Як відівчити дитину їсти вночі?

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем irushka, 25 Січень 2008.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Holly

    Holly Moderator

    Відповідь: Як відівчити дитину їсти вночі?

    в нас те саме, я собі так вже руки в плечах позалежувала, що жах
    колись читала, що діти в такому віці "переживають" щоб мама нікуди не ділась, і періодично перевіряють чи мама з молочком є.
     
  2. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Відповідь: Як відівчити дитину їсти вночі?

    А коли перестають перживати, там не писали? Бо мій ще досі переживає...А особливо активно він переживає останні два тижні. А я спати хочу, аж на очі не бачу:boredom:
     
  3. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Відповідь: Як відівчити дитину їсти вночі?

    дівчата, не бийте за запитання. Якщо мацьопа не їсть вночі, то треба легенько його ворушити і годувати?
    В нас вже були прецеденти "неїдження" з 23.30 до 06.00, але вчора вже взагалі - не їв з 22.00 до 08.00. З одного боку, звісно, фіг би він спав голодний. А з іншого, інстинктивна материнська тяга нагодувати...
     
  4. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Відповідь: Як відівчити дитину їсти вночі?

    Наскільки мені відомо-треба ворушити і годувати!!!Макс перерва вроді 4 години вночі(з 11 до3 чи з 12 до 4).
     
  5. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Відповідь: Як відівчити дитину їсти вночі?

    дякую... ворушитиму :)
     
  6. Blondo4ka

    Blondo4ka Well-Known Member

    Відповідь: Як відівчити дитину їсти вночі?

    Выдколи оця спека, мій синочок перестав їсти вночі цицю (хіба пити просить), але тепер інша проблема: зранку, коли прикладаю до грудей - то груди аж поколюють і болять страшенно. Що робити?
     
  7. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Відповідь: Як відівчити дитину їсти вночі?

    не хоче - і все. натомість, о 07.30 у нього "сніданок" майже на годину. ну що ж, значить, такий режим в мого малюка :)
     
  8. Zolotse

    Zolotse Well-Known Member

    Відповідь: Як відівчити дитину їсти вночі?

    У нас приблизно так само.. Засинаємо ми пізно, десь 23:00 з цицею, і прокидаємося поїсти аж о 07:30, тоді спимо ще десь до 10:00, 10:30. Нічого не роблю, спить, значить їй так добре. У нас таке дечь з двох - двох з половиною місяців.
     
  9. PanteraLviv

    PanteraLviv Well-Known Member

    Відповідь: Як відівчити дитину їсти вночі?

    В нас теж так. Але я замітила що молока стало менше, тому почала будити.
    У нас так само, дитина засипає в 23-24 год, просипається десь біля 6тої. Але я буджу її в 4тій щоб погодувати.
     
  10. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Відповідь: Як відівчити дитину їсти вночі?

    я все ж не буджу. в нас ночі різні. То їсть кілька разів за ніч, то спить всю ніч. Молока в мене не менше. Коли дощ на вулиці, то спить міцненько :)
     
  11. panikvarts

    panikvarts Well-Known Member

    Відповідь: Як відівчити дитину їсти вночі?

    Навіть не за порадою, а отак просто пожалітися, може, не одна така:cry: Мене вже таааак замучили ті нічні годування, що це атас. Це десь почалося 2 місяці тому, за ніч прокидається частіше за новонароджену і їсть довше, часом і кілька годин підряд спить так. Зуби в нас якраз всі десь і вилізли 2 місяці тому, тому на то списувати не можу. Дні по-різному проходять - і навулиці весь день, і вдома, і активно, і пасивно, а результат вночі один і той же. Зараз вона вкладається спати десь о 9-ій, ми з чоловіком між 10-11. То за 2 дві години - вона тільки 2-3 рази прокидається. Вночі ще 2-3 рази, ну часом разок, а після 5-ї так і висить на грудях. Мене це вже доводить до сказу, бувало кілька раз, що я навідріз відмовлялася дати цицю, бо мене вже настільки боліли груди від того смоктання, і враження було, ніби вона не їсть, а жує їх. Вона плакала, я вперто стояла на своєму, пропнувала її обняти, гладти і т. ін. То так кілька раз заснула. А ще я вже не можу спати на боці - зранку відчуття ніби розтрощена, тільки на животі і спині, а так годувати я не можу. Від того я зранку дуже нервова. Відлучати від грудей я не планую до 3-х років щомінімум, я надто лінива до того процесу та й дитині це ще дуже потрібно, але нічні годування хотілось би звести до мінімуму - ну раз-два за ніч масксимум. Є якісь лояльні способи? Може, я чогось не розумію в її поведінці?
     
  12. Wildcat

    Wildcat Well-Known Member

    Відповідь: Як відівчити дитину їсти вночі?

    Синочку 1,5 роки і він практично кожної ночі як і місяць-два встає по 3-4 рази поїсти цицю, якщо не давати то страшний скандал, буває що встане тільки раз, як на мене то нормально але ж не всю ніч, бували ночі що впринципі з 11 і 8 ранку висів на грудях, при чому таке враження що жував їх і страшно верещев якщо забирати. Як перевчити вставати хоча б раз-два вночі? може хтось поділиться досвідом?
     
  13. fiesta

    fiesta Well-Known Member

    Відповідь: Як відівчити дитину їсти вночі?

