Догодовування малятка (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем invisible, 25 Січень 2014.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. invisible

    invisible Well-Known Member

    Початок обговорення тут

    Ознаки готовності до прикорму:

    16650599_1485054124868615_2044467644_o.jpg

    Запис вебінару "Введення прикорму":





    ************************

    Люда, я після гречки і рису вводила кукурудзу, а потім вівсянку. Власне вівсяна, пшенична і т.д. є глютеновими, тому їх радять вводити пізніше, бо незрілість ШКТ може спричинити алергію на глютен. Курагу заварюю разом з компотом з сушки, потім витягую і розтираю через сито (м'якоть перетирається, а шкірка лишається). До сиру давала яблуко сире або печене, банан. Теж не дуже бананам довіряю, але зараз зима, особливого вибору нема. Моя мала зрештою певний час банан взагалі не хотіла їсти. А загалом сир вона більше любить один або вприкуску з компотом:) Можна ще з картопляним пюре.
     
    Останнє редагування модератором: 15 Лютий 2017
    • Подобається Подобається x 1
  2. ola-lyola

    ola-lyola Well-Known Member

    В мене Мімі відбирає все що п'ю- від горнятка з кавою до пляшки з водою - даю йому, набере в рот води і сміється, а вода витікає, пити невміє. З їдою також нехоче - ні овочевих,ні фруктових пюрешок. З останнього, чим цікавився - то йогурт домашній - їв аж причмакував, сьогодні зранку вівсянка ще й на молоці (якщо шо я в курсі за глютен) запустив руку в гречку і облизав - тобто все що їсть Ярка. Ще звернула увагу - що як дивиться на неї - то наслідує її, відкриває рот і пробує жувати, так смішно. Ну і їсть лише тоді, як сам тримає ложки в кожній руці, а я третьою накладаю.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  3. domino

    domino Well-Known Member

    Ерік теж любить забрати від мене те, що п"ю з пляшки: воду, кефір чи чай/узвар з горнятка. Але пити вміє, ковтає як має бути, але не багато. Ще пив моє зелене смузі)))але от з горнятка-поїлки пити зовсім не вміє, гризе ту кришку та й усе.
     
  4. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    То навіщо вони вам треба, ті непроливайки - зразу вчіть з чашки, пляшки.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  5. domino

    domino Well-Known Member

    Думаєте, я то купляю! Надарували, то хоч спробую)
     
  6. Valensia

    Valensia Well-Known Member

    Щось моя Юляся ніяк не хоче їсти. Ми до 6 міс. були виключно на ГВ, зараз пробую вводити прикорм, печене яблучко, гарбузове пюре, нічого не хоче, язиком випихає, випльовує, висуває язик і впускає слину, сміється, "впускає бульки" з рота. Відповідно, все вилітає назад. Якщо даю ложку їй в руку, пхає до рота, їжу виплюне,а ложку гризе. Зробити перерву з прикормом, чи пробувати щось інше?

    Надіслано від мого Lenovo S650, використовуючи Tapatalk
     
  7. Oliusia

    Oliusia Well-Known Member

    Зробити перерву,їжу не давати,а собі на колінка за стіл брати,щоб з'явився харчовий інтерес.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Я так робила десь з пяти місяців сідала їсти перед нею,щоб вона бачила.Спочатку вона не дуже то дивилася,але поступово почала так заглядати до рота,їй то було дуже цікаво,що мама робить.Тепер нам 6.5 міс,то беру з собою за стіл і даю з ложечки трошки,коли сама їм.Вона дуже до того тянеться,ручками теж собі ложечку притримує.Спочатку теж випихала язичком,то так є.А тепер потрошки вже вміє забирати верхньою губкою з ложечки маленької.Я теж думаю,що треба брати з собою за стіл,щоб вона мала інтерес.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    я лише щойно з компа і побачила вашу лінійку. так ви ж геть зовсім манюнькі ще. чекайте харчового інтересу, бо якщо будете годувати без нього, то ще проблем собі з їдінням заробите.
    У меншої харчовий інтерес з’явився ще до 6 місяців, то я рівно в 6 почала. у старшої явно пізніше (десь після 7), то я лише іноді пропонувала свою їжу їй.
     
