Євромайдан (9)

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем zetta, 4 Вересень 2014.

Статус теми:
Закрита.
  1. Kohaju

    Kohaju Well-Known Member

    Щодо відео, я про кінець більше про ходу..якесь постановочне місцями, не здається..оці обійми з Захарченко і т.д.
     
  2. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Савченко в обмін на санкції – нова пропозиція російської влади

    .....

    І коли в дипломатичних колах з’явилися чутки про те, що Путін вже дав згоду на звільнення Савченко, з’ясувалося, що цей варіант несе для України не лише можливу тактичну перемогу, але також стратегічну поразку.

    * * * * *

    Отже, що сталося в понеділок?

    Ми не знаємо, чи готувалися в РФ заздалегідь до даного сценарію. Між тим за зовнішніми ознаками було схоже, що навіть чільні представники російської делегації не були поінформовані про такий варіант.

    Ще о першій годині дня (за місцевим часом) керівник зовнішньополітичного комітету Держдуми Олексій Пушков довго розповідав журналістам, що Росія не може звільнити Савченко, і детально пояснював, чому ПАРЄ не має впливу на долю цієї українки.

    До слова, Пушков не мав виходити до ЗМІ – на цей час було призначено брифінг спікера Держдуми Сергія Наришкіна.

    Наришкін планував багато спілкуватися з пресою – він навіть привіз до Страсбургу своїм літаком тридцять (!) журналістів, які буквально окупували прес-центр Ради Європи.

    Але у заздалегідь визначений час спікер Держдуми не вийшов у прес-зону, надіславши замість себе заступників.

    Схоже, що в цей час Наришкін проводив переговори щодо нової стратегії Москви. Про те, що лінія дійсно змінилася, стало відомо буквально за дві години.

    Ньюзмейкером дня став сенатор Ради федерації РФ Ігор Морозов, який не входить до переліку найвпливовіших фігур у російській делегації. На засіданні комітету з питань міграції, під час розгляду поправок, він взяв слово та оголосив, що Росія підтримує норму про звільнення Савченко.

    Жоден з інших представників РФ, які також були присутні на засіданні, не заперечив його слів.

    Поправку було підтримано практично одноголосно, тож завтра, під час розгляду питання в сесійному залі, вона буде в статусі пріоритетної.

    ...
    Що входить до компромісу?

    В двох словах пропозиції росіян зводяться до того, що вони готові звільнити Савченко (і, можливо, ще декількох українців-заручників, утримуваних в РФ) в обмін на повне відновлення Росії в правах в рамах ПАРЄ.

    При цьому перший крок, за пропозицією росіян, повинні зробити саме українці – вони мають відкликати свою підтримку ідеї про оскарження прав делегації РФ та публічно виступити проти інших санкцій відносно російської делегації.

    А вже в якості другого кроку росіяни знаходять шляхи для звільнення Савченко – приміром, ухвалюють виправдувальний вирок, або навіть звинувачувальний і, відразу ж, рішення про амністію.

    Ці пропозиції, до слова, підтверджують тезу про те, що Надія Савченко для РФ – лише високопосадовий заручник, не більше. Але росіян це не надто обходить.

    Цей варіант емоційно може здатися дуже привабливим – адже Савченко дійсно є одним із символів спротиву України.

    І тим важче сказати "ні" у відповідь на російську пропозицію, тим самим прирікши цю жінку на подальше перебування в статусі заручника.

    Але ж йдеться про повне зняття санкцій проти РФ.

    Згадаймо – хіба ж обмеження проти РФ було запроваджено лише через Савченко? Хіба зникли проблема російського вторгнення на Донбас та анексії Криму?

    За даними "Європейської правди" пропозиції, з якими вийшли росіяни, їхні українські колеги відхилили. З двох мотивів. По-перше, через те, що написане вище – звільнення Савченко не знімає всіх претензій до Кремля, а санкції нам пропонують зняти всі, без винятку.

    По-друге, лунала думка про те, що Кремль "кине і оком не моргне".

    Адже навіть у питанні звільнення Савченко право зробити останній крок має російська сторона.

    http://www.eurointegration.com.ua/articles/2015/01/26/7030093/

    Mustafa Nayyem @mefimus
    Освобождение Савченко в обмен на восстановление делегации РФ в ПАСЕ - такой же трюк как освобождение Тимошенко в обмен на соглашение с ЕС.
    --- дописи об"єднано, 26 Січень 2015 ---
    Российские СМИ называют "радикальным национализмом" желание белорусов учиться на родном языке
    Намерение министра образования РБ вернуться к изучению истории и географии Беларуси по-белорусски вызвало нервную реакцию в России. Некоторые российские СМИ и аналитики назвали это "ставкой на радикальный национализм".
    Печально констатировать, что Белоруссия верно следует антироссийским курсом. Власти республики идут по пути национализма украинского толка. Пока это не столь явно, но ситуация далее будет лишь усугубляться", - заявил заместитель директора Центра украинистики и белорусистики Московского государственного университета Богдан Беспалько.

