"Дорослі" діти або перші поцілунки з наслідками і без

Тема у розділі 'Діти-квіти', створена користувачем tinkaKris, 8 Січень 2015.

  1. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    Золоті слова!
    Я зі своєю донею теж стараюсь бути максимально відвертою, але бачу, що є такі моменти, що вона починає соромитись зі мною говорити. Від того себе дуже не добре почуваю((. Ще раніше писала в іншій темці, що застукала доцю, коли та з подругою дивилась на телефоні через ютуб відео про пологи, а потім не хотіла ніяк признатись що саме вони дивились (дівчатам по 8 років). Після довгих розмов вона таки розповіла правду, але мені дуже неприємно, що одразу цього не зробила.. Я після цього випадку почала шукати якусь хорошу книжку, щоб там була інформація на такі всякі теми, але для діток її віку. Так і не знайшла :girl_sad:, все або занадто доросле, або в книжці ще купа всякого непотребу, про який не хочу, щоб доця читала.
    Може хтось має дома якусь літературу пізнавальну для дітей (вік 8р) і може порадити нам? Чи краще самій якось так по тихеньку і по дитячому все розповідати, коли бачу якусь зацікавленість?
     
    • Подобається Подобається x 1
  2. pravovuk

    pravovuk Well-Known Member

    Я думаю,що краще самій по мірі дорослішання донечки по трохи розповідати і надавати усю їй необхідну інформацію(особливо коли дитина сама питає). Книжки це добре, але кожна дитина особлива і індивідуальна.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. zetta

    zetta Well-Known Member

    Вконтакті я заборонила . Бачу що багато моя дитина вже в школі дізналась . Однокласники я пару разів переглядала , і попередила як побачу мат і тд буде наказана. Вона в мене читає все підряд що попадає до рук , тому книжечку делікатно написано я вже пригледіла .
    Бо є такі книжки що і в 16 років не даш читати .
    На рахунок поговорити , ініціатором як правило виступає вона , так легше ій .
     
    • Подобається Подобається x 2
  4. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    моя те саме казала:) завжди на питання людей про те, що я зустрічаюся з хлопцем (майбутнім чоловіком) - відповідала: "Та де, вони дружать...". Тим більше, що на той момент ми вже зустрічались 1-2 роки, а то й більше.
    А коли зараз бабуся чує, що дівчина завагітніла у 18 років (1 курс навчання) і виходить заміж, не кажу вже про шкільний вік - то не може зрозуміти, як то так скоро, як то діти не бояться "таким" займатися, чому мама не говорить, та дівчина зовсім не серйозна (а хлопець значить серйозний))) Зовсім інше виховання, різниця поколінь...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  5. EineGuteFrau

    EineGuteFrau Два з половиною чоловіки і я - щаслива сім'я:*

    Вважаю, що краще самостійно розповідати дитині про таке. Книжка книжкою, можна взяти, щоб разом переглянути, почитати. Але ніщо не замінить живого діалогу. Тим більше таке спілкування зблизить із дитиною, зробить її відкритішою, і в майбутньому вона вже не буде так боятися чи соромитися щось запитати. А я думаю, це дуже важливо в стосунках батьків і дітей. Бо нам після радянського виховання батьки не мали що розповісти чи порадити. Це все були заборонені теми. І це дуже зле, бо звідти і 7-місячні діти, і комплекси, і необізнанність в особливостях розвитку організму (і жінки, і чоловіка).
    Особисто зі мною батьки на ці теми ніколи не говорили. І тепер я розумію, що це дуже зле. І також розумію, що навчитись говорити про це із своїми дітками буде непросто, бо прикладу таких розмов в своєму житті я не мала.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 7
    • Подобається Подобається x 1
  6. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Ось і в нашій родині було не прийнято про "це" говорити, вважаю, це зовсім неправильним. Раз тільки в років 13-14 мама підсунула хорошу книгу про сексуальне виховання, книга справді була толкова, написана отцем, але з реальними прикладами життя і без християнського фанатизму. Зі свого дитинства згадую один момент. Було мені років 10, ми разом дивилися фільм і там героїня сказала слово "місячні". Я так зразу і запитала, що то таке, батьки так цікаво підсміхнулися і сказали, мовляв, тобі ще рано про це знати. Тут я зразу зрозуміла, що на певні теми з батьками краще не розмовляти, бо тут вони мені не відповіли і не пояснили, значить, соромно, неприйнятно і т.п. Дуже не хочу, щоб моя дитина отак від сорому боялася мені відкритись і справді запитати про важливу річ.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 2
  7. pravovuk

