"103" Хворіє дитина. Поради. (4)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем Hexe, 10 Листопад 2014.

  1. skai

    skai Well-Known Member

    Ні, не має закрепів.
     
  2. olenjatko

    olenjatko Well-Known Member

    дівчата, малий сьогодні зранку почав пчихати, і то так сильно з соплями, бачу що вже оченята заблистіли, напевно якийсь вірус підчепив((( що ви в такому випадку робите, щоб не запустити далі??? я закапала носик фіз.розчином, нарізала часник і поставила біля нього, даю чай з малини. в аптеку сьогодні не маю можливості піти, щоб щось противірусне купити(
     
  3. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    Роблю те саме, тільки без часнику. Але аромалампу з ефірками використовую замість часнику. І часто провітрюю кімнату, ну і гудяти ходимо на свіже повітря.
    А противірусні чи імуностимулюючі не використовую, бо, як то кажуть, з противірусним хворіємо тиждень, а без противірусного - 7 днів (якось так)
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Приволокла мабуть Яна якийсь вірус з садка :sad: З вчорашнього вечора має високу температуру, трохи кашляє. На ніч мала 38,6, дала їй Нурофен. В 5 ранку було 39,5, поставила свічку Парацетамолу, в 11 ранку - знов 38,9 і знов Нурофен. Порозставляла по хаті нарізану цибулю, даю їй багато пити, ставлю змочену водою хустинку на лоб. Хочу їй аналізи здати. То треба тільки зранку і натще чи можна в будь-який час?
     
  5. Vesnyanka

    Vesnyanka Well-Known Member

    Та краще натще. Так буде точний аналіз, бо їжа дуже впливає на показники. Хоча як є якісь термінові випадки, то роблять і так.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  6. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    В малого температура і червоні очі. Не закисають, не болять, майже не сльозяться. Просто трохи підпухші і червоні. Активний, їсть... От в мене питання, чи треба щось давати (ну крім посиленого пиття і збивання температури після 38,5) -- краплі якісь серйозні. Бо я вже третій день крапаю сульфацил і результату не бачу. Маю ще вігамокс (то антибіотик). Чи є потреба його крапати, якщо очі не закисають. І, зрештою, може почекати, коли температура спаде (сьогодні теж третій день) і тоді подивитись на очі?
     
  7. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    хто саме з синів? Якщо Андрійчик, який щойно переніс важкі захворювання, то я б не радила на форумі питатись. Тільки викликати лікаря.
    Та і взагалі, антибіотики без лікаря не призначаються...
    збивання температури після 38.5 - то не зовсім аксіома, бо віруси якраз після 38.5 і горять. Ну але про це ціла тема є
    Цілком вірогідно, що після спаду температури очі виглядатимуть ліпше.
    А це не може бути кір? Син не боїться дивитись на світло?
     
  8. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Ні, Андрійчик єдиний, хто сьогодні пішов в садок) То Артем

    А щодо кору я якось не думала.... Ні, на світло дивитись не боїться. А тепер іду читати про кір....
     
  9. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    зараз ходить вірус з групи парагрипів, який може давати таку симптоматику. І катаральні явища можуть вилізти пізніше. Тому наразі дивіться на симпотоматику, а якщо на 5 день не стає краще, тоді здаєте аналіз крові, щоб визначити чи вірусного чи бактеріального походження і вже тоді вирішується питання, чи треба антибіотики чи ні.
    стосовно збивання Т, то немає універсальної поради. Бо одні діти нормально переносять високу Т, а у інших така судинна система, що дає "холодну" гарячку ( коли кінцівки холодні на фоні високої Т), і тоді не можна допускати Т вище 38
     
