Дитячий повідок за і проти?

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем Piama, 9 Травень 2010.

  1. Бурулька

    Бурулька Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Бо повзання - це природньо і всі дітки через це проходять на шляху до вміння ходити, а тримання на повідку - ні.
     
  2. airy_cat

    airy_cat New Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Так я не про повзання взагалі, а про повзання в конкретному місці, проти трави, дачі, повзання вдома - в мене жодних заперечень немає.
     
  3. Бурулька

    Бурулька Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    ну добре.. уявіть, що дитина на повідку, але їй всеодно хочеться пізнавити світ на дотик, смак. Хіба вона не нахиляється, щоб зірвати ту ж траву, взяти камінчик? Що тоді робити?
    Тепер про стоматит. Христинка до 1,2-1,4 року тягла все до рота. Потім потрошки перестала. Але стоматитом захворіла пізніше від ліків, які я дала за рекомендацією педіатра (досі себе картаю). Тепер дитина дуже любить бавитися в пісочниці. Вона не пробує пісок на смак, бо їй то вже нецікаво. Але мені здається, що якби вона в певний час не задовільнила свою цікавість раніше, то зараз їй би дуже хотілося спобувати пісок. Самі розумієте, що пісок не стерильний. Думаю, більшість дітей, якщо не всі, бавляться в пісочниці. То хіба ота стерильність, яку дехто намагається забезпечити дитині не є причиною збільшення ризику виникнення стоматиту в дитини в старшому віці?
     
  4. Zlju4ka

    Zlju4ka Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?


    Я до речі свого часу дуже шукала і страшенно хтіла таку штучку:girl_cool:,але не знайшла:)Не судьба відать було...:girl_haha:
     
  5. airy_cat

    airy_cat New Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    А я вам і не заперечую. :girl_smile:
    Якщо ви читали мій попередній допис, я там вказала для чого, на мою думку, повідок виправдовує себе - в місцях, де дитина може загубитися. Погодьтесь, якщо ви на вокзалі чи аеропорту з двох-трьохрічною дитиною (або краще дітьми), з вами багаж і тп. - пізнання на дотик і смак варто обмежити. Якщо я йду з дитиною в парк - я свідомо йду займатися дитиною і допомагати пізнавати світ, відповідно потреба в поводку відпадає в принципі. Принаймні така в мене логіка.
    Щодо стоматиту - власне як на мене, стоматит не найгірше, що можна зловити на підлозі закладу громадського харчування, чи там у вагоні поїзду і в інших подібних місцях.
     
  6. Prutylyatko

    Prutylyatko Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Не буду сперечатись, але для мене поняття "повідок" та "дитина" взагалі не сумісні. Я вважаю, що дитину можна навчити ходити чи срахувати вже під час перших кроків і без повідків (для того мама і є). А уявіть, що вас запакували у ті повідки, як вам відчуття???
     
  7. MaryF

    MaryF Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Та ніхто не вчить повідком ходити, це не можливо, і не обмежує рухи зовсім, куди хоче туди і йде без будь-якої підтримки, хоче нагнеться взяти квіточку, чи палочку, без проблем, просто коли спотикнеться, то не може впасти...
     
  8. dudja

    dudja New Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Це що дитина мусить вивчати навколишній світ, мусить все попробувати на смак - це однозначно. Але навіщо дозволяти повзати дитині на дворі, чи в пісочниці, чи місцях громадського харчування, коли сама дитина ще не ходить? Я на рахунок того категорична, коли моя доня ще сама не пускалася топати, то по вулиці їхала у візку і повідки я не використовувала.
     
  9. Prutylyatko

    Prutylyatko Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Перепрошую, а вигляд зі сторони? Мама на повідку веде дитя. Нічого не нагадує?
     
  10. spivanka

    spivanka New Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    почитала тут суперечки)
    подивилася хвотки))
    гм. ось мої думки з цього приводу. як на прив’язі дітки хіба в тих буржуйських хвотах, тому що там один довгий повід який деколи до дорослого прищіпається...
    гадаю, що в певних випадках використання повідків є припустиме і може навіть потрібне. з тою умовою, що дитина вже ходить по хаті самостійно і звісно якщо не створює дитині дискомфорту. наприклад коли мама висока, а дитина ще не надто і в той же час у мами проблеми зі спиною(буває й таке). крім того буває що в рік дитину в слінгу вже не сильно поносиш і не тому, що крутиться, а тому що важенна вже.

