Перли мамочок і не тільки про ГВ (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Made in USSR, 17 Жовтень 2014.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    І я таку маму знаю, що мусить догодовувати, бо дитя велике, не наїдається. Сумно...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Смішно Смішно x 1
  2. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    Воозу не треба чіпатися, бо рекомендують годувати 2 роки і довше) тобто мінімум 2, а не якісь рамки... Ну не напишуть вони 4-5)

    В мене теж недавно був прикол, ходила з малим до одного світила з нашим Ад і алергією, а перед тим один теж толковий лікар з іншоі сфери, хороший знайомий, казав що то через Гв висипання, треба відлучати, і що цей підтвердить його слова
    А він взяв і не підтвердив))) сказав що не впливає, хіба якщо мама ість алергени
    А я ще дивувалася що знайомого дружина годувала дітей менше півроку
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  3. hryka

    hryka Member

    Такий вже перл здається писали, але напишу і я . На початку нашого ГВ, мені свекруха казала, що перед годуванням, перше молоко зціджувати, бо воно холодне і щоб дитину не боліло горло. Їй так казали, і вона так робила. Ніби доросла жінка, а далі тримає в голові такі бзудури і їх поширює )
     
    • Смішно Смішно x 14
    • Подобається Подобається x 1
  4. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    мені одна з сімейних лікарів з нашої поліклініки теж таке казала)). Каже: " то такий парадокс, але коли гв закінчити і дитина вже повністю починає їсти дорослу їжу, тоді той АД і відступає.."
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    Ну бо такі випадки часто бувають через те, що мама ість практично все (а що треба обмежуватись? То нереально, бздури якісь)) ) а при відлученні дитина переходить на суміш і прикорм який фактично дуже дієтичний, відповідно висипи зменшуються, а потім щей дитина переростає, але це стосується алергій і АД легкоі форми
    В моєі знайомоі власне так і було, то вона мені там намікає що як завершу то ГВ то висипи пройдуть
    Ну але симптоматика і глибина захворювання в наших діток дуже різна, вона того не знає і не може зрозуміти, а я не зможу ій пояснити)
     
    • Подобається Подобається x 2
  6. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    Що б там хто не говорив, але думаю поки дитина на ГВ, то має природній захист організму від більшості всякої бяки :girl_dance:.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  7. Amilada

    Amilada Well-Known Member

    Були у нас куми в неділю. Лахали з мене хвилин з десять, ну мені " не зазорно". Що школа поруч, діти в столову, мій- до циці, і т. п. Уявляю, як би сприймала інша дівчина більш чутлива до громадської думки.
    Те знеціненнія ролі матері в житті дитини колись припиниться!?
    Він же буде вже все розуміти!- Шо таке не благочистиве розумітиме дитина в два чи три роки!?
     
    • Подобається Подобається x 4
  8. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Ой, це все такі дурниці. Сама не можу зрозуміти, чому в головах багатьох людей годування груддю є чимось короткотривалим і вимушеним. Вчора моя дитина мені розказала все по порядку. Дивиться на мій живіт, там шов після КР. "Колись як я був манюсіньким, я жив у мами в животику, потім я вже не вміщався і з животика мене забрали, а мама дала мені цицю і я виріс великим та сильним!" Дівчат, мені так приємно, що дитина згадує наше ГВ (годувались 2,3 роки) і для нього це є справді найприроднішою річчю на світі. Знаєте, в моїй родині ніхто не годував довго, взагалі ніхто більше 3 місяців. Та завдяки форуму годувались більше 2 років і показали приклад нашим родинам, що
     
    Останнє редагування: 27 Січень 2015
    • Подобається Подобається x 14
    • мімімі мімімі x 4
  9. Amilada

    Amilada Well-Known Member

    Вчора чоловік до малого.
    - Кушай, кушай синочок кашку. Смачнуу кашку папа зварив, правда.
    Малий далі шось зі столу випрошує.
    - Бачиш який тато добрий: і кашу варить, і ячко смажить, і мяско, і салитик! А шо з тої мами взять- весь час одне молоко дає.
     