    "В Белоруссии началась очередная волна дерусификации, это факт, - говорит руководитель интернет-портала с показательным названием "Империя" Юрий Баранчик, который переехал жить и работать в Москву из Беларуси. "Империя" сыграла важную роль в организации беспорядков на Донбассе, которые переросли в кровавую войну.

    "По сути, белорусское руководство сейчас окончательно сбросило маски, - страшит Баранчик. - Если ситуация не изменится, лет через пять белорусский национализм может сравняться по своей крайности с украинским". Судя по всему, имперские силы в России может удовлетворить только полный отказ белорусов от своего языка и культуры. Они готовят российское общественное мнение к силовому вмешательству в жизнь нашей страны под предлогом противодействия вымышленным "националистам". Пока руки этих сил связаны Украиной, которая оказала сопротивление планам расчленения страны. Национальное самосознание украинцев оказалась сильнее, чем предполагали в Москве. После реализации своих планов в Украине или в случае их окончательного блокирования эта идея может переориентироваться на Беларусь.Источник:http://censor.net.ua/n321688Источник:http://censor.net.ua/n321688
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  3. Нікуся

    Нікуся постою послухаю...

    мдя, путен має пару козирів...
    один , про те що сніжна описала( савченко \зняття санкцій)
    другий, те що в греції перемогла на виборах партія сіріза. партія , яка повністю проросійська. їхній лідер , в своїй компанії, казав про зняття санкцій з росії, і навіть, лякає виходом греції з єс.
    путен потирає руки...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. HAPPY NATA

    HAPPY NATA Форумляночка

    • Корисно Корисно x 1
  5. Лідочка

    Лідочка Well-Known Member

    Ну тому і почали тиснути Маріуполь. Вони вже це знали минулого тижня, а ми ось тепер тільки дізналися причини такої жорстокої атаки і спроби наступу. Ясно, що все ще попереду і будуть нові спроби прорвати собі сухопутний хід до моря.

    Моя думка така - санкції не знімуть, посилять. Пу даремно ставить умови, бо він і без них зобов'язаний її відпустити. Це сьогодні підтверджують все експерти, політологи, міжнар. політики. Це те саме, що продаючи яблука по 5 грн, казати - от накинете ще 10-ку то я вже вам точно продам.
    Вони не можуть зняти санкції - принаймні Америка і Канада - точно. Та і Європа не думаю, може просто не посилити, але не знімлять. Чому? Тому що діють іто так конкретно. Росія починає йти на поступки, в Росії закінчуються гроші (не профінансували міст, не порфінансували на цей рік Придністров'я, до речі, думаю, що при таких розкладах назріє щось і там, цілком можливо). В самій Росії опозиція скористається моментом і теж почне все більше і більше бунтувати людей. А при кінці - Китай поставить Росію на місце України і хорошенько вздрючить (сорі:)). Отакий мій мегапозитивний прогноз:)
     
    Останнє редагування: 26 Січень 2015
    • Подобається Подобається x 18
    • Оптимістично Оптимістично x 9
  6. zetta

    zetta Well-Known Member

    В Росії нема як такої опозиції , зараз навіть лунають заклики пильнувати і боротись з п'ятими колонами на Уралі і туди далі . Не хочуть вони несподіванок .

    Вчора дивилась короткий сюжет про теракти в Волгограді , може хто пам'ятає 3 підряд . Ну от зараз вирішили поцікавитись ходом розслідування ... Я не знаю , то глянути - безпросвітно . Один суд не відбувся , на два інші родичів терористів не пустили а родичів потерпілих не запросили і скрили від них то. Все страшно засекречено. Ніяких мітингів і маршів підтримки . Один священник виступ і каже : то найлегше вбити там когось в Чечні і сказати що терористів знищено але хіба то правда ? Та ось власне і сам сюжет, навіть там частково згадується украіна . В людей страх http://tvrain.ru/articles/terakty_k...y_posle_atak_terroristov_v_volgograde-380689/
     
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. gava

    gava Well-Known Member

    Провідник Правого Сектора Дмитро Ярош дав коротке інтерв'ю для Дніпропетровського обласного штабу ДУК ПС.
    Дніпропетровська Обласна Клінічна Лікарня ім. І.І. Мечникова 26.01.2015
     
    • Подобається Подобається x 2
  8. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Верховна Рада має намір посилити відповідальність за дезертирство, а також за невиконання наказів у бою.

    Про це повідомив голова фракції БПП Юрій Луценко в ефірі телеканалу ICTV.

