Дитячий повідок за і проти?

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем Piama, 9 Травень 2010.

  1. Piama

    Piama New Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    olenkastar а як би Ви переміщались з дитиною на вулиці (тобто коли вона вже повзає дома)осінню чи зимою,весною,тобто коли холодно? Я до того,що Вам співпало літо з навчанням ходити, як вчитись зимовим чи осіннім дітям на вулиці?(при умові що в калясці і на руках дитина не хоче бути?)
     
  2. Liona

    Liona Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Знаєте, маю звичку читати УСІ дописи, перш ніж щось відповідати у гілці, тож усі відповіді бачила :) Але ні в одній із них не побачила відповіді на своє питання - як саме страхується дитина, коли падає? Центр тяжіння ж-бо зміщується вперед, тож дитина може прямо головою вниз полетіти, а не на коліна (якби була без того повідка). Мене саме цей момент цікавив.

    Вибачайте, але досить дико звучить :girl_crazy: Може й в клітки садитимемо дітей, щоб їм безпечніше було (з вашої точки зору)? А що? Світ же ж дуже небезпечний... ану-ж дитина полізе десь? А так клітка - саме те, що обмежує небезпечне знайомство :girl_crazy:
     
  3. natorella

    natorella Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    до речі (світлана не ображайтесь) - а може малий і не хоче в рюкзаку носитись, бо йому досить тих повідків????

    ---------- Додано в 11:35 ---------- Попередній допис був написаний в 11:24 ----------

    я не оленка але скажу
    почав ходти малий в квітні. в хаті
    надворі - ходив коли потепліло.

    а про то шо не хоче бути на руках/в калясці - мене шокує, коли річну дитину зимою водять за руку (тягають буквально) в тому овчинному комбезі - брррррр

    а вас шокує дитина в тарві літом

    кожному своє
     
  4. Svitlanka

    Svitlanka Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Ну чому так категорично? Якщо , наприклад, дитині потрібно дякий час носити стремінці ( при певних формах дисплазії), то мама в першу чергу думає про користь, а не про красу....
    Краса, то річ відносна ;).... Мені колись ( без образ!) здавалось, що діти в слінгах дуже негарно виглядають.... Все змінюєьться...:)
    Взагалі, я крім аргументу " негарно" в цій темі більше ніяких аргументів ( логічних;) не прочитала ;)

    Якщо б дининці ті повідки чипляли десь в районі бедер, то напевно, так би і було.
    А так дитина може падати так само, як і без повідків ( для навчання падінь), так і при більш небезпечних падіннях - мам може підстрахувати повідочком.
    Я думаю, що в даний період розвитку малому цікавіше самому бігати всюди, тому і не признав рюкзачка... Шкода, треба було хочаб в 6 міс. купити Поньє.... Але ж треба орієнтуватись по дитині, прислуховуватись до її потреб і бажань. А зараз він всюди крутится по сторонах, йому потрібна свобода в пересуванні.
    :)
     
  5. odree

    odree Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    добре, тоді назвіть патологію, при якій показано повідок
     
  6. Liona

    Liona Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    дуже некорректне порівняння, бо стремена використовують лише за показаннями
    справаж не в "не гарно" :) Тут має місце психологічний аспект - дитина змалечку бачить, що на прив'язі бути - це нормально :sad: Знаєте, у що це може вилитись потім? У купу важких комплексів та труднощі в спілкуванні.

    У маленьких дітей голова важча від нижніх частин тіла, ви хіба не знали? :) Тож навіть якщо повідок вище стегон все одно голова переважує...

    О! То чому не дати йому свободу у пересуванні? :)
     
  7. Piama

    Piama New Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Ні мене в траві не шокує, коли виїхати десь на природу і т.д. Мене шокує на на грязній землі і камінчиками,окурками,склом і т.д. Це я розказую про асвальтову доріжку в парку,де ми гуляєм кожен день, а в самому парку трава така ріденька,що більше землі ніж трави.І крім того навіть в траві є і скло і т.п.
     
