Шлюб з іноземцем?

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем New Shrek, 31 Травень 2007.

  1. Barbie

    Barbie Well-Known Member

    В мене подруга одружується за кордоном, тобто розписка буде там, а святкування на Україні. Так їм простіше з документами, ніж тут розписуватись.
     
  2. lykkelig

    lykkelig Member

    Привіт! Я одружена з громадянином Греції, одружувалися минулого року, тому можу розказати багато про всі підводні камені оформлення документів. Ми вирішили одружуватися в Україні, оскільки в Греції бюрократія не менша, а може і більша, і документи вибити з працівників державного сектору досить проблематично в таких випадках. Тому розкажу по порядку про друження в Україні. Якщо ви проживаєте у Львові, чи Львівській області вам має видати дозвіл на одруження лише загс на вул. Дорошенка 23. Там попередній запис на консультацію(легше реєструватися онлайн), консультації, як і всі послуги платні, приходите туди, на другому поверсі вам дадуть реквізити куди платити, і йдете оплачуєте послуги. Після того з квитанцією назад, вас реєструють в книзі відвідувачів, і надають консультацію щодо того, які документи зараз потрібні. Оплатити послуги можна не в усіх банках. Найближчий банк для оплати є навпроти пам'ятника королю Данилу. Але там черги постійні, вікна до оплати, здається 10 і 11, але то вже на місці взнавайте.
    Після тої консультації починаєте збирати документи. Краще якщо ваш наречений буде в Греції особисто і всі документи отримає особисто. Мій чоловік на той час як ми одружувалися працював у Львові, і бути в Греції не мав ніякої змоги, тому ми напосилалися туди-назад декілька разів. Набагато безболісніше то все позбирати самому, бо не кожен відділ, що видає дозволи на одруження захоче видати по довіреності. Переважно не хочуть.
    З документів йому буде потрібен його паспорт, перекладений і з завіреним перекладом, Adeia Gamou - дозвіл на одруження, в якому має бути вказане ваше точне ім'я і прізвище як в паспорті, місце одруження, і дата, дата може бути не точною, але бажано не ризикувати. Перш ніж ваш наречений то отримає, він має подати оголошення в грецькій газеті, про намір одружитися, тільки так він зможе отримати всі документи. Другий документ, я точно назви не пригадую, витяг з протоколу про стан сім'ї. Якщо він не був ніколи одруженим, то в нього буде в витягу показана приналежність до роду його батька. Якщо був одружений, то вам додатково скажуть, які ще документи потрібні, я того не знаю. Ті всі довідки мають бути також перекладені на українську, і з завіреним перекладом. На всьому має бути апостиль. Якщо потрібно ще щось, то вам на консультації розкажуть. Від вас потрібен тільки дійсний український паспорт.
    Ті всі документи подаєте на Дорошенка, знову реєструєтеся як на консультацію і платите за послуги. Вони вам видадуть документ, який дозволяє одружитися на території України. Ви можете потім обрати самостійно де одружуватися. Перед тим як зареєструвати вас, ви мусите подати за один місяць і один день заяву з тим дозволом по місцю реєстрації. Заява подається особисто вами і нареченим. Швидше вас не розпишуть ні за яких обставин, хіба за наявності підтвердження вагітності.
    Плюс майте на увазі, що ваш наречений має мати штамп в паспорті про перетин кордону не більше як три місяці до дати реєстрації шлюбу, загалом він має право перебувати в Україні легально не більше 90 днів в межах 180 днів. Тобто часові рамки ніби і великі, але насправді так не є.
    Вам видадуть свідоцтво про шлюб. Залежно від того де ви плануєте жити, в вас два варіанти розвитку подій. Якщо в Греції, то ви відносите свідоцтво про шлюб на Дорошенка, платите за послугу і чекаєте на проставлення апостилю.
    Якщо в Україні, то ваш чоловік виїжджає за межі України, подає на українську візу типу Д, приїжджає назад. В вас має бути житло, де він буде зареєстрований, він має мати страхівку. Все інше вам скажуть в відділі реєстрації іноземців, на першому поверсі Головної пошти.
    Якщо ви виїжджаєте в Грецію, від вас потрібно паспотр закордонний, з будь-якою візою, будь-якої довжини. Обов'язковим є лише тип- С. Тобто шенген. Я була на польському бізнес шенгені, і все нормально. Якщо ви приїжджаєте на територію, Греції, будучи вже одруженою з греком, після закінчення дії візи ви ще рік часу маєте право подавати на документи, тобто вигнати вас ніхто не може. Але краще того не робити, краще подати документи до закінчення дії візи. З документів потрібно мати свідоцтво про шлюб з Афін! не з України. Тому те, що ви будете мати українське, треба зареєструвати в Афінах. То забере трохи часу, тому все треба робити в темпі. Ми посилали кур'єром, але краще подавати особисто, тут ніхто не спішити дуже з документами.
    Якщо маєте якісь питання пишіть, я відповім.