    Моя коліжанка (дитина була на ШВ) казала, що десь в рік стала вночі давати малому компот замість суміші, а потім воду просту. Так малий перестав вночі їсти. Вона ще жартує, що заради води не хотів він прокидатися.
    Моя доця теж вночі їсть цицю (ми на ГВ). Але мені такий метод щось не подобається.
     
  14. newlife

    newlife New Member

    Відповідь: Як відівчити дитину їсти вночі?

    Впізнаю нас в вашій ситуації, але я списую все на нову вагітність та інфолюцію грудної залози. Від віку 1рік і 8 міс почались дуже неприємні відчуття при годуванні (справа не в прикладанні, за цей час вже відточили той момент). Вдень ще могла себе відволікти, а ночі (особливо в 2 половині) донечка просила їмти маму і це приносило дискомфорт. Зробила вибір в сторону відлучення від нічних годувань. Почала розказувати що "мами ам хочуть спати і поки буде темно не будуть давати гам" За 3-4 дні давала груди перед своїм сном 12-1ночі (зрозуміло, що мама лягає пізніше дитини) і зранку після 8год. Після цього почались в нас неспокійні ночі. Донька вставала від 1-3разів/ніч, треба було ходити/носити її на руках, розказувати казочки, пропонувала їст/пити. Першу ніч плакала по 15-20хв, далі по 10 і все пішло на спад. Зараз може пробудитись серед ночі, прилізти до мене на ліжко, потовктись/понити поки вляжеться і засинає. Часом ще біжу на кухню за хлібом чи іншим замовленням, але ручних заколисувань вже нема з 2тижні часу. Поведінка в день спочатку була більш дратівлива, але я пропнувала обіййми/груди коли вона просилась і коли мені підказувала інтуїція. Тому цей етап дуже скоро минув. Тепер "мами ам" є восновному на сон, дуже рідко по іншій потребі. А спимо ми з 12-1 до 8-9год без грудей. Зранку донечка приходила, показувала на вікно ("мама там вже світло і ам вже встали" :) ), я питала чи буде їсти і вона з-задоволенням залізала в ліжко. Тепер же дуже рідко проситься на ранкове смоктання. Восновному за добу маємо 3-10 прикладань.
     
  15. Amilada

    Amilada Well-Known Member

    Прийшла пожалітись. Коли вже те щогодине прикладання зменьшиться. В темі про спання дівчата жаліються, що діти два три рази просинаються, а тут кожні годину пів. Навіть моя постійна втома мене не дратує, тільки за ці вісім місяців повилазило зморшк як за вісім років. Шо їм робити?
     
  16. Amilada

    Amilada Well-Known Member

    Дівчатка, потребую підтимки й поради. Способи вище мені здались якимисьнелояльними до дитини. Чи я шось не розумію.
    Хто ще пережив щогодинне прикладання, як ви тамували втому?
     
  17. Afrika

    Afrika Well-Known Member

    Ми з 5 міс були на штучному вигодовуванні. Пішли на поліклініку в 9 міс, а медсестра каже"Ви що, досі годуєте дитину вночі?". Розказала вона, як відівчити. Кожних 3 дні зменшувати на 30 гр порцію суміші, а коли дойшли до 60 грам, починати давати компот або водичку пити. Так ми ще десь місяць пили вночі, а потім почали спати усю ніч. Може комусь згодиться мій досвід.
     
  18. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Ми і досі як мінімум днів 10 на місяць їмо щогодини і навіть що 40 хв (і навіть в "хороші часи" малий прокидається що 2 години) :) І гойдати на руках для мене не варіант - я Влада вже не можу довго носити (15 кг щастя), і воду чи компот пити вночі теж не вийде - він тоді остаточно прокинеться і буде тусуватися.
    Тому "relax take it easy" - все так не буде, то просто треба пережити :girl_in_dreams:Вмощуйтеся зручніше і пробуйте дрімати в процесі смоктання або лягайте спати вдень разом з дитиною :girl_yes:То вже старших дітей можна пробувати відучити, у вас ще зовсім малявка...
     
    • Подобається Подобається x 3
  19. Юкола

    Юкола Ділова ковбаса

    Мене вночі постійно хтось їсть. Так цікаво, але малі один з одним мною діляться вночі. Наприклад, доня висить, сина починає плямкати, мовляв зголоднів, і мала йому мене віддає))))) коли він наїсться, то знову береться вона. І так по колу.
    Не розумію, як я при цьому кожного ранку свіжий огірок)))))) старший до 2 років, поки на гв був, прокидався їсти. Як забрала цицю, то став міцно спати.
    .
     
    Останнє редагування: 29 Січень 2015
    • Подобається Подобається x 4
  20. buhgaltersha

    buhgaltersha електровіник

    в мене лише такий метод боротьби із втомою, і то - коли зовсім зле (бо, як правило, після денного сну я якась поламана)
    у нас досить багато нічних прикладань: якщо Аня здорова, не повний місяць і зуби ніякі не лізуть - 3-4, якщо щось турбує - .... необмежено, може бути 6, може бути 12.
    пам*ятаю за 1,7 р. було 2 ночі, коли вона прокинулась лише 1 раз
    але я поки не готова бігати за компотом чи батоном і носити півночі, тим більше, що Ані лишились "найважчі" зубки, а вона із самого початку реагує на кожен зубчик