Свекруха-бабуся (2)

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем Іруня, 5 Лютий 2008.

?

Кому ви більше довіряєте, аби посиділи з вашою дитиною?

  1. своїй мамі

    293 голосів
    56,2%
  2. свекрусі

    27 голосів
    5,2%
  3. обом

    109 голосів
    20,9%
  4. нікому

    81 голосів
    15,5%
  5. сусідці

    11 голосів
    2,1%
  1. Іруня

    Іруня Well-Known Member

    1-а частина гілки знаходиться тут: http://posydenky.lvivport.com/showthread.php?t=47870
    *****************************************

    Дівчатонька! Хотілося би знати які у вас відносини з вашими свекрухами. Чи приходять вони до дітей? Чи помагають вам? А головне, чи потрібна вам ця допомога?
    Поки я ще була вагітна,то все було чудово. Бачилися раз в місяць, зідзвонювалися. Але як я родила, то внадилася приходити "помагати" кожен день. Але яка допомога потрібна мамі, яка годує грудьми? Хіба по господарству. Мою свекруху це не цікавило. Вона мало не видирала в мене дитину. Та й тепер каже, що родять собі твої батьки ще одну дитину, а тебе бабуся забере:ireful1: .
     
    Останнє редагування модератором: 16 Березень 2011
  2. Іруня

    Іруня Well-Known Member

    Свекруха-бабуся - 2 (продовження)

    А мене нині моя взлостила... Привезли до неї нині Євусю, бо я йшла лікувати зуби. Кажу, в 12-ій по неї приїдемо, бавтеся, лише спати її не кладіть, бо ми вже перейшли на 1 сон в день, другий раз малу нереально вкласти. І що ви думаєте? Приходжу в 12, мала спить. Каже, в 11 її положила.
    Зараз дитина бігає щаслива по хаті, і їй " ні в одном глазу" той сон. Дасть мені до вечора прикурити... Вже з 18.00 почне канючити, але де вже її ложити...
    От не розумію. Бачиш ту дитину раз в тиждень, то побався з нею! Ні, надоїла їй мала за дві години, краще спати покласти і мати чистий спокій.

    І ще одне. На скільки часу діти би до неї не приходили ( переважно, зараз йде мова про старшу ), вона їх ніколи нічим не нагодує... А Настя може їхати туди і на 4-5 годин. "Доця, що ти їла в бабулі?" " Горішок, яблучко". Ну, невже ти не можеш зварити їй якоїсь зупки або яєчко посмажити, або пюре зробити? Моя бабуся ( а Насті вона получається, прабабуся ) живою голодною її з хати ніколи би не пустила:girl_in_dreams:.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. hrystusja

    hrystusja Well-Known Member

    Відповідь: Свекруха-бабуся

    А моя навпаки будить малого!!! Приходить раз на місяць і як той навіть щойно заснув бере його будить, бо баба прийшла!!! Мене то злить страшно! Шо він винен, що баба приходить рідко? Я говорю, не будіть!!!! А в відповідь "баба прийшла, хай встає":girl_devil:
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Мамусічка

