Беремо від держави все (законодавство про соціальні виплати, приклади, поради) (2)

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем shelby, 8 Грудень 2013.

  1. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    франківський р-н, ощад, є
     
  2. opron

    opron Well-Known Member

    Ви не одна, Залізничний приват - ще немає(((

    Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2
     
    • Корисно Корисно x 1
  3. zaba

    zaba Well-Known Member

    Дівчатка, підкажіть, хто в цьому році оформляв допомогу по народженню дитинки (друга дитина) чи обов'язково потрібно прописати дитину і мати довідку про склад сім'ї чи можна без цього?
     
  4. MakarOnka

    MakarOnka хлопчача мама :)

    Я оформляла 2 тижнi тому, то мала довiдку про склад сiм'I з вписаним меншеньким синочком, думаю що потрiбно,бо працiвник взяла ту довiдку ,але може передзвонiть та уточнiть.
     
  5. Epine

    Epine Well-Known Member

    Я подавала документи у вересні минулого року, то довідку вимагали і прописку теж, але я сказала, що в мене немає змоги дитину зараз прописати, то сказали хоча б довідку принести. Малий мій ще досі без прописки:)
     
    Останнє редагування: 27 Січень 2015
    • Подобається Подобається x 1
  6. Luiziana

    Luiziana Well-Known Member

    Потрібно зареєструвати дитину при оформленні допомоги.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. сяняНЯНЯ

    сяняНЯНЯ Well-Known Member

    Щоб оформити субсидію на комунальні де треба звертатись і взагалі як взнати кому може щось вийти?
     
  8. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    я оформляла цього року і мені сказали, що потрібно прописати дитину. Я відмовилась. Сказала, що не маю часу і можливості бігати прописувати дитину .

    Впринципі прописати дитину просто, якщо ви живете за місцем своєї прописки: пішли в ЖЕК та й по всьому. Але в мене не ЖЕК, а ОСББ і паспортистка -- старша жінка, яка живе далеко в області, до Львова навідується рідко, а як щось-комусь дуже треба -- то треба їхати в другий кінець міста до її дочки.... Короче, трудно.

    Ну і ще я принципово не хотіла приносити їм в соцстрах прописку дитини, бо такої вимоги ніде не бачила і логічно пояснити мені для чого потрібна прописка жодна працівниця соцстраху не змогла.
    Працівниці соцстраху зі мною говорити не могли -- послали до завідуючої. Вона, така мила жіночка, сказала, що якщо мені так важко прописати дитину -- вони самі її пропишуть. Я сказала -- флаг вам в руки.

    Причому, ніяких додаткових документів я не приносила. Загалом я принесла: свідоцтво про народження, довідку з РАЦСу, паспорт. Ну і чоловіка паспорт, щоб вони бачили його прописку, бо ми з чоловіком прописані в різних місцях. (хоча вони в мене вимагали довідку про склад сім"ї з його жеку і що найцікавіше, що я мала таку довідку, але сказала, що принципово їм її не дам, бо не бачу потреби. вони мені "обгрунтували", що мусять звязатись із соцстрахом за місцем прописки чоловіка, щоб дізнатись, чи не отримує він там допомоги. ну а в довідці вони якраз почитають адресу. я їм сказала що вони дибіли -- адреса реєстрації є в паспорті і нах вам довідка
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Інформативно Інформативно x 1
  9. Ljolik

    Ljolik Well-Known Member

    В мене таке ще 3 роки тому в Шевченківському соцстрасі вимагали. Відмовилась, подзвонили в міський відділ з скаргою - на якій підставі я мушу подавати довідку, якої немає ніде в переліку потрібних документів. В міському підтвердили, що таки ця довідка не потрібна, а в районному мене більше ніхто за цю довідку не питав, просто оформили виплати та й по всьому.
     
  10. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    три роки тому було по іншому. тоді не довідку про склад сім"ї із жеку вимагали, а довідку безпосередньо із соцстраху чоловікового, що він допомоги не отримує. Я ще тоді дуже боролась за те, чому соцстрах не може просто подзвонити у інший соцстрах -- і спитатись. а треба їздити (а якщо в інше місто) Ну от нарешті вони мене послухали))) Тепер самі дзвонять
     
  11. JaNazarkova

    JaNazarkova Well-Known Member

    Ознайомте мене хтось будь ласка з субсидією, ми з чоловіком проживаємо двоє більше року в квартирі, там ніхто з нас поки що не зареєстрований, власник мама, що потрібно для того аби зробити субсидію? Скільки людей має бути приписано, якщо не помиляюсь там і від кв.м. залежить, так? Просто хочу знати що й до чого.
     