  10. Valensia

    Valensia Well-Known Member

    Старшій з першого разу сподобалось їсти з ложечки, а менша сприймає це швидше як забаву, а не їжу. Може спробувати компотик з яблучка з ложечки?
     
  11. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Бачте, я прихильник педприкорму, то я би не намагалася щось дати з ложки за будь-яку ціну. Не хоче - не треба. я би чекала.
    старша моя почала свій інтерес, з вимагання того, що я їла рукою: яблуко, печиво, хліб, а до ложки була байдужа, а менша проводжає кожну мою ложку мені в рот очима. може спробуйте подражнити і свою чимось таким, що в руці тримати?
     
    Останнє редагування: 26 Січень 2015
  12. Valensia

    Valensia Well-Known Member

    Насильно я не годую, не хоче, то і нехай. З певною періодичністю пробую пропонувати їжу, бо їй цікаво, що ми таке робимо, і ложку бере із задоволенням, але тільки щоб погризти.Дякую. Спробую щось нове через деякий час.
     
    • Подобається Подобається x 2
  13. domino

    domino Well-Known Member

    от мій малий, коли даю натуральний йогурт чи рисову кашу дитячу, то трошки їсть, а пюре фруктові і овочеві не хоче. Можливо мені все відмінити і чекати чи годувати тим, що більш-менш їсть?
     
  14. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    я не думаю, що ви у 7 місяців вже геть багато спробували. як на мене, то це нормально, що дитина щось хоче їсти, а щось ні. може, просто щось інше з овочів чи фруктів спробуйте. або деякий час не давайте те, що він не хоче, а вже за 2-3 тижні він може це захотіти.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  15. Oliusia

    Oliusia Well-Known Member

    @domino годуйте тоді,коли хоче їсти, а що це на момент харчового інтересу буде, то і давайте.(ну смажене,гостре і т.д я не рахую). В діток щотижня вподобання мінятись можуть.
    ми на початках молочне дуж любили, а зараз навіть в ту сторону не див.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. Олюнька

    Олюнька Well-Known Member

    Дівчата, які ви даєте сирочки яко перші кисломолочні продукти?
    Цікавилась в кількох магазинах, то крім Тьоми (Санкт-Петербург) нічого не було :sad: .
     
  17. lyanysya

    lyanysya Well-Known Member

    Ну ще є агуша, яготинське, а саме краще своє, з заквасок)
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. skai

    skai Well-Known Member

    Я давала Яготинський і Агушу. Яготинський ніби вважається кращим. Про Агушу трохи читала недоброго. Але сама особисто нарікань (тьху-тьху) не маю на жоден.
    Я вдома робила з молока і глюконату кальцію сирок. Але щось мені не дуже сподобалося. Сирку виходить дуже мало. Тому зараз купуємо.
    А от йогурт робимо домашній із заквасок. Правда старшій дитині і дорослим смакує А у малечі був розлад травлення. Магазинний йогурт їй теж не подобається.
    Тож їмо сирок
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. SOSKA

    SOSKA Well-Known Member

    дівчатка моїй малечі через 15днів буде 6міс, вже пробували яблуко печене,гарбузове пюре а що ще можна вводити по трошку?Дякую.
     
  20. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Я потрохи підчитую вже цю тему, але скажу чесно - я зовсім нічого не розумію в догодовуванні.
    Ми поки їмо лише цицю, не пємо нічого, не знаю чи це правильно.
    Як знати коли варто починати прикорм. З чого і в яких кількостях?
     
  21. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    дивно, що не знаєте , що правильно. до 6ти місяців ніякого прикорму, води і так далі. Так що у вас ще купа часу аби взнати все.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
    • Корисно Корисно x 1