    Мамусічка Well-Known Member

    Відповідь: Свекруха-бабуся

    Чоловікова мама живе за 40 км від нас і не хоче приїжджати. І часто не в відстані справа, а просто у відсутності бажання. Я не того хочу щоб вона приїжджала і допомагала, а просто спілкувалася з онуками. Видно то не дуже потрібно. Шукає часто незначні причини, щоб не приїхати.А вона на пенсії, вівторок льготний день і чоловік її доїть корову, тобто господарство є на кого лишити. А свекруха каже чоловіку ти до нас не приїжджаєш - а він їздив до неї двічі, а вона ні разу, як ми перебрались на нову квартиру,хоч в нього тренування, судівство з міні футболу ,тренування і допомагає мені з дітьми. А вона каже чого ти не приїжджаєш? Сама ж не їде. Меншого свекруха бачила один раз, коли мене виписали з пологового і він спав. А вона глянула і сказала - та що на нього дивитися - він ще малий. І якось один раз почула говорить по телефону із чоловіком і каже ти Кірюшку поцілуй, а Матвійка я не знаю йому прівєт передавай. У мене слів немає. Чи стояти, чи падати. В гості брати старшого і не пропонує - каже він ваш - його нікому не можна ввіддавати. Такі дурниці прости Господи. Коли в нас річниця ще раніше була вона по телефону казала, що не знає, що нам побажати... а Вова каже так в нас річниця. А вона - незнаю, що вам побажати, як заклинило. Зараз хоч з святами вітає. І це прогрес. І весілля казала то ви придумали, то тільки моя мама допомагала організовувати і допомагала і грошима, і домовлялась. З свекрухи ніхто грошей не просив, але хоч би своїми руками допомогти хотіла, з організацією наприклад. А перед весіллям казала - для чого він тобі, він же бідний, для чого тобі такий? Так слова мені пекли. Хіба в тому річ? При чому тут гроші? Вона видно нерозуміла. Ще й каже чоловіку інколи, що забрали тебе в мене і плаче. Ну як на війну пішов, чи бандити вкрали ій Богу. І сміх, і гріх.Коли народився первий внук вона казала , як завжди - ви мене не питала, чи я хочу бабусею стати, коли зачинали. Ну отак і все в отакому дусі. Може вона зрозуміє, що я остаточний вибір її синочка, що спілкуваня потрібне її онукам уже зараз. А не коли вони добряче підростуть і будуть висловлюючись її мовою " не наші".
     
  5. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    Відповідь: Свекруха-бабуся

    не стояти, не падати, а тішитись що таке "щастя" не тусується у вас щодня і не пропонує "ненавьязливу допомогу".
    Тут дехто здихатись не може і придумує будь-який привід аби бути подалі, поменьше бачити, і порідше спілкуватись, а вам так законало.
    Ви не розумієте свого щастя ;)

    ---------- Додано в 17:29 ---------- Попередній допис був написаний в 17:27 ----------

    ну ви смішні, чесне слово, прямим текстом сказати що поки малий спить щоб не приходили і не будили, і все. Це я вважаю нормальна вимога при маленькій дитині. Особливо якщо бабуся не розуміє що дитині треба виспатись, а не тішити щойно прибувшу бабусю.
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. solomka

    solomka Active Member

    Відповідь: Свекруха-бабуся

    Моя свекруха так постійно робила, як тільки мені треба було десь піти, навіть ненадовго, приходжу - дитина вже спить, я вже не витримувала весь час повторювати, щоб не клала спати. Вона собі ввечері ляже спати, а ми з дитиною бавимось до 12-1 год ночі бо вдень виспалась і раніше не ляже.
     
  7. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    Відповідь: Свекруха-бабуся

    чисто слова моєї свекрухи!:girl_crazy:
    на хрестинах вона з рук не випускала весь час свою старшу онучку від дочки(їй тоді було 8 міс), а коли хтось з гостей зауважив то і сказав "побавте ще й маленьку трохи!", то вона майже такими ж словами відповіла - "та що її бавити, воно ще мале, має маму й тата"!:girl_in_dreams: ніби старша не має...
     
  8. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    Відповідь: Свекруха-бабуся

    а я от навпаки кажу свекрусі нічим крім яблучка, печенька, апельсинчика і т.д. малу не годувати, бо 1) я не знаю з яких продуктів вона звариле те що дає дитині, а в неї є особливість мьяско на пів року в морозилочку класти; 2) Дитина мусить їсти вдома, в певні години а не хапати все підряд протягом дня. 3) Дитина в мене їсть сама, поки не баче охочих її нагодувати. А після бабусіної годівлі ще кілька днів відмовляється сама їсти. 4) В мене дитина любить поїсти, і бабуся на радостях нагодує дитину так що та ледве ногами пересувати буде, мені це теж не потрібно.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    Відповідь: Свекруха-бабуся

    о, і знову те ж саме!:girl_impossible:
    ті свекрухи якісь всі однакові!
    але, скажу я вам, так себе може поводити лише людина, яка з вами і дітьми не живе, і давно вже забула що таке для дітей виспатись!
     
