Перли наших вумних медиків про ГВ

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Olay, 19 Вересень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. тетяна7777

    тетяна7777 Well-Known Member

    Відповідь: Перли наших вумних медиків про ГВ

    Дзврнила мені на днях коліжанка,мати 2 дітей і коли почула що ми майже 11міс на ГВ почала казати.що я дурна і пора відлучати бо в молоці немає ніяких поживних вже речовин і от тіпа якась лікарка недавно теж таке по телевізору дивилась(коліжанка свого мменшого після 6міс відлучила) ну я їй своє ІМХО сказала.
    Чоловікова двоюрідна сестра,котра родила на Дмитра вже перенесла операцію на грудь(годувала по годинах і підозрюю допоювання,бо там такі батькі як моя свекруха,що казала ногті малому обгризати і т.п.) так ій масажистка сказала,що у неї застій молока і багато молока через те,що вона коровяче молоко дура пила......????
     
  2. Yaremko

    Yaremko Well-Known Member

    Відповідь: Перли наших вумних медиків про ГВ

    Не знаю чи плакати чи сміятися, але я просто в шоці від результату дослідження "Оцінка знань та консультативних практик медичних працівників з питань грудного вигодовування у закладах Проекту"

    І це у закладах (пологових будинках), які працюють з проектом! а це 15 адміністративних регіонах: Донецьк, Волинь, Львів, АР Крим, Кіровоград, Житомир, Полтава, Київ, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Харків, Закарпаття, Чернівці, Рівне та Луганськ.

    Львівська область, Пологові будинки, які працюють з проектом

    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]
    Пологові будинки та рік приєднання до Проекту

    Львівська обласна клінічна лікарня 2002 (медінститут)
    Львівський пологовий будинок №1 2007 (Мечнікова)
    Львівський перінатальний центр 2007 (Батальна (тепер Дж. Вашингтона))
    Пологовий будинок м.Дрогобич 2008

    ////
    а що робиться в тих які поза проектом?
     
    Останнє редагування: 19 Серпень 2010
  3. loreniya

    loreniya Well-Known Member

    Відповідь: Перли наших вумних медиків про ГВ

    брехня! мечнікова це лікарня "все заради штучного вигодовування дітей"
    от що мені там сказали за час перебування
    1 довше 10 хв дитину не годувати
    2 молоко в мене погане бо не біле
    3 грудь тримати як сигарету
    4 дитина в мене велика,, тому я маю прийняти рішення якою сумішшю буду догодовувати, бо молока мені не вистарчить /це перша фраза після родів в післяродовій палаті!/
    5 ніхто не показав як дитину правильно прикласти
    6 слово "суміш" найбільш вживане слово для медперсоналу
    7 на питання про грудне годування - ровертаються і йдуть, тоді як про суміш все пояснюють і помагають
    я була там 2 дні і таке в мене враження! якби не ДП, де я наперід прочитала теми про ГВ, то мабуть бідна би була моя дитина! Єдине що я прошльопала то правильне прикладання - чогось думала що покажуть...
     
  4. Христка

    Христка Well-Known Member

    Відповідь: Перли наших вумних медиків про ГВ

    Почалися в мого сина (2,4р було йому тоді) проблеми з зубами. Коли доньці був рівно тиждень, малий прокинувся з неймовірно опухшою щелепою, довелося везти до медінституту на кафедру дитячої стоматології. Лікар: "Одразу видно, що ви довго годували його грудьми, від того і карієс по всьому роту. от меншу вночі не годуйте, тільки водичку давайте. Молоко жирне і руйнує ясна і емаль зубів". :girl_haha:Я навіть сперечатися не стала -- все одно намарне.

    ---------- Додано в 14:29 ---------- Попередній допис був написаний в 14:25 ----------

    ... під назвою " Талант і розум не сховаєш"
     
  5. Consuelo

    Consuelo Well-Known Member

    Відповідь: Перли наших вумних медиків про ГВ

    я от буквально вчора щось задумалась - ну але ж колись матері діток родили і годуали лише грудьми, і якось самі раду давали, що і як і коли дитинці давати, нє? і всі наші предки, в тому числі і предки лікарів вигодувані материнським молоком! що вони знову видумують велосипед?
     
