Проблеми у стосунках мiж сестричками/братиками

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем Koza-Dereza, 23 Лютий 2010.

  1. Koza-Dereza

    Koza-Dereza Well-Known Member

    Я щось вiдповiдної теми не бачу, якщо є, то вкажiть, я з'єднаю.

    Отже, чомусь Катiна негативна поведiнка до Христинки почала рости останнiм часом. Катя просто живе i дихає тим як би то скривдити Христину найчастiше, i най навмиснiше. Вона не може вiдiрвати рук вiд дитячої голiвки, i норовить натиснути їй на м'яку частинку. Якщо вiзьме ручку в свою руку, то обов'язково або притисне або вщипне, те саме i з ножкою. Не впустить момент кинути щось у неї (ще нi разу не попала правда, але цiлилась). Вчора, з слiв мами, поки мене не було, стусанула Христю ногами. Христинка не плакала, або не зрозумiла що сталось, або не боляче було. Я Катю сварю звичайно за то все. Вiдвожу регулярно в куток i показую їй як саме треба поводитись з маленькою. Вона знає поняття "нiжно", але iгнорує мої прохання бути нiжною. Може накинути подушку на дитину, чи ковдрочку. Словом, це просто жах. На початку все було так погано, потiм, десь мiсяць назад її поведiнка стала набагато кращою, i я вже всiм розказувала яка Катя молодець. I от знов, здрасьтє. Вона вже тиждень мов здурiвша, iнакшого слова не можу знайти. Думала може щось призвело до такої поведiнки, але не можу знайти нiяких змiн у нашому життi. Все як i було.
    Якщо у когось теж такi проблеми є, давайте тут спiлкуватись i шукати якiсь рiшення для цих проблем.
     
  2. Уляночка

    Уляночка Well-Known Member

    Відповідь: Проблеми у стосунках мiж сестричками/братиками

     
  3. Росинка

    Росинка Well-Known Member

    Відповідь: Проблеми у стосунках мiж сестричками/братиками

    В нас те саме.Мала час від часу намагається відкрутити малим голови. Зважаючи на її вік ,вважаю таку реакцію цілком природньою. Що я роблю? Намагаюся не лишати малу сам на сам з хлопчиками, постійно її хвалю.Кожну вільну хвилинку проводити з нею. Ну тобто намагаюся їй дати відчути, що вона не стала лишня і шо тато й мама люблять її так само сильно як і до народження братів. Поки шо результати не дуже, але думаю вони будуть обов'язково. В нас ще ситуація ускладнена тим,що зараз з нами живе бабуся , яка має свої погляди на виховання,котрі дещо розходяться з моїми. Дитина стає свідком конфліктів,що явно їй не на користь. Крім того після родів я дещо нервова і пару разів зривалася на малу. Тобто у нашої сімї зараз важкий період адаптації.
    Але не все так погано.Мала дуже любить хвалитися всім,що в неї є 2 брата. І частенько їх цілує та обнімає.Думаю все вирівняється з часом.Головне не нервуватися,вести себе помірковано та рівно. І постійно приділяти увагу старшій.
     
  4. natorella

    natorella Well-Known Member

    Відповідь: Проблеми у стосунках мiж сестричками/братиками

    а ти коли на роботу вийшла?
     
