Твори мистецтва,які нам подобаються

Тема у розділі 'Мистецтво', створена користувачем Picasso, 23 Січень 2010.

  1. levandivka

    levandivka З яйцями...

    Відповідь: Твори мистецтва,які нам подобаються

    Ок. Поясню.
    Тупий копіпаст тупим і залишається, якщо...
    копіпастер від себе особисто, сам, ніц сказати не потрафить.
    Форум - місце обговорення. Розумієте?
     
  2. Picasso

    Picasso New Member

    Відповідь: Твори мистецтва,які нам подобаються



    ---------- Додано в 01:51 ---------- Попередній допис був написаний в 00:15 ----------

    Олександр Архипенко. “Процес шукання став для мене вихідною точкою у мистецтві”
    Народився в Києві 30 травня 1887р. 1902—1905 роках навчався в Київському художньому училищі, з якого був виключений 1905 за участь у студентських виступах, пов'язаних з початком революції 1905—1907. В 1906 продовжив навчання мистецтву у С.Святославського. В 1906 разом з Олександром Богомазовим організував першу виставку своїх творів у Києві. В цьому ж році переїхав до Москви, де в 1906—08 продовжив освіту в Московському училищі живопису, архітектури і скульптури.
    В 1908 — переїхав до Парижу, де продовжив освіту у Паризькій мистецькій школі. У Парижі Архипенко оселився в колонії художників «Вулик» (фр. «La Ruche»), де також жили художники - виходці з України Володимир Баранов-Россіне, Соня Делоне, Натан Альтман. Там познайомився з А.Модільяні, А.Годьє-Бжеско та іншими. Після заснування у Парижі власної школи (1910), здійснив велику подорож з виставкою своїх робіт по Італії, Швеції, Франції, Німечині, Чехословаччині. У 1912 році відбувається перша персональна виставка Архипенка у Хагені (Німеччина). З 1912 по 1914 роки Архипенко викладає у своїй власній Школі Мистецтв у Парижі. 1914 року переїжджає до Ніцци. 1920 року бере участь у Дванадцятому Бієннале у Венеції
    1921 року засновує власну Школу Мистецтв у Берліні.
    З 1923 р. оселився у США, де відкрив школу пластики (Нью-Йорк, 1924), викладав у Чиказькій школі індустріальних мистецтв та університеті в м. Канзас-Сіті.
    Родоначальник кубізму в скульптурі («Боксери», 1914; «Солдат іде», 1917), працював у манері конструктивізму, абстракціонізму та інших новітніх мистецьких течій («Жінка», 1918; «Жозефіна Бонапарте», 1935; «Заратустра», 1948; «Балерина», 1957). Створив новий різновид рельєфної різьби — т.зв. скульптомалярство («Купальниця», 1915; «Жінка, що стоїть», 1919), відкрив і обґрунтував принципи рухомого малярства, сконструював особливий механізм — «архипентуру»(рухомий живопис: за допомогою складного механізму приводяться в рух вузькі кольорові стрічки, що створюють певні композиції, які змінюють образи за примхою митця. Саме за цим принципом до сих пір працюють рекламні бігборди зі змінним зображенням)
    1934 року бере участь у оформленні українського павільйону на виставці у Чикаго, виставляє в ньому свої роботи.
    Більшості його композицій властива манера кубізму, конструктивізму та абстракціонізму.
    Творчість Архипенка мала великий вплив на розвиток модерністського мистецтва, у тому числі архітектури та дизайну в країнах Європи та Америки. Твори О.Архипенка перевернули світові уявлення початку XX ст. про скульптуру. Саме Архипенко вперше «склав» єдину форму з різних нееквівалентних форм, вводячи у композиції скло, дерево, метал, целлулоїд. Пластика, рух, проявлена конструкція і конструктивність, ліричність — основні якості його творів, які були високо оцінені сучасниками — Г.Аполлінером, П.Пікассо, Ф.Леже, М.Дюшаном, Р. и С.Делоне, А.Родченко, П.Ковжуном, послідовниками і дослідниками.
    У 1920—1930-х рр. брав участь у художніх виставках в Україні, працював над пам’ятниками Т.Шевченку, І.Франку, кн. Володимиру Святославичу для парку в Чикаго. За життя Архипенка відбулося 130 його персональних виставок. Твори Архипенка зберігаються в багатьох музеях світу, а також у Національному художньому музеї України, Національному музеї у Львові. 1964, 25 лютого — Олександр Архипенко помер у Нью-Йорку; похований поруч із першою дружиною на кладовищі у Бронксі, Нью-Йорк.
    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] Архипентура
    [​IMG] [​IMG]
     
  3. levandivka

    levandivka З яйцями...

    Відповідь: Твори мистецтва,які нам подобаються

    Викладаєте, чи копіп:cesored:дите (перепрошєю)?

    Десь я то чув..?
    А! Згадав.
    "Это нам дали 15 суток. А для чего? Чтобы ты вёл среди меня разъяснительную работу, а я рос над собой. Ну ладно, давай, бухти мне, как космические корабли бороздят... Большой Театр. А я посплю..." (с)
    [​IMG]
    Доречі. Дуже люблю цей твір мистецтва. :)
    А ще люблю цю скульптуру:
    [​IMG]
     
    Останнє редагування: 25 Січень 2010
  4. Picasso

    Picasso New Member

    Відповідь: Твори мистецтва,які нам подобаються

    [​IMG]
     
  5. Bogdanka

    Bogdanka Well-Known Member

    Відповідь: Твори мистецтва,які нам подобаються

    а мені подобається Van Gogh і його лілії, іриси, пейзажі.
    я колись захищала про нього реферат на іноземній мові про нього, навіть не знаю чому він так подобається, може техніка мазків чи що...
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    от чого не розумію, це його автопртретів...
     
  6. Фіяна

    Фіяна Творча муза 2013

    Відповідь: Твори мистецтва,які нам подобаються

    Не буду оригінальною, мій улюблений художник також Ван Гог.
    [COLOR="Yello w"]2 стіни моєї кухні повністю завішані копіями його картин. Коли готую їсти, відпочиваю дивлячись на репродукції...[/COLOR]

    Мені пощастило бачити картини художника в оригіналі – в музеї Ван Гога в Амстердамі та Мюнхенській Пінакотеці.
    Я була просто вражена мазками – надзвичайно важкі, густі та рельєфні – склалось таке враження, що художник буквально в якомусь пориві дуже енергійно малював, хотів експресивно виплюснути на картину свою душу та емоції…

    Дуже люблю усі його соняхи.
    [​IMG]

    Мені близькі усі його відтінки жовтого кольору та часте поєднання з синім та зеленим у багатьох пейзажах. Навіть на перший погляд похмурі та примітивні роботи – Натюрморт з картоплею та Ті,що їдять картоплю, мають такий внутрішній зміст, свій трагізм та стільки емоційних переживань…
    [​IMG]

    також не дуже розумію... його автопортрети, як на мене, дуже драматичні та трагічні, як і уся його біографія.
     
    Останнє редагування модератором: 26 Січень 2010
  7. Bogdanka

    Bogdanka Well-Known Member

    Відповідь: Твори мистецтва,які нам подобаються

     
  8. Picasso

    Picasso New Member

    Відповідь: Твори мистецтва,які нам подобаються

    Славінський Іван Юхимович
    [​IMG]
    Іван Юхимович Славінський (нар. 1968, Ленінград) - сучасний російський художник, член Спілки художників Росії. Івана Славінського в різні періоди його творчості приписували то до реалістів, то до постмодерністів, то до сюрреалістів. Поєднавши на полотні ці різні манери живопису, Славінський створив свій стиль, свій художній почерк«Живопис Славинського найближче до жанру фантастичного реалізму»
    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]
     
  9. Bilenjka

    Bilenjka New Member

    Відповідь: Твори мистецтва,які нам подобаються

    А я шукаю репродукції Заливахи в неті (і не можу знайти), бо мій сканер зламався!!!:girl_cray::girl_cray::girl_cray:
    Так хотіла поділитися...
     
  10. Ворон

    Ворон Well-Known Member

    Відповідь: Твори мистецтва,які нам подобаються

    Фарби базовані на піґментах змішаних на воді із додачею різних клеїв існували напевне із часів наскельних малюнків періоду палеоліту. Древнєєґипетський папірусний живопис(ґрафіка) відносится до водоемульсійних фарб напр.

    У випадку aquarelle фр. це "арабська" живиця (gum acacia) із двох видів акації Acacia senegal або Acacia seyal змішана із дрібнорозтертим піґментом і водою в основі (можливі інші додатки, мед напр.).

    Із часу Барокко до кінця "Академії" техніка aquarelle тай і взагалі практично будь яка водоемульсійна техніка вживалась для ескізів і в період "Академії" набула статусу ґрафіки. Зрештою тяжко назвати рисунок легенько затонований аквареллю чимось іншим.

    В пост академічний період відбувся перегляд цих понять. В Україні у період червоної опресії було примусове навернення до академістських доґм 19 ст. Тому акварель як техніка автоматично зараховувалась до "ґрафіки".

    В сучасній світовій практиці залежить від куратора до чого він віднесе акварель того чи іншого художника - ґрафіки чи малярства. Здебільшого такий розділ і не робиться тому що у багатьох випадках нечіткий і не потрібний. Акварелі пана Н, офорти пана Н, олійні твори пана Н, рисунок олівцем і санґіною пана Н ітд. Глядач сам робить висновки із побаченого. Не все що намальовано олійними фарбами є живописом. Не все ґрафічне є ґрафікою. Живопис який є ґрафічним може бути і тим і другим залежить.

