Для майбутніх мам (11)

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем TinkaMalvinka, 14 Травень 2014.

Статус теми:
Закрита.
  1. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Я просто тобі хочу побажати, щоб ти навчилася на своїх помилках:) і на наступний раз робила все трошки правильніше.:) (на мою думку). Про спання настоячки, ну не потрібно аж таких жертв, достатньо просто покласти дитинку біля себе і виспатись/відпочити. Тоді і ваше ГВ буде тривати довше, ніж першого разу і ти будеш відпочивша і чоловік не буде замучувится:) Одним словом, нашо та котегоричність, чому саме та дитина пвинна спати окремо, ну, заради чого?

    Про випадки придавити дитину грудьми, то оооой, як мене в ПБ цим лякали. особливо коли я відразу сказала, що оту каталажку, в яку кладуть дитину біля мами можуть собі забрати, дитина лежатиме тільки зі мною. :) Ну, то вже з молодшим, зі старшим я була "зелена" і в ПБ користувалась навіть сокою.:facepalm:і Святика тоже намагалась від себе відселити, але буквально дуже швидко я інтуїтивно відчула шо то шось не то і виправилась.:) Соску геть, маля до себе в ліжечко.:)


    Але у нас є для цього відповідні темки, раджу прочитати, там можна і корисного чогось прочитати і для себе відповідні висновки зробити...
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    Повірте, різні мами є, одні думають що суміш то вихід зі всіх проблем, їм просто лінь от і все, читаю досвід мамочок, і не всім легко дається ГВ, але таки добиваються свого, а одні сильно фігурою переймаються, бо типу тре все під ряд їсти і пити чаї з молоком, а коли я одній сказала що достатньо всього лиш багато рідини, то мені сказали що я дурна. Тому я в таких випадках навіть не намагаюся комусь щось доказати, можу тільки запропонувати бажаючим поділитись досвідом і знаннями (тут на місці, серед знайомих)

    ой, щось ми тут за оффтопили:girl_smile:
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. KAPUCHINKA

    KAPUCHINKA Well-Known Member

    Марта, я щось не дуже розумію що саме лінь. Бо, як на мене, це хіба сумішшю може бути лінь годувати. Це ж дитинка плаче, бо хоче істи треба бігти на кухню то робити, в ночі то взагалі капець, а ще й оптимальна температура має бути, ну щоб не холодне і не гаряче. Далеко і надовго від дому теж не підеш, бо істи треба. Одна морока. То чесно не розумію, як можна добровільно на таке погодитися. Про користь ГВ взагалі мовчу.
    Інша справа, що є купа порадників, які кажуть що молоко там якесь не таке, чи дитинка ненаідається, чи що у вас молока не буде. А реально дуже маленький відсоток жінок не може годувати.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 7
  4. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    то треба форуми почитати, щоб зрозуміти.. по перше найчастіше лінь прислухатися до дитини. Лінь давати циці дитині стільки, скільки дитина схоче. часто ж дітки на початку висять годинами на циці. Ой багато таких є, то ми просто тут на ДП такого не бачимо.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    Думаю, на початках особливо велика спокуса для мам без стійких переконань перейти на ШВ. Бо то вже потім відчутно легше стає годувати, коли і мама вже повністю відновилася, і груди внормувалися, і дитинка навчилася гарно брати груди, а з часом і без участі мами :)
    А зараз, чесно кажучи, і до мене вже якось навідувалася підступна думка, що як би добре мати хоч тих три години відносного спокою :) І то після 3,8 років успішного гв. Ну, але то так, десь на світанку 3ї неспаної нічки :)
     