    pravovuk Well-Known Member

    Зі мною теж. Ніколи ,навіть в дорослому віці.
    Так, це не просто. Перші такі розмови із сином мені давались дуже важко (і червоніла , і зеленіла), але такі розмови власне і зробили нас із сином друзями, він почав довіряти і не боятись говорити про свої проблеми. З доцею напевно вже мені буде простіше говорити, оскільки я нарешті сама вже навчилась говорити на такі теми, ну і ми ж "дівчата;)". А говорити треба, це нас зближує.
     
    • Подобається Подобається x 8
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  8. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    одного разу далека родичка дала мені переглянути книжку, яку вона купила своєму десятирічному синові. В мене до сих пір непроходящий шок. В тій книжці було написано безліч сторінок про засоби контрацепції, про те, що вакуумний аборт - це нічого страшного, про те, як отримати знижки на ОК дівчатам-підліткам... Я читала цю книжку, коли мені було 12. І мені було реально страшно, навіть тоді... Моєму троюрідному братові було 10, він читав це все і складав з того своє уявлення...
     
  9. zetta

    zetta Well-Known Member

    Я стараюсь пояснити що те що ростуть груди так само природньо як і зуби , і статеві органи так само не соромно лікувати як і горло наприклад. Тому і книжка в мене починається з голови , там і легені, кров , лімфа , серце і тд все розказано як анатомія спускається до низу .... Поки що так .
    Про взаємовідносини м і ж нам легше говорити але лише з подачі доньки. Як вона має настрій то легко все йде . На силу бо я так вирішила не вийде .
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Tempernice

    Tempernice Well-Known Member

    Я теж почала задумуватись над тим, як подаватиму своій дитині інформацію, як питатиме, хоч ій тільки 2,5 роки. Дуже дуже хочу не повторити помилки своєі мами, з якою навіть зараз не вмію говорити ні про місячні, ні про своі пологи, ні про жіночі проблеми. Так було завжди, пригадую мені простіше було запитати щось про місячні в мами моєі подружки, ніж у своєі власноі. Зараз вже не раз будую уявно своі розмови з донечкою, хочу, щоб вона ніколи не боялася і не соромилася мене щось запитати, і щоб це було для неі так само природньо, як попросити істи чи пити. І сташенно боюся стати подібною на свою маму. Мені навіть книжок про статеве виховання не підсовували, і не говорили ніколи і питати я не насмілилася б в житті, напевно батьки вирішили, що сама всьому навчуся:)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 2
  11. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    саме такі книжки я і зустрічала зараз в книжкових магазинах. Добре, що додумалась погортати і розпитати продавщиць про такі книжки, а не купила через інтернет . А ще в деяких таких книжках купа інформації про гомосексуалізм, мастурбацію і т.п. розповідається, що це все нормально і таке буває....Знати треба, що буває, але навіщо дитині підліткового віку розповідати, що це нормально?? щоб викривити уяву про нормальні людські стосунки між чоловіком і жінкою?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  12. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    І хлопці потім мають викривлене уявлення, про те, що з наслідками мають розбиратися самі дівчата.. Я якось випадково потрапила на пікаперський форум і чесно кажучи прифігіла. Ситуація 1. Хлопець 18 років питає поради як зробити, щоб дівчина дослівно пісяла кіпятком від нього неперевершеного, а то вона якось прохолодно до нього ставиться:ireful1::girl_devil:
    Ситуація 2. Хлопцю 23, дівчині 22, в них просто кекс без стосунків. І от він бідкається, що в ній випадково залишився презерватив, він злетів в процесі. І не знає бідолага, що робити. Тиждень мусолить це все на форумі, але з дівчиною про цю ситуацію поговорити боїться:girl_feminist:Просто в голові не вкладається. Тобто йому плювати, що це може привести до проблем зі здоров"ям у дівчини, він просто не знає як йому почату цю розмову. Якийсь споживацький підхід:girl_devil:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  13. Milli

