Вага дитини при ГВ

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Yaremko, 9 Лютий 2009.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Іруня

    Іруня Well-Known Member

    Відповідь: Вага дитини при ГВ

    Ваша за 3 місяці набрала 4,5 кг, а моя за 8:girl_crazy:.
     
  2. Alonka

    Alonka New Member

    Відповідь: Мало молока. Що робити?

    розвійте мої переживання! Ми в 8 місяців важили 8кг, в 9 -8 180, в 10- 8 250!:girl_cray: Прикорм вводили в 7.5 і до 8,5 був у пед.прикорм, хоч зараз готую малій окремо, але їсть 2-3 рази до 3-4 ст.ложок.
    З 9 місяці їсть 12.00 і десь 7.00-8.00. До того я насильно будила в 3-4, що не увінчувалось успіхами, світло, міняння памперса, переодягання, навіть підмивання вистарчало на чотири цьмоки і засинела, а збоку калюжка молока:girl_nea: Спимо ми разом. І в день ми можемо перегуляти поїсь в 12 і до п"ятої товчеться, я їй цицю в четвертій, неа:girl_nea:, і так аж біля шостої може поїсти...загалом 5-6 прикладань, часом більше, ага ми і не п"єм, і пісяєм малувато:girl_sad: за три години ніразу!

    А основна проблема в том що гемоглобін у нас впав. Здали аналізі був аж 80:girl_cray:! Назначили залізо на три тиждні, гемоглобін вже 97, далі сказали їжею. В неї запхати не можлива(сказалимяса-печінки хочаб 50-60гр кожен день! Вона мені всього менше зїсти за день може!). Читала що "збагатити" молоко залізом нереально:girl_sad:В мене то гемоглобін в нормі(я так думаю, бо колись дуже відчувала як падав, але знаю що то було через недостатне харчування)

    Може і вона не доїдає? Може їй малувато молока щоб наїстьсь, так навчилась недоїдати і вважає це нормою?

    А ще ми після прикорму не хочемо запивати цицею мінімум через хв.15-20, це ж також може впливати на лактацію?
    А може то "Критический период" і час на "Период переходного питания"?
     
    Останнє редагування: 10 Липень 2010
  3. Yaremko

    Yaremko Well-Known Member

    Відповідь: Мало молока. Що робити?

    скільки би дитині було якби вона народилася так як має бути? на якому гестаційному тижні народилася дитина?
     
  4. Alonka

    Alonka New Member

    Відповідь: Мало молока. Що робити?

    на 29 тиждні, зараз мало б бути 8 місі 11днів, якби родила в термін.
     
    Останнє редагування модератором: 12 Липень 2010
  5. anka

    anka Well-Known Member

    Відповідь: Вага дитини при ГВ

    а ми за перший місяць додали 2200:) Але, на диво- ніхто- ані лікар, ані родичі-лікарі жодних проблем не роблять- порадили тимчасово не давати дитині м'яса і вареників:) якщо дивитися в анфас- вух вже не видно- щоки такі широкі, що затуляють:) В дитини при народження була шия. Вже нема. Він мені при народженні видавався таким мініатюрним (4200) в порівнянні зі старшою (4550). А тепер все вирівнялося, а я так сподівалася, що друга дитинка буде меншою, що буду носити на руках скільки захочу...
     
  6. Dobra

    Dobra Well-Known Member

    Відповідь: Вага дитини при ГВ

     
  7. dasha

    dasha Well-Known Member

    Відповідь: Вага дитини при ГВ

    В мене Святославчик народився 4 кг. і перших 3 місяці набирав по 1.2 кг, а потім менше як почав сам ходити в 9.5 міс то взагалі мало набирав. В рік 76 см і важив тільки 9100. Хоча їсть як на убой 4 рази в день по 350 гр. + ще хлібчик фрукти печенько ще чмакає цицю. Мій чоловік вже сміється що я хожу і постійно щось в малого запихаю. Лікарі казали що захудий, але я то маю в носі головне здоровий.
     
  8. Natalya

    Natalya Well-Known Member

    Відповідь: Вага дитини при ГВ

    Як то Ви визначаєте? Я з народження дитини (а то вже 2 роки) не знаю, скільки він з'їдає за день...
     
  9. dasha

    dasha Well-Known Member

    Відповідь: Вага дитини при ГВ

    Як то насипаю повну 350 мілілітрову кружку каші чи супу то він ніколи не залишає, з"їдає все. Я думаю то багато але на вагу не впливає:g:girl_sad:
     
  10. Nastynya

    Nastynya Well-Known Member

    Відповідь: Вага дитини при ГВ

    наша мала в пять міс. заважила 7900, тепер лікар каже що то нормально)))
     
  11. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Відповідь: Вага дитини при ГВ

    Не те щоб я дуже переймалась, просто троха з голови не виходить.
    Гуляли вчора з Роміком, надибали наших сусідів на місяць старших. Ну такий вже мій синуля мініатюрний напроти них. Роману менш ніж за місяць стукне рочок. До потроєння ваги нам ше ОГОГО, навіть до 9 кг не наближаємся, і це при 3750 - при народженні. От, і ше мама троха грузить, шо дитина худне...Хоча показник вагів "застряг" вже 2 місяці як на позначці 8500. В поліклініку не ходжу, неохота шоб кидали помідорами, як почують шо Ромко на педагогічному догодовуванні.:girl_mad: І чьо дєлать?
    Троха спихую на то, шо ми з мужом не найбільші на нашій вулиці))), і на активність дитини. Він з того часу як пішов, так і не сідає. Годинами круги намотує.
     
