Молочні зубчики

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем dimalozz, 17 Грудень 2008.

  1. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    То в нас тоді зуби погані бо"перезріли" - перший зуб виліз після 10 міс, і досі маємо лише 4 зуба... :)
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. Smiwna

    Smiwna Мама непосиди

    Ну я в цьому не ас, тому нічого казати не буду. Були в Тараса, він мені сказав, що то стало причиною наших проблем з зубами.
     
  3. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    теж сумніваюся, бо наші зуби почали рости в 4 місяці. Але до часу зміни були ідеальні ( малий навіть в рік колись умудрився гупанутися зубами і я думала, що все- ніжні зубки, але ні, лиш манюсенький непомітний кінчик на нижній двійці збив. І то на тому місці зуб не почав псуватися).
     
  4. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Тоді я починаю дуже сумніватись в професіоналізмі цього лікаря.
    Взяти навіть Даринку: нижні одинички вилізли в 4 місяці - ідеальні. Верхні одинички в 9 місяців - я вже бачу на них дефект емалі...
    Чує моє серце будем і з нею мати коломийки. Ттт.
    В романа почали лізти в 6 міс. Не рано і не пізно. А в 2 рочки мав вже 17 перелікованих.
     
    • Подобається Подобається x 2
  5. Likysja

    Likysja Well-Known Member

    Дівчата, маю питання, сьогодні побачила в малої, що відколовся кусочок зубчика верхнього переднього, так зуби в нас ніби нормальні,біленькі, ми досі на гв,от сиджу і думаю, чи то в неї вже починають псуватись зуби, чи то вона, щось гризла і так вийшло, чи може їй кальцію не хватає, щось я зовсім розгубилась.
     
  6. Smiwna

    Smiwna Мама непосиди

    Флешечко, в нас верхні одинички були ідеальними, білосніжні, рівнесенькі. А після того, як виповнився нам 1 рік, почала відщербуватись емаль. Ні з того, ні з сього ...І маєм тепер проблеми з тими зубками...
    Про професіоналізм *малчю* , бо не знаю до кого ще можна звернутись... та й що в такому віці зробиш?
     
  7. Talibamina

    Talibamina Member

    Були вчора в Тараса в Рікоті. Має хороший підхід до дітей, подарував моїй красуні "перстень з діамантом", але вона все рівно ротик добровільно не відкрила. Прийшлось силою тримати, щоб лікар зміг подивитись. Сказав, що все в нас добре, чистити обов"язково пастою і наніч мазати тус-мус, а через 3 місяці показатись. Ще радив придбати зубну електрощітку. Питала про фторування - його можна проводити після 3-3,5 років, оскільки раніше організм дитинки ще не може вивести надлишок фтору. І тепер питання:хто чистить зубки малюкам електрощіткою, якої фірми краще?
     
  8. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    А чому радять чистити саме електрощіткою таким малим діткам? Які вона має переваги?
     
  9. Talibamina

    Talibamina Member

    Електрощітка більш ефективно чистить зубки і менше подразнює ясна, і процес чищення швидший.Подивилась в неті, найдешевша 300 грн, причому без змінної насадки.
     
    • Корисно Корисно x 1
  10. Likysja

    Likysja Well-Known Member

    То має бути спеціальна дитяча щітка, чи може бути доросла, бо я маю таку щітку, якщо для малечі завести окрему насадку, то буде нормально?
     
  11. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Ага, з перевагами ясно. Та мому малому зараз і так важко відкрити рота, аби почистити, а ще щось, що хоча б легенько жужить,то він точно би не дав до рота запхати. І таки так, дорога виходить то річ.
     
  12. Talibamina

    Talibamina Member

    Для дітей є окремі щітки, вони мають меншу головку. А окрему насадку на дорослу щітку, думаю, важко буде підібрати, виробники спеціально "придумують" різні кріплення. Щоб якось зацікавити малюка - можна спробувати електрощітку, але це дуже індивідуально. Моя навпаки любить всякі гаджети, і звичайною щіткою дається чистити, точніше сама чистить, навіть мені інколи не позволяю це зробити. У нас період зарас "Я сама" :)
     
  13. Raven

    Raven Мама малятка

    орал-бі щітки однакові дитячі і дорослі
    на дитячій типу таймера є, за 2 хв. зменшує обороти
    мають однакові насадки, тільки розмір щітки різниться
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Orman

    Orman Модератор-бомба

    еммм, є думки абсолютно протилежні. Будьмо уважні.
     