    я випробовувала повідки десь 2 рази одягнули надвір в 11 місяців, коли по хаті вже бігали нівроку(а досвід повзання був із 4 місяців і надворі повзати ніяк не цікаво було). але у нашому випадку виявилось, що у Гандзі руки довші ніж ті повідки, крім того задовго і складно для мене їх одягати іголовне дитина була проти. тому ми ходили за руки(спочатку старалися за дві і руку міняти), і товкли носа об асфальт, раз як одразу після року – на хіднику сніг зійшов дідусь не встиг зловити і раз вже згодом коли за голубами вже бігла.
    ще два варіанти коли можливо ними користуватися
    – щоби не перекошувати дитину в один бік в тих випадках коли тре коли вести за одну руку(знову ж такитранспорт на Сихові майже всюди біля майданчиків) і доводиться ловити її в повітрі під час падіння(а це вже інстинкт:). іноді навіть рекомендують лікарі...
    – коли в громадських дуже людних і небезпечних через рух транспорту місцях то може й теж непогано, але мені в таких випадках доводиться мою дворічну на руки брати бо вона деколи буріє і може просто на дорогу втекти, щоправда ні в які повідки її не вдягнеш. такий вже характер.

    якщо комусь здається, що в його випадку повідки потрібні гадаю, що спробувати можна за 1-2 рази ви зрозумієте що краще для Вас і Вашої дитини:girl_bye2:
     
  11. Svitlanka

    Svitlanka Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Це до того, що в першу чергу мама повинна думати про дитину, а не про те, наскільки гарно вона виглядає.Все.

    Ви що, психолог? Якісь такі роздуді з нічого припущення.ІМХО. А знаєте, колись декрет був тільки 3 місяці, і мами підвішували (!!!) запеленаних дітей і йшли на роботу. Уявляєте, скільки мало б вирости ненормальних дітей?
    Якщо Вам дуже тяжко вдається уявити, що дитина не обмежана в пересуванні, то наврядчи ви почуєте мої слова - мій малий взагалі не відчуває, що на ньому щось є.

    Ну так, Ви хочете мені розказати теорію, коли я маю практику...:)
    От, чес слово, чуєте тільки себе ( без образ!). Повторюю - як раз свободу пересування я і даю своїй дитині - він ходить там, де хоче ( в межах розумного), я не тримаю його за руку - цей період вже внас пройшов.

    Ну я Вам скажу, що набігаєшся більше за дитиною в повідку, ніж коли ведеш за ручку, або дитина ходить вздовж чогось, або ж в візочку...:)

    ---------- Додано в 13:43 ---------- Попередній допис був написаний в 13:38 ----------

    От не встигла, Ви за мене написали!;)
    І ще про егоїз і лінь. А не здається, що легше пустити дитину повзати і спокійно сидіти пити пиво, наприкад? Це ж можна розцінити, як лінь ;)
     
    Останнє редагування: 10 Травень 2010
  12. olenkastar

    olenkastar Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    прошу відповісти чим він вас шокує?

    а чому він мав жувати дурника?
    поясніть мені темній,як то дитина має САМОСТІЙНО НА ПОВІДКУ вивчати світ?

    ---------- Додано в 16:50 ---------- Попередній допис був написаний в 16:43 ----------

    а чому дитина не має права впасти?

    шось ви ся згубили..тому і позволяють повзати,бо ще не вміє ходити..[​IMG]вміла би ходити-пішла б сама
     
  13. Liona

    Liona Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    дивне питання ))) Тобто, щоб знати елементарні речі з дитячої психології, необхідно бути психологом? )))) Щоб приготувати борщ ви так само отримували диплом кухаря? ;)

    Ні, що ви, навіть в думках не було :) Просто намагаюся уявити, як ця ваша практика суперечить законам фізики :)


    то для чого тоді повідок, якщо не для обмеження тої самої свободи?..
     
