Для майбутніх мам (11)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем TinkaMalvinka, 14 Травень 2014.

Статус теми:
Закрита.
  1. Oddly

    Oddly Well-Known Member

    Дівчата, прізвищ я писати не буду, чесно, некоректно.
    Але цього тижня мені довелось побувати за кілька днів у багатьох лікарів для консультації.
    Така реакція була не в одного лікаря. Просто дехто так ввічливо натякав, але щоб прямим текстом, то мене це трохи збило з пантелику.
    Я ще подумала, вона не дочула, я поправила - 36, не 46 (хоча, думаю, не виглядаю на стільки ;)
    Єдине, що так казали лікарі так би мовити 'старої гвардії'. То і не дивно. Їх так вчили.
    Це все пояснює.



    У мене було до них всіх конкретне питання, і всі так чи інакше зводили до віку. Але коли уточняли, що всього 2 роки тому я народила останню дитину, то їх трохи попускало.
    Я впевнена, що у сьогоднішній їх практиці такого віку вагітних набагато більше, ніж колись. То чому ще досі такі некоректні питання.
    Я не ставлю під сумнів фаховість тих лікарів у медичних питаннях, але відсутність толерантності - це непрофесійно. Погодьтеся.
    Але їх погляди на ті чи інші питання - то їх особиста справа, тому мене не влаштовує, якщо такі погляди нав'язують пацієнтові.


    Наприклад, коли я не погодилася на певні обстеження, то це моя особиста справа і нема чого до мене таким насмішлливо тоном: "Ти що - темна? Та он в Європі всі таке роблять і не бояться і нічого собі не видумують. "

    Все, вибачте, я не готова поки більше говорити на цю тему.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
  2. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    :) та Ви що, ясно, що ні
    я в певний період вагітності Вірусею виглядала стрьомно. Реально зле. І лікар з КТГ переносив мої дані в журнал і замість 87 року народження написав 81. Я не могла цього стерпіти, вказала на помилку. А він мені: не кокетуйте, Ви в медичній установі.
    Довелось показати паспорт... так неприємно було...
     
    • Смішно Смішно x 2
  3. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    Ох, як з тим "всі так роблять" важко боротися... А воно всюди: "В нас всі вагітні здають торчі/роблять скринінг!" "всі купляють пакет для дитини "," всім дітям вводять вітамін К, то ж просто вітамінка! "," всі дають Біогаю, чому ви такі категоричні? "
    Гррр
    Змучилася останнім часом...
     
    Останнє редагування: 22 Січень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  4. Женічка

    Женічка Well-Known Member

    а то шо таке? просвітіть, я вже трохи відстала від роддомівських заморочок (це ж після народження колять?)
     
  5. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    знаєте, мені здається, що то навіть не шаблони, бо шаблони, коли лікар каже рано/пізно на вік нормальний репродуктивний, а оце
    це хамство і безкультур'я, а казати таке вагітній - то це до того всього ще й жорсткість, бездушність, мені слів бракує, як то можна назвати. Поняттям лікарської етики там і не пахне. Я б поскаржилась керівництву цього закладу (хоча розумію, що вагітній мабуть не треба зайвий раз собі нерви тріпати).
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 9
  6. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    То, здається, не дуже давно таке впровадили, 4 роки тому ще не було. Ніби для профілактики порушення згортання крові. Я перед пологами почитала пару посилань, нічого страшного в ньому нема, але мене перехопили на коридорі під час транспортування з родзалу в палату, то трохи мені не до того було :) і я не могла згадати, чи вирішила колоти, чи ні:) а чоловік, знаючи моє несприйняття всяких втручань, написав відмову. Та й добре. Правда, перед тим трохи посперечався з пані доктор, ну, але там без того ніяк.
     
  7. Яська Березнева

    Яська Березнева Well-Known Member

    повний п...ць:girl_devil:
    я б на вашому місці написала скаргу на ту хамку, чесно
    думати собі вона може що хоче, але ляпати таке в очі вагітній жінці - то вже ні в які ворота не лізе
    згадала, як мою Яну, яка ще не вміла добре тримати голову, невропатолог назвала "паркінсон нещасний"
    я тоді була молода-зелена, а зараз би вже не стерпіла такого
    а от якщо жінка, наприклад, хоче народити в 40+ років, то що їй робити?..
    куда я попала, где мои вещи...
    от мені цікаво, тих лікарів якоїсь етики елементарної в тих інститутах вчать?
    ...пам"ятаю, коли я йшла рвати зуб, сказала рік народження 79, а лікар усміхнувся і написав 89, хоча я виглядала на 74)))
    реально гррр...:girl_emo:
     
  8. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    то від людей залежить. Бо я теж спеціально навіть цікавилася у своїх знайомих чи коліжанок, які народжували у 39-42, то ніхто їм з лікарів навіт не заїкався про те, що "куди ще народжувати". Мало того, КР пологи закінчилися лише в одної ( і то ургентно вже в процесі пологів, а не планово). А решта без проблем йшли в природні пологи ( коли я малого народжувала, то цей вік післ 35 вже був мало не прямим показом до КР. І в патології найстарша жіночка мала 40 років і ми на неї як на "мамонта" теж дивилися :).
     
