Очищувачі та зволожувачі повітря

Тема у розділі 'Техніка', створена користувачем Анута, 8 Липень 2009.

  1. DarkNess

    DarkNess New Member

    Відповідь: Очищувачі та зволожувачі повітря

    Вибираю між традиційним і ультразвуковим :scratch_one-s_head::scratch_one-s_head: В мене маленька дитина. Який то краще буде? Хм...
     
  2. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Відповідь: Очищувачі та зволожувачі повітря

    І ми шукаємо зволожувач... Може хтось знає, де у Львові можна терміново (бо в суботу маємо переїхати до бабці з центральним опаленням) купити Бонеко. Хочу паровий, ультразвук якось лякає, та і малий має зараз проблеми з диханням, тому не хочу ризикувати.
     
  3. LGalT

    LGalT Member

    Відповідь: Очищувачі та зволожувачі повітря

    Ми також недавно придбали собі іонізатор - очищувач повітря(Супер Плюс Турбо ), замовляли через нет. Задоволені дуже:girl_smile:. Спочатку навіть запах повітря був незвичний(через насичення іонами негативними), як після дощу або в горах.
     
  4. Anastasia

    Anastasia Well-Known Member

    Відповідь: Очищувачі та зволожувачі повітря

    Знаю де точно є бонеко n1355 у Львові :) але ціна на гривень 250 чи 300 вища ніж в інет-агазинах. Ось тут дивіться контакти у львові
     
  5. manka

    manka Member

    Відповідь: Очищувачі та зволожувачі повітря

    Ми купили два місяці тому ультразвуковий зволожувач Valore в "Епіцентрі". Попередньо перечитувала інформацію і відгуки про зволожувачі в інтернеті. Найкращі відгуки про зволожувачі фірми Boneco. Деякі власники дешевих моделей кажуть, що не варто переплачувати за ім"я фірми, багато пишуть про недоліки придбаного ними товару.

    Результат став відчутний зразу: стало легше дихати, спати, зникла сухість в роті і носі. Хочу зауважити, що минулу зиму дуже намучилась з здоров"ям малого: ніби не нежить і ніс не закладений, але дихання важке. Ще й малючок народився. Тож цього року покупку вирішили не відкладати.
    Працював у нас зволожувач круглодобово. Появився білий наліт на меблях (що там на меблях - навіть на полицях в шафах), і ламінат довкола нього мокрий, і коврик, і постіль вогка. А ще - ми живемо в новому будинку, де вікна пластикові, будинок обкладений пінопластом- одним словом стіни не дихають, ніякої вентиляції, як при дерев"яних вікнах. Добре, що температуру повітря регулюємо самі. На ніч по підвіконні розкладаю тряпки, бо вода по вікнах тече струмками, ще й стіна плісніти почала. Я звинуватила в всьому зволожувач і сховала його...на два дні. Сьогодні знову витягла, бо спати через сухість було неможливо ,(правда без нього вікна були майже сухі). Просто включати буду його тільки на ніч.
    А щодо вмонтованого гідрометра - бреше ВІН. Треба купити кімнатний. Але він не дешевий 200-300грн.
     
  6. Оленка

    Оленка Well-Known Member

    Відповідь: Очищувачі та зволожувачі повітря

    І я задумалась купити зволожувач. В дитини зранку після сну постійні кірочки і під раноу все пчинає сопіти. От і вирішили : треба купити зволожувач. Без зволожувача вологість 50-55%. Мені здається, що занизька. Також хотіла купляти Валоре в Епіцентрі, але після попереднього допису щось передумала. І відгуки про Бонеко читала несхвальні.

    ---------- Додано в 17:22 ---------- Попередній допис був написаний в 17:12 ----------

    Solomi у вас від вашого зволожувача не було:
    ?

    ---------- Додано в 17:38 ---------- Попередній допис був написаний в 17:22 ----------

    Ми за таким також дивилися, так продавець сказав, що там виставляєш вологість, яку потрібно і така підтримується. А який мах рівень вологи можна виставити?

    Прочитала ось таку інформацію: В отличие от паровых и традиционных увлажнителей, преимуществом ультразвуковых увлажнителей является точный контроль влажности, нормальная температура выходящего пара (не более 40°С) и низкий уровень шума.

    Так виходить, що такий зволожувач мені тільки зменшить вологість. Підкажіть люди добрі, бо геть чисто затуркалась :girl_crazy::girl_crazy::girl_crazy:
     
  7. MYR

    MYR Member

    Відповідь: Очищувачі та зволожувачі повітря

    Я не спеціаліст, але мені здається, що то нормальна вологість, наскільки я знаю норма від 50 до 70%. Я стараюсь підтримувати 55-60%.
     
  8. Оленка

    Оленка Well-Known Member

    Відповідь: Очищувачі та зволожувачі повітря

    та воно то так, але коли я зранку просипаюся з сухою слизовою оболонкою носа, то може собі уявити як малому. коли влітку у нас було 65% то було класно. І от коли була у ЛОРа, то він сказав, що можна і трошки більше. От і думаю що робити
     
  9. Seppy

    Seppy Active Member

    Відповідь: Очищувачі та зволожувачі повітря

    Хочу зауважити, що зволожувач діє лише при зачинених вікнах-дверях. Ми купили, бо мордуємося з сухістю в квартирі, але він майже не допомагає (з 15-20% до 25-27:wacko: так як весь час все відкрито, навіть при -20С. Батареї шкварять нестерпно. При закритті вікон хоч на 2-3 години, температура в приміщенні підноситься до 28С, а то й вище. Купили дорогий, ультразвуковий, з іонізатором, холодною парою, таймером, барометром, термометром і т.д., коли закрито все, то вологість можливо підняти до комфортного рівня, але тоді сауна виходить.
     