    Milli Well-Known Member

    Загадалось мені, що коли я була здається в класі 7 до школи приїзджали предсьтавники фірми олвейс. Всіх дівчат зібрали в актовому залі і провели лекцію про статеве дозрівання. Там розказували про менструацію, овуляцію, презервати, і що не потрібно спішити із сексом. Про хлопців нам теж розказували, що з ними під час статевого дозрівання відбувається. Загалом було цікаво і зрозуміло, ще вкінці дали нам 2 брошурки (одна для нас, а друга для батьків) ну і 3 прокладки (без реклами нікуди). Шкода що хлопця мтаку лекцію не провели їм би те ж знадобилось :girl_yes2:. Ціко чи зараз в школах проводять такі лекції :girl_smile:
    Я ще досі зберігаю ці брошурки, колись дам прочитати своїм дітям.:girl_smile:
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Seshat

    Seshat Альфа-баклажан

    Ну ще 10 років тому точно проводили. Ми з хлопцями-однокласниками ще разом їх читали. Вони в нас досить адекватні в тому плані були:girl_yes2:
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Мені мама про місячні розповіла ще до початку їх у мене і то, пам*ятаю, розмову почала я, коли по телевізору показували рекламу Олвейс:) Але ще до того часу я вже була обізнана, навіть не пам*ятаю в скільки років мені купили першу Енциклопедію для дівчаток. Таке враження, що то було в років 10-11... Книжка мені йшла на ура, тим більше, що в тому віці я дуже захоплювалась книжками. Пригадую, як майже все мені було зрозумілим, хіба от ті підрахунки овуляції, безпечних днів, цикл і т.п. мені були незрозумілими, так як на практиці ще того всього не відчула, зато потім з приходом мені все було зрозумілим:) і я навіть календар місячних вела з усіма позначками:girl_yes:
    Щодо сексу - не можу пригадати, щоб мама так зі мною про це говорила, бо в тій книжці я вже так всього начиталась, що мама була впевнена, що я і за неї більше знаю:girl_haha: Хіба з початком зустрічання з хлопцем, в 10 класі, були якісь такі натяки... Тоді мені здавалось, що ми вже такі дорослі, а тепер згадую і розумію, що все-таки були ще "дорослими" дітьми:girl_in_dreams:
    Я тільки "за", щоб у сім*ї було нормальне ставлення до цих тем.
    А в школі, пам*ятаю, розділ з біології про статеве дозрівання завжди давався на самовивчення, хоча була інша вчителька, яка все-таки пояснювала цю тему, а в нас була така, що дуже того соромилася і пояснювати не хотіла, хоча тема така, яку справді треба обговорювати. По-дитячому з її сторони то було...
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. Milli

    Milli Well-Known Member

    Так, так вчителі чомусь дуже соромляться такі теми обговорювати, особливо молоді, а була у нас старша вчителька (45 років), то вона могла вільно про секс говорити і всі уважно її слухали, вона ще й фільм нам приносила.
     
  17. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Ні, їй на той час якраз в межах 45 було:)
     
  18. Milli

    Milli Well-Known Member

    Ну деякі вчителі встидаються говорити про інтимні справи з дітьми, але вони повинні про це говаорити, бо не усі батьки наважуються сісти і відверто поговорити, а не казити "то всьо срам", і варто таку літературу читати. Мені мама нічого такого не розказувала, але я б хоті щоб мені мама була як подруга, я вважаю що спочатку мама має сісти і розказати такі речі, а потім уже вчителі
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  19. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    Звісно, до того часу, поки з біології починають вивчати ту тему - діти мають вже бути обізнаними в тих темах від батьків, нез телевізора, інтернету чи компанії, бо це все спотворена інформація.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. basia

    basia Well-Known Member

    я дивилася з дитиною серіал ВВС " Тіло людини" (від зачаття до смерті) і коментувала кожну серію. Стараємося створити такі умови,щоб мінімум вільного часу, адекватне оточення ,менше дурощів в ВК. Але це не завжди залежить від батьків. Приклад: в сім"ї сусідів росте дівчинка- відмінниця,музика,спорт-повний фарш, а вона вже в садочку хлопцями вертіла,в 1 класі розборки йшли повним ходом. від чого це- вроджене ? гормони?