Known Member

    Відповідь: Ворожіння на Андрія

    Я ще в школі "нагадала", що мій коханий буде називатися Юрій. Маю Юрка:)
     
  4. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Ворожіння на Андрія

    Виправила назву теми, бо Святий і ворожіння аж надто дисонує. :)
    У ворожіння колись бавилася, ніколи нічого не запам*ятовувала. Від часу навернення ніколи тим не займаюся. Мені й так добре, а забавки можна інші знайти, корисніші.
     
  5. Margaryta

    Margaryta Well-Known Member

    Відповідь: Ворожіння на Андрія

    Ми те олись ще за часів інституту і школи бавились в таке, ворожили а зараз щось навіть і згадати неможу нічого вже все забула,що саме ворожили.
     
  6. cleonata

    cleonata Well-Known Member

    Відповідь: Ворожіння на Андрія

    Мені на папірчиках завжди Олег випадав, і жодного Олега до 20 років не знала, то така проблема була, я аж розчарувалась в тих гаданнях, а тут бац - і Олег!, навіть не сподівалась, що він буде моїм чоловіком. Кохаю його міцно!!!!
     
  7. Ірка-Шкірка

    Ірка-Шкірка Well-Known Member

    Відповідь: Ворожіння на Андрія

    Ще в школі було, на Андрія якось з коліжанкою ворожили, позакручували папірці з іменами чоловічими, і під подушку... Вночі (чи зранку) витягнула ім'я, і знаєте - збулось, вийшла потім заміж за такого вредного... якого собі і наворожила сама.

    А тепер я вже доросла стала :girl_curtsey:, і вважаю, не потрібно ворожити, навіть в рамках жарту, чи традиції! Кажу так не через те, що свого "навороженого" чоловіка не люблю, не подумайте :girl_haha: а через те, що все-таки не потрібно зайвий раз свідомо зв'язуватись з невідомими силами...
     
  8. Пундик

    Пундик Well-Known Member

    Відповідь: Ворожіння на Андрія

    А ми завтраз подругами хочемо зібратись і трохи поворожити:),причому ідея виникла настільки спонтанно ,але всі підтримали,(не займалась цим ще зі школи..років 7 пройшло з того часу),може хтось підскаже якийсь метод ворожіння окрім тих що описували дівчата вище?
     
  9. Katrine

    Katrine Member

    Відповідь: Ворожіння на Андрія

    ми колись з подругами переставляли з кутка в куток свої чоботи (бажано по діагоналі), і чий буде першим - той швидше заміж вийде...
    ще брали по варенику (може бути хліб, булочка), клали в рядочок, кликали в будинок собаку (якщо нема - можна кота), і чий він перший вареник вибере - тому дорога в щасливе сімейне життя...
    ще було щось про ключі, ляльку, кришку від пляшки під тарілкою, але вже не згадаю:girl_sad:...
    ну і як всі писали папірчики, стукали колечком по кружці... все стандартно...
    але то було завжди як жарт:girl_smile:
     
  10. Oriana

    Oriana Well-Known Member

    Відповідь: Ворожіння на Андрія

    Моя мама розповідала, що в молодості зі своїми подругами ворожили так : наліпили вареників, кожна дівчина позначила " свій" вареник, і кидали в воду варитися. Дивилися - чий вареник першим випливе, та дівчина першою вийде заміж. Мамин виплив другий. Так і сталося - мама другою, після подруги, одружилася:girl_in_dreams: А ще кидали за спину свої мешти - в яку сторону був повернутий носок, в ту сторону й виходити заміж... А я на папірцях писала імена хлопців і клала під подушку.. На той час я зустрічалася з одним хлопцем, а вранці витягла не його імя!:girl_in_dreams: Витягла "Василя". Тепер заміжня за Василем:girl_in_love:
     
  11. Імель

    Імель Модератор в декреті Команда форуму

    Відповідь: Ворожіння на Андрія

    :girl_flirt::girl_flirt::girl_flirt:
     
  12. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Ворожіння на Андрія

    Ой, ти мені нагадала... Але то на свят-вечір було. Повела мене бабця на ріг хати слухати, звідки пес гавкне. І гавкнули... з Романового балкону. :girl_crazy: У нього якраз два пекінеси були. :girl_haha:
     
  13. kitka

    kitka Well-Known Member

    Відповідь: Ворожіння на Андрія

    То серйоно так і було:girl_haha:???

