Що робити з коліками?

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Вправний, 23 Травень 2009.

  1. Olka Sherolka

    Olka Sherolka розпатлана посиденька

    Відповідь: Що робити з коліками?

    В Лук'яна теж не то коліки, не то газики почались ще в пологовому і тривали майже до 3х місяців. Я ті три місяці майже не пам'ятаю, мозок вирішив стерти тяжкі спогади)) але я зробилп для себе кілька висновків: 1. Найкращі ліки - мамин спокій. Так, важко бути спокійною, коли твоя дитина годинами кричить, а ти не розумієш чому, що ти робиш не так, чому жоден з десятків способів цього разу не допомагає, хоча минулого разу щось з того допомогло. Але як тільки я змирилась - дитині стало легше. З цього висновок 2. Таке випробування дане батькам щоб зрозуміти що далеко не все залежить від них. Усвідомлення цього також допомогло мені заспокоїтись. 3. Легеньке погойдування, нетуге пеленання або носіння в слінгу і шикання водночас допомагає. Тоді я не знала чому, потім у відео з ютуба побачила пояснення якогось лікаря чому це дієво. 4. Пропукування в позі висаджування теж допомагає, але бажано без памперса, бо резинка тисне не туди, куди слід. Бути готовим що станеться конфуз)) 5. Ще раз спокій і забити на все і всіх))
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Відповідь: Що робити з коліками?

    засіла я нині за цю тему і зробила висновки, що
    1. методи найкращі ті самі-носити , тулити, животиком до животика, фітбол, слінг
    2. не можу зрозуміти, що у нас, бо то не зовсім саме то, що тут звуть коліки. В нас нема певних годин безперервного плачу, в нас впринципі наразі принаймні такого, щоб був вереск, який неможливо спинити нема. Просто якісь такі дуже неприємні газики. Часом просто тужиться сильно, так вся кривиться, ручками ножками махає, аж підпискує, а як довго то її мучить, то може вскрикнути, розплакатись, але я одразу змінюю положення, колишу, фітбол і так далі і вона заспокоюється, хоч періодично всерівно продовжує тужитись. Добре, що тепер все частіше під час того виходить зробити пук, бо на початку взагалі того не було і було страшно на неї дивитися.
    І правда про мамин спокій, то є необхідність, головне знати , що все мине. Як вона мучиться, то так хочеться, аби той час швидше пройшов, але потім приходить розуміння і навіть страх, що час таак швидко йде і вона росте і така як от зараз вона вже не буде, бо щодня змінюється. Ось тоді починає цінуватися кожна хвилька.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. napoleona

    napoleona Well-Known Member

    Відповідь: Що робити з коліками?

    дуже правильні думки, а пози при висаджуванні не допомагають, моїй меншій дууже помагали, бо зі старшою я до такого не додумалася
     
  4. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Відповідь: Що робити з коліками?

    та ми вже над умивальником і пісяємо, і какаємо, але щоб пропукатись, то нє. Важко їй ті пуки наразі даються, стільки сил на то йде :)
     
  5. TinkaMalvinka

    TinkaMalvinka Well-Known Member

    Відповідь: Що робити з коліками?

    У нас були з 2 по 3 місяць, допомагав масаж, фіт-бол, до себе животиком,а ще давала крапельки
    [​IMG]
    допомагало, але коліки у нас були помірні і ще помітила,що коли зїдала банан,то дитині було зле, хоч і шоколад і цитрус їла і нічого, а на шматок банану коліки(
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  6. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Відповідь: Що робити з коліками?

    та я вже зрозуміла, що що би я не з'ла, всерівно... Я молочного взагалі не вживаю, хліба теж і що з того? А ніц, от нині сказала чоловіку купити мені житнього разового, бо хоочу маслом дико.. Ітак газики є.
     
  7. Popi

    Popi Well-Known Member

    Відповідь: Що робити з коліками?

    Колись мому чоловікові на роботі ,за то що в дитини газики,сказали. Тре просто перетерпіти.
     
  8. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    Відповідь: Що робити з коліками?

    Віта, то тільки ти сама знайдеш найоптимальніші варіанти для вас. В нас було більш менш по годинах ввечері, але графік нечіткий. А від деяких продуктів і серед дня: свіжі овочі і фрукти, а також припускаю капуста, бобові, але я іх і не куштувала, на хліб реакціі не було. Може в когось взагалі не було різниці, комусь навпаки всеядність заспокоювала дитину, багатр індивідуальних факторів)
     
  9. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    Відповідь: Що робити з коліками?

    зараз розумію, що дійсно цей певний час потрібно пережити і перетерпіти, а в свій час теж місця собі не знаходила, вже не знала щоб то такого зробити, щоб тому малятку допомогти..
     
  10. Женічка

    Женічка Well-Known Member

    Відповідь: Що робити з коліками?

