Перли мамочок і не тільки про ГВ (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем Made in USSR, 17 Жовтень 2014.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. Isa

    Isa Well-Known Member

    А ще,просто цікаво,думаю не мені одній,до скільки діяли ваші методи підвищення лактації з першою дитиною,до скільки годували?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Orman

    Orman Модератор-бомба

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Смішно Смішно x 2
    • Подобається Подобається x 1
  3. Kazkivnycja

    Kazkivnycja Well-Known Member

    Насправді далеко не так. Бо так само коли до вас на майданчику приставали чого ви ще досі годуєте півторарічну дитину грудьми, до мене так само приставали чого я дитині даю дурника...зовсім незнайомі мені люди. Я в них точно порад не просила. І думаю вам знайомі погляди і слова багатьох людей на слінги, хоча ви цих людей теж не знаєте і не піднімаєте з ними цю тему. Я не нав'язувала нікому спати в окремому ліжку, я писала, що так робити не буду сама, бо бувають плачевні випадки такого сну - все, надала це як інформацію, не пораду, не нав'язування.
    Про малечу дізналася від вас, оскільки читаю лише ДП. Увагу до своєі персони не хочу привертати, навпаки заохочую всюди поважати думку кожного, не нав'язувати свою, навіть у вигляді шоковоі терапіі. Бо ж ви самі не любите, коли вам вказують інші, чим годувати вашу дитину, скільки часу і решта.
     
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Amilada

    Amilada Well-Known Member

    А які то такі плачевні?
     
  5. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    прямо так мімімі, я така хороша. А вам тут хтось щось нав'язував? Ви висловили свою думку, я висловила свою, ще хтось свою. В чому проблема? Що ви хочете кому довести? ваші історії з дурниками тут взагалі недоречні, ви на всіх злі, чи тільки на ДП? щось вже не ясно....
    --- дописи об"єднано, 28 Січень 2015 ---
    Та в темі майбутніх мам, про то як в пологових жінки давлять своїх дітей грудьми..
     
    • Не подобається Не подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Тупо! Тупо! x 1
  6. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 5
  7. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Мене не зачепило, а швидше здивувало власне читати то від вас. Бо ви мали двох грудних діток і з третьою не вдалося. Я вас завжди в думках підтримувала, бо мені було б боляче, якби, припустимо, щось подібне сталося колись зі мною. Проте я не розумію, для чого ви постійно пишете не надто приємні речі в бік годуючих матерів. Ви маєте з чим порівняти, то от хочу спитати: маючи досвід ГВ і ШВ, ви зараз вважаєте штучне годування кращим? Питаю серйозно, бо не розумію, чому в кожній темі проскакує ваша думка про те, що не треба за ГВ переживати, як не йде то й не йде, завжди є варіант суміші. Маючи двох своїх абсолютно грудних дітей, я завжди кажу, що то є дуже добре і приємно, що варто всіма силами зберігати той зв'язок і ту їжу для дитинки. Я справді так думаю, маючи той свій досвід. Чому ви думаєте інакше? Просто, щоб не здатися нелояльною? Ви особисто зі старшими дітьми гналися за короною мами-годувальниці чи просто годували, бо то було добре?
    Я от в реальному житті ніколи не мала якихось негативних дискусій стосовно цієї теми. Може то в мене писок цеглою, чи що, але навіть коли пробували вказувати, просто говорила, що чула різні думки з приводу і роблю так, як відчуваю найкращим для себе і дитини. Усьо. Сама я б ніколи на вулиці не зачепила незнайому маму з ціллю спитати, чого її дитина з дурником. Але якщо вже є розмова в процесі і мені кажуть, що мало молока і т.п., то спокійно і коректно зауважу, що причиною може бути дурник, режим і допоювання. Чи коректно буде сказати, як зазвичай відповідають: "Немолочна, що зробите"?
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
  8. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    Мені боліло, болить і буде боліти...
    Ні в якому разі!
    Я таке не кажу, я лише намагаюсь донести, що не потрібно людям давати поради до того часу, поки вони самі того не попросять. Це відноситься до будь-яких порад.
    Так, втретє мені не вдалося, а вчетверте я би вже з першого дня вагітності шукала можливості для вдалого ГВ. І, якщо би мені потрібна була порада чи допомога, я би попросила. Але, якщо ні, то вибачайте, не дозволила, щоб мені хтось вказував, як має бути.
    Просто годувала і намагалась не особливо афішувати це, бо в ті часи це було ще більш дико, ніж зараз. Берегла свої нерви, від "доброзичливих" порад.
     
