Приватизація земельної ділянки

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем talja, 4 Лютий 2011.

  1. talja

    talja Member

    Питанням приватизації прибудинкової землі почали займатись пів року тому, та зустрівшись із масою запитань відтермінували, бо потрібно було дістати документи одного із власників, який на той момент не був на території України.
    Ще тоді нам видали перелік документів необхідних для приватизації:

    [​IMG]

    Будинок особняк будований навпіл на два господаря розділений з двома окремими входами. Другий господар в процесі життя добудував і розділив своє майно на трьох власників, наша половина на даний момент на одного власника.

    Отже, згідно переліку пункти 1, 2 потрібно завіряти на всіх власників що володіють будинком, то напевне вже рахується як співвласники чи ні?
    Наступне, пункт 3 потрібна завірена копія технічного паспорта, на будинок їх дві, у нас і у них на трьох... Їхню також потрібно завіряти?
    І ще одне пункт 7 пише що на кожного власника, то цікаво то на всіх чотирьох потрібно робити чи тільки на нас? бо ж тільки ми приватизуємо вони своє ні.

    То поки в тому всьому розберешся можна посивіти!
    І ще схожої теми не знайшла, якщо не догляділа чи пропустила, або не там написала прошу перемістити.

    Пишіть хто що знає бо дали нам той листочок і все, а інформації в інтернеті по пошуку мало, або не знаю де шукати. Може хтось має посилання на корисну інформацію чи робив щось схоже то буду вдячна тільки свіжу хоча б 2010 року, бо наші закони швидко змінюються, на жаль!
     
  2. pchilka

    pchilka Member

    Відповідь: Приватизація земельної ділянки

    Підійдіть з документами які є у вас в міську раду, на 1 пов. - Єдине вікно (консультують юристи) або на 4 пов. у відділі приватизації землі свого району (ті ж спеціалісти потім будуть працювати з вашими документами). P.S. Якщо у вас два входи і є окрема адреса зареєстрована, то документи повинні подаватися тільки з вашої сторони.
     
  3. talja

    talja Member

    Відповідь: Приватизація земельної ділянки

    Входи два та адреса якось дивно розділена, вчора розмовляла із сусідами то вони декілька років тому також хотіли приватизувати землю, бо узаконювали всі свої добудови то їм сказали що земля приватизується тільки всіма співвласниками, вони тоді дуже багато із тим всім находились то вже махнули рукою на ту приватизацію!

    Технічний паспорт як виявилось також один!
    Дізналась телефон єдиного вікна в понеділок буду дзвонити коли вони працюють, бо мені казали що тільки у понеділок і четвер, поїду дізнаватись що й до чого:girl_in_dreams:
     
  4. pchilka

    pchilka Member

    Відповідь: Приватизація земельної ділянки

    Єдине вікно - це інформаційна довідка, і они працюють кожен день з 8 до 6, в пятницю до 5-ї. А в понеділок і четвер, там вузькі спеціалісти по приватизації. Хоча по такому питанню і юристи мають проконсультувати, які там кожен день. Судячи з ситуації, вам напевно або разом з сусідами приватизовувати, або відкривати новий номер (якщо він є, напр. "а", то вам потрыбно було в БТІ зразу два тех.пасп.зробити).
     
  5. talja

    talja Member

    Відповідь: Приватизація земельної ділянки

    Була вчора з запитаннями у єдиному вікні, вислухали культурно, правда той спеціаліст по приватизації такий якийсь вимучений виглядав:girl_sad:, а от дівчина на інформації напевне орієнтується не менше:d23:, він узгоджував із нею останній пункт. Відправили збирати документи і сказали принести до них на перший поверх, а тоді вже на Липинського, 36 з їхнім підтвердженням.
    За архівним витягом відправили на Підвальна, 13 у них там прийом із 9 до 12.30 то один раз прийшла запізно, друга спроба була сьогодні щоправда сказали мені там що той документ що у мене є це такий як в них, документ на виділення землі оригінал, що його просто потрібно завірити в нотаріуса. А от нотаріус сказав :8:що даного документу не може завірити що він старенький і знову ж сказала іти на Підвальну! (Не думаю що у них він кращий, хіба просто буде засвідчений ними) Піду завтра, ще їм трошки понадоїдаю :dance:
    Сьомий пункт потрібно здавати на всіх співвласників... напевне найцікавіше попереду! Мені казали платити щоб хтось робив:girl_phone1:, а мені от цікаво як і за скільки часу у нашій демократичній державі самій вийде!:xaxa:
     
  6. Ritamadonna

    Ritamadonna Member

    Відповідь: Приватизація земельної ділянки

    Ви молодець, що самі пробуєте. Чи знаєте, скільки коштує приватизація якщо треба швидко - за сотку і на одного власника?
     
