Купання малюків

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Manana, 2 Січень 2014.

  1. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    Відповідь: Купання малюків

    Я теж задумалась зараз у 8 міс про маленьку ванночку. Бо виробляв з тим колом в великій ванні щось таке... спокійно не могли дивитися, потім втримати. Купаємо зараз без кола, води набираю мало, тримаю то я, то чоловік попід руки, нагнувшись, спина болить в такій позі, сісти - він спокійно не сидить, по всій ванні крутиться. А так в маленькій сперся б на спинку, вона і не така слизька напевно.
     
  2. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    В маленькій однозначно легше - сам сидить, встає, бігає, тримається за бортики, навіть коли послизнеться то об пластмасу приємніше головою стукатися як об чавун :)
    Ми маленьку ставимо всередину великорї ванни щоб менше вода бризкала навколо, але все одно після Владового купання підлогу миємо ;)
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    а ми відколи малий встає вже навіть в малій не миємось, бо йому лиш би встати і стоїть так і мерзне - тому зараз тільки під душиком. А разом з мамою у великій - це супер класно, але не бюджетно, ну і я мерзну в тій воді, до якої малий звик. Так що в нас таке купання - то радше особлива атракція.
     
  4. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    І я мерзну:), тому рідко приймаємо вдвох ванну. Каже свекруха, що ми дитину мурдуємо в холодній воді! Хоча вже так як без кола купаємось, то підняли градус до 35, а як плюхкався з колом, то знижували до 32.
    Наш не так встає, як повзати хоче на рачках, то треба підтримувати під груди, бо головою в воду іде. Сміхота:D
     
    • Подобається Подобається x 1
  5. Deidra

    Deidra Well-Known Member

    Ми ніби навчилися купатися, але мені все одно якось дискомфортно мити спинку - боюся сина перевернути, чи щоб в вушка водичка не залилася.
    Перші 2 рази ми купалися в великій пластиковій ванночці: і з мостиком під спинку, і з неслизькою поверхнею. Плакали на всю: чи з пелюшкою, чи без. А потім взяли менші по об*єму старі дерев*яні ночви, в яких ще мене з братом купали. Там під голівку намощуємо рушничок, плаваємо в пелюшеці, і татко нас весь час притримує. Синуля був насторожений, але спокійно ту процедуру "переслухав". Вчора навіть без попереднього годування обійшлося ;)
    Миємося зараз через день і при 37-36 градусах. А ви як часто і при якій температурі таких малят (2 тижні) мили\миєте?
     
  6. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

    а що такого страшного в тому? ми з перших днів занурювали до середини обличчя) потім як витягуєте, на один бік повернули і на інший, щоб вода витекла)
    мили кожного дня. мої любили ту процедуру.
    температуру не міряла градусником. тільки ліктем.
     
    • Корисно Корисно x 1
  7. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    Милися кожного дня до 6 міс. Зараз через 1-2, як вийде. Температура була 36-37 градусів, поступово зменшували на 0,5-1 градус через кожні кілька днів.
    Спочатку за вушка теж боялась, але то нічого срашного, якщо вода попаде, після купання промокнути насухо зсередини і все ок!
     
    • Корисно Корисно x 1
  8. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    В нас теж таке було - то просто в дитини нова навичка, десь за місяць-півтора перейшло.
    Ні, Влад і зараз любить стояти і навіть бігати по ванночці, але більшість часу все-таки сидить пісні співає, рибок-качечок ловить, воду кружкою черпає.
    Ще спробуйте показати малому що можна ляскати руками по воді - діти люблять бризатися, а то значно зручніше робити сидячи ;) Влад вже як бачить ванночку сам кричить "ляп-ляп", а коли купається то бризкається і руками і ногами одночасно :D
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Netty

    Netty Well-Known Member


    Ми купалися щодня. Наша донечка плакала вже після купання, під час процедур...їй і зараз це не дуже подобається ;) А про вушка не хвилюйтесь. Головне потім перевернути дитинку зі сторони в сторону))) А ще можна забрати залишки води турундочкою.:)
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. katysik

    katysik Well-Known Member

    Дівчата, потребую поради! Малий завжди обожнював купатись, купали кожного вечора, хлюпався аж поки вода зимною не робилась, а вже певно з тижня два купаємо з такими плачами і істериками, як тільки бачить, що будемо зараз йти у ванну, зразу починає плакати, сльози горохом... :sad: Воду завжди робимо тепленьку, не гарячу, тобто попектись не міг, щоб налякатись. Тепер купаємо вже через день-два, але нічого не змінюється. Через хвилини 2-3 починає вже гарно хлюпатись, вже не знаю як поводитись...
     
