Наші досягнення першого року

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем levandivka, 25 Січень 2010.

  1. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    Відповідь: Наші досягнення першого року

    Без тижня 8 місяців - і в нас теж перший зубчик виліз. Дійсно, гострячок!
     
  2. domino

    domino Well-Known Member

    Відповідь: Наші досягнення першого року

    Нашому Лимончику минуло 6 місяців! Нині 6 місяців і вже аж 9 днів!!!:girl_in_love:
    Зубів ще нема, але гризе все, що бачить, добре,що ті слюні-ріки припинилися))
    сам ще не сідає, але як допомогти припіднятися, то сидить рівненько, як цвячок ггг
    почав перевертатися трохи, але те не повзає)
    бубукає, атятятяє, амамамамає)
    улюблена іграшка - мамин мобільний і татова клавіатура!
    спати лягає 4 рази на день, 3 з яких я мушу лежати з ним, а один - спить у візку! Ще їздимо у люльці, у прогулянку не спішимо!
    Почали трошечки прикорм - пробував яблучко, моркву,банан, рисову і вівсяну кашку. Їсть півложки, решта слинявчик! Циця наше все!
    за весь час шмаркає і кашляє другий раз)
    що ще згадаю, то додам!
     
    • Подобається Подобається x 1
    • мімімі мімімі x 1
  3. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    Відповідь: Наші досягнення першого року

    а нам завтра 7 місяців

    перший зуб виліз у 6 міс. і 9 днів так, що навіть не замітила коли, аж вже почула, коли мене вкусила. Другого ще немає і лізе дуже важко -- температура, плачі, безсоння, нерви (хоча у старших нижні зуби вилази практично одночасно, максимум через 3 дні, а тут вже більше 3 тижнів)

    перевертається у всі боки. Як посадити -- сидить, але не як цвяшок) Так ще не впевнено (але в мене всі діти пізно сідали, хоч книжка пише, що треба в 6, у мене в 8-9)

    спимо тричі на день по 40-50 хвилин. А як ляжу біля неї -- то до 3 годин спати може
     
  4. skai

    skai Well-Known Member

    Відповідь: Наші досягнення першого року

    І в нас один нижній прорізався. Правда теж з плачами і соплями. А от другий певно на підході і мала плаче, спить тривожно. Вночі встає щогодини. Я вже й не лягаю. От сиджу на форумі.
    Дівчата, а Ваші дітки повзають? Я тут зі знайомими поговорила по телефону. Їхні малявки на 2 тижні молодші (мають 7 місяців). Так вони кажуть, що сидять дітки вже давним давно, на ходулях ганяють, повзають. Я свою ще не ставила у ходулі.
    Поставити то звичайно легко. Але ж правильно в ходулі ставити дитину тоді, коли вона вже самостійно добре тримається на ніжках. Хіба добре запхати в ходулі і хай перебирає на швидкості ноженятами та висить на хребті у тому сідалі?
    Чи то моя доця так все пізно робить?
     
  5. domino

    domino Well-Known Member

    Відповідь: Наші досягнення першого року

    я ходуль немаю і не хочу, хоч родичі хотіли купити!
    Думаю, не варто дитинку туди пхати, якщо вона сама ще не стає на ножктм і не тримається за опору, бо інакше буде нагрузка на промежину і хребет. Ваша дівчинка робить все відповідно до її віку, не підганяйте її, і ОСОБЛИВО, не слухайте нікого, що чиїсь діти тм щось роблять, а ваша ще ні! Я б у те сідало, як ви кажете, не засунула)
     
  6. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Відповідь: Наші досягнення першого року

    Коли дитина сама не встає і не стоїть, то ставити в ходулі не можна.
    А коли вона це вже робить, то який сенс в ходулях? Вона ітак собі даватиме раду, вчитиметься пересуватись попри опору.

    І по темі: доця має чотири зуба, смішно і дуже неохоче повзає, вириває з моєї тарілки їжу і обожнює коли я їй роблю різні зачіски. Боїться вигляду горшка аж до істерики, зате волочиться, коли їй чистиш зуби.
     
  7. skai

    skai Well-Known Member

    Відповідь: Наші досягнення першого року

    От і так думаю і ніяких ходуль не хочу купувати. Старша якось без ходуль навчилася ходити.

    Якщо кажуть не садити дитинку дуже швидко, то ставити насильно на ніжки тим більше не можна.