    1. Де краще укласти шлюб (переваги, недоліки);
    В Україні

    2. Пакет документів (як довго збирали);
    Десь 6 місяців (якщо є змога бути всюди особисто, буде швидше) + більше року в Греції, всякі папірчики постійно, і ще не кінець

    3. Зверталися за допомогою до агенств;
    Не варто

    4. Якщо вирішили укласти щлюб в його країні, за якою візою;
    Будь-який шенген типу С,
    але реально не рекомендую, мінінгіту в рази більше, ніж при реєстрації в Україні.
     
    • Інформативно Інформативно x 4
    • Подобається Подобається x 2
  3. Malinaya

    Malinaya New Member

    Привіт! Дуже вдячна:ThankYou:. Питань дуже багато. Мій чоловік живе постійно в Греції, прилітає в Україну на 2-3 тижні, переважно взимку. Частіше я до нього. Щось дізнаватися йому дуже важко. Каже, що в Греції всі одружуються в церквах, а про політичний брак нічого не знає. Тому все і про все дізнаюсь я. Підкажіть, якщо вирішимо одружитися в Україні, щоб отримати цей дозвіл на одруження в загс він мусить бути присутнім чи має оформити довіреність на мене? Далі Adeia Gamou видає загс в Греції? Чому запитую бо він живе на острові. Не все що є в Афінах, каже є на островах. Про оголошення в грецькій газеті вичитала таке: подавати обя'ву в газету може хтось один, досить, щоб були паспорти обох (або ксерокопії) і ваше перекладене свідоцтво про народження т.к. в оголошенні треба на грецькому вказувати ваші прізвище, ім'я, та ваших батьків так, як написано у свідоцтві (мами потрібно писати дівоче прізвище!) Оголошення можна подавати заздалегідь, навіть якщо ви ще не визначилися з датою весілля - в газеті просто пишуть, що відбудеться одруження. Так це чи ні? Далі, витяг з протоколу про стан сім'ї - це довідка про сімейний стан, видається мерією або церквою. Чи це зовсім інше? Він не був одружений раніше. Ще,стосовно зміни прізвища. Змінювати чи ні? На що це може вплинути? Читала, що якщо одружуватись в Греції вони не дають прізвище нареченій, залишаєтесь на дівочій. А далі з усіма докуметами, як я зрозуміла, їдемо до Афін і легалізуємо свідоцтво про шлюб і одразу подаємо у мерію, у відділ іноземців, документи на оформлення ВНП? Дуже, дуже вам вдячна за інформацію:give_rose:. Голова йде обертом, куди бігти, що робити!
     
  4. lykkelig

    lykkelig Member

    В будь-якому випадку, йому прийдеться побігати також. Не може бути в такому важливому питанні, що хтось бігає, а комусь тяжко. Уявіть собі, що це тільки одруження, а половина морок з документами вас чекає після одруження :)
    Не всі одружуються в церквах, хто як хоче, так собі і вибирає. Проблем з документами в обох випадках навіть для греків предостатньо. При реєстрації церковного шлюбу все залежить від священника, ваш наречений мусить дізнатися які саме вимоги саме в тій церкві, в якій ви мали б одружитися. (Мусите знати, що якщо в вас свідоцтво про народження старого зразка, то вам його прийдеться виробити повторно, інакше вам не поставлять в Києві на нього апостиль.) Церковний шлюб в Греції прирівняний до цивільного, тобто два рази реєструвати тут ніхто не вимагає. Друге питання, якщо ви надумаєте часом коли жити в Україні, то свідоцтво про церковний шлюб не дійсне як документ, який дає вам якісь права.