  8. Bogdanka

    Bogdanka Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    нє, повідок то для тварини - у мене був для пса, а дитина на повідку мені асоціюється лише з лінивою мамою, ІМХО.
    Моя Софія почала ходити зимою. На вулиці якщо поставити коло лавки стояла і топала, бігові дистанції ще і зараз їй не осяжні, вона ж вчиться ходити. Починає по трохи бігати. Повзала всюди, по всіх навколишніх майденчиках, і всі речі, як каже оленкастар прала машинка на ура.
    і мене. та дитина аж сопе бідна...

    ---------- Додано в 12:02 ---------- Попередній допис був написаний в 11:57 ----------

    пропоную безліч речей: поводіть за дві ручки, погойдайте, гуляйте, де гуляють діти (на майданчиках, в парках, в нас навіть коло хати їх безліч), а пісочниці хіба хтось відміняв, одягніть дитя в що не шкода, бажано, щоб штани, і щоб такі трохи тепліші, бо земля ще холодна і дитина сама все навчиться.

    ПИСИ. Коли Софка вперше добре пішла - ми були на площі Ринок, було дуууууже холодно, і вона топала туда - назад - а я за нею певнє хвилин-40-годину і падала шо 10 кроків, ручку дати не хоче, всьо сама, ну і хай, а що важко її 20-30 раз поставити ще раз і ще раз?
     
  9. Редвумен

    Редвумен Active Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    нуууу, по-перше, ви напевно не можете знати, що пам"ятає дитина і що вона буде вважати нормальним. По-друге, возик та слінги також можна вважати своєрідним способом тримати дитину "на прив"язі". Так що все відносно.
    Мені особисто не подобаються оті повідки, і я б ніколи їх не використовувала, але це з естетичної точки зору. Думаю, що на фізіологічному розвитку дитини це не відображається
     
    Останнє редагування: 10 Травень 2010
  10. Provizor

    Provizor Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Думка про повідки прийшла до мене, коли Аня уже вміла ходити і почався період падінь. Страхувати потрібно було, щоб уникнути травматичних наслідків. Постійно зігнутою і насторожі ще й вагітною мені було важко. А повідки я розцінювала власне з цієї позиції, як страховка і відпочинок для маминої спини. Застосовувати для навчання ходьби їх не варто. Але поки я думала, дитина навчилась оцінювати свої можливості, зупинялась перед високим бордюром, розуміла де ямка і т.д. Так що повідки не встигла придбати.
     
  11. Piama

    Piama New Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Так я і вожу, а дівчата пишуть,що водити не треба, тобто дитина має всюди повзати а потім коли захоче САМА піти.
     
  12. odree

    odree Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    дівчата пишуть, що повідків не треба :)
     
  13. Bogdanka

    Bogdanka Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    дівчатка пишуть насильно водити не треба. Софія просилась і пару крочків робила, а далі сідала і повзла - і була іноді аж чорна від асфальту. (але вона добре стояла від 10 місяців з опорою всбди а потрошки за ручки просилась часом - САМА ТЯГНУЛА РУЧКИ- після року, пішла самостійно в більше ніж рік і місяць - а насильно? не треба.
     
  14. Aster

    Aster Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Це вам ДУЖЕ повезло, що не мали стоматитів чи чогось гіршого. Нам ось не повезло. Старший в півтора рочки просто спробував трошки пісочку в пісочниці. І мали рік (!) великі клопоти зі здоров'ям. Чули про таку хворобу - ТОКСОКАРОЗ? Напевно, ні. А його збудники є майже в кожній міській пісочниці. :sad:

    Ось є гарна стаття про це:
    http://www.problemkozha.ru/toxocara
     
  15. Piama

    Piama New Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Я про ось це,що було адресовано мені. Хоч я не за і не проти повідків, якщо комусь такий спосіб підходить для страхування дитини від падіння лицем в асфальт, про що вже писала.
     