    "Верховна Рада має намір посилити відповідальність за дезертирство, а також за невиконання наказів у бою. Тим не менше, ми розраховуємо на патріотизм, на найважливіші чоловічі якості, які проявляють сьогодні чоловіки на фронті", - сказав він.

    "Чим відрізняються ті, хто зараз на фронті від тих, хто завтра буде призваний? Я переконаний, що нічим", - додав Луценко.

    Депутат також повідомив, що президент Петро Порошенко у неділю був на похованні сина свого водія, який загинув в АТО.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Недавно знайомого одного бачила, то він планує їхати в Москву на будову, вже і раніше їздив в Росію, і в холодні її регіони. Здоровя сильно підірвав, дуже свідомий і за Україну, але їздив і буде їздити, бо там заробляє гроші. Видно тут такої можливості немає, а сімю треба годувати. І таких багато, то факт. З одного боку я думаю то не правильно, з іншого - можна зрозуміти.Каже що переважно рускі страшно п'ють, і навіть на різні роботи не можуть йти (тому в основному працюють приїжджі), а якщо москвичі, то не працюють на таких роботах, бо там рівень життя інший, і їм такої роботи не треба. Як тільки наша країна розвинеться і тут буде нормально оплачувана робота, люди перестануьть туди їздити на важкі роботи, як і на Захід доглядати за старими, та на інші чорні роботи.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  10. Kvitneva

    Kvitneva Well-Known Member

    Дмитрий Чекалкин
    2 hrs · Edited ·
    "Вызываю огонь на себя"
    Или крик души из Воронежа

    Отключите нам SWIFT!
    Буквально на неделю, чтоб я не видел эти сытые и безразличные к войне е..льники!
    Войне в 200 километрах, но такой далекой. Живем так уже год и можно сойти с ума. Я уже з..ался смотреть, читать и изучать траектории снарядов, определять виновных, искать провокаторов. Надоело. Довольно видеть кровь, любую.
    Но больше всего надоело видеть сытые е..альники своих горожан. Всем по.уй, всем "не так однозначно".
    Я хочу, чтобы визажистка Катя, диджей Хуеслав и менеджер Леша почувствовали на своей загорелой шкуре немедленный и неизбежный дискомфорт. Я хочу, чтоб эта пи..обратия хотя бы неделю перестала покупать сраные айфоны, косметику и бухло. Мне нужно, чтобы их золотая карточка VISA отдохнула от покупок туфель. Перестаньте е..ашить луки со своих сраных путешествий. Спрятали свои е..ные сноуборды и страдали. Хотя бы 7 дней.
    Ибо конца этому ужасу нет, значит надо приближать ужасный конец.
    Отключайте на..уй нам SWIFT.

    Это мой ночной манифест...
    Вызываю огонь на себя.
     
    • Зе бест! Зе бест! x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  11. zetta

    zetta Well-Known Member

    Дмитрий Чекалкин
    5 ч. · отредактировано ·
    Россия помогает украинским призывникам укрыться в России, а российским уголовникам откосить от срока убивая украинцев на Донбассе...

    Госдума РФ поддержала идею президента Владимира Путина об оказании помощи украинским призывникам. Об этом заявил первый зампред комитета Госдумы по делам СНГ, евразийской интеграции и связями с соотечественниками Владимир Никитин в понедельник, 26 января, в эфире радиостанции "Говорит Москва". Он назвал предложение "целесообразным в данной ситуации".
    Депутаты готовы в самое ближайшее время принять закон, позволяющий украинским призывникам укрыться в России, сообщил Никитин. При этом он отметил, что "необходимые законопроекты Госдума принимает за несколько недель".
    http://www.dw.de/госдума-готова-дать-убежище-укр…/a-18215968
     
  12. Pliuka

    Pliuka Active Member

    Яценюк: Будівельників мобілізують до "будівельних батальйонів"


    Порошенко вслід за Яценюком анонсував нову хвилю мобілізації, але КОНДИТЕРІВ.
    "Слід більше виготовляти калорійної їжі для військових, як наприклад вафельні трубочки у шоколадній глазурі з вишневою начинкою, бо завод в Ліпецку(Росія) не справляється".
     
    • Смішно Смішно x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. littlebird

    littlebird Well-Known Member

    Те, про що Сніжна писала з самого початку. Безплатна робоча сила для відбудови зруйнованих міст.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. VERO

    VERO Well-Known Member

    Підрозділи збройних сил України провели спецоперацію, в результаті якої були знищені літаки та бойові вертольоти бойовиків.

    Про це "Українській правді" розповів в.о керівника прес-центру Генштабу Владислав Селезньов.

    "В зоні АТО в результаті проведеної спеціальної операції знищено авіатехніку бойовиків. Це та сама техніка, якою хвалилися бойовики, які розповідали, що в них є авіація, яку вони планували використовувати проти наших сил, що перебувають в районі проведення АТО", - сказав Селезньов.
    Він не уточнив, де саме знаходиться аеродром, зазначивши, що ця інформація закрита.
    "Це ворожа техніка. МІ-24 - це бойова техніка", - уточнив він.