    Наша лікар зі схожих приводів каже: так так, деякі діти з народження читають газету :girl_haha:
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. LOVEka

    LOVEka Member

    Відповідь: Наші досягнення першого року

    І я напишу про наші досягнення! Нам 6 місяців і 5 днів. Маємо знизу два великих зубчика, які з'явились ще у три місяці, і зверху прорізався один, зараз активно лізуть зубки, все що в руки-все до рота, іграшки погризені, слина ріками. Ще самі не сидимо, але по ліжку вже активно повзаємо, ще не зовсім правильно, але якщо бачить щось, що йому конче потрібно - то дотягнеться, долізе, досунеться будь-яким способом. По підлозі більше сунеться ніж лізе, але теж дотягнеться до чого завгодно, особливо йому подобаються-пульти, телефони. Ще стає на рачки і так розхитується вперед-назад і при тому регоче, ну дуже вже йому так подобається. Дуже активно перевертається на живіт, особливо коли переодягаємо підгузник, зразу на живіт і поліз. Полюбив спати на животі. З положення на животі сідає опираючись на одну руку. Почали вводити прикорм, з овочевих пюре, який нам щось не дуже смакує.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    Відповідь: Наші досягнення першого року

    а моя Софійка, можна казати, почала ходити:girl_claping:
    ще дуже невпевнено, видно що боїться, але не може стриматись від задоволення робити кроки ні за що не тримаючись, і така горда від того:girl_cool:
    Сама стояла вже давненько, переходила по 1-2 крочки від опори до опори вже десь пару тижнів, а з 1 січня щораз впевненіше і більше кроків робить сама.
    Закінчилась моя лафа - Софіїне повзання, тепер ходжу за нею крок в крок.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  10. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

    Відповідь: Наші досягнення першого року

    Пішов :girl_in_love::girl_in_love:
    мій маленький хлопчик зробив свої перші кроки))))
     
    • Подобається Подобається x 4
    • мімімі мімімі x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  11. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    Відповідь: Наші досягнення першого року

    А мій малюк вже сам піднімається на ніжки біля опори, впевнено стоїть, правда частенько пальчики підгинає. Навчився з цієї пози падати на дупу і вперід на руки, то так йому то подобається. А ще кілька разів зліз з дивану сам, з підстраховкою, але зліз ногами, а не падав головою вниз. І ще ми сьогодні в прабаби грали на справжньому піаніно, то такі хіти видавав, а радості не було меж. Росте справжній музикант
     
    • Подобається Подобається x 2
  12. Відповідь: Наші досягнення першого року

    Наш Ромчик вже давно говорить окремі слова, але зараз в нього якийсь новий "жаргон")))): замість "тато" каже "татуіііі", "баба" - "бабіііі"))) А ше навчився говорити слово "можна", то вони з чоловіком дражняться - тато каже "не можна", а той "мооооона"))))
     
    • Подобається Подобається x 3
  13. Зіра

    Зіра Well-Known Member

    Відповідь: Наші досягнення першого року

    Ми вже гарно дуже швидко, як ракета повзаємо, при чому одна нога на коліні, інша ступнею по підлозі. доповзаємо до будь якої опори, встаємо і тримаючись ходимо туди-сюди. вміємо собі вже дістати те що потрібно, а коли не можемо то дуже голосно сваримось. не хочемо вже в ходунках ходити, і е хочемо сидіти самі. мусить хтось бути завжди поруч.
    А ще нам вже наставився 6 зубчик. Гарно робимо тосі-тосі, і даємо цьом. Але в порівнянні з дівчатами- сестричками ми на свій вік є дуже-дуже ліниві.Малявка не хоче нічого казати, тільки ИИИИИИИИИИИИИИИИИ і все.

    ---------- Додано в 13:27 ---------- Попередній допис був написаний в 13:16 ----------

    і ще маємо одне Але...ми не хочемо сідати на горщика. криком кричимо, і сльози течуть горохом....в когось було таке?

    ---------- Додано в 13:33 ---------- Попередній допис був написаний в 13:27 ----------

    не треба цього робити. я була проти ходуль, але таки непосидючість хвостика заставила мене це зробити вже у 8 місяців. коли він вже гарно сидів і пробував вже сам вставати на ножки. тому я і здалась.

    ---------- Додано в 13:35 ---------- Попередній допис був написаний в 13:33 ----------

    молодець хлопчик!. Вітаю.
     
