Щоденний макіяж: необхідність чи звичка?

Тема у розділі 'Чарівне люстерко', створена користувачем kawwa, 18 Березень 2011.

  1. kawwa

    kawwa Active Member

    Дівчата, хочу поділитися з Вами такою думкою.
    Один час, коли мені було років 20-21 я почала малюватися щодня, не сильно, але щодня. Звикла до себе такої і всі звикли до мого макіяжу. І коли одного разу я прийшла на роботу ненамальована, всі це помітили. І подумалось мені, що скоро таким чином вони будуть знати моє лице тільки таким, з косметикою.
    Жінка, яка малюється щодня, з часом, з роками починає соромитись свого "справжнього" обличчя. Намальованими ми здаємося собі (а от іншим хто-зна) гарнішими. Але ж потім без косметики нас не впізнають. Навіть легкий макіяж міняє обличчя, що вже й казати про ці модні наново наведені риси обличчя.
    Сприймайте будь-ласка мої слова неагресивно, вони не спрямовані в конкретну адресу. я не ханжа, не проти косметики та й сама іноді нею користуюся. От тільки чи варто робити фетиш з макіяжу і ставати залежним від нього?
     
  2. kvitar

    kvitar New Member

    Відповідь: Щоденний макіяж: необхідність чи звичка?

    Я наприклад не малююся щодня і все нормально,вважаю макіяж це не нащодень.Тому коли приходила на роботу намальована навіть трохи всі це помічали - приємно.
     
  3. Rona

    Rona Мама-йожик

    Відповідь: Щоденний макіяж: необхідність чи звичка?

    ну... я мушу зробити легкий денний макіяж, працюю з клієнтами, а то зобов"язує... на вихідні - інша справа, личко відпочиває :) тому тут як і зі всім решта - кожному своє
     
  4. atma

    atma New Member

    Відповідь: Щоденний макіяж: необхідність чи звичка?

    В мене нема ніякої декоративної косметики взагалі. Коли не малюешся то нема проблем, коли малюешся то завжди знайдеться що замальовувати. Зате маски та протирання тоніком бачу необхідним щоб виглядати класно. Також ніколи не їм м"яса та інших продуктів тваринного походження (риба, яйце і т. д.) Ніколи не вживаю навіть дуже слабкого алкоголю. Це все разом мені допомагае.
     
  5. Златка

    Златка Well-Known Member

    Відповідь: Щоденний макіяж: необхідність чи звичка?

    Робити з того фетиш чи ні - то все від нас залежить :girl_cool:
    Для мене макіяж на роботі - то норма, себе так чую комфортно. Так само як дома чи на вихідних - без нього.
     
  6. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Щоденний макіяж: необхідність чи звичка?

    це пунктики з голови. я в 90 % зі 100 - не малююся. і не маю жодних комплексів.
     
  7. levandivka

    levandivka З яйцями...

    Відповідь: Щоденний макіяж: необхідність чи звичка?

    Що, і "маски та протирання тоніком" Сакського озера не користаєте? :confused:
     
  8. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Відповідь: Щоденний макіяж: необхідність чи звичка?

    А я малююсь завжди, окрім тих днів, коли сиджу вдома... І не вважаю це комплексом, мені просто подобається весь цей "ритуал")) і так я виглядаю ефектніше... Інколи малююсь зовсім трошки, природньо, що майже не помітно. Для мене це обовязково і я вважаю, що кожна жінка повинна підкреслювати свою красу, тому що так ми стаємо ще красивішими! Це особисто моя думка, а кожен робить як подобається))
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. pravovuk

    pravovuk Well-Known Member

    Відповідь: Щоденний макіяж: необхідність чи звичка?

    Я б відповіла так само. Інколи професія зобов"язує. Маргарет Тетчер говорила -"Жінці неприпустимо з"являтись в офісі без денного макіяжу. Це одна з ознак невихованості". Щось в цьому є. Я не можу прийти в офіс не намальованою. Тому моє обличчя відпочиває від макіяжу лише вночі, на вихідні, або у відпустці. Отже при виборі макіяжу кожному треба враховувати свій вік і обставини. У школі, коледжі я взагалі не малювалась, бо маю чіткі риси обличчя. У ВУЗі почала малюватись лише тому,щоб виглядати старшою (бо мене у 18 сприймали як 14-річну). Отак почала і мене це діло "затягнуло " ;)
     
  10. Редвумен

    Редвумен Active Member

    Відповідь: Щоденний макіяж: необхідність чи звичка?