    • Смішно Смішно x 7
  10. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    Дівчата, перечитала всі сторінки теми, ну ж бо готуюсь. Налаштована на ГВ, як і ви всі, повністю розумію і не заперечую його корисність. З усіх тих сторінок зрозуміла, що найбільше вас тіпає, коли вам вказують скільки часу годувати грудьми, до скількох місяців-років. На що вам інші дівчата відповідають не звертати увагу, що мама знає краще скільки часу давати цицю, чи спати разом з мамою і татом в одному ліжку, чи давати дурник чи пляшечку...І ще можна сказати таким порадникам не лізьте куди вас не просять. Тобто ви сильно обурюєтесь коли вам дають поради,яких ви не просите, аргументуєте, що це ваша дитина і маєте право самостійно вирішувати скільки років годувати грудьми. Але парадокс, тут на форумі в різних темах стикаюсь з тим, що більшість таких самих дівчат переконливо нав'язують свою точку зору іншим дівчатам тоді, коли іх про це не просять. Для прикладу, я скажу, що куплю дурник і буду його давати. Куплю ліжечко і дитина буде спати окремо і мені не в лом буде вставати вночі до дитини 12-15 разів за ніч як з першою дитиною, бо в нас з чоловіком має бути свій простір...Так мені здається, що у вас вже буря в душі піднімається:) від цих слів. Хоча я теж маю право вирішувати як і скільки годувати свою дитину і чи спатиме дитина біля грудей. Чому тут на форумі таке лицемірство - ви хочете, щоб вам дали спокій і не лізли зі своіми порадами, але не чекаючи запрошення нав'язуєте безапеляційну думку годувати до відлучення, без дурника, спати біля циці... В жилетці попередні 4 сторінки ''присвятили'' ГВ, всі хаяли жінок, які рано відлучили від грудей, і щось мало людей подумали, що вони мають на це право. Чи хаяли мене за те, що я не спала з дитиною в одному ліжку і не планую цього робити в темі майбутніх мам. Є й інші методи підвищення лактаціі. А той спільний сон також і тому, що мамі просто лінь вставати і повторно заколисувати дитину надцять разів за ніч- теж вичитала зізнання на сторінках цієі теми. Будьте толерантними і не нав'язуйте іншим своєі ''точно правильноі'' думки, то можливо і до вас не будуть лізти з непотрібними порадами. Як кажуть ''як ви до людей, так і вони до вас''
     
    • Подобається Подобається x 6
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 4
    • Тупо! Тупо! x 4
    • Не подобається Не подобається x 3
  11. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Ееее, ну знаєте, треба трохи розрізняти речі. Ви не написали, що от вам не підходить спільний сон і все, а дослівно "про користь і потребу спільного сну можна ще посперечатися". Ну от і посперечалися А так то думаю тут усім всерівно, де спить ваша дитина і що ви ій пхаєте крім циці. В жилєтці форумлянка писала про рідну ій людину, а отже небайдужу
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1
    • Тупо! Тупо! x 1
  12. рижик

    рижик Well-Known Member

    і правильно роблять, бо інакше це було б не ДП. На жаль, з Вікою я припустилась всіх класичних помилок (ну крім спільного сну, спали разом до 6 років) і наше ГВ не витримало випробуванння бутилочками, дурниками, раннім прикормом, запізно в нас повився нет і ДП. Признаюсь чесно, така категоричність деяких дівчат також спочатку "напрягала", але я читала, читала і саме головне думала і аналізувала колишні помилки і зі Златкою, я "немолочна мама" досі повністю на грудному, за що дуже вдячна ось таким категоричним дописам форумлянок.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Зе бест! Зе бест! x 4
    • Подобається Подобається x 3
  13. Amilada

