Дитячий повідок за і проти?

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем Piama, 9 Травень 2010.

  1. Liona

    Liona Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Дівчата, а як саме той повідок дозволяє дитині навчитися ходити швидше? :8: І для чого оте "швидше"? Коли доня була зовсім маленька, я також бачила мамусь з дітками на повідку - але усі вони вже досить непогано ходили, тож той повідок був лише для того, аби дитина не бігла десь :girl_crazy: Особисто мені навіть думка не приходила причепити дитину до такого повідка - сенсу не бачу. Може, поясните? :girl_in_dreams:
     
  2. Piama

    Piama New Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Наскільки я зрозуміла, повідки використовуються для дитини яка вже нормально ходить сама, для підстраховки,щоб не впала вперед лицем так сказать в салат. Колись мама розказувала,що тримала мене за шарфік(звичайно з розумом).
     
  3. Liona

    Liona Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    гм.... за 4 роки материнства (саме стільки часу звертаю увагу на маленьких діток уважніше, ніж ДО того :) ) ні разу не бачила, щоб дитина падала прямо таки лицем - завжди голівка піднята при падінні, я гадала, то природній рефлекс. І ще. дитинка ж ходить на двох ніжках, а не на чотирьох... то як її можна затримати при падіннях, якщо повідок гнучкий? Щось не уявляю собі... Бо ті дітки, яких я бачила на повідках, абсолютно "без жодних перешкод" падали на землю, попри те, що мами їх "підтримували" тим повідком :confused:
     
    Останнє редагування: 10 Травень 2010
  4. odree

    odree Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    звичайно ви будете підтримувати думку того, хто пише те, що ви хочете почути.
    повідок - він і в африці повідок, і не важливо кого ви на ньому водити, суть одна.
    дитина, як і інша жива істота хоче свободи, свободи руху, свободи пізнання. вона повинна своє відповзати, бо таким чином вона вивчає навколишній світ. і коли ви їй обмежуєте це світосприйняття, ба на вашу думку "так краще", то ви ніби забираєте від дитини клаптик навколишнього світу. скажете "дитина падає", а які діти навчилися ходити не падаючи??? вони мусять перейти, випробувати на собі ті всі етапи. в самої двійко діток, та ще й такі шила, що огого, і я жодного разу навіть не задумувалася про повідок для дитини.
    а дитячі повідки - це для мам, які не можуть зайвий раз нагнутися, щоб поводити дитину за ручки (хоч не бачу в цьому потреби, дівчата вище описували), для мам, які занадто піклуються про своїх діток, щоб не дай Боже, синяка не було, для мам, які хочуть зробити своє життя простішим..... писати можна довго, але висновок один (без образ) - егоїзм
     
  5. Galysik

    Galysik Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    кажуть, скоро в Антошці буде акція - купуєте повідок - строгий ошийник і намордник в подарунок! :girl_crazy: :girl_crazy::girl_crazy:
     
  6. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Критерій - залізо-бетонний. :girl_cool:

    Щодо повідка ми завжди були проти. Тут таких лише двічі бачила, виглядає дико. Як зі звірятком із цирку. :girl_crazy:

    Переглянула пару знимок. Жуть!
    [​IMG]

    [​IMG]

    До речі, про повідки отака інфа:
     
    Останнє редагування: 10 Травень 2010
  7. olenkastar

    olenkastar Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    а мої батьки пеленкою:girl_mad:...а я все думала ну чого я так дивно ноги досередини викривлюю(на що вони мені і самі звернули увгу,бо всі капці в мене постійно були ввігнуті всередину)

    а дитина?задоволена?їй подобається обмеження в рухах і вивченні світу?
    ходіння,повзання-це не просто етапи фізичного розвитку,вони ще й тісно пов'язані з психологічним розвитком,становленням клітин головного мозку.навіщо спішити і випереджувати природні процеси?
     
  8. Piama

    Piama New Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Дівчата! особливо odreeВи спочатко уважно перечитайте мою писанину а потім звинувачуйте мене в егоїзмі і в тому що я підтримую повідки. Я підтримую olerusya в тому що ПРОТИ ТОГО ЩОБ ДИТИНА НА ВУЛИЦІ ПОВЗАЛА ПО ЗЕМЛІ. і пояснила чому, а повідки вдягнула лише раз дома щоб попробувати і спитала про це форумчан-з чого і почала тему. Я теж вмію гарно писати свободу дитини і т.д.-але до чого Ви це пишете мені,в чому я її обмежую коли з нею хожу по вулиці за ручки?
     
  9. olenkastar

    olenkastar Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    дитину мусить падати,щоб навчитися правильно то робити.вони ж спочатку як мішочки з картоплею падають-бух і все.а потім поступово починають вчитися підкладати руки,берегти голову.