  10. inchik

    inchik New Member

    Відповідь: Очищувачі та зволожувачі повітря

    а гігрометр не бреше?
     
  11. Юкола

    Юкола Ділова ковбаса

    Відповідь: Очищувачі та зволожувачі повітря

    з чого таке виходить?

    В нас зволожувач ультарзвуковий (їх ще можуть в магазинах називати мембранні) з іонізатором Вітек. Дуже задоволена. Пара йде холодна, килим і меблі сухі, зволожує добре.
    Єдине але - працює трохи шумно...малому не заважає, бо міцно спить, а мені трохи гуде...
     
  12. Оленка

    Оленка Well-Known Member

    Відповідь: Очищувачі та зволожувачі повітря

    та ніби ні, новий і хорошої фірми.
     
  13. bajda

    bajda New Member

    Відповідь: Очищувачі та зволожувачі повітря

    У нас тоже ВИТЕК уже неделю пользуемся выставили на минимум и влажность повышается до 45 нам хватает , стало намного легче дышать
     
  14. loreniya

    loreniya Well-Known Member

    Відповідь: Очищувачі та зволожувачі повітря

    ми довго придивлялись до зволожувачів, хотіли взяти уфо з іонізатором і зволоженням + вентилятор - колись самі його мали в магазині, гарно дуде виглядає... але захотіли щось компактне... потім рішили що вбудований гігрометер ні до чого бо міряє вологість біля самого зволожувача, а цікавить в іншому кутку кімнати... потім рішили брати без іонізатора - подивилась передачу "здорово жить" по 1 рос каналі і рішила що не потрібна функція. одним словом перебирали, перебирали поки малий не захворів... а тоді перейшла дорогу, зайшла в фоксмарт і купила то що там було - оріон яблучко, ультразвуковий за 470 грн, на 4 л води.

    але не маю гігрометра... оак включила і працює поки... по собі бачу що шкіра лиця дуже гарна зробилась, вазонки якісь сочніші... дихати легше. правда батарею я "ізолювала" за одною порадою знайденою в неті - замотала її дит ковдрою!!!

    одного не знаю, де брати дистильовану воду? на заправці виходить дорогувато... оки наливаю кип"ячену відстояну...
     
  15. mamba

    mamba Member

    Відповідь: Очищувачі та зволожувачі повітря

    так все таки, порадьте, будь ласка, яку модель краще брати для дитячої? Буду дуже вдячна)))
     
  16. Bobas

    Bobas New Member

    Відповідь: Очищувачі та зволожувачі повітря

    Вище не потрібно піднімати, а то з вищою вологістю за рік буде пліснява по всій кімнаті, а особливо там, куди направлений струмінь пари(води) зволожувача. Потім друга проблемка почнеться- як то все відчистити, щоб тим не дихати.
     
  17. Dell

    Dell New Member

    Відповідь: Очищувачі та зволожувачі повітря

    для дитячої і взагалі найкраще брати мийки повітря. то зволоження і очищення одночасно без фільтрів і без хімікатів і ультразвуку. є два варіанти бонеко та вента. перше китай друге нічеччина. цына в районі 2000 грн. взяв венту бо менші габарити і німеччина і відгуки добрі. пристрій можна сказати так простенький (як за таку ціну), але працює гуд. відчувається зміна клімату в квартирі і вазагалі пилюка по підлозі пішла тобто важка від вологи осідає. недоліки: трохи шумить плюс зявилось тікання таке як в годиннику. пишуть що то від кальцію. чиститься ніби просто лимонною кислотою. там ще треба додавати засіб спеціальний (який не випаровується) але можна і без нього, але тоді мити частіше.
     
  18. puha

    puha New Member

    Відповідь: Очищувачі та зволожувачі повітря

    от-от!
    і ми такий купили. Вже рік і задоволенні. Діти краще дихають!
     
  19. Dell

    Dell New Member

    Відповідь: Очищувачі та зволожувачі повітря

    прошу сказати, а клацання не з"явилося? і ще чи використовуєте ту хімію антибактеріальну а чи без неї?
     
  20. Lemonka

    Lemonka New Member

    Відповідь: Очищувачі та зволожувачі повітря

    В нас Венту і також з"явилось клацання після місяця використання. Там просто потрібно змастити олією той ходунок в моторі і він перестане клацати. Пошукайте, в інеті детально описано, як це правильно зробити.
    А ось мої враження про цей зволожувач. Після довгих вагань і роздумів ми взяли мийку-зволожувач Венту. Правда коштує зараза, як чотири ультразвукових . Чим він мене підкупив: по-перше, зволожує природнім шляхом(на відміну від ультразвукових), не потребує змінних фільтрів, крім зволоження чистить повітря від пилюки, 100% зроблено в Німеччині і гарантія 10 років.
    Ефекту "після дощу", я чомусь не спостерігала. Чекала більшого за такі гроші. Зволожує він дуже добре. Раз ми виключили його на ніч, то дитина спала дуже погано, а я прокинулась з пересохлим горлом. Крім того, він використовує певну кількість води в залежності від сухості в квартирі. Іноді він "випиває" дві літри в день, а буває що одну.Пилюки також стало менше. Шум в день не заважає, не звертаємо на це уваги, але вночі мені таки важко заснути, трошки дратує той звук. В принципі апарат дуже хороший, але міг би коштувати набагато дешевше.