    Amilada Well-Known Member

    То Ви прийшли сюди своі перли видавати?!
    Ну як Ви таким тоном про ліжко і власний простір- шкода що то так мало місця у вас, зле одним ліжком обмежуватись
     
    • Подобається Подобається x 3
  14. Bree van deKamp

    Bree van deKamp Відчайдушна домогосподарка))

    А навіщо? Навіщо себе напрягати?
    Моя мама мені каже, що я не знаю ,,що таке дитина,, бо я не вставала 200разів на ніч, не калатала кашу і не мала лактостазів.
    Шокова терапія :girl_crazy::girl_crazy::girl_crazy:
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Смішно Смішно x 1
  15. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    І до речі я вупше не розумію оцих не лізьте куди вас не просять. А хто куди лізе? Дайте мені цитату, де писано конкретно вам не класти дитину в окреме ліжко наприклад. Бо писати страхи про СС, як хтось там роздавив дитину ви маєте право, а я як написала, що не є СС таким страшним то вже лізу туди, куди не треба.... У вас надто велика увага до власної персони.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  16. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Якщо хочете аншлаг позитиву за цей допис, то вам на "малечу". Там точно аудиторія 100% вамподібних.
    ДП звичайно змінився, але не хочеться вірити що настільки, щоб проковтнути ось ці ваші тапочки
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 15
    • Подобається Подобається x 4
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  17. Isa

    Isa Well-Known Member

    І цікаво виходить,самі ж пишете, щоб не давали поради,але ж самі і вказуєте, що кому писати! Трошки оф,але чого так категорично проти спільного сну, ніби це щось жахливе(можливо,от як у нас, поки ляля маленька,нам обом з чоловіком хочеться,щоб спали разом всім,це ж так прекрасно,а "вільний простір" з чоловіком в нас не закінчується ліжком)....все це такі дурні стереотипи!
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 1
  18. In4a

    In4a Well-Known Member

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 10
    • Зе бест! Зе бест! x 5
    • Подобається Подобається x 4
    • Тупо! Тупо! x 2
  19. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    Мені просто цікаво, які інші методи підвищення лактації ви плануєте використовувати (якщо використання дурника, втома мами і окремий сон ви вже вирішили використовувати, а це основні методи для швидкого згортання лактації ).
    І ще, думаю, що не непотрібні поради бентежать нас, а саме бздури, які говорять. Якщо б мені просто сказали "Не годуй дитину довго", а то ж при цих словах посипеться маса "аргументів" (некорисне молоко і в тому роді).
    І пи.си. Ніхто не нав'язує свою думку насильно, ви просто на форумі, де усі діляться власним досвідом. А вибір завжди залишається за вами.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Корисно Корисно x 1
  20. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Розкажете потім, на скільки їх вистачило. Згущонка зараз не та, що при Союзі:girl_curtsey:

    Звичайно. Взагалі годуючі мами повні дури і лінтяйки. Вони собі заробляють на титул ідеальної мами-годувальниці, бо нічого більше, крім цицьки, дати дитині не можуть. От інші мами нормальні: і суміш калатають, і до дитини встають, і на гуртки з річного віку водять, і діти в них здорові-гарні-розумні. А ми шо? Цицьку в зуби запхала, писок дитині закрила і живем собі, горя не знаючи. Нормальні і хороші мами мають на руках пів ночі носити, не висипатися, бо інакше то ніби й нема дитини.
    Писи: Особисто вам ніхто нічого не нав'язував. Нав'язують переважно тим, хто питається або сам ту тему піднімає. Раз ви тут написали, то хотіли відповідної реакції, отримали її, а далі будете робити так, як собі вирішите. Ніхто вам насильно дитину в ваше ліжко не покладе і дурака з її ротика не витягне. Мам з вашою точкою зору на догляд за немовлям більше 90 відсотків і вони далеко не толерантні до тих, хто думає інакше.
     
    • Подобається Подобається x 12
    • Зе бест! Зе бест! x 12
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Смішно Смішно x 1