    • Подобається Подобається x 5
  9. Т@нюшк@

    Т@нюшк@ чекаю...

    але в лом її заспокоювати, бо ж запхаєте дурника

    категоричні, бо здорОво і тут не потрібно наукових знань аби зрозуміти про користь ГВ для дитини.
    і я хочу подякувати дівчатам за цю категоричтність, бо лише завдяки їй маю донечку на ГВ.

    а хто напав? просто відписали лише ті, хто за ГВ, спільний сон і проти дурника.
     
    Останнє редагування: 29 Січень 2015
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Смішно Смішно x 1
  10. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    А це було очевидно і очікувано, форумлянка зайшла в та-аку темку:) з такими своїми міркуваннями
     
  11. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    От ви не афішували, я не буду, друга, третя, ... і в результаті маємо те, що маємо - ГВ вважають мало не дикістю. А то ж до певного віку абсолютно потрібне для дитини явище. Ніколи не бачила, щоб мама встидалася дати дитині пляшку на людях чи давала посмоктати дурачок в 2 роки десь в закутку.
    То нема певно змісту вчергове мусолити, але дуже сумно, що годувати дитину є чимось постидним в наш час.

    На ДП повно мам, чиї діти на штучному. Не знаю, наскільки вони "ущерблені" тут на форумі, але поки не починають кричати про дискримінацію їхніх дітей, ніхто їх не вчить і не рухає. От до чого був допис Казківниці? Просто поговорити? Особливо потішило про альтернативні методи підтримки лактації - нема таких, є чіткий механізм скільки виробляється молока, коли і чому. Може комусь раптом стане в пригоді.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 7
    • Подобається Подобається x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 2
  12. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    Це не є постидним, скоріше навпаки: щасливі ті, що годують. Проте, коли комусь справді потрібна інформація сьогодні є можливість її знайти. Або скажем так: хто хоче, той знайде, а "насильно мил не будеш".
     
    • Подобається Подобається x 2
  13. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    я чогось напевне не доганяю,бо власне вже вкотре щодо цієї ситуації пишу ,що ніхто Казківницю не ображав, не принижував і не давав порад. Просто було написано нею, що СС не зовсім корисно і взагалі небезпечно. Ну з цим ж маємо право не згодитись, та й просто написати свою думку. А тут вже такі звинувачування лунають і з таким "та я ж нічого, а ви такі погані..." Неприємно і дивно...
    --- дописи об"єднано, 28 Січень 2015 ---
    а хто ж хоче бути? тут кожен вільний висловлювати свою думку, кожен. А проГВ таки треба говорити, бо я сама переконалась, що виявля
    ться дуууже непроінформовані жінки., не хочуть працювати над тим і не хочуть думати. То може хоч ті, що тут принаймні почитають-задумаються.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

     
  15. Rostuslavchuk

    Rostuslavchuk Well-Known Member

    :girl_crazy: хто мене бачив, той знає який у мене розмір, а хто не бачив, то шепну 5-6 (якщо не більший:girl_haha:)
    І ніц ні одного ні другого в роддомі не задусила, байки то все...
    Я в пологовому на Мєчнікова з меншим як лежала, воювала з тими вумними медсестрами"радницями-порадницями" щодо ГВ. Від мене відстали швиденько як я запитала чи мають своїх дітей - не оказалось. Порад більше не було.
    Ох, досі як згадаю, так мене від них тіліпає, від того ідіотизму.

