Дитячий повідок за і проти?

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем Piama, 9 Травень 2010.

  1. Бурулька

    Бурулька Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Ще одне запитання виникло: а до якого віку тими повідками плануєте користуватися? Якщо дитина не навчиться в певному віці падати, то як вона цього навчиться потім?
    Зараз моя доня падає, встає і далі йде бавитися. Бо вона так навчена, що до неї не біжу відразу сюскатися (якщо не вдарилася сильно). А що потім з дітками, які на повідках, коли вони падають? Це не надто різкий розвиток подій, коли мама постійно стримувала падіння повідками, а потім відпустила?
    Ну і не зникло, що ж робите вдома? Як Ви там дитину лапаєте?
    Я думаю, що також можу сказати, що маю досвід. Ми зараз говоримо про речі, які стосуються малят. От якби ми говорили про "перший раз у перший клас", то Ваш досвід із старшим сином справді би переважав мій. А в ситуації, коли діти ходять-падають, думаю, ми рівні в цьому плані
     
  2. Svitlanka

    Svitlanka Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Поки буде потреба, тобто, побачу по дитині.
    Я і писала, що контролюю це. ТОбто, якщо бачу, що падіння нормальне - нічого не роблю, хіба допомагаю підвестись ( якщо є потреба). Якщо малий летить головою вниз -то сповільняю падіння, або ж лапаю його за допомогою ремінців.

    Вдома падає. Але про безпеку теж думаю - наклеяла захисні куточки на меблі. Звичайно, всього не уникнути. Іноді, малий падає на рівному місці, або коли повзе, забуває змінити вчасно ручки - тодіі страждає ніс :)
    Чому писала про старшого сина, поясню. Бо я з повідками могла б уникнути тої безлічі гематом. Доречі, падати він так нормально і не навчився - летів тільки головою і лицем. Тому в таких питаннях краще менше, ніж більше. ;)

    ---------- Додано в 15:37 ---------- Попередній допис був написаний в 15:31 ----------

    Та багато чого може бути. Але ж Ви просто так не спостерігаєте, як дитина летить з дивана - Ви робите якусь дію, щоб того уникнути.
     
  3. Бурулька

    Бурулька Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Мої дії однакові як при падінні з дивана, так і на вулиці.
     
  4. Svitlanka

    Svitlanka Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

     
  5. дашулька

    дашулька Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Перечитала усе...навіть не можу визначитись з ким погоджуюсь,бо частково підтримую й Світланку,й Оленкустар,й Бурульку...
    Ми після декількох падінь на вулиці з мамою тепер на вулиці тільки за ручку ходимо. Не тому що я так хочу-ні,просто мася тепер мене не відпускає взагалі,просто боїться. Бо падала завжди обличчям об асфальт,розбивала губу постійно(((. При чому вдома бігає сама вже давно,падає ,тримаючи головку,а на вулиці з*являється якась "асфальтна хвороба"... я думаю ,що цей момент скоро перейде без всяких там повідків,але я ніколи не буду засуджувати мам,які їх використовують. Ну,значить,вони їм потрібні...
     
  6. Svitlanka

    Svitlanka Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Мій старший син пішов в 9 місяців ( навіть ще не було), в 11 вже літав по цілій квартирі. А на вулиці було то саме, що й у Вас. Десь до 1.3 точно. Але ваша доня хоч обережна - тепер за ручку ходить, а мій так сам і ходив.

    Це ж добре.:) Кожна мама має знайти свою "золоту середину". Є якісь основні правила, а все інше мама вирішує сама, дивлячісь по своїй дитині - всі ж різні.
     
  7. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?