  7. talja

    talja Member

    Відповідь: Приватизація земельної ділянки

    Дякую, стосовно ціни навіть не цікавилась:girl_nea: Та скажу що все одно вам самим потрібно буде збирати всі документи, платити прийдеться за швидше вирішення даного питання! Мені таке не підходить бо витративши час на документи я можу і почекати на їх розгляд. Якщо маєте трошки часу зробіть це самі, вам легше бо один власник! І ще візьміть до уваги те, що технічний паспорт будинку має відповідати дійсності, якщо щось не відповідає наприклад ви добудували чи розширили хоча б на пів метра:sad: прийдеться спершу вирішувати справу із технічним паспортом а лише тоді приватизувати.;)
     
  8. La esposa

    La esposa Moderator

    Відповідь: Приватизація земельної ділянки

    можу багато розказати про приватизацію в селі — останніх півроку тим займаюся.

    до 25 соток мені коштувало 1500 грн, але це не терміново і зі всіма послугами (геодезисти, вироблення документів і т.д.)
     
  9. talja

    talja Member

    Відповідь: Приватизація земельної ділянки

    В списку вони пишуть термін виконання три місяці з дня оплати, а от скільки ніде не вказується, цікаво це є такса якась за послугу геодезиста і т.д і вона залежить від величини ділянки? Ви як розраховувались?
     
  10. La esposa

    La esposa Moderator

    Відповідь: Приватизація земельної ділянки

    яку ставити ціну — це справа тої землевпоряджувальної копманії, яку собі виберете для приватизації. Ці гроші беруть за виготовлення документації, виїзд на місце, вони самі ганяють документами то в Миколаїв, то в Пустомити, і за три місяці мали б віддати готову документацію. А далі з документами збираєте ще декілька підписів, і аж тоді запускається приватизація, це досить довго, кілька років може тривати.

    від величини ділянки залежить несуттєво, просто для кожного типу робіт своя ціна. Моя мама зараз приватизовує ділянку за селом, там нема будинку, але цю ділянку треба "повернути" від сільради (бо давно ніхто не користувався), то це коштує на 250 грн дорожче.

    тут є цікава стаття, як на мене, досить просто написана

    http://www.dom2000.com/ru/main/article/id/5353
     
  11. Ritamadonna

    Ritamadonna Member

    Відповідь: Приватизація земельної ділянки

    Я також з тим погоджуюся, але для порівняння хотілось би знати, скільки коштують послуги геодезистів з приватизації ділянки "під ключ"

    ---------- Додано в 21:05 ---------- Попередній допис був написаний в 21:02 ----------

    Дякую, стаття досить цікава. :girl_blush2:От тільки мені з неї не зовсім зрозуміло - виходить якщо я хочу, то можу звернутися до міськради чи сільради з заявою про виділення мені ділянки, і маю шанс її отримати...:girl_cool:

    Це не фантастика?
     
  12. La esposa

    La esposa Moderator

    Відповідь: Приватизація земельної ділянки

    можете :) в селі це відносно легко (ми мали ділянку, але нею з 1999 року ніхто не користувався, її від нас забрали назад. Ми писали заяву, типу прошу надати в коритсування.... і тепер її приватизовуємо) — але спробуйте звернутися з такою ж заявою в центрі Києва.. :girl_crazy::girl_crazy::girl_crazy:
     
  13. mirishka

    mirishka Well-Known Member

    Відповідь: Приватизація земельної ділянки

    Погоджуюсь у сільській місцевості отримати земельну ділянку особливо на обслуговування житлового будинку не проблема, пишите заяву, сесія сілької ради її розглядає, і у 98% надає Вам дану земельну ділянку.
     
  14. talja

    talja Member

    Відповідь: Приватизація земельної ділянки

    Дякую за статтю справді легко написана!;)
    Як ви визначались із компанією, вони пропонують якісь варіанти коли вже потрібно здійснювати роботи чи ти сам собі шукаєш? Якщо сам шукаєш то як знайти хорошу компанію, щоб не на словах а на ділі!
     
  15. La esposa

    La esposa Moderator

    Відповідь: Приватизація земельної ділянки

    нема за що :) якщо не звертати уваги на всякі помилки (мабуть, була перекладена з рос.), то хоча б в курс справи можна ввійти.