  5. Іруня

    Іруня Well-Known Member

    Відповідь: Проблеми у стосунках мiж сестричками/братиками

    Для нас ця тема актуальна, як ніколи.
    Десь перший місяць в нас все було ідеально. Від малої не відходила : і купала з нами, і переодівала, і цілувала. А як закінчився карантин і Настя пішла в садок, то немов сказилася... Я реально думала з нею їхати до Львова до психолога, щоб щось нам порадив, бо боялася за її психіку. Не мала я права щось їй заперечити, зразу істерика з киданням на підлогу і таким верещанням, що потім аж захрипала і ще її півгодини тіпало... Слава Богу, десь за 2 тижні само собою пройшло. До речі, замічаю, що як Настя сидить зі мною і Євою дома, а не ходить в садок, то вона значно врівноваженіша, спокійніша.
    Так щоб вдарити Єву, чи потиснути, то такого ні разу не було. Каже, що дуже її любить. Але колись я взяла малу на ручки і щось так ніжно до неї сказала, поцілувала, а Настя підійшла і вдарила мене:girl_sad:. Тоді я Єву відставила, взяла Настю на колінка і ми довго обнявшись говорили, як мама своїх донечок любить, хоче їх обнімати і цілувати, яка в мене Настінька росте помічничка і гарна для Єви сестричка...
    Любить полежати в малої колисці, порозглядати мобіль:girl_crazy:, чи погойдатись в автокріслі, просить, щоб її положили на пеленальний столик, " мама, бери мене на ручки, бо я малесенька!" Ніколи їй в тих дрібницях не відмовляємо. Ну, і стараємось стримувати родичів в проявлянні шаленої любові до маленької. "А хто ж тут такий малесенький? А хто ж тут такий гарнесенький?" Все, зразу бачу, як в Насті міняється вираз обличчя:girl_sad:...
     
  6. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Відповідь: Проблеми у стосунках мiж сестричками/братиками

    Коза-дереза, погана увага також увага;)
     
  7. Koza-Dereza

    Koza-Dereza Well-Known Member

    Відповідь: Проблеми у стосунках мiж сестричками/братиками

    На роботу я вийшла 22го грудня. В тому то вся й справа, що коли я була в декретi то Катя мала в 100 раз бiльше уваги вiд мене, нiж до декрету, бо я всетаки вiд 9 ранку до 5:30 вечора не дома. А тут я ж була дома, i Котику воркотику, цьомочки, обнiмалочки, а менi бац паравозiком дерев'яним в голову, Христинку вщипнула i захлопнула дверi за собою в спальню. Але пiсля значного покращення, поведiнка пiшла на гiрше десь недiлю назад.

    В нас те саме. Лежить в лiжечку, задирає ноги щоб їй мiняти памперс, хоч в памперсi вона удень не ходить, тiльки спить, одразу скаче на руки якщо я беру дитину годувати чи просто на руки.

    Аскорбiнка, дiлись своїм досвiдом! Ти ж через це все теж проходила.
     
    Останнє редагування: 24 Лютий 2010
  8. natorella

    natorella Well-Known Member

    Відповідь: Проблеми у стосунках мiж сестричками/братиками

    вона просто хоче на місце христинки
     
  9. Koza-Dereza

    Koza-Dereza Well-Known Member

    Відповідь: Проблеми у стосунках мiж сестричками/братиками

    Але при цьому не забуває вщипнути чи пхнути Христинку.
    Я оце так пишу i думаю що напевно в читачiв складається враження що Христя у мене покинута напризволяще десь у лiжечку а Катя над нею знущається. Нi, це не так :) Справа в тому що Катiнi нападки просто блискавичнi. Вона може цiлувати Христю та посмiхатись а потiм як кобра тицьне пальцем в рота чи вщипне, як блискавка, раз i все. Багато раз я попереджаю цi випади, але буває коли я чи хто з ними на даний момент (чоловiк або моя мама) пропускаємо. Цiкаво чи вони будуть битись коли пiдростуть. Тодi вже двоє будуть сидiти в кутку напевно.
    А може справа в спiлкуваннi з iншими дiтьми? Хоча Iрунiна дiвчинка ходить в садок, має багато спiлкування. Моя Катя спiлкується з Христею i сусiдочкою на рiк молодшою. Може їй треба знайти старших друзiв?
     
