Аутоімунний тиреоїдит

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Альона, 29 Травень 2014.

  1. avokado

    avokado Well-Known Member

    Відповідь: Аутоімунний тиреоїдит

    Діввчатка, а хто приймав Л-тироксин український, бо я вже багато років п'ю німецький, а бачу наш дешевший у декілька раз, що можете сказати, варто переходити на наш чи ні, дякую.
     
  2. maty

    maty Well-Known Member

    Відповідь: Аутоімунний тиреоїдит

    лікарі вважають ,що не варто
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Bulavka

    Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

    Я їх підтримую. Пробувала колись пити - як мертвому припарки.
     
    • Корисно Корисно x 1
  4. Музик

    Музик Мартуська

    аналогічно, пробувала пити. аналізи стали поганими, лікарка насварили і я повернулась до німецького
     
    • Корисно Корисно x 1
  5. Bulavka

    Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

    Думала перше йти в " як стати мамою", але таки ні, питання більше до тутешніх дівчат.
    От наприклад планую я вагітність. Мені переставати пити Л-тироксин під час вагітності?
     
  6. Zhdana

    Zhdana Well-Known Member

    При гіпотиреозі обов'язково продовжують його приймати, причому ендокринолог призначає вищу дозу при вагітності.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Bulavka

    Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

    Просто чула думку гінеколога, що, навпаки, треба припиняти прийом, бо тоді і в дитини буде гіпотиреоз. Правда, не зрозуміла, чому.
    От і цікавлюся, бо я і так досить високу дозу приймаю.
    А при ГВ?
     
  8. Zhdana

    Zhdana Well-Known Member

    Я планувала вже маючи гіпотиреоз, ендокринолог наголошувала відразу піднімати дозу, як тільки завагітнію, т.я. при високому ТТГ великий ризик невиношуваності та аномалій розвитку дитинки. Ви погугліть, інформації є багато. Гіпотиреоа в дитини бути не може через вашу замісну терапію. От вам цитатка "Щоб уникнути можливих страшних наслідків гіпотиреозу для матері і дитини, жінці, яка страждає недоліком тиреоїдних гормонів, як перед зачаттям, так і під час вагітності необхідно відповідне лікування. Їм стає замісна терапія – застосування медикаментозних препаратів, що містять гормони щитовидної залози. Для підтримки необхідного рівня гормонів призначаються препарати левотироксину (Еутірокс, L-тироксин), заповнюють брак природних тиреоїдних гормонів. Левотироксин застосовують і під час самої вагітності – він не проникає через плаценту і не впливає на плід" А гінекологу, яка дає таку інформацію, як у вашому випадку, я б не довірила свою вагітність.
    Під час вагітності мені піднімали дозу до 125, здається. Зараз приймаю 50. Малечі зроблені всі аналізи - все добре.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. Oriana

    Oriana Well-Known Member

    Так, і я при вагітності піднімала дозу, бо рівень ТТГ значно зріс. Якщо він буде зависоким, це може вплинути на виношування вагітності, треба часто моніторити рівень того ТТГ і корегувати його. Після пологів теж. ГВ левотероксин шкоди не наносить.
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. synuchechka

    synuchechka Well-Known Member

    Десь рік тому був такий період коли німецький ельтироксин був на перереєстрації і його не продавали в аптеках, то мені лікар замінив на швейцарський аналог (він інакше називається, не ельтироксин), але українського казав не брати.
     
  11. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Нарешті сьогодні відвела. Каже оперувати. Типу, якби очі не вилазили -- то можна було б пробувати лікуватись, а так як очі повипучувались -- то дуже небезпечно. Скерував до професора Ніни Бойко.
    Завтра ще піде до неї. Але, блін, брату 27 років. Якось не хочеться оперувати. Невже організм сам (ну з ліками) не побореться? Чи як Довгань каже оперувати -- не спорити? І взагалі, це серйозна операція? яке життя без щитовидки? так ніби читаю в неті, що ніяких обмежень немає
     
  12. Сонечко

    Сонечко New Member

    Цікавить питання набору ваги і скільки часу потрібно приймати Еутирокс. Мені лікар призначила пити 25 5 днів, а потім перейти на 50. Чи є ймовірність того, що пити доведеться все життя? Попередній діагноз - вузловий зоб 1 ст, ТТГ 3,82, Anti-TPO - 68,30 при нормі до 34, Аnti - TG 532,7 при нормі до 115. Робила УЗД - є вузол в одній частці (15 мм), попередньо оцінений як сумнівний. І ще питання, чи видаляли комусь подібні вузли, і чи змінились результати аналізів після цього?
     