  9. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Дівчата, хтось знає як там Delfy? Ще з листопада не заходить на форум.
     
  10. kristina

    kristina Well-Known Member

    незнаю як, але перед пологами її ми спілкувались і вона писалащо вже тоді рідко заходила на форум, часу немала. Думаю у неї все добре, а час весь забирає малючок.
    --- дописи об"єднано, 22 Січень 2015 ---
    у нас ніби все без змін, поперечно-косе передлежання. Стою в колінно-ліктьовій позі по 6 хв разів з 8 на день. Думаю те обмотування пуповиною не дає їй повернутись чи як, Прошу її, поки марно, вже трошки починаю переживати. І почав тверднути животик , я так розумію матка вже готується по-трошки.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. ruda kishka

    ruda kishka Well-Known Member

    Ха-ха! :) зі мною в палаті лежала жінка, п'яту дитинку народила. Завагітніла зі спіраллю. В нас "вміють" їх ставити, ага :)
     
    • Смішно Смішно x 2
  12. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    ще перевернеться. На початку 35 тижня в мене малий все ще був у сідничному положенні ( і обмотування теж було). Але в 36 перевернувся. За одну ніч. При нормальній довжині пуповини ( а вона досить рідко в кого буває коротка), обмотування не є перешкодою.
    --- дописи об"єднано, 23 Січень 2015 ---
    то так мало статися :) ПРи ВМС там не лише значення має, як поставив, а і ще ряд нюансів ( бо ВМС при їх недотриманні може зміститися і вагітність настає елементарно)
     
    • Корисно Корисно x 1
  13. ohra

    ohra Well-Known Member

    в мене сестра завагітніла зі спіраллю. я хресна мама спірального хлопчика)))
     
    • Подобається Подобається x 3
  14. Zyzya

    Zyzya New Member

    мені 36, а мому чуду 5 місяців.і НІХТО не дозволяв собі таких слів, в мене видно на лиці написано,що я не промовчу на хамство.лікарі на те і лікарі,щоб попереджати про ризики, але з Божою допомогою все буде гаразд.Головне ,щоб ви молились і вірили самі.
    ДЛЯ Kristina стійте до останього я навіть ще в пологовому вставала , але мій дохтор сказав,хоч вона баба ризкова, але буде кесарити, хоча Улашин (зав . патологіїна Джамбула) казав ,що буду родити сама.Ми були трошки загрубеньки для "родити сама" в такому передлежанні.
     
    Останнє редагування: 25 Січень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Dina

    Dina Member

    Доброго вечора! Чи нормальним є те,що останні декілька днів,від коли я почала відчувати рухи дитини(20тиждень),в мене з`явились сильні болі в животі,а точніше в тому ж місці де відчуваю рухи(лівий бік)...болі дуже сильні,проходять за 1-2год. Зараз термін 20-21 тиждень.Дякую!
     
  16. Sandoryk

    Sandoryk Well-Known Member

    Коли приблизно починається виділятися молозиво? Сплю на животі, і сьогодні зранку замітила що з однієї груді виділяється прозора рідина, навіть плямка на простині була. Це воно?
     
  17. Уляна Поберейко

    Уляна Поберейко Well-Known Member

    воно,в мене зі старшим почало виділятись з 14 тижня,і то так що я ходила з вкладишами для грудей,а з меншим почало виділятись з 20 тижня,зараз у мене третя вагітність 20 тижденів, а нічого не виділяється,напевно тому ,що тільки як 2 тижні тому закінчила годувати меншого цицьою.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. preciosa

    preciosa Well-Known Member

    я взагалі щось в себе цього побачити не можу... ношу темну білизну, то може на ній не так помітно... Хоча в інтернеті шукала, що між виділенням молозива під час вагітності і кількістю молока після родів зв*язку немає.
     
  19. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Я теж думаю, що немає, бо у мене за всю вагітність не було ні каплі молозива.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. kristina

    kristina Well-Known Member

    Ну те що я читала то так родити не реально. Хіба акушерський переворот який заборонений і правильно. Як гляянула фото тих переворотів стало страшно. Навіть би неризикувала. Надюсь перевернеться, як ні то прокесерять ніч страшного.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
Статус теми:
Закрита.