  12. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Дівчата, а оті дитячі 800 з копійками як дають? Є якась фіксована дата? І за січень вже дали чи буде в лютому? Бо мені прийшла перша виплата і я не можу зрозуміти за який період і коли чекати наступну...
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Немає фіксованої дати. Скільки вам дали, по сумі все має бути видно. За січень вже були. Вам могли дати першу велику суму 10320+ січень 860 або ще +860 за грудень.
     
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  14. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    Розкажіть мені про відпустку для чоловіка при народженні дитини.
    1. Чи може бути подана заява швидше ніж за 14 днів?
    2. Є додаткова соціальна відпустка без збереження зп- заява на неї може продаватись без тих 14 днів?
    Це ж неможливо передбачити точну дату пологів, а чоловіка з відділу кадрів попередили, що оскільки згідно графіку на 2015 рік він написав відпустку на лютий, то до 01.02. має подати заяву на відпустку....
     
  15. Epine

    Epine Well-Known Member

    мені за січень ще не прийшли. ще чекаю
    на скільки помітила, приходять десь числа 9-10 +/-. Тому ще не отримавши за січень чекаю вже на лютневі:)
     
  16. Chekay

    Chekay Well-Known Member

    у Вас Приват? якщо так, то дзвоніть на гарячу лінію. В мене літом таке було, то я спочатку дзвонила в собез, там сказали що так не буває, щоб комусь не кинули, якщо кошти пішли, то всі і скерували мене в банк.
    І саме ПБ тоді мені і напартачив, до вечора гроші вже кинули на картку, правда мені розказали казку що я не одна така, в них був збій і т.д, але якби я не дзвонила, то певно і до тепер тих грошей не дочекалася б.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  17. Epine

    Epine Well-Known Member

    Так приват.дякую за інформацію.
     
  18. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    • Подобається Подобається x 3
  19. Montmartre

    Montmartre Well-Known Member

    ми оформляли! Заяву про реєстрацію дитини можна написати прямо в соцзахисті. Подавали додатково копії паспортів обох батьків ідентифікаційні коди, свідоцтво про шлюб та про народження + заяву з проханням про реєстрацію дитини і сплачене мито.

    Ну і другий пакет документів на саму допомогу при народженні - заява + свідоцтво, свідоцтво про шлюб( бо в нас різні прізвища) і здається копія паспорта

    Робилось то все з "розборками" і директором відділу )) тьотя що приймала документи в залізничному відділі соцстраху( сиве каре, з вираженою косоокістю- оминайте її широкою дорогою!!!) ну дуже вже нам розказувала що так не можна і треба довідку про склад сім'ї або прописка дитини і відправляла нас в іншу інстанцію!!!! взагалі Яценюк обіцяв що соцстрах буде сам подавати запити про реєстрацію або самостійно реєструвати дітей... а працівники сацзахисту просто собі полегшують життя вимагаючи від вас довідку з жеку, або відсилаючи вас самостійно прописати дитину ( там доречі зовсім інший пакет документів на прописку). Навіть у взірці заяви на допомогу при народженні ви пишете що додаєте довідку про склад сімї- так ніби з власної волі і особистої ініціативи)))))))))
     
    Останнє редагування: 3 Лютий 2015
  20. Natalya Engy

    Natalya Engy Well-Known Member

    Як цікаво, бо я в п’ятницю подала тільки копії паспортів, кодів та свідоцтва про народження+сама мала відксерити бланки заяв і відправити рекомендований лист від соцзабезу для ДМСу, а квитанцію їм принести (вийшло 7грн.), мито не платила, хоч питала про це. Прізвища у нас різні з чоловіком, але свідоцтва про шлюб не просили.
    Скандалів не було, я просто пропустила повз вуха довгу тираду "що ви приходите, коли хочете, йдіть запишіться на прийом, і взагалі я на вас не маю часу, і у вас там жек під боком, а ви хочете, щоб я з вами тут розбиралася" і спитала, коли пані прийме мої документи. Пані спочатку сказала, що за годину, а реально за кілька хвилин вже все ми з нею написали. Це сихівський соцзабез. Завідуюча, насправді дуже приємна жінка, тільки робота у них нервова, а так випустила пару і все оформлення зайняло мені 5хв. (ну, і потім похід на пошту)