Висаджування -> рекомендації, досвід, коментарі...

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем guculyanka, 4 Травень 2007.

  1. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    А ще запісяні штани немовлятка і 2-3-річноі дитини дуже відрізняються по запаху.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Смішно Смішно x 1
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  2. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    Що переконало відмовитись від памперса...
    з Сергійком я ще мало знала про багаторазові підгузки. Одного разу побачила в знайомої - і мені не сподобався матеріал і як воно виглядало на дитині... я просто не зрозуміла тоді, що асортимент тих підгузків великий і я просто бачила не дуже якісний і багатокористований. Але, висаджуючи Сергійка, в сумочці я десь до його року мала про всяк випадок памперс. Втім, більшість одноразових підгузків викидала не через забрудненість а через те, що за ті рази "профілактичного вдягання" він міг відірвати ліпучку чи ще щось.
    з Вірусею я в якийсь момент перестала розуміти, для чого мені одноразові підгузки взагалі. Придбала кілька хороших б/в багаторазових, прикупила дівчачих трусиків. Та і все. Періоди комфортного висаджування чергуються з періодами запісювання все і вся, в основному - з метою дослідження (пробує стоячи пісяти і попасти в горщик, як братик :) або запхає якусь шматинку під себе і мацає, як воно файно мокріє.)
    Заради справедливості, мушу зазначити, що коли невизначена ситуація в країні стала тиснути на мозок, ми закупились всім_підряд - і памперсів пачку теж купили. Так вона вже більше півроку і лежить.
    пригадуючи випадки, коли за ці півроку я таки вдягяла доці пам, згадала 2 випадки: 1) під білі мереживні колготи і біле платтячко одного разу таки вбрала їй. Чому не багаторазовий? та бо вони кольорові, а пам білий :) білі трусики на багаторазовий вбрати не здогадалась. Памперс сухий лишився, але був години півтори так точно.
    І ще раз одягала їй памперс, коли ходила до лікаря, і я була на огляді, а чоловік з трьома в коридорі.

    Взагалі, я проти більшості одноразової продукції, за сортування сміття і за те, щоб планету не гробити так сильно хімічними відходами. Хтось пробував спалити памперс? Та зараза майже не горить.

    Але - повторюсь, - ми не користуємось памперсами, бо зараз не потребуємо їх. Мені так зручно.
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    В мене основним аргументом стало відчуття від моїх прокладок в ті дні. І в якийсь момент я задумалась, що дитині ще гірше буде, бо пампа ж займає точно більшу площу її тіла і жити їй з тим з рік точно. А потім натрапила на посиденьках на цю тему, на Інгрід і так вже закрутилось. Плюс була повна підтримка чоловіка. Вже тепер він навіть сам може висадити, а не коли я попрошу, бо бачу, що пора.
    Ну і другий мій аргумент - це була екологія. Отак ми лежали на морі в червні, читали Інгрід, я пробувала просвітити коліжанок, а вони все підсміювались :)
    --- дописи об"єднано, 28 Січень 2015 ---
    Ми були в селі в чоловіка то там палять в грубці.
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    не знаю, я пробувала на дачі у печі тривалого горіння... потім коли чистили пічку, то пам обвуглився, але так щоб згорів - то ні. Ну і запах диму був жахливий
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    от у нас так буває, що півтори-дві години гуляння, а памперс сухий. А в інші дні - такий тяжкенький шо ого. Не уявляю від чого то залежить. Ну і обов'язково який би не був, а після зняття на тазік все попісяє.
     
    • Подобається Подобається x 1
  6. cjomcjomka

    cjomcjomka Content - fairy

    ви ще мікро_нано_малюсі :) тому для вас стільки "сухого" часу - швидше виняток. молодці
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Смішно Смішно x 1
  7. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    Ще напишу про своїх рідних - моя мама і свекруха дуже втішились, що ми вирішили висаджуватись. А от всі родичі дуже дивуються як то така маленька дитинка може пісяти в тазік, невже вона щось там розуміє. Ми були в чоловіка на селі, то родина дивувалась як то можна так видресирувати таке маля :girl_haha: А я в свою чергу надіюсь, що літом і мама моя буде нас висаджувати коли ми там гостюватимем, бо вона бачила що в нас з тим серйозно :)))
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Afrika

    Afrika Well-Known Member

    Ми починали у 6 міс. Вже у 9 міс пісяли,какали на горшок і розуміли для чого він призначений, просто садила регулярно з інтервалом 30-40 хв. Ціле літо без памперсів гуляли, садила пісяти на травичку.В 1 рік1 міс. дитина почала проситися на горшочок.Зараз 1рік 6 міс. одягаєм памперс лише на нічний сон і на прогулянку.Планую до літа зовсім відівчити від памперсів.
     