    Аж до подання заяви на одруження ви можете робити все самостійно без його участі, і без ніяких довіреностей. Той факт, що він надасть вам документи з вашими даними, вписаними в них, є достатнім. Ми робили все разом, але в тому не було крайньої необхідності.

    Не знаю як на островах, залежить який острів і чи він відноситься до якоїсь групи островів, де є відповідний орган реєстрації мешканців. То вашому чоловіку треба піти в місцевий відділ, такий там мав би бути, і запитати хто саме вам має видати Adeia Gamou. Тут все поділено на дімоси і номоси, тому все дуже індивідуально, залежить де саме він живе. Нехай звернеться в місцевий орган влади на самому острові, і йому скажуть чи вони таким займаються.
    То абсолютна правда.
    Так. Знову ж, свідоцтво нового зразка має бути.
    Не церквою, мерією, це такий документ, де вказані його батьки, брати-сестри, вся інформація про родину. Якщо він ніколи не одружувався, то інформація буде така. Якби він був одружений до того, то в нього була б особиста така картка в мерії.
    Я не змінювала. Для вашого чоловіка це нічого не змінить, а от вам прибавить клопотів дуже багато. Вам прийдеться отримати всі нові документи, а це купа часу, грошей і нервів. Плюс, в Греції зараз не обовязково змінювати прізвище. Ви можете бути спокійно на свому. Ні на що це не впливає.
    То хіба в тому випадку, якщо ви одружені в Україні. Та й легалізація, то не то слово. Якщо ви одружитеся в Україні, то шлюб вже легальний, після проставлення апостилю, вам просто треба його зареєструвати в Афінах, тобто сповістити місцеві органи влади, що ви одружені, тому то ніяка не легалізація. Після того як ви будете мати документ, який засвідчує шлюб, вам потрібно буде зробити спеціальну страхівку, яка розроблена спеціально для тих, хто подає на документи на вид на проживання. І ще кілька документів, але то вже не страшно. Страшно починається потім, я ще не бачила, щоб комусь видали документи швидше як за три місяці, але стандартно десь до року. Дехто і більше робить.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. Malinaya

    Malinaya New Member

    Ой, Ви знахідка для мене:give_rose:. Щиро дякую. Ще одне питання. Я маю переробити свідоцтво в будь-якому випадку чи одружуюсь на України чи в Греції. Так?
    --- дописи об"єднано, 28 Січень 2015 ---
    Документи які він повинен надати мають строк давнини чи ні? Щоб не вийшло так: зробив, а строк вийшов і документ не приймуть.
     
  6. lykkelig

    lykkelig Member

    Свідоцтво прийдеться переробити незалежно від того де одружуєтеся. Для реєстрації шлюбу в Україні його не потрібно, потрібен лише ваш паспорт, але воно потрібно потім, при реєстрації в Афінах, в вас заберуть всі оригінали з апостилем, і переклади. Тобто вам з собою треба мати два свідоцтва про народження, бо ще пізніше, якщо вам потрібні якісь документи з посольства України чи консульства, вони хочуть і паспорт, і свідоцтво. Плюс, просіть дві копії свідоцтва про одруження, його також заберуть, щоб видати грецьке. Перекладів ніяких документів в Україні не робіть, вони не приймаються. Все на місці.
    Щодо строку давності, так, документи вашого нареченого мають строк давності, коли я одружувалася, він був 6 місяців з дати видачі, не думаю, що щось змінилося.
    Плюс, в свідоцтві про шлюб, яке буде видане в Афінах, припильнуйте, щоб в останніх двох рядках не поставили прочерків, бо клеркам то всерівно, а вам документи на вид на жительство завернуть.
    В тих рядках пишеться який по порядку є шлюб. Перший чи другий.
     