    ---------- Додано в 08:37 ---------- Попередній допис був написаний в 08:33 ----------

    як будуте контролювати все-то їх буде зараз менше,а не потім,коли дитина не зможе контролювати свої падіння.вони зараз падають розслаблено і тому м'язи не атрофуються і ушкоджень сильних нема.а потім (дякуючи переляканим батькам) будуть боятися впасти,боятися каміння,болота,асфальту...і от при падінні і будуть і гематоми,і синяки і ушиби.
    а до чого йогго має тягнути?все правильно,дитина має бажання і цікавість вивчати навколишнє середовище..і так було тисячоліттям і так мусить бути.а не впихнути штучне бездиханне брязкальце в руку і нести за повідок,керуючи напрямком .прям як звірі в цирку.
     
  10. Piama

    Piama New Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Liliyah Romanova

    Вчора, 15:32 Piama
    Дома вона повзає і ходить сама тримаючись за меблі, але на вулиці у мене нема іншого виходу,як не водити її за ручки, бо в калясці сидіти не хоче, з рук виривається, вихиляється вниз, тобто щоб її відпустили повзти-оскільки на вулиці це не реально,тому ми ходим за руки. І, наскільки я знаю так робить безліч мамочок.

    Я писала ці слова НЕ ПРО ПОВІДКИ а про ходіння на вулиці за ручки. Дякую за увагу і критерії залізо-бетонні
     
    Останнє редагування: 10 Травень 2010
  11. olenkastar

    olenkastar Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    всюди!!!!
    прошу дуже..моє дєцко в Карпатах в дощову погоду. купила дитині своїй штанці і куртку дощовички,щоб було добре повзати і вона не намокала.потім заходиш до хати-дощовик зняв-і всьо в ажурі,а дитина довольна і щасливаю
    [​IMG]
    то Пузата хата.форумівка. моїйм малій (остання в марафоні) було 8-9 місяців.обповзала все.потім штанці зняла-машинка попрала і всьо:)
    [​IMG][/IMG]
    тут нам 10-11 місяців.вчилася ходити.ходила босячком попри візок,біля дерев,біля памятників і заборчиків.де могла йти-переповзала,або я її відносила до слідуючої опори,якшо просилася,а ні то їхала собі.
    [​IMG][/IMG]

    ---------- Додано в 08:56 ---------- Попередній допис був написаний в 08:45 ----------

    прошу ще..познаходила купу фоток.
    до речі,я завжди мала з собою пеленочку,стелила її,Софія сиділа і копалася в землі чи з травичкою,квітками.того вистачало на 10-15хв.деколи і на 2хвилинки.ми потійно з нею шось видумували.влітку,наливала в тазік води і вона там булькалася-то взагалі годину так сидіти могла,а я собі в'язала чи читала.ну і на качельках каталися,в пісочніці рилася.занять купа є.просто треба шукати можливість і включити троха фантазію.

    [​IMG] [​IMG]

    [​IMG] [​IMG]

    [​IMG]

    ---------- Додано в 08:59 ---------- Попередній допис був написаний в 08:56 ----------

    ну і ще додам- стоматитів ми не мали.руки в рот тягнула,пісок і землю їла,травичку коштувала,усе підбирала.після року все минулося.вона вивчила довколишній світ і тепер займається іншими видами вивчення світу.
     
  12. Svitlanka

    Svitlanka Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Вже декілька попередніх дописів - саме про це...

    Ну чому Ви так вирішили? ТОді повторюся: чим краще, коли дитина біля мами, за ручки, або коли дитина ходить САМА туди, куди хоче, без підтримки? Повідки - це як страховка для акробата;) Відчуваєте різницю?

    Динина дуже задоволена! Для динини велика різниця між "за ручку" та "сама". А де Ви обмеження руху бачите? Коли за ручку водять - тоді більше обмежання.

    Абсолютно ніхто не спішить... Дитина навчилась ходити добре вдома - тепер вчиться добре ходити на вулиці.

    Ну ні, я маю свій досвід, дякую за підказки. Якщо б динита впала і ( не дай Боже) вибила око, ніхто б , думаю, таке не казав.

    Так і має буди. Ніхто не спорить. А ще дітей тягне на трамвайну колію, коли їде трамвай. Думаю, ніхто спорити не буде - дати дитині в ТОЙ момент впізнати світ чи ні...

