Капи (менструальні чаші, menstrual cup)

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем La esposa, 17 Листопад 2010.

  1. Bacchante

    Bacchante Member

    В мене теж мелуна, паличка в неї тверда і незручна, постійно десь в стінки впиралась і натерала до болю. Після перших двох днів відрізала повністю. Взагалі змісту в тих кінчиках не бачу, хіба для новаків щоб паніки не було)
     
    • Корисно Корисно x 1
  2. Siania

    Siania Love Life

    Надумала я брати Si-Bell, італійська і дуже мягесенька. Хоч спочатку через ту мягкість може бути складно, зате потім буде комфортніше.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Bacchante

    Bacchante Member

    поділіться потім враженнями, бо я другу хочу докупити і все вибираю між цією чашою та Юккі...
     
  4. наталя 2204

    наталя 2204 Well-Known Member

    А я вже другий день тішуся своєю Ледікап. Дівчата, чесно кажучи я така нею задоволена, що й словами не передати. Коли замовляла, то боялася, що не зможу справитися з нею, тобто встановлювати, виймати, і взагалі ходити з нею. А виявилося все просто. Вставила правильно з першого разу, в ночі з нею спала, нічого не заважало і не протікало. Критичні дні взагалі не відчуваються. І ще, на рахунок розміру. Взяла L ( більший), бо маю 30 років і 2 дітей народила. Боялась, що буде завелика, бо я дуже худенька, при рості 1,70м , вага 54кг, але капа всередині зовсім не відчувається. Дівчата, хто ще не має чудо капи, раджу брати. Не пошкодуєте.
     
    • Подобається Подобається x 5
  5. наталя 2204

    наталя 2204 Well-Known Member

    Відходила я з капою 6 критичних днів, жодного разу нічого не протекло . Правда, для страховки користувалась щоденними прокладками, але , як виявилось - без потреби. Тепер стоять в шухляді незатребувані запаси тампонів і прокладок, і сумують :).
     
    • Подобається Подобається x 2
  6. Bacchante

    Bacchante Member

    В мене є запитаннячко...
    Я маю деякі упередження щодо засобів гігієни які вводяться в середину, того зазвичай чашу чергую із прокладками (вдень чаша, вночі прокладка). Переживаю, бо трохи схильна до всіляких молочниць та вагінозів.
    Є хтось, хто користується тільки чашами? Чи не впливає це на ваше здоров’я? Як мазки?
     
    Останнє редагування: 2 Лютий 2015
  7. boyechkoVA

    boyechkoVA Well-Known Member

    те саме, але відколи 3 роки тому перейшла повністю на капу перестали турбувати проблеми, які, не виключено, починались від прокладок.Щоденками не користуюсь взагалі. На огляд ходжу щороку і проблем не виявлено. Тому вердикт - на здоров'я повпливало тільки в кращу сторону !!

    Надіслано від мого PMP5297C_QUAD за допомогою Tapatalk 4
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    розумію Ваші упередження, маю такі щодо тампонів. Тому тампонами не користувалась.
    Чаші - то принципово інший засіб гігієни, вони не "затикають" нічого і дозволяють виділенням спокійно витікати. Крім того, матеріал дозволяє зберігати чаші практично стерильними.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Siania

    Siania Love Life

    Я от вже коли замовила чашу, питалась в гінеколога що він думає про чашу. Я так зрозуміла він взагалі не знає що то таке, оли я почала поянювати - сказав що то все зло, і треба користуватись виключно прокладками. Але я все-рівно забрала свою чашу, буду пробувати.
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. наталя 2204

    наталя 2204 Well-Known Member

    Ну, якщо він вперше про це почув від Вас, то ще він міг сказати?!?!?!? Я коли розказую знайомим жінкам про капу , і вони вперше чуюють про неї, то теж починають відразу фУкати, фЕкати і т.д. А ті що вже щось трохи чули, читали, бачили- кажуть що думають про її придбання.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  11. Bacchante

    Bacchante Member

    Переконливий досвід) Наступного разу спробую постійно тільки чашею користуватись, і, може, після того до лікаря завітаю, бо давно пора вже...:girl_in_dreams:
     
  12. Siania

    Siania Love Life

    Сьогодні другий день використання. Що я можу сказати... єдине про що жалію - що не придбала чашу раніше :girl_yes2: Перший раз було важко справитись, і коли я подумала що так кожні 4-8 год. - трішки злякалась. А потім зосередилась, розслабилась, і все вийшло. Чаша мягесенька, все супер. Єдине - дискомфортно коли ти у закладі, де в туалеті кабінка без умивальника...хіба що використовувати вологі серветки. Просто в тому плані з прокладкою простіше. Але однозначно чаша - просто супер-винахід.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. Bacchante

    Bacchante Member

    Вона добре відкривається? Бо мені з мелуною треба деколи трохи повимахуватись аби відкрити її, при тому що вона жорсткіша) Хоча тут ще від матеріалу і конструкції залежить...
     
  14. Siania

    Siania Love Life

    Ні, такого не буває, навіть навпаки, іноді зашвидко відкривається, коли я ще не встигла добре розмістити вище, ну але це вина в тому що я зашвидко відпускаю)
     
  15. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    і від анатомічних особливостей. Наприклад, мені зручно розташувати чашу получилось тільки тоді, коли склала її не в таке С, як за інструкцією, а в дзеркальне відображення (с обернене назад, не знаю, як пояснити :))
     
  16. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Цьомочко, а то як?)) С обернене - то ж теж С виходить? чи у мене просторовий кретинізм:girl_impossible:
     
  17. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    так, то теж С :)
    складаю її в С, але вводжу так, що розімкнені кінці лінії С - не по передній стінці, а по задній
     
    • Подобається Подобається x 2
  18. boyechkoVA

    boyechkoVA Well-Known Member

    Спочатку теж використовувала с-спосіб, але потім якось непомітно для себе перейшла на punchdown fold :) в мене таке питання виникло до тих, хто продовжує використовувати капу після вагітності, щось змінилось? брали більший розмір як пропонують?

    Надіслано від мого PMP5297C_QUAD за допомогою Tapatalk 4
     
  19. Tempernice

    Tempernice Well-Known Member

    Доки не спробуєте самі, не дізнаєтесь, як воно буде після вагітності і пологів:) Можливо і не доведеться змінювати розмір. В мене ще до вагітності була більша капа, бо мала сильні виділення, зараз не бачу особливих змін при встановленні, от тільки виділення стали набагато меншими, ніж були раніше, і капа навіть наполовину не встигає наповнитися до зміни. Але підозрюю це може бути тимчасовим явищем під час ГВ.
     
  20. наталя 2204

    наталя 2204 Well-Known Member

    Можна брати з собою в кабінку пів літрову пляшечку з водою( краще попередньо перекип"яченою).
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1