    Дiвчатка, чи прослiдковували ви залежнiсть колiкiв вiд протiкання вагiтостi?
    Моя перша вагiтнiсть була не з легких - й загроза переривання напочатку, й загроза передчасних в останньому триместрi. Колiки були.
    Друга - вiдбiгала на ура - жодного крику, писку, жодного дискомфорту Сашко не мав.
     
  11. Ljolik

    Ljolik Well-Known Member

    Відповідь: Що робити з коліками?

    Я такої залежності не помітила. В мене коліки мала тільки старша. Вагітність для мене протікала ідеально, я мало набрала, не нервувала, родила (як потім виявилось) її найлегше. Єдиний нюанс - в дитини було внутрішньоутробне кисневе голодування на останніх тижнях. І коліки, від яких нічого не допомагало - до 4 міс. Двоє молодших при важчих вагітностях і пологах, (наймолодша кесарська) не мали ніяких колік.
     
  12. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    @KAPUCHINKA я перечитала усю цю тему і зрозуміла одне-не допоможе нічого. Це треба пережити. В нас ще від пологового і досі, Зараз правда вже не до порівняння як було раніше, але всерівно сон денний максимум 40 хв.надворі 30 хв. і все, починає тиснутися, пукати і в результаті плакати. Відповідно прогулянки в нас так собі, бо не дуже погуляєш з дитиною, яка плаче, а взимку дитину не дуже є як витягати з возика на руки. Ну і далі на ніч нам важко заснути, ні циця, нічо не допомагає,треба носити, бо лежати ніяк. Але я вже якось з тим зжилась, змирилась. Роблю масажик животика, ніжки підгинаю до животика -дві разом і як на роверку. Часто висаджаю, їй так легше покакати. Ну і так, носінняна руках, животиком до живота. Її то завжди заспокоює. А всілякі препарати-думаю до одного місця.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  13. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Та я і ношу і постійно на руках спить і груди даю скільки хоче, а часом такі спазми є що нічого не допомагає. І пеленочку теплу перед кожним годуванням стараюся класти і нічого. Цілий день підплакує. А сьогодні так схопило, що мусіли трубочку поставити, бо від крику дитина аж синя була. Газики вийшли, дитина питулилася, погамала і заснула.
    В мене малий чомусь в слінгу не хоче сидіти, пробую посадити просто заходиться, впирається ножками мені в боки і встає на рівні ножки. Я думала, що може не так мотаю. Пробувпла сестра, вона свого малого з трьох тижнів носить в слінгу. Те саме і то ми його пробували посадити не тоді коли він сильно плакав, а так, попхикував. Мала надію, що слінг трохи з тими газиками поможе, але не можу дитинумв нього посадити, вже і ре пробую (((
     
    • Подобається Подобається x 2
  14. invisible

    invisible Well-Known Member

    Вони більшість в такому віці не люблять процедуру мотання в слінг. Мотати, коли спить, або крізь плач, підтанцьовуючи. З часом звикне, зрозуміє, що після незвичної процедури йому буде тепло і затишно.
     
    • Подобається Подобається x 2
  15. ola-lyola

    ola-lyola Well-Known Member

    І я залежності не помітила - мої обидві вагітності були легкими, хіба токсикоз на ранніх термінах - в Ярки коліки були майже два місяці - отакі класичні, з годинним плачем коли нічого не діяло. На другу вагітність я морально настроїлась, що знову може таке бути - думаю будемо носитись годинами, ну і перші 1,5 міс обмежила себе в солодощах - і нічого небуло.
    А я помітила що в моїх знайомих зимових діток коліки нетака проблема, як в літніх.
     
  16. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Дівчата, ще запитаю вас про то переднє і заднє молоко. В мене малий ніколи 20 хв не ість, ну типу активно ість 7-10 хв, а потім використовує собі груди як дурник, але за яких 10 хв знов хоче істи і так може повторюватися кілька разів. Весь той час я даю йому одну і ту саму цицю. У мене виходить приблизно, що груди я міняю десь тільки через 1,5 2 год. Я добре роблю? Знаю, що є відповідна тема, але зараз я просто неосилю.
     
  17. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    @KAPUCHINKA , а ви забираєте його з грудей після тих 7-10 хв.? Вони не використовкють груди як дурник, дітки не знають, що таке дурник :) Циця то не тільки їжа, це комфорт, затишок, спокій. Ну і плюс до того, моя доця наприклад також перші хвилини ковтає смокче активно, а потім ніби й дрімає з цицею , але часом ковтки є
     
  18. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Ні, не забираю, чекаю поки сам не випустить, то може і півгодини бути, але щічки в той час зовсім не рухаються, ну хіба часом. І після того всього він хв за десять знов цицю шукає, я знов даю.
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Все правильно робити, до заднього добирається.
     
  20. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    ну то хай собі знову їсть :) Думаю то не від голоду, а просто хочеться відчувати маму.
    --- дописи об"єднано, 26 Січень 2015 ---
    Якщо він дуже швидко засинає на циці і не їсть , то можете хіба за вушком наприклад легенько почухати, або щічку. вінзнову почне смоктати