Вінчання у львівських храмах

Тема у розділі 'Весілля, весілля...', створена користувачем Narechena, 14 Березень 2010.

  1. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    так власне щоб усвідомити потрібно довести людину до межі розуміння .
    а сумно , бо люди необізнані такі б науки повинні проходити всі ,ще в навчальних закладах на 1 курсі скажімо універу, бо сумно , що приходячи в церкву доходять до такого висновку, чи ви думаєте що вийшовши з церкви люди веселяться? Думаю у кожного це залишає травму ...раз приходить розуміння що ще не час..
     
    • Тупо! Тупо! x 1
  2. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    @Gorbywka травму? я думаю травму залишає невдале одруження, а не науки передшлюбні. що страшного у "ще не час"? як після наук така думка приходить, то знач науки дуууже добрі і ті люди щасливі, бо мають шанс не зіпсувати своє життя поспішним шлюбом. І то не є проявом слабкості, то або не відповідний час, або ще не та людина. Ніхто ж не каже не йти їм до шлюбу. Може за якийсь час в тих пар дозріває готовність до шлюбу, а мож навпаки перегорає захоплення.
     
    Останнє редагування: 19 Січень 2015
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  3. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    маю іншу точку зору .Я бачу що ця дискусія без результатна . Тому пропуную завершити це обговорення . Свою думку я висловила , при ній і залишусь.
     
  4. Fiancee

    Fiancee Well-Known Member

    А хто їм в цьому винен? Люди, які не можуть бути підтримкою один одному рано чи пізно не зможуть і бути разом.
    На передшлюбних науках не доводять, що шлюб - це складно. Так, про це кажуть, але толерантно і м"яко. А так щоб тиснути на пари, страшити, такого нема. Але це нормально, що кажуть про відповідальність, бо люди повинні її розуміти. Значно гірше було б, якби казали, що в шлюбі все є просто і легко, а потім пари стикалися б з складністю.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 3
  5. Xroba4ok

    Xroba4ok Active Member

    Ми з майбутнім чоловіком ходили на науки цілком добровільно, хоча вінчались в православній церкві, де вони не є обов"язковими.Це була моя ідея, а він її підтримав:girl_smile:.
    На перше заняття йшли з ваганням, але з кожним наступним хотілося приходити ще і ще. Дійсно було цікаво, доступно розказано і як про духовні речі, так і про прості житейські, з якими пара стикається кожен день після одруження. Після кожного заняття було з милим що обговорити, побачити як він реагує на теми, про які мало говориш на побаченнях (церква, Бог в твоєму житті, в житті сім"ї, побутові питання, сварки, гроші, планування дітей, аборти і т.д.). Це зближує обох, ви ще більше пізнаєте одне-одного з різних сторін і вам легше буде потім).
    А щодо комерційності, то на ЖОДНОМУ занятті нам не казали ні про які пожертви. На останньому всім давали книжечки про плідність і материнство і просто сказали, що на їх друк пішли гроші, хто може, то пожертвувати пару гривень. От і все.
    Так що рекомендую всім, то не пошкодить, як казала моя бабця:girl_yes2:
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  6. Mashulia

    Mashulia Well-Known Member

    Ми вінчалися в православній церкві. Але якби вінчалися в греко-католицькій, то тільки в Храмі святих апостолів Петра й Павла (колишній Костел ордену єзуїтів ). Від недавнього часу я відвідую їх недільні служби. Надзвичайна атмосфера в цьому храмі - особливо хочу відмітити священиків - молоді, дуже доброзичливі. Питання грошей там взагалі не стоїть, здається - це найменш комерційно орієнтований храм Львова. Там навіть свічки не продають, ти можеш брати скільки потрібно - поруч стоїть скирнька "пожертва на свічки" - люди кладуть хто скільки може. Минулої зими там вінчалась подруга - жодних грошей в них не просили, ще й подарували молитовник після вінчання.
     
    • Подобається Подобається x 2
  7. Pianowoman

    Pianowoman Active Member

    Таких, які священники "косять" Чи таке ніхто не зауважує?
     
    • Не подобається Не подобається x 1
  8. mary_saggit

    mary_saggit New Member

    Привіт.
    Дівчата, поділіться досвідом, будь ласка, у яких православних храмах вінчалися ви або ваші друзі, і вам сподобалась атмосфера таїнства.
    Чи знаєте православних священників, у яких можна пройти навчання і дізнатися про вінчання?
    Ми з коханим були виховані в не дуже релігійних сім"ях, на жаль, і обряди церкви нам не дуже знайомі. Але дуже хочеться вінчатися і розуміти, відчувати саме таїнство, а не просто "бо так всі роблять".
    Буду дуже вдячна за будь-які поради.
     