    • Подобається Подобається x 2
  9. skai

    skai Well-Known Member

    В мене теж основний аргумент - чого має бути в дитини запарена попа... Дорослим з підгузниками для малечі дійсно у мільярд разів простіше.
    А моя знайома на "гуляння" вдень без памперса сказала, що я на дитині економлю. Дивна людина, адже маля далеко не завжди пісяє у горщик чи тазик. Так я їй порадила порахувати кількість необхідного змінного одягу; кількість пеленок, щоб вся хата не була мокрою; пральний порошок (госп. мило), вода і світло для прання. А про роботу і час мами я вже промовчу. Ну вона й замовкнула, не мала аргументів:girl_blum:

    А щодо спалювання підгузника - це просто.... Та навіть якщо не палити, а просто понюхати - запах будматеріалів. Колись читала якесь дослідження, що підгузники (здається саме про памперс і йшлося) напихаюсь шкідливискладовими, які використовують в будівництві.

    P.S. Хай коліжанки заздрять, які Ви з малечею молодці!!!!!
     
    • Подобається Подобається x 2
  10. unsure

    unsure Well-Known Member

    Що порадите мені робити. Дуже хочу малого привчити до горщика, нам на днях 1 рік. А він ні в яку, навіть сісти в колготках на горщик не хоче. І до гола роздівала і що не робила не реагує, плаче, навіть не сідає, вигинається як дуга і стає "штивним".
     
  11. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    А сенсу у горщику? Пісяйте на умивальник-тазочок-унітаз. Такими спробами зовсім відіб'єте охоту від горщика. Моя старша сіла на горщик в рік і 4, коши побачила, що братик туди пісяє, а до того як просилась пісяти, то ми йшли в унітаз пісяти.
     
    • Подобається Подобається x 2
  12. skai

    skai Well-Known Member

    І я так думаю.
    А ще запитаю, який у Вас горщик. Горщиків із всякими мячами, зайцями, машинами багато діток не люблять і не сідають на них. Якщо звичайний - то мусите перетерпіти. Тільки хай малий забудеться, хоча б тижні 2 не примушуйте його сідати на горщик. А потім якось заговоріть, щось дайте в руки, включіть телевізор або якось інакше придумайте і споробуйте повторно посадити.
     
    • Не подобається Не подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  13. unsure

    unsure Well-Known Member

    Треба спробувати. Але він навіть коли миємося, купаємося ніколи не попісяє, буде чекати поки памперс одягну.
    Я на це тільки надіюся що він буде дивитися на старшого брата, може швидше бажання появиться так само робити.
    --- дописи об"єднано, 3 Лютий 2015 ---
    Маємо два звичайних горщика, тільки різних фасонів. Один як стілець, і другий трошки нижчий, навіть незнаю як пояснити. Одним словом найпростіші. В тому і річ, що я не кожний день це роблю. Даю перерву і по 2 тижні і більше, всерівно не хоче. Ні телевізори, ні забавляння, ні іграшки, навіть пити давала на горшку - нехоче. Надіюсь на те, що всетаки на старшого брата буде дивитися, і собі захоче.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    поставте горщик в туалеті, де йому і місце.
     
  15. unsure

    unsure Well-Known Member

    :girl_yes: попробую
     
  16. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

  17. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    Попробувала позасікати як часто ми пісяєм. Вийшло отаке Читала, що з підростанням інтервал меншає, а обєм більшає. Коли то десь настає? Час від часу думаю чи то не захолодно малій, чи то все ж таки є нормальні інтервали на наш вік? Під вечір вже не маю сили бігати до тазіка, то лишаю просто на непромокайці і робим там маленькі діла. Як ви, висаджувальні матусі, справляєтесь з такою частотою?
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    А чому ви бігаєте до тазика? Я ставила мисочку біля ліжка, то при потребі просто треба було руку простягнути.

    Ну і наше т. зв. висаджування. Мені опустилися руки :sad: після успішного досвіду з сином цього разу повний провал. На мисочку доня пісяла може разів 2-3, і то ще у місячному віці, какала трошки більше. І все! Навіть коли знаю, що давно пісяла, тримаю-тримаю - безрезультатно, тільки покладу - прошу дуже, пеленка мокра. І то ще якось так цікаво пісяє, я думала, що то з хлопчиками складніше, але там навпаки - переважно можна передбачити траекторію, так би мовити :) а тут... Мокра ціла, обпісюється аж до пупка, як???
    Поки що роблю перерву, десь скоро мають прийти багаторазові підгузники з Алі, будемо ще пробувати.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    А чому ви бігаєте до тазика? Я ставила мисочку біля ліжка, то при потребі просто треба було руку простягнути.

    Ну і наше т. зв. висаджування. Мені опустилися руки :sad: після успішного досвіду з сином цього разу повний провал. На мисочку доня пісяла може разів 2-3, і то ще у місячному віці, какала трошки більше. І все! Навіть коли знаю, що давно пісяла, тримаю-тримаю - безрезультатно, тільки покладу - прошу дуже, пеленка мокра. І то ще якось так цікаво пісяє, я думала, що то з хлопчиками складніше, але там навпаки - переважно можна передбачити траекторію, так би мовити :) а тут... Мокра ціла, обпісюється аж до пупка, як???
    Поки що роблю перерву, десь скоро мають прийти багаторазові підгузники з Алі, будемо ще пробувати.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  20. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    В нас рідше став пісяти з 5 чи 6 міс. Не бачу, скільки вам, бо з телефону. Зараз то взагалі під час сну не пісяє, інколи по 3-4 год.
    Рахувала, то на добу зараз виходить всередньому 10 разів, але нам вже 10,5 міс.
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1