    Перечитала кілька разів. Не відчуваю різниці. Тим, хто ще не ходить, повідки шкідливі, тим, хто вже вміє - дивно вдягати. Порівняння з акробатом недоречне, бо дитині до землі набагато ближче падати ніж мені, наприклад. Вона ж не з кількаметрової висоти гепнеться на землю?
    Мій Дарко падав купу разів, що вдома, що надворі. Трагічно - ні разу. Якісь такі сценарії падіння нереальні.
    Дарко мені одного разу вибіг на Зелену, якраз у тому місці, де кілька зупинок поруч - і автобусна, і тролейбусна, і маршруток. Серце мені довго з грудей вистрибувало, але вчепити на нього повідка думка не виникла навіть тоді. І власне за руку він ходити не хотів узагалі.
    До речі, теж було, що падав і руки не підставляв (кожного разу була купа крові, тому аж надто добре пам*ятаю те, що падав дуже невміло), але по якомусь часі таки дійшло до нього. Повідок - це лише спосіб допомогти дитині НЕ навчитися.
    Як на мене, не по-людськи = протиприродньо. Не всі вигадки прогресу достойні подяки винахідникам.
    А чому ні? Тут багато говорять про те, що надмірна стерилізація спричиняє алергії й контакт із землею навіть необхідний.
    Моєму вже сім, а штанів досі вистачає на пару тижнів, бо на колінах протирає страшні діри. Він ходить, бігає, але стільки всього робить на колінах, що вони завжди зелені (якщо трава), в болоті - якщо осінь, з повними кишенями піску (щоразу, коли пісочниця суха). :girl_crazy: Взимку він у комбінезоні й безперестанку в снігу. Він там обожнює полежати, повалятися, попадати в нього, полазити по нього. Коротше після прогулянок узимку такий сніговик, що ще другого пошукати. І то дві години йому іноді мало. Вже 7 років виповнилося, а щодо цього так ніщо й не змінилося.
     
    Останнє редагування: 10 Травень 2010
  8. Мар'яся

    Мар'яся Moderator Команда форуму

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Мій малий поки що не ходить і ходити сам ще не збирається. Спеціально за ручки я його не воджу з двох причин: по-перше, він сам не хоче щоб його водили, бо при будь-якій спробі поводити (не моїй :) )він відразу сідає і втікає на чотирьох і за руки тримається доволі невпевнено, хоча сам попри диван, стіни і т.д. ходить ледь тримаючись, а, по-друге, і мені досить важко ходити зігненій вдвічі, тим більше що дитина протестує. Тому, коли має навчитись ходити тоді і навчиться,а. я його підганяти не збираюсь. Тема повідків у нас вдома не піднімається навіть і з наведеної причини, і вже , як писало багато дівчат, що виникають у нас з чоловіком не зовсім гарні асоціації. Для дитини яка вміє ходити теж не вважаю їх чимось потрібним, бо все-таки обережності навчитись мусить, а тримати на прив"язі, то якось не для мене...
     
  9. MaryF

    MaryF Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    та нехай собі падає але на траві, в хаті, та й на асфальті, але з розумом....мій малий почав не ходити, а бігати, відповідно і падає він тоже з розгону, а так він біжить і я за ним ззаду, то скоріше не я його воджу, а він мене (так наша сусідка говорить), їх малий минулого року так само бігав, то дитина була як з фронту, весь подитий....можливо, шрами й прикрашають мужчину, але я хочу, щоб у мого сина їх було найменше...
    Поводки ніяк не впливають на ходу, ними не можливо навчити дитину ходити, а лазання взагалі тут ні до чого, дитину, яка лазить поводками ви водити ну ніяк не зможете, хіба в повітрі нести будете....Тут багато хто говорив про психологічну сторону, це ви як уявляєте: ви собі йдете дорогою, і видете дитину, дитина захотіла в бік піти , а ви її за поводок потягнули, а вона біля вас???:lol::lol::lol: як, що так, то ви мене розсмішили....так не вийде, бо дитина сама того не дозволить, ну мій наприклад.
    Там хтось говорив про лінь, це трохи смішно, бо нашо вам пральна машинка, періть руками.
    тай у мого ходунців не було, бо все має дитина вчитися робити попорядку, а не те що мамі хочеться...
     
