Кредити, депозити, банки...

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Уляночка, 27 Квітень 2009.

  1. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    і мені треба перевести із дельти. Я думала в ощадбанк -- і не паритись. Чи то погана ідея?
     
  2. Luiziana

    Luiziana Well-Known Member

    з ощадбанком для соцвиплат, жодних не мала проблем на протязі 10 міс, сподіваюсь так буде і надалі))) Смс-сповіщення про надходження грошей у них платна послуга (3 грн в місяць).
     
  3. Kandya

    Kandya Well-Known Member

    та я не мала із ними проблем протягом п"яти років, а потім дівчина з Дельти уламала мене оформити у них картку. Оформила. Так як мені скидують по 3000 гр. дитячих, а в касі видають по 200, то уявляєте скільки мені їх вибирати треба?...
    --- дописи об"єднано, 20 Січень 2015 ---
    я взагалі-то не збиралась знімати гроші, але з банком не вгадала( То треба вже нарешті до того соцстраху добратись і переписати в них рахунок назад на ощадбанк
     
  4. varschavcka

    varschavcka Well-Known Member

    Я також маю картку Ощадбанку, вже 1.5 року і все Ок.
     
  5. Kapitoshhka

    Kapitoshhka Well-Known Member

    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  6. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Дівчата- поясніть хто в курсі- чого приват заборонив переказ валюти з гривневих карток?
    І взагалі- що у них робить з тою валютою, бо я щось сама ніц не допру.
    І для кого отой курс у них висить(там де долар по 16 гривень)?
    І який кур за кордоном? 16 чи 22 гривні?

    Ага- а в якихось банках валюту можна купити у Льові? Чи то всюди так як у ПБ?
    --- дописи об"єднано, 27 Січень 2015 ---
    Дякую за підказку.
     
  7. Prutylyatko

    Prutylyatko Well-Known Member

    Підкажіть таке: якщо я візьму кредит та основний платіж (тіло кредиту) сплачу вчасно, а вісотки трохи "затягну" - то на суму тих невчасно сплачених відсотків нічого не нараховується, чи на відсотки таки знову рахуватимуть вісотки (вибачте за тафтологію)
     
  8. Siania

    Siania Love Life

    Мені здається що ви не самі обираєте що платити (відсотки чи тіло кредиту), ви в першу чергу платите саме за відсотки, тому боргом буде тіло кредиту з відсотками і штрафом за невчасне погашення. Якщо помиляюсь - хто краще розбирається, поправте мене.
     
    • Смішно Смішно x 1
  9. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    Дізналась сьогодні, що збанкротував VAB банк
     
  10. Kapitoshhka

    Kapitoshhka Well-Known Member

  11. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    Ви не можете платити спершу тіло, а потім відсотки. Зазвичай перш за все, погасяться відсотки, те що лишиться, закриє частину тіла, ну і пеня рахується і на тіло, і на відсотки. В договорі це все прописано детально, є розділ про порядок погашення.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  12. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

  13. Kroshka Enot

    Kroshka Enot Well-Known Member

    При підписанні кредитного договору банк розробляє для клієнта графік погашення кредиту. Кожен платіж складатиметься з частинки тіла кредиту і відсотків.
    Якщо клієнт оплатить не повний платіж, то кредит вважатиметься частково простроченим (Що буде оплачено в першу чергу - тіло чи %, залежить від черговості погашення (тіла, %, простроченого тіла, прострочених %, штрафів, пені, тощо), описаної в договорі.
    На прострочену заборгованість (незалежно, тіло чи відсотки, нараховується підвищена % ставка (часто - подвійний %; наприклад , якщо кредит під 20 %, на прострочку рахується 40 %, можуть також стягуватись штрафи, пені).
    Якщо, до прикладу, в наступному місяці клієнт внесе суму платежу повністю, то в першу чергу погаситься прострочка (включно з пенею і підвищеними відсотками, решта піде згідно черговості на черговий платіж, і сума прострочки по кредиту стане ще більшою (бо частину суми "з"їла" прострочка і штрафні санкції).
    Фактично, нормальний банк не зацікавлений у швидкому (достроковому) погашенні тіла в "ущерб" ) %. Оскільки % - це є фактично основне джерело доходу банку, який працює згідно законодавства і не заробляє іншими напівзаконними шляхами.
    Ідеальний позичальник - той, що платить кредит згідно графіку і ні копійкою швидше, бо тоді банк недоотримає свої %.
    Справедливості заради слід зазначити, що у моїй практиці зустрічалися випадки, коли клієнту надали відстрочку по сплаті тіла кредиту (у клієнта сезонне виробництво), однак від щомісячної сплати % клієнт не звільнявся. (Ну і тіло за 3 місяці відтермінування йому пропорційно розбили на наступних 9 міс.)
    І навіть при здійсненні реструктуризації боргу (коли у клієнтів виникли тимчасові фінансові труднощі) ми лонгували термін дії договору, за рахунок цього зменшували щомісячне навантаження, переносили термін сплати основного боргу (тіла) на кінець терміну дії договору та ін.
    Але жодного разу не надавали відтермінування по сплаті %.
     
    Останнє редагування: 27 Січень 2015
    • Інформативно Інформативно x 2
  14. fiesta

    fiesta Well-Known Member

    Останнім часом комусь вдалось забрати депозит з Фінансової ініціативи? як? (ніби видають лише 10% від вкладу, а решта треба знову на депозит... Родичка там влипла...)
     
  15. galjynja

    galjynja Well-Known Member

    І я там влипла,1,5місяця тому віддавали 15%,а решта на депозит не менше як на 6міс. зараз незнаю,але знаю точно що і відсотки по депозитам десь вже 2 місяця виплачують у валюті,так що ситуація ще не найгірша.
     
  16. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Підкажіть, будь ласка, яку карточку можна оформити в банку, і в якому банку краще, щоб в Польщі там можна було на неї покласти гроші.Щоб можна було там їх звідти знімати або вже в Україні.
    Подрузі потрібно,яка їде туди на роботу.
     
  17. fiesta

    fiesta Well-Known Member

    Спитайте в Кредобанку. Він польський. Може в нього є банк-партнер в Польщі.
    Ще є ідея банк, але в Польщі вони не мають такого.
    Ну, і картка, напевно, в злотих має бути... В Украіні злоті з картки хіба в касі банку зніме, або в банкоматі конвертовані в гривні.
    Також можна в любому укр. банку відкрити картку в злотих, а в Польщі поповнювати її як украінську картку- маючи всі реквізити. Але комісія буде.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    Говорила з одною людиною яка працює в сфері кредити-депозити про депозит,питала куди краще покласти як покласти і т.д.Сказали складати вдома на купку, що навіть самі пристойні банки з нормальною ситуацію можуть після якоїсь модної постанови нашого уряду не видати гроші...То так пару слів для роздумів
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  19. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Якщо ви про те, що хочуть ввести закон про неможливість дострокового зняття- то особисто я буду класти на депозит до запиту(чи як там). Тут звісно малі відсотки, та краще, ніж вдома.
     
  20. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    та ні,не зовсім, я про те що може бути і такий варіант що ситуація в країні погіршиться і тоді не можна буде зняти взагалі протягом року чи двох, якось так я зрозуміла те все
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1