  6. Clementina

    Clementina Well-Known Member

    Я до речі теж. Бо якраз через свою лінь (мені вже родичі про то натякали:girl_haha:) я дитину годую й досі (їй всього лиш 2.3), спимо разом з народження, з 7.5 місяців на педприкормі. І коли противники ГВ після 6 місяців, мене питають чи ще годую, то відповідаю: "Так і дитина ще жива:girl_crazy:" (ну бо ж отрутою годую).
    І от думаю, наскільки то важко, щоночі вставати, калатати суміші, годувати і знову залюлювати, класти в ліжечко, і якщо дитина прокинеться, знову по колу. А після півроку варити окремо дитині їсти, перетирати і насилу годувати. Я б здуріла.Чесно. Мені легше було дати дитині груди і спати разом з нею, а потім годувати з загального столу, заодно і своє харчування переглянула.
    Хоч зараз буває, що мала може присмоктатися на півночі і я встаю як побита. Але я розумію, що це тимчасово і коли вже така втомлена, що думаю про відлучення, то згадую про користь ГВ і як моя доця до мене тулиться і просить цицю.:girl_in_love:
     
    • Подобається Подобається x 3
  7. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. Clementina

    Clementina Well-Known Member

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  9. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    Ви так мислите, я так мислю, і ще багато інших мам які читають, хочуть щось знати і годувати.
    а є такі як описала Вітторія
    Налагодити ГВ іноді дужее складно, тому багатьом і лінь тим займатися...
    А що, нагодував сумішшю і гуляй Вася 3 години, можеш лишити з ким завгодно..
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    знаєте, оце мені здається ключове - тобто то не в ліні справа, а в якійсь відчудженості від дитини. Зі мною в патології лежала дівчина, яка казала, що годуватиме тільки до 3 міс., щоб не прив'язуватись до дитини (не прив'язуватись, щоб кудись піти, чи не прив'язуватись взагалі - питання риторичне???) Мене то потрясло. Я зрозуміла, що ми з нею з різних планет.
    дивно, що до такої природної справи, як годування свого малятка, у багатьох немає інстинктивного бажання. Може у когось справді не виходить через складні ситуації зі здоров'ям, брак інформації, підтримки, багато може бути причин, і не варто таких жінок засуджувати, але, щоб просто не хотіти того?!
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    100%
    Теж маю знайому, яка місячну дитину лишила з мамою і сумішшю, а сама пішла зустрічати новий рік на цілу ніч. В кожного свої пріоритети
     
  12. Clementina

    Clementina Well-Known Member

    Дуже часто це просто голосні заяви. Не у всіх материнський інстинкт проявляється зразу.
    В мене найкраща подружка (вона медик) теж говорила, що годувати довго не буде, "тим більше в неї хлопчик", і коли я говорила з нею, скидала всякі статті, то та впирадася і наводила теж купу аргументів і цитат свої професорів. Але малому зараз 1.9 і досі годує. Тепер сама з себе сміється, особливо з отого "ну, це ж хлопчик".
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

    А що є якась різниця між хлопчиком чи дівчинкою у годуванні?
     
  14. Clementina

    Clementina Well-Known Member

    Так в тому й суть, що нема. Але як народила, то був аргумент номер один для швидкого відлучення (але як читаю перли про ГВ, то думаю, то ще не найгірший варіант))). Але, дякувати Богу, все стало на свої місця. І тепер вона сміється з тих слів.
     
  15. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    як би не готувались до материнства, та все одно, багато що можна зрозуміти тільки коли понюхаєш ту голівку солодку і коли ті очка на тебе подивляться.
    я не буду розповідати, як ми з чоловіком уявляли наше життя з малим Дми. Але все стало на свої місця, щойно ми з хльо переночували разом.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  16. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Так то воно так, але краще одразу настроювати себе на те що МОЛОКО Є у всіх і його не може не бути, ще вагітною перечитати теми про ГВ, про молозиво, кризи 1 і 3 місяців і т.д.
    І просто НЕ купувати пляшечки, соски і суміші ВЗАГАЛІ. Я по собі знаю - мені легше не купити в магазині шоколадку, ніж не з"їсти коли вона вже лежить в холодильнику :) Я себе як налаштувала на те що моя дитина буде їсти цицьку і нічого більше - то всіх родичів переконала, а кого не переконала послала далеко з їхніми сосками :girl_blum:. Хоч ГВ у нас перші 3 міс було досить проблемне і приводів сказати "нема молока", "не наїдається", "не спить" (я вже мовчу про тріщини сосків) і т.д. і перейти на суміші було більш ніж достатньо. В моїй родині ніхто не годував довше як 3 міс. Але ми витримали, тепер ГВ нам в радість,чого і всім бажаємо!
    А то від того "куплю суміш, хай буде про всяк випадок" часто потім проблеми починаються. "Дитина ж голодна, плаче, дам один раз - все одно ж купили"... І пішло-поїхало...:girl_sad:
     