    Останнє редагування: 10 Травень 2010
  10. Svitlanka

    Svitlanka Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Маю на увазі, що коли дитину водити за ручку - це не навчить дитину падати, до всього, це ще додаткова опора. Ще дуже важливо - якщо дитина не хоче ходити за ручки, а ходить в небезпечих місцях ( наприклад, по купі каміння), в період, коли тільки навчилась ходити.
    Цей допис був написан для дівчат, які думали, що дитину або обмежують в пересуванні, або дитина "висить" в ремінцях.
    Ну бачите, мій старший падав дуже невдало :sad: І це його падати не навчило...
    Та ні, якщо все робити " з головою". Я ж даю малому падати :) А старший не навчився падати - хоч можливостей було ого-го.
     
  11. MaryF

    MaryF Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    ви думаєте, шо ми прив"язуємо дітей до стовпа поводком, а самі йдемо спати??? чи як?:lol::lol::lol:

    кожний вибирає, для себе, те, що вважає правильним...для мене наприклад, дика та фото де Оленки мала по брудній вулиці лизить, де кидають бички і плюють, але я не маю нічого проти коли дитина лазить по траві, рве квіти, чи навіть залізе в болоти, чи якісь гамняшки, стирильність це не правильно, і немає таких плям, яких не можна відіпрати, але це вже зовсім інша теми, а ви тут троха наофтопили
     
  12. Svitlanka

    Svitlanka Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Та ні, чого я так маю думати? Я сама деколи вожу дитину в повідках ;)

    ---------- Додано в 16:47 ---------- Попередній допис був написаний в 16:45 ----------

     
  13. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    У 1,5? А до того часу ні разу? Мій від мацьопкого гриз і листя, і траву, й камінці... і пісок теж у бузі бував, і брудні лопатки, відерця, пасочки. Що зловив рукою - все куштував на смак і дотик. Ми хіба сміття з рук забирали, типу цигаркових окурків та кришок від пива, бо то не є природні бактерії.
    Мої батьки мають ще мої з братом дитячі відео. І він, і я тягали камінці до рота. Батьки лише нам їх із рота витягали, коли ми їх повністю в бузьку брали, аби не вдавилися раптом. Ну, то я так під впливом тих відео десь і не боялася, що й мій камінці пооблизує. :xaxa:
    Ну, може, для вас би те падіння виглядало трагічно, якщо після нього повний рот крові. У мене шок був завжди, але на повідки все одно не потягло.
    І за руку він не почав ходити, все одно було "сам" і все.
    Ваш допис мене лиш ще більше переконав, що повідки власне і є безужиткові й зайві.
    Наш Дарко також. Почав ходити дуже рано, не повзав, бо пузьо було затяжке й він дуже злостився, якщо би його поклали на 4 на підлогу, зразу шукав до чого спертися й попри стіни, ліжка, одвірки ходив по хаті. А потому, як вже пустився, то не ходив, а бігав. Правда, шрам у нього на личку зовсім не з того періоду...
    А так тяжко змінити місця для ходіння? :confused:
    Мені здалося, чи ви на прикладі старшого перестраховуєтеся з меншим?
     
  14. Svitlanka

    Svitlanka Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Ну дитина ж має пізнавати світ - вся тема про це :) Якщо це місце цікаве дитині, вона його вивчає, то для чого забирати? Я ж не кажу про те, що малий ходить по трамвайній колії, коли їде трамвай. Тоді б змінила місце.

    Ні, я пишу про те, що в той час краще було б мати повідки замість зайвих гематом. І про те, що попри все ( ми ж не мали повідків) старший мав би навчитись падати ( хоча б руки підставляти) , але так і не навчився. Яка користь з тих падінь? Яка шкода від повідків?