  10. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    11
    та я так і роблю. Тобто коли висока температура, але дитина активна, її нічого не турбує, їсть, п"є, тепла, червона -- тоді не збиваю температуру. А коли їй зимно, мраморно-синюшна, лежить, пити не хоче -- тоді даю щось від температури. Хоча я зауважила, що той такий синьо-холодно-вялий стан власне у ті півгодини-годину коли температура росте. Вона доходить до якоїсь своєї позначки, і дитина робиться червона, тепла, стає бавитись, пити просить. Але я не маю нервів того чекати і дививтись як дитина мучиться, тому даю ліки
    --- дописи об"єднано, 26 Січень 2015 ---
    та я наразі (а у нас третя доба) про антибіотики не думаю. То я питала про краплі в очі "антибіотичні", а нічого всередину ще не планую.
    ну от на третю добу почались соплі.
     
  11. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Ми якраз виходими з того. І ота холодна гарячка- це було страшно дівчата, я ще такого не мала і не бачила але перелякалась дуже. Ледве дитину зігріла, не знаю, чи правильно робила але він просто замерзав.
    Покашлював, очі були не то червоні, не то шо, соплі- давала Умкалор або є наш аналог Резістол вроді.
     
  12. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    я б без консультації лікаря не ризикувала. в нас минулого року було подібне: Т39.5, червонющі очі, потім за днів 4 додалось горло. то очі ми нічим не крапали, тим паче що очі не закисали(у вашого малюка на разі теж).
     
  13. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    в цьому випадку разом із жарощнижувальним обов язково треба дати но-шпу у віковій дозі ( судинорозширювальне) І якщо дитина при гарячці схильна до "холодного типу" ( тобто це не один раз таке бувало чи буває), то для такої дитини важливо не допускати вище 38. Це особливості серцево-судинної системи. Йде спазм судин. Мало того, коли потім Т різко падає з високих показників, то в такої дитини може бути сильна слабість і головокружіння.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Про ношпу мені сімейна вже потім сказала але ,це в нас вперше таке було. До того два дні піднімалось до 39 з копійками, а саме в цей вечір не було темп-ри взагалі, я вже втішилась, аж тут таке вночі.
    На рахунок серцево-судиної сис-ми- варто піти до спеціаліста?
     
  15. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    то скоріше індивідуальні особливості. Звичайно, може бути супутником якихось відхилень, але найчастіше- це просто такий вегето-судинний тип . Такі діти в більш старшому віці ( і не лише діти, а і дорослі) "відчуватимуть" навіть найменше підвищення Т при захворюванні. Частіше це буває у хлопчиків ( тому міф про чоловіків, які "пляцком лежать" при 36,9 не завжди міф :)
     
  16. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Фух, відлягло.
    Не знаю про міф нічого але, якщо дитина взяла, щось від мене(не те,що треба:)), то я при темп. 37- небіжка.
     
  17. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    може бути :) Якщо особисто ви добре знаєте, що таке вегето-судинна дистонія, то належите до такого "вегетатипу". ну але по одному разу не можна робити висновок.
     
  18. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Знаю, нажаль(
    На дитину не "приміряю" не дай Боже. Сподіваюсь, що то така одноразова реакція/боротьба організму на цей вірус.
     
  19. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Підкажіть що то може бути? У Влада вже 3 день темно-зелені випорожнення (не понос, але разів 5 за день какає - в нас такий режим бував і раніше). Температури немає, активний, але вчорая помітила що щоки стали червоними і шершавими. Що то може бути - алергія? Чи якась інфекція, бо малий зараз в рот пхає все підряд. Зуби? Але чому щоки шершаві? Що з тим робити? Я поки давала лише звичайне чорне вугілля вчора 1 таблетку і сьогодні
     
  20. bobryha

    bobryha Well-Known Member

    стафілокок? здайте аналіз на дизбак. в мого сина теж так було десь в 9 місяців. пролікували. і випорожнення стали нормального кольору. п.с. але в нас до того всього ще був поганий апетит
     
    Останнє редагування: 27 Січень 2015
    • Подобається Подобається x 1