    мені порадила голова сільської ради, це моя сестра, тому поганого радити не стала. Вона там сама свої городи приватизовувала, розказала неперед, як виглядатиме та вся процедура, в принципі там нічого складного нема — домовляєтесь з тими хлопцями на якийсь день, вони приїжджають і все заміряють. Краще, щоб зразу і сусіди були і все бачили (особливо якщо такі нендзи-сусіди, як в мене... кобіта захотіла ремонт за підпис :babruysk:). Ще з нами була наша землевпорядник. Платите на місці половину суми. Потім вони виготовляють ту карту, на якій позначена ваша земля, дзвонять вам.

    Далі ви маєте підписати такий папір, як акт погодження меж. Це треба обійти всіх сусідів, з якими межуєте, і вони підписують, що претензій не мають. Якщо підписувати не хочуть, не панікуйте. Сільська рада збирає комісію, ходять і перевіряють, чи десь щось не було порушено. Часто ця комісія є тільки на папері, особливо, коли в селі всі всіх знають і про порушення мова не йде.

    А потім, коли принесете всі підписи, оплачуєте другу половину суми і чекаєте, щоб вони зібрали ще купку документів. Зазвичай на це йде до трьох місяців. А потім ще треба зібрати підписи в санітарній службі, + довідку, що там не є історична зона, ще щось, і потім чекаєте рік-півтора-в кого як, до завершення процесу :)


     
  16. talja

    talja Member

    Відповідь: Приватизація земельної ділянки

    Непогано так рік-півтора!:girl_impossible:
    Дякую за те що ділитесь інформацією,:give_rose: бо цікаво як воно насправді практично проходить аніж теоретично. А ви у сільську раду також здавали перелік тих документів, виставлених у першому дописі, що нам сказали зібрати?
     
  17. SOLODKA

    SOLODKA Well-Known Member

    Відповідь: Приватизація земельної ділянки

    Минулого року приватизовувала земельну ділянку для обслуговування житлового будинку у Пустомитівському районі-1500+500+500-через три місяці приватизація готова.:girl_bye:Цього року приватизовувала ділянку для обслуговування будинку( для мами )у Перемишлянському районі-780 гривень-4 місяці.:girl_yes2:
    Казали, ті,що чули, як говорили ті, що можуть-Можна зробити приватизацію за тиждень, але коштує...:girl_feminist:
    До речі, може хтось зможе порадити-:girl_claping:Свекруха приватизовувала землю біля будинку , город,пай - одна приватна структкра морочила їй голову дуже довго-гроші взяли, а документів не дали.Свекруха померла...А на померлу людину не приватизовують .Що тепер робити ?
     
  18. pchilka

    pchilka Member

    Відповідь: Приватизація земельної ділянки

    На жаль, у Львові зовсім не та ситуація що в районі чи селі. В принципі, якщо на ділянці нема ніяких неузаконених будов, порибудов і т.д. можна вкластися до року. Ми вже 5 років товчемося (правда в нас непроста ситуація). Скільки я юристів, нотаріусів і службовців обходила за консультаціями, всі футболили як мячик,ніби я в них ту ділянку хочу забрати...аж потім зустріла знайому юристку, і вона дуже популярно все пояснила і підказала, причому декількома варіантами. Так що, якщо прикласти зусилля, час, гроші, наполнгливість все має получитися.
     
  19. La esposa

    La esposa Moderator

    Відповідь: Приватизація земельної ділянки

    у нас було легше, бо власниця я одна, тому були копії мого паспорта/коду, документи на будинок, буд. книга.
    класно :) надіюсь, в мене теж так скоро буде, але готую себе до довшого, бо і так не спішно. Але кого знаю, то в кожного так довго було, ото від вас вперше чую, що нормально зробили :)
     
  20. talja

    talja Member

    Відповідь: Приватизація земельної ділянки

    У управлінні земельними ресурсами що по Донецькій 3 змінився розклад роботи.
    Прийом звернень фізичних та юридичних осіб щодо платних послуг які надаються управлінням здійснюється
    понеділок - четвер з 9.30 до 13.00
    п'ятниця неприймальний день.
    Видача після другої у тому ж 2 кабінеті, це тепер модне єдине вікно.

    ---------- Додано в 11:22 ---------- Попередній допис був написаний в 10:38 ----------

    Можливо комусь дана інформація буде у пригоді, бо коли їдеш із другого кінця Львова, і розумієш що надаремно, а ще збираєш інших людей (які відпрошуються з роботи) а тут просто змінений графік і ти здати не можеш, це :aggressive: Добре дівчина там нормальна пояснили та прийняла, роздрукувала заяву від чотирьох співвласників вони всі розписались і сказала із копіями паспортів і ідентифікаційних і цією заявою під'їхати в інший день вже одній людині.