  11. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    А мій малий як знає, що напускаю для них з сестричкою ванну, одразу біжить іграшки в воду кидати, якими там бавитись буде, тішиться, роздягається сам на ходу, підсовує до ванни стільчик і лізе в воду, не встигаю за ним..Купається весело, все дуже добре поки не приходить час мити голову..Як тільки бачить, що дістаю шампунь - все, плач, крик, істерика і так поки не витягнемо з ванни((.
     
  12. Raven

    Raven Мама малятка

    перетерпіти, якщо далі бавиться нормально-перейде
     
  13. Plenilunio

    Plenilunio Well-Known Member

    @katysik а нащо вам зараз малечу так часто купати? Може і не треба того? Я свого вже даааавно в ванні викупую раз в тиждень може. А так то навіть душ не кожен день.
    В теплу пору ясно буде частіше, а зараз не бачу сенсу...
     
  14. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    А може йому холодно? Ми свого спочатку у холоднішу воду клали, в перші рази то було щось сташне, думали вода загаряча робили холоднішу - те саме. А зробили теплу і то таки добре теплу дитина купається із задоволенням.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  15. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    Пишете, що дітки сидять у ванні і бавляться. А з якого то віку? Бо моє шило не всидить ні секунди, перевертається рачки і ніби повзає, ніби пливе по воді, і то так швидко перебирає тими ногами, руками хлюпає, личко все захляпане, а ще зверху його поливаємо, то тішиться дуже. Тільки спини болять в нас з чоловіком тримати його, бо як не тримати, то головою в воду іде.
     
    Останнє редагування: 27 Січень 2015
  16. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Від дитини залежить.
    От Ромчик сидів і бавився відколи тільки сів. Годину міг пацькатись, сидіти, іграшки перебирати, водою плескатись. А для Даринки ванна цікава пару хвилин, і все, набридло.
     
    • Подобається Подобається x 1
  17. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Десь ближче до 1 року:)
    У нас теж шило і купання десь з 6 міс до року то було "шото з чем-то" - вставав, ходив, повзав, навмисно пірнав під воду по 3 рази за купання, хлебтав воду з ванни, перекидався вниз головою... :crazy:
    Зараз вже легше - може трохи сидіти і переливати воду з кружки або ловити рибок, та й коли встає, падає чи наковтується води вже може сам собі раду дати - не треба тепер увесь час тримати, головне бути поряд і не зводити з нього очей бо і досі любить щось несподіване "вчудити" :)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Смішно Смішно x 1
  18. katysik

    katysik Well-Known Member

    купали так, бо дуже любить (чи то пак любив :)), біг сам у ванну, кидав іграшки, тішився, сидів там довго, бавився, а тепер якийсь аврал! Вже тепер через 2-3 дні купаємо, на разі без змін :sad:
    а не міряли скільки градусів? Бо ми переважно робимо 37 градусів, то я б не сказала, що захолодна, хіба може навпаки загаряча, але завжди в такій купали
     
  19. Fiancee

    Fiancee Well-Known Member

    Дівчата, а все таки, можна мочити вушка немовлятам? Наш малюк купається з зануреними вушками, не протестує, йому подобається. Але старше покоління мені каже, що так не можна. А як же ж тоді бути із плавання-пірнанням для немовлят, де вушка однозначно занурюються у воду? Що скажете?
     
  20. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    А чим старше покоління обгрунтовує то?
    Ну і бабусі багато ще чого кажуть, але ж в нас власна голова є, пра?
    Можна мочити.
    Дара з народження з вухами в воді, як бачите 10 місяців вже, а ще досі вода в мізки не затекла)))
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1