    І так щоб не зовсім офф. Перл з мєчнікова принесла: Ви спочатку годуйте біля однієй циці 15 хвилин, потім біля другої, максимум ще раз так зробіть,хоча то вже зайве, бо нічого там немає (і це в першу добу після родів) і все третій раз не давайте цицьку як буде плакати, а кашу зразу, бо ж дитя голодне. Ух... вдусила б.
    І плачевно, що не одну дитину вони так на кашу присадили:girl_impossible:
     
    • Подобається Подобається x 3
  16. Amilada

    Amilada Well-Known Member

    Якраз практично нема можливості. Всі абсолютно впевнені, що ростити дитину з дурачками й пляшками то нормально. І не догодовувати та не допоювати дитину є бздур. Найгірше, що під цю категрію впевниних припадає більшість мед працівників.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 5
  17. Rostuslavchuk

    Rostuslavchuk Well-Known Member

     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. buhgaltersha

    buhgaltersha електровіник

    Часом потрібно давати поради і тоді, коли їх не просять.
    Ніхто ж не прийде до вас додому перевіряти - чи поклали ви дитину поруч із собою спати, чи часом не впхали їй пустушку... Ви маєте право на інформацію. Інформація про Нутрілон і Хуману - не просто доступна, вона чатує на нас скрізь, від ТБ, до громадського транспорту. В поліклініках - взагалі як мантра. Чому ж не варто хоч десь зробити доступною інформацію про ГВ?
    Я от ні в кого порад не просила, коли прийшла з пологового з промитими мізками, Кілька небайдужих дівчат в карму написали, що ... "щось не так роблю", а кілька - не в карму. За що я їм дуже вдячна. Та і всю необхідну інформацію я вичитала тут.
    Ясно, що якби я продовжувала в тому ж дусі - то годувала би максимум місяць. І всім би розказувала, що з моїм розміром (А) - це не дивно, та ще й жінки в родині - "не молочні".
    І правильно дівчата писали: є правила успішного ГВ. Досить чіткі. Якщо жінка не дотримується якогось із них, але ГВ триває - нехай, але не треба це афішувати, до цього заохочувати інших, тому що інша мама почитає, що "нічого страшного", і собі так зробить, а в її випадку це може стати фінальною крапкою. Краще зайвий раз нагадати мамі про можливі наслідки, ніж писати "я так роблю і нічого страшного".
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 12
    • Подобається Подобається x 10
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • Тупо! Тупо! x 2
  19. Oriana

    Oriana Well-Known Member

    От, власне, якби не було порад і такого от втручання інших людей, то багато мам би загубили ГВ, багато мам навіть не підозрювали, що більшість порад наших мам-бабусь заважають тривалому ГВ. Казківниця, вам ніхто нічого незаставляє робити, маєте право на вибір, але не ви єдина на форумі - є й інші дівчата, які, можливо, шукають достовірну інформацію про правильне ГВ. От ви написали, що вам не влом вставати по надцять раз, а інша мама , під страхом спільного сну (щоб не передавити), робитиме так же - вставатиме вночі до ліжка дитини, і рано чи пізно втомиться, буде невиспана, роздратована, і згорне ГВ, а треба було просто не лякати її спільним сном.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 1
  20. Tempernice

    Tempernice Well-Known Member

    Перечитала і я всю останню дискусію. Зі свого досвіду напишу, що ще під вагітності, коли ляпнула якийсь перл про ГВв темі майбутніх мам, дівчата досить категорично направили мене читати теми про ГВ вже і негайно. Я трохи поображалася, а потім таки заставила себе вивчити потрібну інформацію. За це зараз дуже вдячна, бо справді будучи вагітною читати про годування і догляд зовсім не цікаво, попереду ж пологи, особливо перші і весь інтерес крутиться навкого цього:) Коли ще там то ГВ буде, здавалося по ходу розберуся, та й і мама є під боком (яка мене менше місяця годувала і досі не може зрозуміти і вважає випадковістю, яким таким дивом в нашій немолочній родині я вже два з половиною роки маю молоко в грудях:)
    Це я все до того, щоб не ображалися на категоричність висловів захисників ГВ, я впевнена саме ця різкість і впевнена категоричність свого часу і мені допомогла, бо якби мені просто м'яко радили, я б не дуже то і дослухалася і досі вважала б успішне ГВ випадковістю, як і моя мама. Я за те, щоб всеодно спробувати донести важливість ГВ навіть тим, хто не питає поради. Впевнена, частина з них таки буде вам дуже вдячна.
     
    • Подобається Подобається x 7
    • Погоджуюся Погоджуюся x 7
    • Зе бест! Зе бест! x 3