  13. iriwa

    iriwa Особлива мама

    Від еутироксу кажуть що вага не набирається. По собі скажу що приймаю більше 3 років, то зміни у вазі незначні, але є, але не факт що то від ліків, може то від моєї хвороби, або неправельного способу життя. Я незнаю як при зобі, але при аутоімунному тереоїдиті, гіпотериозі приймання замісної терапії пожиттєве.
    --- дописи об"єднано, 22 Січень 2015 ---
    Вже колись писала, то напишу знов. Левотироксин при ГВ виділяється з молоком. Хоч вважають що він не впливає на дитину то я чомусь думаю що то не зовсім є правда. Дитина має власну щитовидку котра працює автономно і забезпечує її потрібною кількістю гормону. Якщо мама годує маля, нехай рік, то подумаймо, що рік часу дитина отримує понад норму того тироксину. Чи є то добре?
    Консультувалася з того питання з Гельнер, оскільки вона і ендокринолог. То вона казала що в такому випадку варто задуматися над припиненням прийому ліків, або прийом їх в меншій дозі, або взагалі через день.
    При виношуванні дитини то одне, а при ГВ то трошки інша річ. Треба добре зважити всі за і проти. Я теж на тироксині зараз. І можу так чисто від себе сказати що багато залежить від організму. При першій вагітності не приймала тироксин бо незнала про хворобу і щасливо доносила, тепер приймаю його і постійно то тонус то ще якась біда... Такщо може щось воно десь і впливає, але є ряд інших факторів які "допомагають" при аномаліях і невиношуваннях. Ну це так сугубо моя думка, і з власного досвіду..
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  14. Альона

    Альона Well-Known Member

    Маминій сестрі робили операцію в 26. Робив Наконечний, скеровував Довгань. Зараз їй 42, добре себе почуває. Каже, після операції ожила. Ви, звісно ще радьтеся, справа серйозна, але прислухатися до думки Довганя треба.
     
  15. Olesja

    Olesja New Member

    Приймаю зараз 75 еутірокс,як виявили(рік тому),то ТТГ був 17,07,АТГ 249.Зразу призначили дозу 25 і збільшили поки що до 75.З вагою теж є проблеми(вони в принципі були завжди),окрім того перед тим виявили цукровий діабет(зразу на інсулін),поправилася за 1,5роки на 5кг(для мене це досить багато,зараз вага 88кг!!!!!!) не знаю точно чи від хворіб поправилася чи від гормонів.І проблема ще в тому ,що вага не знижується ніяк.......Відносно волосся поки що слава Богу проблем не зауважувала,єдине дууууууууже нервова і дратівлива стала.........
    Може хтось підкаже якісь дієві методи похудання або якогось хорошого спеціаліста-дієтолога,щоб розписати правильно моє харчування.В кого були такі ж проблеми,порадьте хто що може:girl_flirt:,бо вже не можливо так жити..........:girl_cray:
     
  16. Альона

    Альона Well-Known Member

    А хто вас лікує?
    І діабет вам поставили, і тиреоїдит, пізно діагностували чи був сильний стрес?
    Еутирокс повинен допомагати з вагою, пришвидшувати обмін речовин. І спорт дуже потрібний, власне потрібний а не бажаний.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Корисно Корисно x 1
  17. Olesja

    Olesja New Member

    Спочатку виявили діабет(кажуть після родів могло спровокувати,і був один стрес,мабуть все на раз),а потім почала все перевіряти і виявили тиреоїдит.Спортом взагалі не займалася,пробувала скакати на скакалці,але теж багато не можу,бо падає цукор і займатися не можливо,от в чому проблема.Хоча і на діабет спорт потрібен і тиреоїдит........Лікуюся в Дрогобичі,але час-від-часу проходжу лікування в з/д лікарні в ендокринологічному відділенні.
     
    Останнє редагування: 26 Січень 2015
  18. Zhdana

    Zhdana Well-Known Member

    при гіпотиреозі некомпенсованому вага може зрости, навіть значно. При прийомі еутироксу (і йому подібних) може зменшуватись до норми. З мого досвіду - коли почалась у мене ця недуга, то був скачок ваги десь 5-6 кг буквально за декілька тижнів. Це був один з факторів, чому я тоді звернулась до ендокринолога, запідозривши гіпотиреоз. Вага нормалізувалась після початку лікування так само за декілька тижнів. З тих пір пройшло приблино 5 років. Вага стала - 54-56 кг, при вагітності набрала за 70 кг, але досить швидко вернулась до довагітної.
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Olesja

    Olesja New Member

    В мене лікування вже рік часу а вага стоїть на місці і не знижується і слава Богу не росте,просто стоїть......Скільки так ще буде?і чи можливо пробувати якісь строгі дієти,вправи?хотіла б спробувати процедуру душ Шарко,хто що може сказати?чи поможе трохи похудати?.....
     
  20. Zhdana

    Zhdana Well-Known Member

    Я думаю, було б добре вам підключити спорт, але, порадившись із ендокринологом. Доречі, коли я вперше звернулась до лікаря , ТТГ мала більше 100 ( норма 0,27-4,2), антитіла до пероксидази більше 600 (норма менше 34). Я була в шокові((( Аналізи в норму більше року приходили, але почуватися значно краще вже за пару тижнів лікування стала.