    Допомагає в чому?

    ---------- Додано в 21:55 ---------- Попередній допис був написаний в 21:53 ----------

    аналогічно! не вважаю макіяж якоюсь забаганкою. це як одяг. можна все життя ходити в джинсах і чорній футболці одного фасону. Але ж не хочеться. Кожен день є інший нвстрій і, відповідно, одяг і макіяж
     
  11. Kasia

    Kasia Well-Known Member

    Відповідь: Щоденний макіяж: необхідність чи звичка?

    вважаю, що професія ні до чого не зобовязує. окрім акуратного відповідного одягу, чистого волося, манікюру і доглянутої шкіри.
    потребу в будь кому макіяжі визначає людина, а не професія.і зявлятися в офісі без макіяжу абсолютно нормально.звісно, якщо ви малювалия міцно, і раптом передумали, то це зауважать, а якщо не малювалися, і надалі не малюєтеся, то ніц не станеться.
    є набагато більше " оцінок" зовнішноого вогялду працівника, а ніж макіяж обличчя.

    Левандівко, яке возеро? я вас прошу. знаєм места падароже))
     
  12. kitka

    kitka Well-Known Member

    Відповідь: Щоденний макіяж: необхідність чи звичка?

    Аналогічно. Але це буквально років два. Я відтягувала цей період, поки було можливо і користувалася косметикою ну дуже по мінімуму. Тому моя шкіра в 36 ще виглядає нічогенько:girl_dance:. Але зараз вже комфортніше почуваюся, як трохи затонуюся, підмалюю очі. На вихідних - тільки помада (як треба вийти в магазин:)).
     
  13. hrystusja

    hrystusja Well-Known Member

    Відповідь: Щоденний макіяж: необхідність чи звичка?

    Як ходила на роботу макіяж був нормою щодня. Любила я це діло. І саме любила,а не через "треба". Взагалі думаю, що роблю це добре, у всякому випадку собі. А зараз абсолютно не малююсь коли в дома. Йду гуляти з малим, то роблю легенький:чорний олівчик, туш, помада. А в неділю вже відриваюсь по повній програмі. І радію з того страшно))))
     
  14. Cifalius

    Cifalius Well-Known Member

    Відповідь: Щоденний макіяж: необхідність чи звичка?

    суперова тема! до появи донечки малювалась кожного дня, і в суботу і в неділю. Завагітніла, багато людей говорили: нащо я малююсь, адже це все шкодить..дитині, мол через кров потрапляє. От я вся така не нафарбована прийшла до лікаря, та й питаю її, чи можна нігті фарбувати, волося, і чи можна наносити краску на ліцо :). Люди, вона так сміялась, відповідь була просто суперова, вона сказала: ось уяви, що ти не фарбуєш волося, до того ти його фарбувала, не бриєш ножки, не робиш манікюр, не фарбуєш бровки...на кого ти станеш схожою? І правда, я подумала, волося я правда не фарбувала, але слідкувала за собою, бо хто то знав, що я вагітна...ніхто. А виглядати потрібно на всі 100% завжди.
    Появилась донечка, я напевно десь забула, що я жінка, і перестала фарбуватись взагалі. при тому часто згадувала форумських дівчат (вже не пригадаю в якій то гілці ми спілкувались про макіяж мами), якщо не помиляюсь то хтось там казав, що одною рукою двері звкриває, другою дитині куртку одягає, ногою підтримує дитячий возик :), яке фарбування, коли з дитиною потрібно гуляти, а там людям все одно, там такі самі мами. І тут я в якийсь з днів, бігала по хаті, в домашньому костюмі, волося - не перша свіжість, яке я заколола "крабом", не намальована, бровки забула вищіпати, короче - картина не дуже. я зупинилась перед дзеркалом...дівчата - шок, аж сльози на очі проступили. Я молода дівчина, я мама, а вигляд...обняти і плакати. Я сама себе спитала: а хто мені дав право ось так виглядати? З тих самих пір, навіть коли я сиджу дома я все одно намальована, вже не кажучи про те, що іти на вулицю гуляти!
     
