Збираємось до ПБ -2

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Fistawka, 13 Червень 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. Fistawka

    Fistawka Well-Known Member

    Відповідь: Збираємось до ПБ

    А я напевно таки буду купувати одіяльце-конвертик літнє нарядне, хоч маю плєди і ажурний і кольоровий махровий.
    Спершу не планувала, але потім подумала, що мені на хрестини треба буде десь дитину класти. Ну можна було б теж плєд використати, але всюди де я була на хрестинах, діток хрестили в конверті, бо воно таке штивніше трохи.
    Сестра малого хрестила в 2 тижні, не мали конверта, то хресний боявся взяти дитину, малий вовтузився, а плед мякенький... То їздили додому за цупким рушником, склали в кілька раз, щоб дитину покласти на нього.
    Може дурня, сама незнаю, але і муж вперся, що нам треба одіяло-конверт то най буде.
     
  2. Dominika

    Dominika Well-Known Member

    Можна і рушник. багато хто так робив
     
  3. lovikyou

    lovikyou Well-Known Member

    Я теж вирішила брати рушник- він був в наявності (новий та мякенький), а покривальце ще треба було шукати-купляти
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. isachka

    isachka Well-Known Member

    В березні 2012 в палаті на Мечнікова було 27-28, у мене малий був одягнутий лише в чоловічки, але я його окремо не клала, постійно зі мною на ліжку. Але в родзалі його одягала не я, то вже запакували по повній, і думаю що то правильно бо з родової як переводили до післяродової палати в коридорах таки протяги гуляли.
    По ідеї кладуть голеньку, накривають пеленкою, ковдрочкою і протягом першої хвилини (на вас же) одягають дитині шкарпеточки і шапочку. Принаймні так пропагується збереження теплового ланцюжка. Але наскільки то зручно робити мед персоналу і чи зважатимуть вони на то це вже інше.
     
    Останнє редагування: 26 Січень 2015
    Reason for edit: було продубльовано той самий текст
  5. isachka

    isachka Well-Known Member

    Моєму малому скоро 3 роки і от на сьогоднішній день не можу збагнути користі повзунків і розпашонок, особливо для новонароджених - є ж значно краща альтернатива. Подумайте: повзунки защіпаються на плечах немовляти, то ж коли перебиратимете малечі підгузок необхідно буде розчіпнути, підняти дитинку одною рукою за плечики підтримуючи голівку, а іншою стягнути повзунки, а якщо під то діло ще й розпашонка одягнута (мені так малого запакували в родзалі, хоч я приготувала інше, то вони не полінувалися залізти в іншу сумку із запасним:girl_cray: і там перерити ото все, щоб одягти як їм то зручно). А якщо після пологів ви ще будете втомлені, чи щось болітиме - то те переодягання буде мукою. Якщо вже купляєте - то візьміть краще штанці і бодіки-сорочечки. Минулого разу нам то дісталося у спадок від похресника, а цього разу навіть не планувала такого для малої.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  6. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    Взагалі то повзунки тепер мають кнопки на ніжках, тому паперу міняти нема проблем, але особисто я під повзунки боді одягаю
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  7. Tauriel

    Tauriel лісова ельфійка

    Хоча
    мені, до прикладу, зручніше все-таки -чоловічки. Знайомі понадавалали мені купу речей, серед яких багато повзунів, то користувалась одним може 2 чи 3 рази. Бо навіть коли маля переодягаєш, то не треба ним так крутити туди-сюди. Особливо для тих мамочок, які вперше народжують і бояться навіть памперс поміняти (ага, я такою була:girl_smile:).
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Katrine

    Katrine Member

    І ми почали нарешті збиратись в ПБ :). Маю питання - коли була в патології на Раппопорта, то чула, що жінкам, які за день-два мають народжувати, лікарі кажуть купувати в аптеці пологовий набір, вартість якого доволі немаленька - 1000 грн. Єдине я не зрозуміла, чи то обов'язково і всім, чи в кого плановий кесарський?
    При перших пологах нам на Батальній давали просто перелік ліків, які потрібно купити. Бо сумніваюсь, що в тому наборі все аж таке потрібне на пологи... Хто має в тому досвід?
     