  10. skystar

    skystar Well-Known Member

    Відповідь: Проблеми у стосунках мiж сестричками/братиками

    Я як з малим з пологового прийшла, то Соломія з пів години певно, взагалі до мене не підходила, я за нею по цілій хаті круги мотала, щоб її поцілувати, потім якось владнали... мені, принаймі так здалось, бо коли я пішла годувати Данила, вона підійшла, спочатку довго мовчки дивилась, а потім заявила зі сльозами на очах: "ти де була так довго? в лікарні??? От і йди в свою лікарню й лялю свою з собою забирай!":umbrage:. Мені аж зле стало і так її шкода. Воно ж бідацтво мами так довго не бачило, а тут мама прийшла і не сама, і тепер не тільки її на ручки бере, і цілує ще когось і любить ж напевно... Я завжди стараюсь ділити себе між ними на рівні частини. Цілую одне і відразу друге, навіть коли мала просе на ручки взяти, хоч вона вже й велика досить, ніколи не відмовляю. А ще ніколи їх не порівнюю, і січу в корені будь які спроби з боку інших це зробити. А взагалі процес звикання однин до одного в них довго проходив. Наразі мені виглядає, що любляться:girl_in_love:. Хоч також різні ситуації бувають.
     
  11. natorella

    natorella Well-Known Member

    Відповідь: Проблеми у стосунках мiж сестричками/братиками

    якби христя була покинута, то катя би так не поводилась)

    садок - не дорівнює багато спілкування ІМНО
    that’s it
     
  12. skystar

    skystar Well-Known Member

    Відповідь: Проблеми у стосунках мiж сестричками/братиками

    Так ваша ще маленька досить, моя он старша набагато і те саме робила. Я як малого годувала, то вона обов"язково була коло мене на ліжку причому обома руками ще й там десь ногами намагалась обняти... Або під другу цицю підстроювалась... але ж воно мале, не дивиться де лягає, куди ногою закидує, і точно не думає про те, що меншому шкоди завдати може. Деколи нервувало, але й сварити не хотілось. Ну хоче дитина мами саме зараз... потім якось потрошки це само перейшло
     
  13. natorella

    natorella Well-Known Member

    Відповідь: Проблеми у стосунках мiж сестричками/братиками

    розкажу ше історію своєї знайомої (дехто вже чув)
    вона мого віку. років певно 9 назад вийшла заміж і завагітніла. був викидень. потім другий раз - знов те саме. коли завагітніла 3 раз , то всі її носили на руках, дмухали, під ноги перини стелили. вона мала все) дитина народилась передчасно, дуже мала, були в неї проблеми якісь з серцем (ВВС), операція. над тою малою також всі ледве дихали. дитина виросла як принцеса - прям шо не схоче - всьо принесли. балувана - жах. але не показувала коників. в нормі. лікарі ше в ПБ сказали, що дітей більше в них не буде - то єдина і всьо, бавте
    коли малій було десь 6 років, моя колєжанка поїхала з чоловіком на відпочинок, малу залишила вдома з бабами. так гарно відпочили, шо приїхали вже втрьох. стільки радості в них було - огого. і вагітність була легенькою. дитина доношена - всьо ок. але старшу - як підмінили. вона її не рухала, нє. але мамі казала - я не хочу вас бачити обох, забирайтесь, нашо ти її народила, нам її не треба. віддай її, викинь. то було страшно. а раз зранку чоловік знайомої проснувся від того, шо молодша (їй було десь 5 міс) не пхинькає (шо циці не просить) - він до люльки - нікого. до старшої - та каже - я не скажу куда її віднесла! її трохи висварили. потріпали - то вона сказала, шо віднесла малу на смітник!!!!!!!! то був ранок, вихідний навіть. тато побіг і якраз встиг перед сміттєвозами забрати молодшу. юля (старша) поклала то мале в корзину від візка і винесла з хати.
    вони потім її водили довго до психолога. тяжко то було. але і стрес отримали - не побажаєш і ворогу
     