    Останнє редагування: 28 Січень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  17. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    У мене було саме так.
    І не варто засуджувати дівчат ,які з якихось причин не мають ГВ. Але я наголошую, що маю на увазі не свідоме рішення про ШВ, тут виправдання нема, коли є всі моменти для успішного ГВ.
    Я під час вагітності читала багато ,але основну інформацію черпнула з ДП ,і то вже після того , як у нас були проблеми, і ми були на змішаному.Всі брошурки з консультацій, всі книжки, всі лікарі товчуть одне - будеш годувати добре, не будеш теж добре.
    Моя дитина в пологовому спала всі 3 дні, захоплювати сосок не вміла, тянути теж. Інформації я не мала, і не тому що лінива, і не тому, що не мала материнського інстинкту, а тому що моє серидовище було таке, яке нічого поганого не бачило в Шв ( ви ж так росли, і нічого) в пологовому всі ходили з тими пляшечками, лікарі в тому підтримували і все.
    Лиш вдома, я зрозуміла, що роблю щось не правильно, почуваю себе якось віддалено від дитини ,і тоді почала дуже глибоко шукати, читати, і все знайшла саме тут, більше ніде. Була зареєстрована тут давно ,читала багато ,але читаєш завжди тільки те, що в даний момент цікавить, в інші темки без потреби не заходиш, я думаю, так у всіх.
    До чого я це веду - що багато проблем з ГВ йде від браку інформації, або взагалі її відсутності, а скільки дівчат є, які вперше чують за посиденьки, їх купа.
    Питаю в знайомої, яка з дня на день народить ,чи читає вона про ГВ ,вона каже, що так. Починаю їй задавати питання ,а вона нічого не знає. Я кидаю їй статті та посилання з ДП, через декілька днів вона каже, що їй очі відкрились.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  18. Miss Sixty

    Miss Sixty Double Boy Mama

    Дівчата, а я ці дні на такому позитиві - вже 100% можу сказати, що відчуваю ці неповторні копнячки :girl_in_love:
    Весь тиждень прислухалась/сумнівалась, а вчора малеча так файно перестукалась з нами на ніч, а особливо з татком, коли він приклав руку...емоціі не передати:)
     
    • Подобається Подобається x 6
    • мімімі мімімі x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Креативно Креативно x 1
  19. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    100% От тому про ГВ краще читати ще вагітним, бо потім не буде коли і з"явиться стііільки "розумних" порадників навколо. :girl_impossible: Тяжко знайти потрібну інформацію і зробити правильні висновки коли на руках дитина плаче, а над головою дзижчить баба (свекруха, медсестра, сусідка) "що ти з дитини знущаєшся, я ж краще знаю - дай їй соску."
    Ще всім вагітним рекомендую тему "прели мамочок і не тільки про ГВ" щоб одразу бути обізнаними про "синє (холодне, нежирне, гірке і т.д) молоко" і морально підготуватися до того що вам доведеться вислухати не один раз :connie_pull-pigtail
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  20. kristina

    kristina Well-Known Member

    Відносно гв то читаю ДП плюс купила книжки Свічадо. Направду хороша книжечка , так для чайників написано. В роддом з собою треба взяти однозначно.
     
    • Подобається Подобається x 4
Статус теми:
Закрита.