    Міноборони у свою чергу повідомило, що напередодні, підрозділами Збройних сил України було знищено 4 танка, 9 бойових броньованих машин, 4 РСЗВ "Смерч", 12 РСЗВ "Град", 18 одиниць автомобільної техніки, один літак Л-39, 2 літака АН-2, один ЯК-52, 2 літака ЯК-50 та 4 гелікоптери МІ-24.


    Знакомтесь, город Бердянск, начальник отдела горобразования.
    Мэр Бердянска делает каровые назначения в стиле ДНР
    После того, как весь мир удивляли и радовали фотографии «министра культуры» ДНР, следующий подарок для представителей СМИ и украинского народа сделал мэр Бердянска Алексей Бакай, представив сегодня на аппаратном совещании нового начальника отела образования Бердянска Наталью Криворучко.
    Судя по информации, выложенной на социальной странице нового руководителя сферы образования города ее приоритеты:
    Премьер-Министр Украины Арсений Яценюк – ушлепок
    Саша Янукович – кумир
    Партия Регионов – всегда и везде
    Иосиф Кобзон – светило мысли
    Дедушка Ленин – тоска по прошлому.
    Ось тут фото цієї пані https://vk.com/evromaidan?w=wall-20572894_1762338

    Я чому так за Бердянськ хвилююсь, він буквально в 60км від Маріуполя. Там моя сестра живе. Вже мовчу про те, що казало багато експертів, що, якщо М буде пу занадто важкою мішенню, може підти в обхід- на Бердянськ. Підготовка міста до оборни нульова. Зі всього, що зроблено на сьогодні- прислали броньований хаммер командиру прикордонного загону (налічує кілька десятків прикордонників) і 2 блок-пости на в'їзді до міста, без жодних окопів на 2чол. І все. А в місті крім міліції і цих кількох десятків прикордонників більше нікому місто обороняти. Печалька...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Інформативно Інформативно x 1
  15. Нікуся

    Нікуся постою послухаю...

    цілком погоджуюсь. ще тривожить те,що там купа проросійсько налаштованих людей! причому люди середнього віку.
     
  16. zetta

    zetta Well-Known Member

    Україна визнала Росію державою-агресором і офіційно попросила у Заходу військової підтримки http://ow.ly/2TUTab


     
  17. gava

    gava Well-Known Member

    Олег Покальчук: Сорвать мобилизацию, подтолкнуть к третьему Майдану - таковы задачи противника


    [​IMG]

    За последние две недели произошла серия террактов против мирного населения: расстрел автобуса под Волновахой, удар в троллейбус в Донецке, взрыв в Харькове, расстрел спального района в Мариуполе.
    Социальный психолог Олег Покальчук считает, что жертвы среди мирного населения – это часть информационно-психологических спецопераций. Их цель - изменить наше поведение, посеять страх, панику, недоверие.
    Тем важнее для нас понимать механизмы информационно-психологической войны.
    Олег Покальчук считает, что пора учиться мыслить как враг и сознательно менять свое поведение.
    Детальніше тут http://life.pravda.com.ua/person/2015/01/26/188348/
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. zetta

    zetta Well-Known Member

    Польща може відправити в Україну миротворчу місію http://ow.ly/2TUTac


     
  19. gava

    gava Well-Known Member

    На Донбасі вже загинули 60 дітей - уповноважений президента
    60 дітей загинули за час ведення бойових дій на Донбасі.
    Про це на прес-конференції сказав уповноважений президента з прав дитини Микола Кулеба, передають "Українські новини".
    "За попередніми підрахунками, в минулому році загинуло близько 50 дітей і вже в цьому році були вбиті 10 дітей", - сказав він.
    Кулеба зазначив, що 26 січня за обстрілу бойовиками житлових кварталів Авдіївка (Донецька область) була важко травмована дитина.
    Він госпіталізований з важкою травмою голови.
    Як відомо, 2 дитини загинули внаслідок обстрілу терористами Маріуполя Донецької області 24 січня.
     
  20. gava

    gava Well-Known Member

    Borys Filatov
    14 хв. ·
    По "авиации" ЛНР.
    Коротко, во избежание спекуляций. А то руссоботы уже жопы на себе порвали.
    Где? Вербовая балка.
    Чем? Два "Урагана"
    Как? Зацепили попутно склад с БК.
    Кто? Славные реактивщики родом из центральной Украины.
    Зачем? Чтобы меньше кривлялись и под рухлядь не удумали притянуть чего-то из Мордора.
    Была авиация у элэнэра.
    Да вся вышла.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
Статус теми:
Закрита.