  14. Svitlanka

    Svitlanka Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Я б сказала, що те, що Ви написали вище про повідки і спілкування в майбутньому - то не елементарні речі з дитячої психології :):):)... Чесне слово, крім сміху нічого не викликало.
    Розумієте, так можна багато що собі "уявити". Ну, наприклад, що дитинка, яка повзає, напевно коли виросте, то буде думат, що вона - песик.
    Якщо дасьте якесь посилання на думки психологів з того приводу ( повідки-психологічні травми), то будь ласка, а так, в Вас своє ІМХО, в мене своє.

    А кажите, що спостерігаєте за дітьми.... Запишу відео - виставлю:)

    Повторюсь ще раз. Для запобігання травм. Більш серьйозніших, ніж подряпинка та синець. Для певного періоду розвитку дитини.
     
  15. Бурулька

    Бурулька Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Напишіть конкретно яких травм Ви боїтеся. Я просто не знаю які травми може отримати дитина на вулиці, але не може їх отримати вдома. Але ж вдома поводків не вдягають. Тільки не розповідайте про транспорт і дорогу, бо цьому легко запобігти пильнуючи дитину, а якщо і треба пройти біля дороги, то тоді краще дитину на руки взяти, ніж перед кожнимпереходом дороги одягати повідки
     
  16. airy_cat

    airy_cat New Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Навіть не уявляю як я вам це маю пояснити, оскільки після ваших питань єдине, що я можу впевнено сказати - ми живемо в різних світах, маємо різне сприйняття і виховання.
    Якщо ви вважаєте, що в 8-9 місяців повзати по підлозі в громадському місці, гризти лак для нігтів, (який між іншим, успішно відкрився і відповідно отримувати чудові інгаляції, не кажучи про загальну користь лаку для організму), жувати копчену ковбасу (ще один мега корисний продукт для організму) - це нормально, потрібно і називається ПІЗНАВАТИ СВІТ, вуаля - це ваша позиція. На мій погляд, це гра з вогнем. Зайва і непотрібна. Я вважаю, що дитина може вирости повноцінною особистістю і без вищевказаних захоплюючих переживань і пригод. На мою думку, для маленької дитини є купа інших місць - де вона може більш безпечно і з більшою користю для здоров’я справді пізнавати світ. І ніхто не каже, що дитина має жити в стрерильних умовах, але елементарна гігієна має бути завжди.

    Щодо поводку - я вже написала в яких ситуаціях він імхо не є зайвим. Щодо вивчання світу - то, думаю, дитина якось переживе, якщо їй обмежать вивчення світу наприклад у "Борисполі".
     
  17. Svitlanka

    Svitlanka Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Як вже писала - коли дитина летить головою вниз, щоб не отримала значну гематому, коли ходить по купі каміння, щоб не розбила ніс, падаючі з бордюра...
    Скажіть, якась мама не натягне дощовик на візок, коли ллє дощ? Коли дитина пізнає своє тіло, наприклад, засовую собі в ніс дрібничку? Ви просто будете спостерігати? Можна ж сказати, нехай дитина пізнає світ - вся змокне під дощем. Або - може буде знати, що в ніс нічого засовувати не можна ( після 2 годин маніпуляцій з витяганням тої дрібнички). Тобто, для мене в даний період часу повідки - як засіб для запобігання травм, які можна уникнути.
     
  18. Ljolik

    Ljolik Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

     
  19. Бурулька

    Бурулька Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Всі ці травми можна отримати і вдома:
    дитина може впасти з ліжка чи з дивана.
    Христинка розбила губу вдома, просто не розрахувала відстані голови до шафи, коли нахилялася взяти іграшку.
    Коли моя дитина пробує ходити по бардюру, то я поряд і можу іі впіймати, коли вона буде падати. Ви ж всеодно біля дитини навіть з повідком, то чому так важко її злапати руками, а не тим ремінцем?
    тут Ви говорите про піклування, догляд. А чому піклуванням не може бути перебування мами біля дитини і страховка, коли дитина залазить на гірку, на бордюр і т.д.?
     
  20. Svitlanka

    Svitlanka Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    От власне, зручніше. Більш йомовірно, що зловлю. В мене ж досвід - старший син;) Гематом мав безліч. Краще, коли б мав ті повідки. :)
    Так, і про безпеку для дитини також. Мама для того і має бути поруч, крім всього іншого в догляді і вихованні дитини.