  16. Usmishka

    Usmishka Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Я використовувала повідки 1 тиждень коли в малої виникла настирлива ідея пхати свій возик по тротуарах, а він в тому питаннні незручний, падала безбожно, перестати не хотіла, заміни візку не визнавала, а це був реальний вихід.
    До того ж мене реально лякає перспектива стоматитів, глистів і отого прямого орально-фекального шляху, ІМХО.
     
    Останнє редагування: 10 Травень 2010
  17. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Не думаю що то має щось спільне з повзанням. Мене взагалі в повній стерильності тримали, а я все дитинство і зараз от післяпологовий період мучуся з тою проблемою.
     
  18. olenkastar

    olenkastar Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    запитайте у Suzi:) у них той період теж припав на осінь-зиму.віони носилися всю зиму в слінгу (можна ше й на санках возити),по хаті ходили пішки.пришла весна-впевнено потьопав її синочок по вулицям-без рук і повідків!
    спитайте ще natorellu-її сину 1 рочок був влютому.пішов весною в 1,2рочки-сам!без допомоги рук. всю зиму так само балдів у слінгу з цицьою в роті,роздивляючися навколишнє середовище.

    ---------- Додано в 14:00 ---------- Попередній допис був написаний в 13:49 ----------

    а про м'язеву память ви чули? дитина пологи і внутріутробне життя пам'ятає,тільки м'язами і відчуттями.

    не плутайте праведне з грішним. поки дитина САМА не почне повзати вона перебуває у "ручному періоді",коли вона мусить бути 24год на день біля мами,і слінг в тому лише допомагає.і якшо дитинка відносилася біля мами в свій час,вона сама сповзає з рук і з впевненістю,що її люблять,захистять і приголублять йде/повзе світу назустріч.
    а на психоемоційному розвитку як ви думаєте,відображається чи ні?

    ---------- Додано в 14:09 ---------- Попередній допис був написаний в 14:00 ----------

    Олюсю,життя взагалі небезпечна штука..від нього вмирають:girl_crazy:

    про це і йдеться..де створюється стерильність-там і стоматити.я не кажу,що потрібна дозволяти все підряд тягти до рота,але витирання антибактеріальними серветками рук щохвилини і заборона орально вивчати світ-то є антиприродньо.звичайно,облизувати смітники і жувати бички це вже занадто,але що поганого в тому що дитина скоштує які на смак камінці,травичка,земля?
     
  19. Ljolik

    Ljolik Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Щиро не розумію призначення тих повідків. Як на мене - це ведмежа послуга дитині. Падаючи, дитина вчиться ходити, робить з того свої висновки і сама вчиться керувати своїм тілом. Таке враження що ті падіння більше мам турбують, а не дітей.
    Мої обидві лютневі, ходити почали в 10 міс. без водінь за ручки. На вулиці повзати не пускала (крім пісочниці), хотіли ходити - ставила біля опори, і прапор в руки. За ручку - як дійсно була якась небезпека, чи дитина сама просила за ручку взяти (але не за дві).
     
  20. airy_cat

    airy_cat New Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Вибачте, але мене особисто такий варіант більше шокує ніж дитина на повідку. Принаймні навіщо повідок для дитини я ще зрозуміти можу, а от навіщо дитині повзати по підлозі Пузатої хати і подібних місць я категорично зрозуміти не можу. Хоч вбий не розумію, чому в першому випадку дитина не асоціюється в когось з твариною, а в другому - ах і ох, тваринка, де ж її намордник та ошийник.
    Манежи і ліжечка з високими бортами між іншим виглядають як клітки і вольєри, так що... не знаю, не знаю ;)
    А от на мою думку, повідок не стільки зручний, коли дитина вчиться ходити, скільки зручно коли дитина ходити вже навчилася і не проти активно і головне самостійно пізнавати світ в місцях, де багато людей (аеропорт, зоопарк, вокзал, супермаркет і тп.). Принаймні на досвіді свого племінника я такий варіант абсолютно не відкидаю.