    Останнє редагування: 24 Лютий 2010
  14. ckorpionsha

    ckorpionsha Well-Known Member

    Відповідь: Проблеми у стосунках мiж сестричками/братиками

    Чула подібну історію.правда кінець жахливий:приходили гості,родичі в одну сімю...на маленьку дитину усі-пусі..спльовували примовляючи яка ти негарна...а старша дитина,яка не змогла ще змиритись з появою новонародженого тільки слухала..потім дитина викинула молодшу з вікна ..батькам сказала на питання ЧОГО????шо я її викинув бо всі казали,що негарна а я її й так не лю...чим закінчилось не памятаю
     
  15. natorella

    natorella Well-Known Member

    Відповідь: Проблеми у стосунках мiж сестричками/братиками

    жах. нє - в тих моїх знайомих (одногрупниця) ніби помалу все ок. то вже рік вони ходять до лікаря. молодша підросла і вже якось зі старшою взаємодіє. ніби мирно живуть
     
  16. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Проблеми у стосунках мiж сестричками/братиками

    У нас ще мале не народилося, але Дарко вже став жахливий. Саме відтоді, як довідалися, що буде ще одне. Це при тому, що він так хотів і просив, аби ще була дитинка. Я бачу, що він дорослішати не хоче, йому ніби й подобається оте "старший братик" і водночас він пручається. Наразі перестали казати старший, ні слова про дорослішання. Хоча він сам каже, що скоро сім. Отакі парадокси й перепади: то він дорослий, то "візьми мене, татко, на руки ніби я бейбі". Про те, як буде, коли народиться менше, ще не думаю, дуже сподіваюся, що буде без проблем, адже я буду вдома цілий рік, то це однозначно більше уваги для нього буде також.
    Що я помітила. Він набагато позитивніший, якщо на вихідних піти в парк, чи на ковзани, навіть якщо лише з татом - дитина зовсім інша.
     
  17. Іруня

    Іруня Well-Known Member

    Відповідь: Проблеми у стосунках мiж сестричками/братиками

    Настя деколи простить : " Мама, а давай лишимо Єву дома, а самі підем десь погуляєм:girl_smile:". То ми так і робимо. Сплячу малу лишаємо з татом, а самі десь годинку ходимо. Радості потім!
    А колись мені терміново треба було піти до сусідки по молоко для Насті. Та й прошу її попильнувати, щоб мала не плакала. Приходжу, лежать мої красуні рядом на дивані, Настуся "читає" малій казочку, а та тішиться:girl_in_love:!
     
  18. skystar

    skystar Well-Known Member

    Відповідь: Проблеми у стосунках мiж сестричками/братиками

    І моя так каже:girl_smile: Я думаю, що це свого роду перевірка, чи мама часом ще не розлюбила і так само може приділяти увагу тільки їм, як і раніше:xaxa:
     
  19. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    Відповідь: Проблеми у стосунках мiж сестричками/братиками

    Я вчора не мала багато часу описувати наші пригоди, то вже сьогодні слухайте))))

    Таких жахіть, як ото Наторелла чи Скорпіонша розказує в нас навіть близько не було.
    До 4 міс, поки Олег лежав, їв і спав, Влад особливого інтересу не проявляв, пальці в очі не пхав, печенням не годував, з ліжка не скидав - то мене таким страхали, але нам то незнайомо. Потім Олег почав сідати-повзати-падати з ліжка, а мама - займатися тортами, для безпеки носила малого весь час у слінгу (воно мале, сили мало не по віку, а розуму 0, пояснення до дупи, замалий ще)... в одній руці міксер (або там їсти зварити, попрасувати), на другому бедрі Олег, а старшого куди? хіба на шию... почалися плачі, капризи, злість. Випічку перенесла на нічний час, коли діти сплять, їсти варила з Владом, коли спить Олег...