    Я про ворожіння на Андрія дізналася вже як поїхала до Львова вчитися. В нас на Закарпатті це не дуже має місце. Ну може в селах воно і є.
     
  14. Halina

    Halina Well-Known Member

    Відповідь: Ворожіння на Андрія

    Ой, та то так давно було! Ще у школі, десь у класі 11, бо 11 завжди організовував ті вечорниці. І як у тому віці цікавить тільки одна тема, то і гадання були всі в одному напрямі....як звати коханого, коли вийдеш заміж, що буде після школи.
    - привязували нитки однакової довжини до абажуру (не більше 4-х, щоб не заважали одна одній). дівчата ставали і коли задавали питання хто перший вийде заміж, то всі запалювали ті нитки. чия перша згорить,той і перший вийде заміж!
    - кидали своє взуття через плече. коли воно упаде і куди дивиться носик то з тої сторони буде наречений.
    - під тарілки клали ключі, газету, ляльку і ще якісь речі (не можу згадати, напевно старію). По черзі підходили, питали ті тарілки що буде після школи і відкривали тарілку.
    І ще багато всякого.....
     
  15. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Ворожіння на Андрія

    Так Роман мій сусід. А пси все гавкали... ну бо мнявкати не вміють. :xaxa:
     
  16. Morada

    Morada Well-Known Member

    Відповідь: Ворожіння на Андрія

    А я памятаю на вечорницях в школі...брали хлопця і дівчину привязували їх спинами і казали щоб кожен тягнув в свою сторону от хто сильніший той буде головний в смії....в моїй сімї буде чоловік головний:girl_crazy:
     
  17. Daisy

    Daisy Well-Known Member

    Відповідь: Ворожіння на Андрія

    Ми теж ворожили але я з того навороженого нічого не пам'ятаю, бо сприймала це як жарт. А племіннику сусіда (кавалєр мій нєсостоявшийся) таки наворожила. Закіптила тарілочку знизу над свічкою, а той хлопчина до нас кожний день приходив, коли прийшов то я йому запропонувала поворожити:girl_wink: i він погодився. Зав'язала йому очі хусткою, поставила перед ним зеркало і його пальцем водила по закопченій тарілочці приповідаючи: щоб в моєї нареченої були гарні очі і тим брудним пальцем від сажі проводила по очах, потім гарні губи, рожеві щічки, чорні брови і тд. Розв'язуючи хустку казала, добре дивитись перед себе і він побачить відображення майбутьньої нареченої.:girl_crazy:
    Ой, як мені дісталось потім від мами!:xaxa: бо це племінник отця але й сміху було, а тепер є що згадати.
     
  18. Julietta

    Julietta Member

    Відповідь: Ворожіння на Андрія

    абсолютно погоджуюсь. мені знайома казала, що якщо неправильно ворожити, можна щось не те наробити собі. наприклад, каже, що на дзеркалі взагалі не можна ворожити. так що краще берегтися від того.
     
  19. Morada

    Morada Well-Known Member

    Відповідь: Ворожіння на Андрія

    На рахунок дзеркала згідна...я знаю декілька гадань з допомогою дзеркала але ніколи не пробувала боялася, тож ніби не чисте може пробратись до нас в світ через дзеркало....хоча знаю декілька дівчат котрі пробували так гадати...страшно кажуть...
     
  20. lesja.f

    lesja.f Well-Known Member

    Відповідь: Ворожіння на Андрія

    поки перечитувала дописи згадала що ще у школі писали на папірцях імена хлопців, на ніч поклали під подушку, зранку витягаю "Ярослав" от його і маю! зараз як згадаю мені стає смішно , бо тоді мені дуже подобався один хлопець на ім'я "Андрій" витягнувши не те ім'я , я зі злості витягаю ще один папірець і там ....знову "Ярослав" так що дівчата від долі не втечете........