  14. olerusya

    olerusya sweet candy ;)

    аж не віриться що останній раз пишу сюди, ще тільки недавно моє 3,5 кілограмове чудо поміщалося легко мені в одній руці, поки я робила сніданок для старшої сестрички:d25:
    а зараз вже бігає по всій хаті, розуміє ВСЕ що їй говорять, копіює різних тваринок, має 6 зубів за 1,5 місяці, возить лялькові візочки, наскладує в них різні іграшки, жаліє сестричку, коли вона плаче, і взагалі не всидить ані секунди на місці:pardon: страшно непосидюча дитина.
    зате не знає і не хоче знати що таке горщик, їсть лише те, що їсть мама, і дуже любить носитись на руках і ходити в магазини.
    не хочу щоб вона росла:cry:...
     
    • Подобається Подобається x 6
  15. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

    за пару тижнів рік) ходить, балакає по своєму, пару слів говорить зрозуміло. все речі схожі до телефона прикладає до вуха і кричить альо) дає здоров, любить сидіти і щось складати одне в друге. чи кришку на баняки натягати)) коли підкрадається до кота, хитрує ніби він собі лежить і взагалі рухається не в бік кота. по клавіатурі і синтезаторі товче з швидкістю більшою ніж мама) і ще багато різних дрібничок)
     
    • Подобається Подобається x 7
  16. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    А ми маємо 8 зубчиків ,встаємо та ходимо біля опори, коли прокидаємось з обіднього сну кричимо " Мам", останні пару днів кричить " тятя" дає па-па, привіт, п'ять. Все дуже любить повторювати за кимось, язика показувати. Знає всі речі на кухні, де квіточки, де музика, де мультики. Почала трохи перебирати їжею, все тяне зі столу, купатись обожнює, чує що напускаю воду у ванну ,починає дерти на собі сорочку, ніби все роздягай мене, дуже любить бути голенька. На горшку кричить, сидіти не хоче ,а й не наполягаю, бачу багато у кого так. Знає, де хресна і баба, зразу лізе до ноутбуку ( вони в скайпі). Дуже любить бавитись всякими дрібними штучками, слінгобуси, пальчиковий лабіринт. Іграшкові телефони прикладає до вуха. Танцює під любі звуки ( музика, чи коли мобільний дзвонить). Дуже багато всяких дрібничок)) Наша солодка карамелька кожен день радує маму та тата.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  17. domino

    domino Well-Known Member

    Ааааааа нам вже 7 місяців минуло! наш Солодкий Лимончик пробує повзти, повільно так, перевертається зі спинки на животик, і назад, робить спроби стояти біля опори (в нас є такий переносний кошик для немовлят, то там і встає), регоче від "лізе рак, неборак", робить "баран,баран буц", час від часу проявляє інтерес до всього, що п"ється з пляшки, любить пити з горнятка , пробував вже яблучко, гарбуз броколі, кефір і натуральний йогурт:nyam2: бачу молочка йому смакуватиме:good2: спить ще 4 рази на день, ну і зуби, де ви???? ми вже зачекались:laugh1: ну і ще амамає, атятяє, ба і бу каже! люблюдужелюблю:give_heart::air_kiss:
     
    • Подобається Подобається x 5
    • мімімі мімімі x 3
  18. TinkaMalvinka

    TinkaMalvinka Well-Known Member

    У нас уже 2 зубчики (вилізли у 5 місяців і 2 тижні), гризем усе , що бачим, найбільше нам смакують провода від мобільного і гойдалки:girl_crazy:. Сидимо , інколи правда падаєм ще на бік. У нас є сигнали , які повідомляють, що ми хочем спатки, спочатку "співаєм",потім сваримся і засинаєм:d25:. Плавати любим понад усе, плаваєм з кругом, кожен раз якось по новом, то на спині то на животі . Улюблений прикорм-пастернак! Дуже любим фотографуватись. Улюблена іграшка "Розуне цуценя", викликає дикий захват у дитини його пісеньки. Дуже любить обіймати і тулитись до однієї з бабусь.(чомусь до тієї, що рідше бачить).
     
    • Подобається Подобається x 2
    • мімімі мімімі x 2
  19. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    І в нас таке ж! Їсть і з цицею в роті круть і вже на животі, підсмокує собі і спить!
    Маємо ще одного зуба знизу, непомітно для всіх виліз. Дуже впевнено стоїть біля опори, підтягується і стає сам, топає біля опори, присідає біля опори. Гарно повзає рачки. Нарешті впевнено сидить, не падає, не хитається. Показує поглядом де є предмет, про який я питаю, але в руки не бере його чомусь. Просто шукає поглядом і зупиняється на ньому!
    Моя Котя рідненька!:girl_in_love:
     
    • Подобається Подобається x 3
    • мімімі мімімі x 2
  20. domino

    domino Well-Known Member

    О, ми теж пастернак їли, але наразі не багато. Зато мама як любить пастернак печений в меді мммммм:nyam2: