Війна з ЖЕКом

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Made in USSR, 17 Липень 2014.

  1. Samhayne

    Samhayne Well-Known Member

    За стіною часто йдуть водостічні труби (вода з криші) або каналізаційний стояк, вони могли від часу зруйнуватись і тому стіна може мокнути. Але спершу нехай в неї розбере стіни під потолком, а вже потім йдуть шукати до Вас. ЖЕК зобовязаний ліквідувати те що зруйнували, але зроблять це помініму "тяп-ляп і вапняна побєлка".
     
  2. lilochok

    lilochok Well-Known Member

    мала чимось подібну ситуацію
    Отож, співчуваю Вам

    на жаль, ні. Ніхто Вам не компенсує
    Єдине - якщо гарно попросите - акуратно замурують отвір (зазвичай це на наступну добу роблять)
     
  3. МАСЯ

    МАСЯ Well-Known Member

    спробуйте викликати хорошого сантехніка, в мене також стеля в ванній підтікала, з сусідом повністю пересварились, бо жек тричі приходив і казав що то вина сусіда, потім покликали знайомого сантехніка і він довів інженеру що це тече труба з самого верху, тому виглядає наче конденсат поки дійде до 2-го поверху. Ну але в нас вибивали стіну в загальному коридорі,там якраз стояк проходить.
    Думаю добре б було письмово домовитись з сусідкою і жеком, якщо це ваша вина, ви самі собі заробите то всьо, якщо тече стояк-загальна труба, то Жек відшкодовує. Думаю порадьтесь з якимось юристом, а ще краще почитайте Правила утримання житлових будинків http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0927-05.
     
  4. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    Бачу і мені вже треба на той шлях ставати!
    Перше звернення в ЖЕК, щодо того, що пів батареї холодна, а пів тепла було 14.01. - секретар записала в зошит адресу та телефон, 15.01.мав прийти майстер, подивитися. Небуло його. Додзвонитися в ЖЕК неможливо. 28.01 пішла я ще раз. Директора немає, тільки жіночки в кабінеті "Майстри". Пообіцяли мені, що 29.01 прийде до мене зранку Геник, подивиться. Він таки прийшов, в 17-15, але добре, що прийшов. Потримався за батарею, каже, ну та, не гріє (вау! ), то від напору залежить, завтра в підвалі відкоригую. Зранку в батареях шось таки булькало, але без наслідків...
    Вчора в хаті був температурний максимум +16, бо сонце зранку гарно гріло. На ранок +12, вдень до +14-15 доходить.
    Читала про можливий перегляд вартості оплати опалення в таких випадках ну і тоді гріютися обігрівачем. Хтось таким займався? То треба вже певно писати офіційні заяви та реєструвати, бо бачу, що ті їхні зошити це дуже відносно.... Зразу з тим до директора ЖЕКУ?
     
    Останнє редагування: 30 Січень 2015
  5. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    В вас часом не ЖЕК на Петлюри?:girl_crazy: В них там треба ходити по колу в кабінетах і відповідь завжди "то не до мене".
    Кажіть, що чекати вам нема коли, завтра дзвоните на гарячу лінію, якщо не відреагують.
    Та гаряча лінія то таке чудо. Ми живемо в нашому будинку вже 10 років і весь той час в ванній не грів змієвик. Мені було байдуже, бо квартира і без нього надто тепла. Решті сусідів певно теж було байдуже. Цього року купили в нашому стояку на першому поверсі квартиру, ну і холодно їм в ванній, бо перший поверх. ЖЕК нічого не знає, звичайно. Після дзвінка на гарячу лінію до мене з самого ранку прибігли сантехніки виясняти, що зі змієвиком. Були в шоці, що він ніколи не грів. Проблема ще й в тому, що труби від простою попсувалися. Аж цікаво, зроблять вони щось чи ні.
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    Так на Петлюри, але цей перший (Петлюри 2 здається), бо до того на іншій квартирі проривало (той дальній ЖЕК) трубу опалення трічі, майстер був за 15 хвилин.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    Я вже так бачу, що то з порогу руки в боки, і вперед, бо то так до літа буде "вияснятися"
     
  8. Linna

    Linna Well-Known Member

    В мене була аналогічна ситуація. Від жовтня я ходила в жек. В грудні написала заяву-скаргу, яку зарестрували, пообіцяли "завтра все полагодимо". Так я прочекала до середини січня, а потім мене то дістало і я задзвонила на гарячу лінію міста. Через 20 хв. передзвонили з жеку і прицшли майстри.Комісія склала акт і зробили перерахунок за ці місяці. Тепер чекаю, коли перерахує теплоенерго, а батареї до сих пір гріють з перемінним успіхом, тому далі буду вимагати зменшити оплату.
     
  9. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    Як відбувається те складання акту? Вони приходять з градусником, описують і все? Акт дає тільки перерахунок, а на зменшення наступної оплати ще раз треба то все робити? В кого писали- реєстрували ту скаргу?
     
  10. Luiziana

    Luiziana Well-Known Member

    вимірюють температуру в квартирі в декількох місцях і на різних рівнях ( ближче до підлоги, чи вище), складають акт, ви ознайомлюєтесь , підписуєтесь і чекаєте результативності від приходу комісії)))

    На підставі цього акту , ви маєте право звернутись в ЖЕК з заявою про перерахунок ваших тарифів по опаленню.
     
    Останнє редагування: 30 Січень 2015
    • Подобається Подобається x 1
  11. МАСЯ

    МАСЯ Well-Known Member

    я так воюю вже не перший раз, на слово їм вірити нема чого. А якщо не приходять в призначений час чи не реагують на звернення, то одразу на гарячу лінію телефонувати, протягом години до мене навіть з адміністрації телефонують по декілька раз. Для прикладу, двічі за цей рік добилась обрізати дерева біля будинку, помінялм трубу з металевої на пластикову і знайшли причину мокрої стіни в підїзді (сусіди кажуть що років 7 така мокра), хоча раз 5 приходили і казали що нічого міняти не вийде бо нема матеріалу, змінили частину труби з опалення в підвалі бо в ванній змійовик не грів, добилась щоб помили вікна, зробили санітарний ремонт, ще на плані зміна прибиральника, просто ніяк руки не дійдуть. Треба вимагати від них виконання їхніх обовязків, бо платимо ми справно і не малі гроші.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  12. Cveta

    Cveta New Member

    Підскажіть,що робити коли головний інженер заявляє ,що на ремонт сходової клітки вони дають матеріали,а мешканці будинку повинні оплатити робочим,або навпаки? Дзвонити на гарячу, чи іти до начальника ЖЕКУ і виясняти як таке можливо?
     
  13. МАСЯ

    МАСЯ Well-Known Member

    Дзвоніть на гарячу лінію, тоді начальник сам до вас прибіжить і ремонт швиденько зроблять. Я так 3 місяці чекала що сьогодні-завтра зроблять ремонт, дзвінок на гарячу лінію вирішив це питання за день.

    Надіслано від мого Nokia_X, використовуючи Tapatalk
     
  14. ljudviga

    ljudviga Active Member

    У мене питання ще серйозніше, ніж у форумлянок. Дах (я живу на останньом поверсі старого будинка) тече. Дах покритий бляхою. Ходила до ЖЕКу. Все, що зробили восени - понаклеювали спеціальний скотч на бляху, де діри, і ще пару листів поміняли. Звісно, все я оплатила - і роботу, і матеріали. Зрештою, все життя ми так і латали дах - за свій кошт, самі привозили листи, оплачували роботу майстрів.
    Проблема в тому, що наді мною ВЕСЬ дах такий. Мало того, ще пару дерев'яних балок є гнилі. За словами ЖЕКу, балки вони не міняють, листів на дах не мають. Роботу працівникам ЖЕКу треба теж буде оплатити (якщо до них звернуся).
    Сиджу і думаю, що робити. Винаймати фірму і купувати матеріали я грошей не назбираю. У нас в будинку або так і живуть, як я, з протікаючою водою до хати, або міняють повністю за власний кошт (і роботу фірми, і покрівельні матеріали). Просто у пастці. І найгірше те, що "залатати", як ми раніше робили, вже не вийде.
     
  15. МАСЯ

    МАСЯ Well-Known Member

    А чому ви оплачуєте роботу жеку? Ще матеріал пів біди — це в ваших інтересах не плавати в квартирі, а робота то їхня, хай дякують що і так матеріал даєте. Йдіть дальше жеку, сходіть на прийом до голови адміністрації районної, залиште скаргу на гарячій лінії, напишіть заказний лист керівнику комунального відділу адміністрації. Вони тоді швиденько рухатись почнуть, і може й гроші знайдуться.

    Надіслано від мого Nokia_X, використовуючи Tapatalk
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. slio

    slio Member

    Кілька днів тобу в нашому будинку Теплоенерго ставили лічильник. Після того в мене в одній кімнаті не гріє батарея. Те саме в сусіда над нами. Дзвонили в жек. Приходив їх працівник і спускав повітря і воду. Батарея нагрілась. Він пішо - батарея холодна. Так чотири рази. Передвчора ввечері приїздила аварійна - зробили те саме і батареї далі холодні. Нині знову приходив хлоп з жеку - те саме. Після його візиту через годину почав протікати кран на батареї. Подзвонила на 1580 і пояснила ситуацію. Жіночка сказала, що дарма ми в жек звертаємось - треба було відразу до них дзвонити. Приїхала аварійна. Сказали, що треба звертатись в жек, бо то їх компетенція. І взагалі чого я собі краник не куплю і не поміняю. Допомогти вони мені нічим не можуть - поїхали. Зараз субота, вечір. В мене хвора дитина в холодній кімнаті і тече вода з батареї. На гарячій лінії кажуть - ну... аварійній краників не видають, допомогти не можемо. Питання: нафіга мені прислали аварійну???