Щеплення необхідні? (2)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем algo, 30 Червень 2011.

Статус теми:
Закрита.
  1. Popi

    Popi Well-Known Member

    Дівчата, а в Чорнобильській є Інфанрікс гекса? Може хтось вже взнавав,бо не було...
     
  2. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    дзвоніть зараз. Велика партія Інфанріксу поступила на Львівщину саме цього тижня.
    --- дописи об"єднано, 17 Січень 2015 ---
    те БЦЖ, яке має надійти не знаю чи російського виробництва. Але там всього десь тисячу доз виділено, тому скоріше за все по пологовим дадуть.
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    Вчора ввечері львівські новини, ті які на Новому каналі включаються, казали, що надійшла тисяча вакцин, віддадуть їх в ПБ.
    На скільки то десь часу їх вистачить? Якщо 1000/3=333 на кожен ПБ, то десь на місяць виходить (неповний), та?
     
  4. Virginia

    Virginia Well-Known Member

    Може хтось знає, чи буде поступати БЦЖ найближчим часом??? Нам від тої вакцини залежить безкоштовний садок((
     
  5. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    я вже вище написала- та вакцина, яка є в наявності -розприділена по областям , на Львівщину має надійти мінімальна партія. Куди вони дадуть ті виділені дози- питання. Думаю, що скоріше за все- в пологові. Бо їх якраз вистачить, щоб місяць-два поки немовлят вакцинувати. На поліклініки цього дуже мало.
     
  6. Virginia

    Virginia Well-Known Member

    А купити цю вакцину можна?
     
  7. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    а в чому прблема? Коли немає вакцини вам у медкарті педіатр у графіку щеплень так і пише "відсутня вакцина". Вас з цим записом без проблем мають в садок прийняти. МИ коли йшли до першого класу, не було вакцин , то так і писали. Ніяких запитань це не викликало. Просто потім вже медсестра давала писульки дітям в школі "зробити ревакцинацію по віку і принести довідку"
    --- дописи об"єднано, 17 Січень 2015 ---
    думаю що ні. Одна ампула БЦЖ- це не одна доза. Ампулу відкривають і з неї вакцинують кілька дітей. Потім вона підлягає утилізації.
     
  8. Virginia

    Virginia Well-Known Member

    Ми ходимо в санаторний садок і якщо в нас є вакцина, то ми не платимо за садок.
     
  9. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    тоді беріть довідку з поліклініки, де буде вказано, що вакцини немає. Стосовно правил оплати у вашому садку на цій підставі- нічого не підкажу, бо це записано у Положенні дитячого закладу. Ну але ж щеплення не по вашій вині не зроблено. Для адміністрації важливо мати документ -підтвердження для перевірок. Таким документом може стати офіційна довідка з вашої поліклініки
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. skai

    skai Well-Known Member

    Йдеться про Інфантрикс гекса? Ми старшій дитині купували вакцину. Безкоштовні вакцини якимсь категоріям дітей виділяють, чи який там принцип. Памятаю, що зі старшою перших два рази ми купували. а третій раз чогось заплатно зробили тією вакциною. що ми перед тим купували.

    П.С. Правда я ще вагаюся чи вести другу дитинку на щеплення. Страшненько як не як.
     
  11. karioka

    karioka Well-Known Member

    от в мене така ж історія... старшій робили, все було добре, а от другій до сих пір не зробили жодної...і я вагаюсь..а чому так? нібі за старшу не так переживала чи що:)
     
  12. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    в нас те саме). Малому вже 1,9 - нещеплений, але я чим далі, тим більше переконуюсь, що щеплень в теперішній час я дітям робити не буду..
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    А шо Інфанрікс хіба безкоштовно роблять в поліклініках? Чи я щось путаю? Чи то за кошти в поліклініці зроблять?
     
  14. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    В поліклініки буває поступає і безкоштовний Інфанрікс. Французького виробництва ( не бельгійського), і не гекса .
     
  15. karioka

    karioka Well-Known Member

    нам казала медсестра,що має "на днях" бути та вакцина (не уточнювала чи фр. чи бельг....але, каже, якщо хочете, то робіть аналізи, краще не в поліклініці (щоб в черзі не заразитись ще раптом:)як хтось пчихне ... ну і достовірніше може в Сінево чи ще якісь лаб.)
    А паралельно попросила чоловіка подзвонити в "Чорнобильську" запитатись чи є вакцина і чи там можна зробити аналізи перед вакцинацією...То сказала лікар (вакцини є) і що АНАЛІЗІВ НЕ ТРЕБА!? от я за то хочу попитатись- хто як робив прививки? з аналізами чи просто огляд???
     
  16. Lapatulya

    Lapatulya Well-Known Member

    То ви самі вирішуєте, чи здаєте аналізи чи ні, а не лікар.
    Ми перед усіма щепленнями здавали кров (в приватних лабораторіях) і сечу, і перед самою вакцинацією нас оглядав лікар.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. olromashka

    olromashka Active Member

    Інфанрікси всі лише бельгіські,а французький-пентаксим. Час від часу буває і в поліклініці безкоштовний,але тільки чистий Інфанрикс або Інфанрикс іПВ (гекса безкоштовного немає і не буває). Але то дуже рідко(особливо за останній рік).
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  18. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Інфанрікс виробляється дійсно бельгійським "Сміт Кляйн" ( невірно донесла думку). Але право упакування зараз крім Бельгії мають Франція, Німеччина і навіть Росія.Тому в Україну поступає Інфанрікс як з Франції, так і з Бельгії. І ще навіть колись педіатр наголошувала звертати увагу на це та по можливості використовувати препарат , який надійшов з Бельгії.
    --- дописи об"єднано, 28 Січень 2015 ---
    в аналізах зацікавлені саме ви, бо якщо щось, то наслідки розгрібати вам. Простий огляд не завжди може показати картину прихованих процесів в організмі. Тому здати аналіз крові з формулою і сечу перед щепленням - у ваших інтересах.
     
  19. loginka

    loginka Member

    karioka,
    Ми робили гексу на орлика: у діток зразу беруть аналіз крові, огляд, міряем температуру і після того щеплення в той самий день, якщо все ок.щодо вакцини гекси:прийшла партія в аптеки, але гекса була і є платною . Просто на руки вам іі в аптеці не продадуть -іі без термосумки не можна тримати більше 2хв+скерування лікаря.тому ми телефонували до лікаря і просили його у аптеці зарезервувати таку-то вакцину. Після аналізів, якщо все ок, то купували вакцину-приносили нам у поліклініку дист.-ор.
    По ціні-не було націнок, чесно.на ринку вакцина дорожча.
    по бцж казали, що мае прийти партія бельгійс.вакцини, але вона агресивніша за рос. і нас лікар відраджував від неї.але чи то правда-хз
     
  20. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    мабуть. малася на увазі з Данії ( в Україні можуть застосовувати її, російську і польську). Насправді російська дійсно найменш реактогенна і застосовується вже багато десятків років в нас. Парадокс: данська вакцина містить меншу кількість живих клітин, але чомусь частіше викликає побічку. Хоча ще донедавна лікарі переконували, що саме вона найменш реактогенна. Приватні київські клініки зараз щеплять практично лиш російською.
     
    • Інформативно Інформативно x 2
Статус теми:
Закрита.