  6. Yaremko

    Yaremko Well-Known Member

    Відповідь: Перли наших вумних медиків про ГВ


    я вже подібне писала
     
  7. Nata

    Nata Well-Known Member

    Відповідь: Перли наших вумних медиків про ГВ

    О, мені стоматолог моя таке саме сказала :):):)
     
  8. olena

    olena New Member

    Відповідь: Перли наших вумних медиків про ГВ

    Насправді треба одразу все поставити на свої місця і однозначно позиціювати своє ставлення до штучного вигодовування.Я двічі народжувала на Мєчнікова і ні разу не повелася на їхні розмови про догодовування і тому подібне.Коли родила вдруге і малий плакав вночі мені настирно пропонували його догодувати,бо він виявляється голодний,і не можна так довго тримати дитину біля грудей,та я чітко відповіла,що сама знаю,що робити і мене залишили в спокої і більше не зачіпали.Та це я була така підкована,а мамочкам з браком інформації дійсно важко встояти від спокус підгодовування.При мені одна до когось телефонувала і питала що робити,бо дитина не витримує 3 год і це в перші дні після народження,то про що далі можна говорити.
     
  9. Пупсик

    Пупсик Well-Known Member

    Відповідь: Перли наших вумних медиків про ГВ

    Сьогодні моїй лялі місяць. Годую грудьми і дуже з того щаслива. Направду, якесь таке ніжне і велике щастя, що я годую свою дитину! Перечитала форум вже певно на останньому тижні вагітності. Сформувала собі уявлення що і як має бути. І того дотримуюсь. і не слухаю всяких вумних порад.
    Велике дякую неонатологу, яка, на моє велике здивування, була повністю за ГВ, за годування на вимогу і відсутність допоювання і всяких дурачків. Є ж все ж таки нормальні лікарі. і це не у престижних пологових Львова, а в маленькому районному Тернопільської області.
    А от якби слухала свою маму, то точно мала б проблеми. Бо були фрази "дуже обнадійливі" типу я не мала молока і в тебе певно не буде, і молоко в мами зажирне було. казали добрі люди, що я дурна, що дитину годую на вимогу, бо вона мені спокою не дасть. а що я маю свою донечку голодом морити чи дивитись як вона плаче, бо їсти хоче? і якась мати двох дітей казала дитину ні в якому разі вночі не годувати а давати тільки чайочок. Багато казали...А ще казали , що я занадто мудрую, бо поначитувалась і що я одна з "сучасних" мамусь, ніби це образа.
    але най собі кажуть, я краще знаю. А з останнього, нині лікарка в поліклініці дуже жаліла, що я дитині дурака не даю, бо не було чим заткати їй рота. От так би лікарці і заткала... Задовбали вже з тим дураком.
    Словом маю якусь внутрішню переконаність, що годуватиму свою лялю довго,бо дуже цього хочу! і най собі казяться всі решта. певно тому багато мам так скоро втрачають молоко, бо слухають тих всіх вумних порад.
    Велике дякую форумлянкам і особливо Тані Яремко за розуміння важливості ГВ, за знання які тут отримала, завдяки яким можу насолоджуватись ГВ.
    Доречі Софійку сьогодні важили. і за місяць на повному ГВ вона набрала 1,6 кг. :)
     
  10. тетяна7777

    тетяна7777 Well-Known Member

    Відповідь: Перли наших вумних медиків про ГВ

    Якщо Бог дасть другу дитинку то однозначно дурака не буду давати,а то я тоже перепуджена мама у роддомі була,другу ніч малий цілу ніч гамав цицю,а на ранок медсестра сказала догодувати,спав до обіду,не знаю чи це погано чи добре,але мені було добре бо я поспала і мої потріскані груди теж відпочили(ми досі на ГВ,причому майже практично на ГВ).
    На днях були гості у мене і казали відлучати від грудей по чуть-чуть,бо потім це буде велика психологічна травма для дитини.а собі як уявлю ті всі каструльки і мисочки-то хай цямкає на здоровя))))) А якщо серйозно то сама інколи стаю дурна,що ж то робити????
     
  11. MaryF

    MaryF Well-Known Member

    Відповідь: Перли наших вумних медиків про ГВ

    У моєї сусідки у малої трохи горло було червоне і вони викликали дільничного педіатра. Одним словом він сказав, шо в дитини горло червоне, бо мама зїла морозиво, а воно не встигло загрітися в груді і мама напоїла дитину мороженим молоком. Так ви уявіть собі, шо та сусідка в то вірить.
     
  12. Blondo4ka

    Blondo4ka Well-Known Member

    Відповідь: Перли наших вумних медиків про ГВ

    О, моя мама так казала, але ж вона до медицини ніц не має.
     
  13. Nata

    Nata Well-Known Member

    Відповідь: Перли наших вумних медиків про ГВ

    :girl_crazy::girl_crazy::girl_crazy: треба десь собі записати :)
     
  14. Пупсик

    Пупсик Well-Known Member

    Відповідь: Перли наших вумних медиків про ГВ

    І згідна і не згідна з вами.Так літератури немає. але хто хоче дізнатись як налагодити ГВ, знайде спосіб. Та навіть в Споку в розділі про ГВ є багато коректної інформації. головне бажання і голова на плечах
     
  15. TASJA

    TASJA Well-Known Member

    Відповідь: Перли наших вумних медиків про ГВ

    Почитала я, в деяких місцях вголос сміялася :girl_haha:
    Чомусь у старшого покоління (як от наші батьки) є така фішка, що нема молока - переходь на штучне вигодовування. В мене малий родився великий і їв більше ніж більшість діток. Я його в перші місяці годувала що-півтора, а інколи щогодини. І всі мені говорили, в тому числі дитяча лікарка та МОЯ МАМА, що не муч себе і дитину - давай суміш. Він в тебе такий бідний голодний! А він перші три місяці набирав в 2 рази більше норми ваги - от який голодний! На мої слова, що я читала, що кожна мама, навіть якщо в неї народиться двійня або трійня, здатна прогодувати своїх дітей, і я не виняток, лікарка злосно сказала: "Хочеш - мурдуйся!". А я зовсім не мурдувалася і годувала сина півтора рочки.
     
  16. Христка

    Христка Well-Known Member

    Відповідь: Перли наших вумних медиків про ГВ

    Одна лікар на мене як на динозавра дивилася, коли я сказала, що молоко насправді не в грудях, а в голові і в серці кожної мами. напевне сприйняла буквально.:girl_crazy:
     
  17. сяняНЯНЯ

    сяняНЯНЯ Well-Known Member

    Відповідь: Перли наших вумних медиків про ГВ

     
    Останнє редагування: 5 Лютий 2010
  18. Златка

    Златка Well-Known Member

    Відповідь: Перли наших вумних медиків про ГВ

    Розкажу приклад з життя моєї знайомої: її дитині ще й 2 місяців немає, приходить знайомий педіатр до них на огляд, тільки-но зайшов, а дитина плаче, він питає "давно їв?", та каже "ні, от щойно його прикладала до грудей", на що його відповідь "значить, не наїдається, догодовуйте сумішами" :girl_devil:

    Насправді я навіть не знаю, чия то більша біда: отого "медика", чи мами, яка таких "порад" дослуховується :girl_mad::girl_cray:
     
  19. TASJA

    TASJA Well-Known Member

    Відповідь: Перли наших вумних медиків про ГВ

    Але чого гріха таїти, зараз багато мам самі не хочуть годувати дитину грудьми і шукають виправдання в чиїхось дурних словах. Скільки разів я чула від мамів, що я не годую, бо лікар (мама, баба, тьотя і т.д.) сказали, що дитині так буде краще по різним причинам.
     
  20. nattsol

    nattsol Well-Known Member

    Відповідь: Перли наших вумних медиків про ГВ

    згадала, як колись одна моя знайома видала: дитину не можна годувати грудьми після року, бо вона буде розумово відстала :girl_crazy: (сказав якийсь лікар по ТБ)