    ---------- Додано в 17:10 ---------- Попередній допис був написаний в 17:06 ----------

    От власне, про що я пишу. Ви ж теж контролюєте, в даному випадку - що можна брати до рота, а що ні. Так само, як інші контролюють, де може дитина повзати, а де ні ( наврятчи хтось поведе повзати дитину в міський туалет). А я контролюю, де може дитина сама ходити, а де краще вдягнути повідки і контролювати. Але знов наголошую - запобігаю не всім падінням. І це тільки певний період часу.
    :)
     
  15. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Уявила свою дитину в таких місцях у повідку. Я би не ризикнула, якщо чесно. Занадто ризиковано й небезпечно. Може, я якось інакше ситуацію оцінюю, але з Дарком мандрували в дуже різному віці й повідок я би розцінювала як однозначно небезпечний спосіб "контролю" дитини.
    Трохи мені виглядає на якесь відхилення, якщо чесно. У нас в родині один малий мав схожу проблему, то мусів перейти цілий курс лікування. Це лише припущення, прошу на свій рахунок дуже не сприймати. Просто або дитину почали зарано підстраховувати з падіннями, або власне таке, як у нас в родині було - якась ділянка мозку не спрацьовувала.
    Але й червоною ниткою протягнений додаток "з розумом" дозволяти.
    Порівнювати непорівнюване - без сенсу. Якщо я дитині даю скуштувати на смак різні речі, я ж не даю водночас отруйні ягоди чи кущі також смакувати? Тут багато було таких безсенсовних порівнянь, для мене то лише ознака браку аргументів. :confused:
     
    Останнє редагування: 10 Травень 2010
  16. Svitlanka

    Svitlanka Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?


    Просто не можна забувати, що всі діти різні. Скоріш за все - вестибулярка така. Крім того, у всіх дітей різний рівень оцінки безпеки.
     
  17. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму



    Він САМ по собі не виникає. Завжди є чинники, що сприяють виникненню.
    Якщо дитина впала й мама "охає та ахає", така дитина буде більше перестрашена ніж та, чия мама спостерігає спершу реакцію самої дитини.
     
  18. viltis

    viltis Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Чесно, не прочитала всю тему, але остовну суть зрозуміла.

    Пару місяців тому я купила такі повідки: думала, що буду так допомагати "ходити"...ще тоді Натася ( натурелла) казала, щоб я не дуріла.....чесно вам скажу: повідки використовувала......як ремні безпеки ,коли малий в люльці сидів:)))

    Ярко почав ходити в 10,5 місяців ..і то так різко ...сьогодні зробив 2 крокуи, в завтра вже півкімнати пройшов, а за тиждень вже пішов сам ( зимою) на вулиці... Зараз ганяє так, що капець...і падав ....але повідків по призначенню не використовую....хоча, маю приклад, коли хлопчик коли падає, то пластом і зразу назад...от тоді може й вдягла б для підстраховки....
     
  19. Liliyah Romanova

    Liliyah Romanova Superova Moderator Команда форуму

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    Тут знайомих малий таке мав. Пішов у 8 місяців (6та дитина, надивився на братів і сестер і вирішив, що пора :xaxa:), але мозок за тим не встиг, відповідно кілька місяців дитина падала, не здобуваючи досвід. Гойдався на стільці, падав, вилазив знову й знову починав гойдатися. Просто не доходив урок і все. А на зло мамі що виробляв: як був на неї злий, то розкладав руки в сторони й гуп потилицею на підлогу. :suicide: То були страшні кілька місяців. Його батьки просто перечекали той період. Зараз малий вже має відповідні рефлекси й захисну реакцію.
     
  20. Mira_SH

    Mira_SH Well-Known Member

    Відповідь: Повідки для дитини, за і проти?

    О, ми також пішли в цьому ж віці, але поталанило більше, бо було літо.
    Чесно, про повзання, як згадаю, Оленкистар, Софійка біля нас повзала, жаба давить, бо Хрися не повзала практично взагалі, почала в 1,2 місяці, щоб підстіл заповзати, і дуркувати:)
    Щодо ходіння, падала спочатку на вулиці, як усі, тому ходити пускала в траву, щоб не боліло, і завжди ходила слідом, жебим до собак і котів не лізла.
    Поводків не використовувала ніколи, хоч дитина шустра. Але розумію тих хто так робить, бо в кожного свої причин. Особливо часто доводилося бачити з таким приладдям бабусь, їм ж дійсно важко за дитиною бігати. Щодо трави, піску, каміння, то ніколи до рота не тянула. У нас інша проблема собаки, бо нема до них страху, але тут краще на повідок їх:)