    Останнє редагування: 23 Січень 2015
  15. invisible

    invisible Well-Known Member

    Таки зробили ми вчора зубчики в КАС під наркозом. Мали робити 10, а зробили 12, бо на нижніх четвірках, які мали герметизувати, уже теж починався карієс. У 9 зубчиках почистили канали, передні наростили, розрізали десну і забрали флюс. Добре, що вирішили не чекати 5-рок. Бо флюс за майже два тижні так і не пройшов, як нас переконували в Рікоті. По аналізу крові ШОЕ вже був високий - 22, думаю, то дався взнаки гній в десні. Так що невідомо, що б далі було з тим флюсом.
    Мала відійшла від наркозу досить нормально. Спала 2 год., потім трохи плакала (так і не знаю чого, чи зубки боліли чи голова чи нудило), але вже через пару годин ходила трохи по хаті і пробувала бавитися. Нині ще трохи капризна, ну але після того, як в роті майже всі зуби пролікували, то зрозуміло.
     
    • Подобається Подобається x 12
  16. Натуля

    Натуля Well-Known Member

    В нас віднедавна 2 дитячі електрощітки. В старшого ашанівська (в Польщі куплена), а в меншого найпростіша орал-бі. Ашанівська маэ чуть крупнішу головку але всередину щітки попала вода і контакти поржавіли. Орал-бі явно витриваліша і насадка кращіша. Вібрують однаково. Я б не змогла такою щіткою чистити зуби:) А дітям нормально. Діма не любить чистити зуби, а ціэю по сто раз на день чистить, правда тільки нижні:) Я дочищую йому звичайной щіткою
     
    • Подобається Подобається x 2
  17. МАСЯ

    МАСЯ Well-Known Member

    мене одразу попередили щоб дала нурофен 2 дні по 7,5 мл, було почищено 2 канали, а я така мудра думаю що дарма буду дитину тим пічкати і не дала, всю ніч малий плакав і просинався, хоча до того весь вечір бавився і лиш зрідка казав витянути з зубчика каку(думаю ще не звик до пломб). Наступного дня дала Нурофен і вже обід і ніч пройшли спокійно.
    Ото вчора мені звичайну пломбу ставили, без чистки каналу, то час від часу зуб мене тьохкав і наступного дня, тому не дивно що їх маленьких то болить.
     
  18. Maternity

    Maternity Member

    Напишу і свій досвід в лікуванні молочних зубів.
    Так от зуби в дитини почали портитись з 2р, особливо 4-ки і 5-ки. З кожною хворобою вони все більше портились. Ходили ми до Тараса в Рікоту, сказав мазати тус-мусом і чекати, бо дитина лікувати не давала, навіть рота нехотіла відкрити. Нічого не давало і зуби портились дальше. І доречі Тарас нам зразу запропонував лікувати із загальною анестезією. Пішли в Симбіотику, начиталась що там лікуюють без бору, але в нашому випадку то вже було запізно (бо таке лікування тільки на початкових стадіях карієсу). Там дитина дала почистити тільки нижню щелепу від нальоту і все, бо налякали її відсмоктувачем і як на мене то там якась неадекватна медсестра (мені не сподобалось її ставлення до дитини). Потім звернулись в Пародент і там та сама історія. Сказала лікар чекати доки не почне боліти під час їди. І ось прочекали ми так пів року і в один прекрасний день в дитини підпухла щока. Все в мене паніка і записала її знову в Пародент. Потім передзвонила до анестезіолога і консультувалась. Зразу себе підстрахувала що якщо не дасть полікувати сама то виходу немає і робимо анестезію. Приїхали в клініку і там все було готово. Ми ще раз консультувались з анестезіологом, наголосили йому що дитина алергічна, він переглядав аналізи (робили аналіз крові пару днів перед тим, бо дитини хворіла), послухав дитину і сказав що протипоказів немає. Отже полікували дитині 9 зубів, зберегли нам наші 4-ки яким вже майже прийшов гаплик. Вся процедура тривала 1,5години (ми прийшли туди о 14.30 і вийшли о 17.30). Дитина перенесла все чудово на відміну від мене (я страшний панікер). Відійшла від наркозу добре, приїхали додому і через годину вона вже їла. Ніякої нудоти і температури не було. Анестезіолог сказав дати нурофен тільки у випадку підняття температури або болю в животі. Просто так нічого не давати. Якщо когось цікавить що саме за анестезіолог і стоматолог були, то напишу.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. МАСЯ

    МАСЯ Well-Known Member

    і єфективне таке лікування? хтось таке пробував?
     
  20. kind

    kind New Member

    Моїй донечці 5р. У нас розболівся зуб і ми пішли в Біш компані. Їй почистили зуб і поставили ліки, які через день випали. Ми знову пішли, а мала не захотіла відкривати рот. Лікар почала кричати, залякувати дядьком який вижене маму і тримаючи її полікує зуби!Ще до того дала візитку і сказала лікувати під наркозом! Я знайшла в неті іншу клініку Dent+ Стоматолог Андрій там має хороший підхід до дітей, були вже 2 рази навіть нерв дістали,мала з задоволенням ходить як на свято і без наркозу обійшлись! А в Біш ніколи більше непіду!!!
     
    • Інформативно Інформативно x 1