  15. MarichkaR

    MarichkaR Well-Known Member

    Відповідь: Щоденний макіяж: необхідність чи звичка?

    Коли я йду на роботу, то роблю легкий макіяж. Тональний гель, туш, блиск для губ чи помада. Якщо я йду на забаву чи є якесь свято то доповнюю макіяж тінями, олівцем, рум*янами. Вдома, на вихідні не користуюся косметикою, окрім гігієнічної помади. Без макіяжу мені не важко кудись піти я себе комфортно почуваю.:girl_crazy:
    В мене є знайома красива дівчина, але дуже любить макіяж. Професійно його робить, тон обличчя ідеальний, очі майстерно підмальовані і т. д. Одного разу я її зустріла без макіяжу, то спочатку я її не впізнала, шкіра бліда, очі невиразні, сама вона якась невпевнена, очі при розмові ховає. Висновок один, макіяж має доповнювати нашу привабливість, а не створювати нам нове обличчя втрачаючи, яке ми почуваємося розгубленими. :girl_cool:
     
  16. Gaichka

    Gaichka Well-Known Member

    Відповідь: Щоденний макіяж: необхідність чи звичка?

    Аналогічно:). Тільки як Саша підріс часу на макіяж не хватає бо
    найгірше ще коли йдеш як чукча і зустрічаєш давніх знайомих які тебе пам"ятають гламурною, так обідно за себе робиться. Треба себе брати в руки, як би це тяжко не було. Запустити себе легко, важко вийти з того стану. Я маю на увазі не тільки макіяж, а й зачіска, одяг.
     
  17. volkovaj

    volkovaj New Member

    Відповідь: Щоденний макіяж: необхідність чи звичка?

    о, от в мене щось подібне:), макіяж це моє страшенне захоплення, маю море косметики, пройшла курси візажу, роблю макіяж практично щодня, але легенький, бо коли йду з карапузиком гуляти, не потрібно чогось багато, в тій справі основне мати міру, а вихідні, свята, гості, то вже тоді можна і по крупному:girl_cool:

    ---------- Додано в 23:29 ---------- Попередній допис був написаний в 23:25 ----------

    респект за такі слова!!!!:girl_dance:
    я після вагітності стала лінивою, коли місяць з хати не виходила, а потім як на люди йти так лінь макіяж робити і тому керувалась саме таким ж причинами і це знову стало для мене звичкою:girl_claping:

    ---------- Додано в 23:31 ---------- Попередній допис був написаний в 23:29 ----------

    і взагалі така класна тема:girl_claping:
     
  18. Tempernice

    Tempernice Well-Known Member

    Відповідь: Щоденний макіяж: необхідність чи звичка?

    Коли я роблю щоденний легкий макіяж, я відчуваю себе доглянутою і ефектною, а у тих рідких випадках, коли з"являюся на людях у природньому вигляді -почуваю себе незахищеною якоюсь. Плюс, до того всього, коханий недавно сказав слова, які запам"яталися: "Ми, чоловіки, не любимо яскраво і неприродньо нафарбованих жінок з накладними нігтями (ногтями, дупами), але і коли дівчина зовсім не користується косметикою це якось складає ефект недоглянутості, тому я за природний макіяж"
     
  19. Златка

    Златка Well-Known Member

    Відповідь: Щоденний макіяж: необхідність чи звичка?

    Не зобов"язує.
    Але на шпильках і без макіяжу - то мені якось не альо :girl_crazy:
    Просто він як і одяг - "офісний": пудра, туш, неяскравий блиск для губ
     
  20. atma

    atma New Member

    Відповідь: Щоденний макіяж: необхідність чи звичка?

    Здоровий спосіб життя допомагае добре себе почувати та виглядати. Сигарети, алкоголь, шкідлива їжа негативно впливае на здоров"я та стан шкіри. Доглядати за собою потрібно, навіть необхідно. А користуватись декоративною косметикою чи ні, це вже особисте. Ціна також ролі не грае, мае значення (для мене) якість та ефективність.