  9. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    нам на науках в ц. Св.Арх. Михаїла казав отець, щоб запрошували ходити пари, які ще не прийняли рішення про одруження і навіть тих, хто не в парі. Через те, що науки багатьма, навіть більшістю, сприймаються як просто обов'язковий пункт у череді всіх передвесільних приготувань, випадки, що пара вдімінила своє рішення після наук, і сприймаються Вами, як щось сумне. А насправді ці люди просто не побоялись визнати правду, якою вона була в їхньому випадку, і вони молодці. А готуватись до шлюбу звичайно що треба якнайраніше, з юності, і зі всією відповідальністю.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    так у цьому ви праві!
    Нам теж про це говорив священик, про те більшість пар починають готуватись за рік до весілля , зал, музика ..завдатки( я про гроші) за все наперід хочуть, батьки теж щасливі від такої події, підготування йде повним ходом , а на навчання до церкви йдуть за 1-3 місяці( бо так треба ) а пройшовши і зрозумівши що не час , і гроші пропали ,бо більшість попереджують що завдатки не повертають , ну і батьків мабуть не тішить хід таких подій.
    Знаю ситуацію де батьки кридитів набрали і половину потратили, за місяць до весілля все розвалилось , правда не попричині наук церковних, а просто не поладили і вирішили все скасувати. Шкода було дивитись на батьків , бо були дуже щасливі...а тоді купа проблем , і ще кредити..тому й написала, що в цьому не лише є позитив , але й сум коли все летить шкереберть.
     
  11. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Ви вважаєте, що гроші і настрій батьків важливіжі за можливість зіпсувати дві долі?
     
  12. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    :girl_haha:О, я так і знала що ви це напишете! я хотіла сказати ,що ми несемо відповідальність не тільки за себе , бо до цього задіяні ще рідні люди, яких це стосується на пряму.
    А про важливість настрою , грошей , чи життя (доля)я нічого не писала, і взагалі мала наувазі зовсім інше.
     
  13. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Провокуєте, чи що? Одружуватись треба не тому, що вже батьки знають-раді будуть-що люди скажуть-а вже гроші за зал дали, а тільки тому, що любиш і хочеш своє життя провести з тою людиною. Якщо науки допомагають зрозуміти, що того відчуття, тоі любові нема, то батьки переживуть, а гроші нині йдуть, завтра приходять...
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  14. Gorbywka

    Gorbywka Форумна Орхідейка

    я не провокую , і взагалі вас не зачіпала, бо відповіла на цитату в якій мене відмітили , лише написала свою думку з цього приводу .
    В темі вище ми звами вже спілкувались , і вияснили що вони не збігаються, тож не розумію що ще обговорювати.
    Де ви прочитали що треба одружуватись через батьків ,чи гроші. Я написала що приймаючи рішення ми несемо за все відповідальність.
     
  15. Siania

    Siania Love Life

    Я розумію що Ви хотіли написати, це справді для всіх довкола сумно чомусь. З власного досвіду скажу - у відміні весілля більше позитиву ніж негативу. Та й церква там зовсім ні до чого :)
    Тому не варто жаліти людей з цього приводу. Вони прийняли рішення - і це чудово. Не завжди розійтись це погано, це шанс для двох бути щасливими.
     
    • Подобається Подобається x 5
  16. Siania

    Siania Love Life

    І по темі :)
    З огляду освітлення для гарних фотографій, серед "найпопулярніших" церков для вінчання - мені найнайбільше подобається у церкві Михайла.
    Найгірше світло у церкві Андрія. Гарно, але багато туристів у Домініканському Соборі, у церкві Юри - дуже жовта побілка.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  17. Kycheriava

    Kycheriava New Member

    Дівчатка,розкажіть хто брав шлюб у ц.св.Онуфрія?як там все проходить?шо з навчанням?
     
  18. orange girl

    orange girl Well-Known Member

    Ми плануємо вінчання на кінець серпня-вересень. Підкажіть, будь-ласка, коли потрібно іти на науки, щоб потім не було запізно? Після Паски у квітні? Науки потрібно проходити лише у тій церкві, де плануєш брати шлюб? З церквою ми ще не оприділилися, розглядаємо храм св. Петра і Павла (колишній Костел ордену єзуітів), костел Ельжбети на Привокзальній, ще на Знесінні дуже подобається церква. Мене цікавить де найкраще/найдоступніше/цікаво проводять науки? Буду дуже вдячна усім за допомогу:girl_in_love:Підкажіть, бо переживаю, щоб не пропустити той час , коли проводяться науки, і хочеться, щоб майбутній чоловік почерпнув для себе щось корисне з них, бо він в мене такий не дуже релігійний, і як буде йому нецікаво з самого початку, то потім буде ходити тільки тому, що так треба...
     
  19. Імель

    Імель Модератор в декреті Команда форуму

    @orange girl, ви спершу визначтеся з храмом, і вже безпосередньо в конкретній церкві запитайте отця про науки, вам скажуть де і коли можна пройти. я би радила не відкладати науки на потім, бо потім буде клопотів (якщо робитимете весілля) багато
    в нас шлюб був у вересні, а науки проходили в березні
     
  20. orange girl

    orange girl Well-Known Member

    Це потрібно роботи після Паски? Чи науки тривають круглий рік? Дякую