    Гуляли... то окрема історія... Влад часто просився до малого в коляску (сидів на даху, або в ногах), мене деколи перепинаяли старші тітоньки і "ого-го, бідна ви мама, або як так? і т.п." але то таке... Хоче дитина каляски - прошу дуже, мені не шкода. Як хотіли в ліс або десь далі - малий в слінг, а страший в коляску (б-рр, как вспомню - так вздрогну)... вилазки з власного подвір"я робилися рідко і боляче (завжди хтось умудрився розплакатися). В неділю з дітьми гуляв тато (менший в слінгу, старший в колясці - ото вже було щастя))))
    НАйважче було з 6 міс і десь до 1.5р., Олег був дуже-дуже активний (якщо старшому можна було пояснити ВСЕ! то тут пояснення як горох об стіну )... і за руку не хоче йти, летить не думає, і з тумбочок все вигортає, з дивана-крісел-ліжка падає, і спить 30 хв на день... Він хотів робити все! що робить Влад, а вже що з того виходило... Але, міцно спав вночі до 8-9ранку, среред чужих сидів як миша - то ми навіть в гості могли ходити)

    постійне "Олег то, Олег сьо, Олег на руках аби знов чого не вдіяв" зробило з братика конкурента... і пішло-поїхало...перевернуті вазони, помальована фломастерами нова спальня, порізані штори... і бійки... дуже швидко малий навчився битися (спочатку кусатися, потім тягнути за волосся), навіть не стоячи на ногах... потім бійка за іграшки, за те хто першим сяде мамі на руки... До речі, за намагання привернути увагу поганим вчинком я не сварила, а цілувала, обнімала, брала на руки і йшла плести байки ...

    а потім.. А ПОТІМ!!! ми пішли в парк! і там з дітей хтось забрав Олегового м"ячика... Як це так! менших б"ють! як посміли... Влад покинув свою гру і побіг захищати брата! не все так погано, подумалось мені... (по 3.5 і 1.5р приблизно)

    Десь цей момент і був ключовим в їхніх стосунках... вони стали друзями... бійки були, та і зараз є (вже з вини молодшого, надіюсь то питання часу), але вони команда.. захищають один одного перед батьками, грають рольові ігри, хваляться в садочку братіком, і діляться!!!

    Якщо Влад хотів попробувати цицю - дала, захотів знову спати біля мами - спить і досі, якщо поцьомати - то обох, їсти - двом зразу, нові іграшки - двом (вже можна різні, а недавно треба було однаковісінькі купувати).

    На наше велике щастя, всі близькі друзі мають вже 2-ко малят, що теж немаловажно))) я часто кажу Владу, як йому повезло, що в нього вже більшечкий братик, вміє трохи бавитися (а ще троха ти його навчиш? і говорити навчиш? і він багато чого не вміє, бо маленький, то ти йому показуй), бо он у твого друга братик тільки цицю вміє гамати...

    Зараз у нас відкрите питання покарань... деколи знаю, що старший не винний, і сварити двох "рука не піднімається" ... як наслідок старший бігає жаліється, а малий ще більше його б"є... знову вчу давати здачу "шльопчиком до дупці"...
     
  20. Koza-Dereza

    Koza-Dereza Well-Known Member

    Відповідь: Проблеми у стосунках мiж сестричками/братиками

    Мдя, а у нас це якраз так i є.
    Я вже вчора i сьогоднi про це думала, говорила з мамою та чоловiком. Всi впринципi (i без) згiднi з цим. Наш план дiй: срочно зв'язатись з одними українцями яких надибала моя мама по роботi, у них є 3х рiчна дiвчинка якiй треба компанiю. Чоловiк сказав що буде водити Катю в книжковий магазин на читання iсторiй (там на певну годину хтось дiтям читає в голос iсторiї). I прийдеться тiснiше дружити з людьми хто має старших дiтей. Не будем забувати нашу сусiдочку, бо дiвчата всетаки подружки, але користь з тої дружби лише сусiдцi поки що. Христинка дуже любить Катю, смiється до неї постiйно, i повертає голову завжди коли бачить чи чує Катю. Надiюсь Катерина змiниться у кращу сторону скоро.