  10. hrystusja

    hrystusja Well-Known Member

    Відповідь: Свекруха-бабуся

    Пробувала! Каже, до чоловіка "Христина якась така зла!!!", чоловік потам "та не злись, то ж мама прийшла!". Христина виходить для всіх ворог. Та це мене мало хвилює. Для всіх доброю не будеш. Просто мене дивують такі люди, чесно. Я прошу маєте їхати, передзвоніть тоді я малого раніше покладу, до вашого приїзду встане. Так ні. Звалюється як сніг на голову! І збудить по любому. Хоча б тим що в двері довго дзвонить, пес зривається гавкати і все по сну. Хоча прошу в двері не дзвонити є мобільний.

    ---------- Додано в 15:45 ---------- Попередній допис був написаний в 15:44 ----------

    З нами не живе, але живе з іншими маленькими внуками! Тому і не розумію того
     
  11. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    Відповідь: Свекруха-бабуся

    ми як спимо, відключається все - телефони, домофони, дзвінок, мобільний на беззвучний режим(вібро теж нема), і дзвоніть скільки влізе - ми і так не почуємо!:girl_crazy:для мене той обідній сон дитини - то святе!
     
    Останнє редагування: 16 Березень 2011
  12. solomka

    solomka Active Member

    Відповідь: Свекруха-бабуся

    все як у нас, хоч в мене діти вже не дуже то й маленькі, але свекруха-бабуся охоче їх годує, коли вони не хочуть їсти самі. Вона це пояснює так: а що, діти будуть голодні? Я їх їсти не заставляю - як захочуть , то вже самі скажуть, попросять і зі смаком з'їдять. А бабуся відразу каже: давай я тебе погодую.
     
  13. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    Відповідь: Свекруха-бабуся

    ну значить назло, не маю іншого пояснення теж...:girl_sad:
     
  14. hrystusja

    hrystusja Well-Known Member

    Відповідь: Свекруха-бабуся

    Нажаль все відключити точно не вийде. В нас особняк і дзвінок такий, що не відключиш((((

    ---------- Додано в 15:52 ---------- Попередній допис був написаний в 15:50 ----------

    не хочеться так думати(((( Але пояснення "бо я хочу вже внука, бо я на годину-дві приїхала, то якось не серйозно....."
     
  15. Holly

    Holly Moderator

    Відповідь: Свекруха-бабуся

    Не назло, то просто натура така.
    Ми коли окремо жили, все було так само, як Христина пише. Тепер вона просто заходить в кімнату і починає говорити зі мною, причому щось таке розкажує про людей, яких я зовсім не знаю. В результаті будить Оленку. Але то ще квіточки.
    Днями хотіла рибу фаршировану, але сама ще толком не робила. Кажу свекрусі, ви будете говорити що і як, а я робитиму. То було в п"ятницю зранку, домовились що готуватимемо в суботу. І що ви думаєте??? Поки пішла з малими гуляти, свекруха рибу почистила, шкіру зняла. А в суботу поки ми спали, скоро нафарширувала і поставила пекти. Таких моментів мільйон в день, іноді я вже не витримую
     
  16. hrystusja

    hrystusja Well-Known Member

    Відповідь: Свекруха-бабуся

    А потім чуєш, що ти нічого в хаті не робиш, нічого не вмієш!!!!)
     
  17. Holly

    Holly Moderator

    Відповідь: Свекруха-бабуся

    Ну аякже. Готувати не вмію, нічого не роблю, дітей виховую не так
     
  18. hrystusja

    hrystusja Well-Known Member

    Відповідь: Свекруха-бабуся

    Ну дітей ми всі виховуємо не так!!!)))):girl_crazy:
     
  19. Мамусічка

    Мамусічка Well-Known Member

    Відповідь: Свекруха-бабуся - 2 (продовження)

    Я б готова була потерпіти, якщо так можна сказати. Я не за себе переживаю, а за брак спілкування дітей з бабусею. Мені якби приїжджала і спілкувалась. Допомоги мені не не треба. Я справляюсь.
     
  20. Ніколь

    Ніколь Well-Known Member

    Відповідь: Свекруха-бабуся - 2 (продовження)

    А вашим дітям бракує спілкування? Думаю їм і без бабусі не сумно. А за брак спілкування повинна переживати бабуся, бо це в неї на носі одинока старість і коротати вечори насамоті думаю вона не захоче. Але чомусь зараз вона про це не думає.
    Діти які не обділені любовью батьків і без бабусь чудово живуть.