  12. МарянаК

    МарянаК Well-Known Member

    Відповідь: Вага дитини при ГВ

    А що робити коли вагу ми вже потроїли у 8 місяців???(то при народженні 3.800). Ми на грудному і педагогічному. Малій ніби нормально - може мені не переживати що то росте в майбутньому пампух? (в нас зараз вага 12кг - і то ще нема 9 міс.)
     
  13. Svitlanka

    Svitlanka Well-Known Member

    Відповідь: Вага дитини при ГВ

    Тільки не кидайте тут в мене помідорами, бо вискажу своє ІМХО - все ж таки навіть консультанти по ГВ рекомендують після 6 міс. вводити прикорм, м'ясо в нормальному обсязі і т.д. Не дуже багато знаю про педприкорм, тому не буу стверджувати, але наскільки хоча б енергетично він задовільняє потреби дитини? За вагу можна не перейматись в більш старшому віці, але не в вашому ( це знов ж таке, ІМХО), бо якісь стандарти НОРМИ все ж таки є. Дитина росте, уявіть, скільки нових клітин виробляє організм!
     
  14. Suzi

    Suzi Moderator Команда форуму

    Відповідь: Вага дитини при ГВ

    Глибоко вдихнути, розслабитись, подивитись таблицю, зрозуміти, що все в нормі і продовжити насолоджуватись життям :)

    12 кг то ніби за межами норми, але я б казала подивитись на батьків дитини. Якщо є в кого, якщо дитина на ГВ і педприкормі, заспокоїтись. Подивитесь яка буде вага після того як дитина піде. А як відбувався набір ваги ? Скільки за який місяць?

    ---------- Додано в 14:34 ---------- Попередній допис був написаний в 14:30 ----------

    Власне, що в нормальному. Дитина може бути виключно на ГВ без жодної шкоди до 8-ми місяців точно.
    До того ж здоровий незіпсований дитячий організм найкраще за консультанта, педіатра і норми знає скільки і чого йому потрібно в даний момент для розвитку.
    І щодо педприкорму я б таки радила поцікавитись.
     
  15. МарянаК

    МарянаК Well-Known Member

    Відповідь: Вага дитини при ГВ

    Приблизно по 1 кг/місяць (+- 200-300гр як-коли)
     
  16. tslezinska

    tslezinska Well-Known Member

    Відповідь: Вага дитини при ГВ

    Мар"яно, то виглядає, шо в тебе молоко добротне:) А як часто малеча ходить в туалет? Бо якщо зарідко, то можна підозрювати якісь проблеми з метаболізмом. Все ж таки 12 кг у 8 місяців - то огого! А який зріст має?
     
  17. Svitlanka

    Svitlanka Well-Known Member

    Відповідь: Вага дитини при ГВ

    ТОчно? А звідки така інформація? Бо я довіряю відомому сайту по грудному вигодовуванню, от стаття про прикорм. Ще можна знайти інформацію, стосовно того, які вітаміни є в грудному молоці( І як довго) і чому після 6 міс. рекомендують догодовування....
    http://breastfeeding.org.ua/how/feed/supplement.html
     
  18. Alonka

    Alonka New Member

    Відповідь: Вага дитини при ГВ

    А я звернула увагу, що ці таблиці різні, в одних ми нижче норми в інших више:8:
    То ше так, ми гуляємо з сусідкою меншою на 4 місяці, малій зараз 6 міс, тільки на грудному, прикорм тиждень тому почала. Так її мала 9 кг з копійками... а ми 8300 з натяжкою. І вдатись там не моє у кого...

     
  19. Svitlanka

    Svitlanka Well-Known Member

    Відповідь: Вага дитини при ГВ

    В подруги доця в 6 міс. важила 12 кг - і то тільки на грудному! А потім за 3 міс. - всього 600 гр. Багато діточок так. Мій більш-менш рівномірно вагу набирав.
     
  20. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Відповідь: Вага дитини при ГВ

    Я теж так вважала. Рівно в 6 місяців, якоби помітивши харчовий інтерес дитини почала щось по-трошки вводити. Роман на кожен продукт реагував рвотою. Десь зо 3 рази поносив. От я і перестала мучити дитину. Вважаю, що дитячий організм краще знає,що йому потрібно. Позбирала інформацію, ознайомилась з суттю ПП. До 8 місяців, "завдяки" моїм спробам прислухатись до консультантів, які рекомендують....ми були виключно на ГВ. Після введення ПП усьо пішло як треба. В Романа є апетит, в нього наладився стілець. А вага?...Головне що я бачу в ньому купу енергії, він росте, бавиться, і на це калорій йому вродь вистачає.