    • Корисно Корисно x 1
  7. Malinaya

    Malinaya New Member

    Дуже спростили моє життя!:ThankYou:
     
  8. Luxury lv

    Luxury lv Well-Known Member

    Мене якщо чесно теж насторожують холостяки перед пенсійного віку:girl_haha:Значить,щось в ньому не так,що до цього часу ніхто його не захотів)Хоча може бути,що він дуже соромязливий,але і це не дуже добре:girl_wink:
     
  9. Яська Березнева

    Яська Березнева Well-Known Member

    та це зовсім не обов"язково))
    http://www.kleo.ru/items/bomond/glavnye_holostyaki_gollivuda.shtml

    (правда, Джордж Клуні таки одружився :girl_smile:)
     
  10. Luxury lv

    Luxury lv Well-Known Member

    Ну такі голівудські холостяки,то зовсім інша річ:girl_haha:Хоча вони теж собі на умі і з таким було б дуже важко.ІМХО
     
  11. OlesyaS

    OlesyaS New Member

    Це соже і нормально, але я не повожаю людей, які міняють свою віру!!!
     
  12. jylanda

    jylanda занууууда

    а хто казав, що шлюб з іноземцем передбачає зміну віри? Гммм...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  13. Luxury lv

    Luxury lv Well-Known Member

    Точно..Це вже залежить від самої людини і її бажання змінювати свою віру.
     
  14. Clementina

    Clementina Well-Known Member

    Так не завжди іноземець означає іновірець. Якщо це поляк, франзуз, амереканець, британець... Тут може бути справа в конфесії, але здебільшого вони до такого ставляться лояльно.
    Чому якщо іноземець, то зразу ж мусульманин чи будист?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Kayla

    Kayla Well-Known Member

    перечитала темку від початку. мені цікаво, де дівчата знаходять тих іноземців? нє, інтернет відпадає взагалі,як спосіб знайомства,бо не вірю я в таку лотерею. ну і ті,хто давно живуть в Штатах-Канадах - все ясно. а все ж? дівчатка,які обговорювали шлюб з греком, де ви познайомились?
    ну і по темі: я щось не уявляю собі шлюбу з іноземцем, хіба той варіант, щоб укласти шлюб в Україні, і той іноземець згодився приїхати сюди жити і працювати. дівчата, а хтось має досвід зустрічань-шлюбів з мусульманами? якщо хлопець з інтелігентної сімї, медик, наприклад?
     
  16. Yulia Lashkevich

    Yulia Lashkevich Well-Known Member

    в моєї подруги був такий період, коли вона зустрічалася тільки з мусульманами і з хлопцями з Індії. Всі ті хлопці її переконували, що вони не будуть заставляти її міняти свою віру і т.д. якщо вона вийде заміж. Правда, вони їй признавалися у вічному коханні вже після кількох здибанок. А були такі, що й після кількох годин переписки вже закохані по вуха. Не розумію такого. ще мені здається, що мусульмани дуже перебірливі.
     
    • Корисно Корисно x 1
  17. Luxury lv

    Luxury lv Well-Known Member

    От з ким з ким ,а з мусульманами би точно не зустрічалася.Щось вони мені якісь дивні.Хоча колись у мене був хлопець турок,але він не був мусульманом,бо їв свинину,як нормальний українець))Але все таки різний менталітет давав про себе знати.Зразу мені згадувався фільм Роксолана)Тому більше не хочу таких іноземців.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  18. Kayla

    Kayla Well-Known Member

    згодна. турки - то взагалі якась окрема каста напомаджених мущинчиків. от тільки з європейцями у Львові туго :).
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Luxury lv

    Luxury lv Well-Known Member

    100% це такі самозакохані типи.А от де взяти нормального іноземця?:girl_crazy:
     
  20. sunday

    sunday Народжена бути щасливою. І БУДУ! ;)

    як раз мій випадок ;)