    Стосовно Стіва Генькс (Steve Hanks) його твори тяжіють до ґрафіки як на мене. Не тому що aquarelle - надто ілюстративні за виконанням. Як натюрморти фотоґрафії але без притаманної nature morte роботи із композицією, простором і иншим. Роботи не артиста а артизана. Технічно дещо кращі із того що назагал існує в подібному стилі. Не більше. Знову моя думка. Мені цей стиль не подобається хоч і маю знайомих що в ньому працюють. Якщо комусь імпонує то най. ))
     
    Останнє редагування: 12 Березень 2010
  11. Ворон

    Ворон Well-Known Member

    Відповідь: Твори мистецтва,які нам подобаються

    Пардон, термін "водоемульсійні" який я вжив у попередньому пості не є вірним тому прошу читати "водорозчинні". Препрошуюсь перед шановними форумлянами за помилку.
     
  12. Ворон

    Ворон Well-Known Member

    Відповідь: Твори мистецтва,які нам подобаються

    Варто правда зазначити що опісля 2св війни всі скульптури в Національному музеї у Львові були знищені червоно-більшовицькими варварами. Рисунки вдалось приховати до кращих часів. Тому творів Архипенка в Україні нажаль обмаль.
     
  13. Bogdanka

    Bogdanka Well-Known Member

    Відповідь: Твори мистецтва,які нам подобаються

    Мій товариш, фотограф Сергій Михалків, співавтор нашої фотошколи 111

    Сергій Михалків народився 1975 року у Львові. Закінчив львівський технікум радіоелектроніки. Потім служив в лавах української армії і зв'язківцем і саме там почав фотографувати. У 2002 році здійснив 2-річну поїздку у Лондон, де познайомився з творами класиків фотомистецтва, якими захоплювався, Яна Саудека, Гельмута Ньютона, Р. Аведона. Там Сергій фотографував, набирався досвіду і натхнення. 2 місяці пропрацював в рекламній фотостудії „Блю скай" та повернувся до Львова. І з 1998 року бере участь у виставках. В 2006 році відбулася перша персональна виставка Михалківа в одеській галереї „Бамбук". Працює виключно в жанрі еротичного портрета, пейзажу.

    Йоланта
    [​IMG]
    Текіла.
    [​IMG]
    Мохітос
    [​IMG]

    хтось скаже, що вульгарно, а мені подобається. Стиль ню. А ще хтось сперечався на відкритті нашої фотошколи з Сергієм, що на фото тільки фотошоп, так от, кому цікаво, техніку знимків Михалків демонстрував в Зеленій канапі на своїй виставці. Було цікаво.
     
  14. Charmel

    Charmel Well-Known Member

    Відповідь: Твори мистецтва,які нам подобаються

    Нью-Йоркська фотограф Джеймі Бек спільно з дизайнером Кевіном Бургом створили серію анімованих фото.
    Як на мене це надзвичайно зачаровує. Ось декілька з них:

    1.[​IMG]

    2. [​IMG]

    3. [​IMG]
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  15. Laskava Kvitka

    Laskava Kvitka New Member

    Відповідь: Твори мистецтва,які нам подобаються

    Ювелирні шедеври Рене Лаліка (Арт-Нуво):
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  16. Laskava Kvitka

    Laskava Kvitka New Member

    Відповідь: Твори мистецтва,які нам подобаються

    Картины Ван Гога в фотографиях Тилт-шифт (Тилт шифт - это объектив который позволяет корректировать перспективу путем сдвига линз)

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]
     
  17. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Такс, темка затихла з 2012 року. Відновлюю...
    Дуже неочікувана для мене картина. що запала в душу
    Сальвадор Далі "Fleurs"(Квіти)1948 року. У незвичній для автора техніці - акварель, кольорове чорнило, ручка, пензлик. Мене загалом його картини залишають байдужою, але ця дуже сподобалась. Така ніжна.
    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 7
  18. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Акварель Дюрера, початку 14 століття. Особлива в історії мистецтва тим, що це чи не перша художня робота, яка зображує рослину окремо і детально, а не фоном.
    [​IMG]
     
    • Подобається Подобається x 3
  19. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Не знаю, може в «вихвалялки», бо собі придбала і тепер щодня милуюся нею, але мені сюди пасує:
    [​IMG]

    30*40см
    Назва: "Ти не один"
    Автор: Андріана Чухній, їй 15 років, в дівчинки синдром Дауна. Малювала картину з наставником-художником Оля Ставнікович.
    Я там бачу по центру пару лебедів. Одна гостя побачила там постаті людей, моя дочка там бачить квіти і метеликів. Люблю такі картини, дають можливість задуматись і пофантазувати.
     
    • Подобається Подобається x 4
  20. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    @raspberry Я бачу корабель чи то великий човен
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1