    ---------- Додано в 07:00 ---------- Попередній допис був написаний в 06:54 ----------

    І останнє . Бачу, що тут більшість мам дівчаток пишуть. Так от, можливо, якщо б Вас був би хлопчик, то думки б змінились. Можливо...;) Бо по моїм спостереженням ( всі подруги мають дітей, я люблю спостерігати за ними), то повідінка дівчат і хлопчиків суттєво відрізняється. Мій старший падав так - тільки головою і лицем, руки не підставляв. Кожен тиждень, напевно, були не то щоб синці - а страшні гематоми. Не навчився падати нормально. А от доня подруги, коли нахилилась, щоб підняти якусь там гілочку і трошки не розрахувала та торкнулась ручкою землі, то вона піднялась, взяла мене за руку, показала, щоб їй підняти цю гілочку і даля вже ходила тільки за руку - це її бажання було.:) Майже не падала.
     
  13. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    А от і ні! В мене 100%-вий пацан, і падає так само як і всі хлопці чи дівчата, але чіпляти повідок я йому не буду...Хоча він страшенне шило, ще не вмів опиратись на руки в 4 місяці, але вже відштовхувався ногами і намагався повзти, до своєї цілі завжди добирався.
    Я бачу що від тих падінь якісь уроки виносить, стає обережніший, акуратніший, знову лізе туди де падав, але вже з пересторогою.
     
  14. Svitlanka

    Svitlanka Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    На додачу ( бо всі щось думають, що на тих повідках дитина висить, або ходить "натягнута". Дитина ходить так само, якби вона ходила сама . Єдине - мама тримає ременець від повідочка ( не натягнутий!) і якщо дитина падає дуже невдало - то мама підстраховує падіння тим, що в момент падіння ремінець натягується. Звісно, якщо я бачу, що дитина падає так, що не розіб'є собі ніс, то падає, сама встає...
    Перше, що треба знати, коли думаєшь, чи потрібні ті повідки, то Ліля дуже добре написала
    :)
     
  15. odree

    odree Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    давайте не переходити на особистості
    а я так і написала
    я це пишу не Вам особисто, я висловила свою думку
    Вас я ні в чому не звинувачувала, для чого сприймати все на свою адресу? я писала узагальнено, і конкретно про вас тільки те, що ви згідні з olerusya і все. тому давайте спілкуватися ввічливо

    ---------- Додано в 10:21 ---------- Попередній допис був написаний в 10:19 ----------

    а ви відчуваєте різницю між акробатом і дитиною, чи діти теж літають під куполом цирку? :girl_haha:
     
  16. Natalya

    Natalya Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Нікого не хочу образити, але виникає така ж думка. Не по-людськи якось.
     
  17. Svitlanka

    Svitlanka Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Я - відчуваю ;)Тому і написала "ЯК".;) Так само, як дитина відчуває різницю, коли ходить сама,а коли біля маминої спідниці за ручку. :)

    ---------- Додано в 07:36 ---------- Попередній допис був написаний в 07:34 ----------

    Колись я так теж думала. Але ж їдеться перш за все про те, що краще для дитини, а не як гарніше виглядає.
     
  18. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    або рушником обвязували попід ручки - бабця казала!

    ---------- Додано в 07:46 ---------- Попередній допис був написаний в 07:41 ----------

    думаю ви неправильно зрозуміли - я не за повідки, і не проти повідків, але сама їх використовувати не збираюсь - воджу дитину потрохи за ручки! Але повзати по брудній землі я ніколи дитині не дам! в мене принцип - хто як хоче, нехай так собі і робить, але на все в мене є свій погляд!:girl_curtsey:
     
  19. Бурулька

    Бурулька Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Щодо падінь... приблизно в березні моя доня вдома не розрахувала трохи відстань до шафи, впала і розбила губу. Крові було багато. Перед тим вдарилася до бильця ліжка - знову трохи кров потекла. І можу розказати ще...Хоча зазвичай падає, встає, свариться на те, за що перечепилася і йде далі. І це все було вдома. Хоча ми й гуляємо багато, але на вулиці мені якось спокійніше за дитину. Дивлюся хіба, щоб якоїсь зарази не брала до рук (без фанатизму) і щоб не пішла до песиків, машинок, чи кудась далі.
    Коли Христинка ще не дуже добре ходила, то я на вулиці завжди було за крок від неї і встигала зазвичай лапати, коли дитина кудась летіла
    Ну і про різницю між дівчатками і хлопчиками. Знаєте, також гуляємо з різними дітками і бачу, що є хлопчики, яким нічого не треба, а є такі, що лізуть на всі купи листя, смітники, повалені дерева і т.д. Це ж стосується і дівчат. Моя належить до тих, кому все потрібно помацати і всюди залізти
    olenkastar, шикарний приклад навели ще й з фото:girl_tender:
     
  20. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?