  9. Tauriel

    Tauriel лісова ельфійка

    :eek: відколи він стільки коштує? В жовтні платила 340 грн.

    Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2
     
  10. MakarOnka

    MakarOnka хлопчача мама :)

    Це пологовий набiр на плановий кесарський розтин.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. skai

    skai Well-Known Member

    Мені на перші пологи ніякого набору не казали купувати (на Батальній).
    А от на других пологах (на Мечнікова) сказали купити пологовий набір. Набір для кесарського і для звичайних пологів різний. Для кесарського - входить в першу чергу, купа ліків і т.д. А для звичайних пологів - халат для породіллі, для акушерки, лікаря, чоловіка, рукавички... (всього 4 комплекти халатів традиційно).
    Мені той набір купувала акушерка (сказала дати гроші або самій з родзалу йти). Декому кажуть, щоб чоловік купив. У травні за той набір я платила теж 340 грн.
    Але в тому наборі немає жодної потреби (хіба для чоловіка одяг). Акушерка і лікар і без того набору одіті і на себе тих халатів не одягають. А для породіллі той халат унікальний. Я мала змогу надивитися поки лежала в патології. Завязується на шнурочок (щось на зразок радянського дощовика). Жінка фактично як гола. Особливо оригінально виглядає, коли в період схваток йде в туалет, а чийсь інший чоловік бачить ту картину. Один на моїх очах ледве не впав як побачив практично голу вагітну жінку.
    Якщо Ви плануєте народжувати у своєму одязі (футболці, ночнушці), то набір зайвий. Якщо ж Ви хочете одягнути одяг для породіллі з тих наборів - подивіться такі, що хоч трохи купи тримаються (а такі були в деяких дівчат)
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Katrine

    Katrine Member

     
  13. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    не знаю, з чого Ви взяли, що там 4 халати. Це набір ліків в принципі, а халати для породіллі і партнера йдуть "в догрузку" (можна не брати, як є свій одяг, чи для чоловіка можна не брати, якщо він не йде).
    В наборі будуть катетери різні, аспіратор, кетгут, рукавички, ліки в ампулах, etc. По факту Вам, звичайно, все не знадобиться, але даю майже 100%, що перед пологами Вас все одно пошлють то купити. Тому, купивши в інших аптеках, трохи зекономите.
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    То треба уточнити в лікаря, який саме набір купити. Мені наголосила: набір для пологів для жінки БЕЗ ЛІКІВ, то він десь до 100 грн, а той що з ліками, то вже пару сотень.
     
  15. izz

    izz Well-Known Member

    Хтось буде робити післяпологові прокладки, чи то вже таким незаймаються? Може нагадаєте мені в скільки слоїв складати і якої довжини вони мають бути, я вже всьо позабувала
     
  16. skai

    skai Well-Known Member

     
  17. Clementina

    Clementina Well-Known Member

    Я в перші дні користувалася саморобними (думаю шарів 6 достатньо, я вже не пригадую), а потім користувалася урологіними.
    Тут все залежить від лікаря. Я народжувала в Чаплінської (2012р), то вона чоловіка послала за набором, який був відкладений на її ім"я (300грн), хоч я казала, що мені того не треба (катетери, капельниця, ліки, в тому числі і окситоцин), то вона щось огризнулася, але чоловік купив, і коли в мене хотіли здерти гроші на процедури для малої, типу пупок помазати, то я сказала, що мені не вернули пологового набору, а я з нього використала тільки халат, один катетер і одну одноразову пеленку, (може і окситоцин, бо мені щось вкололи, казали, що від тиску ), а то 300 грн не коштує, то медсестра нічого не сказала.
    --- дописи об"єднано, 29 Січень 2015 ---
    До речі, за кетчуг платила окремо. Лікарка порахувала кожний шовчик і лідокаїн і сказала доплатити 80грн.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    Як я народжувала старшого, то нічого не купувала абсолютно, лікар сказав що не відомо чи тобі то пригодиться. В результаті ніяких систем, катетерів і окситоцинів мені не треба було, мала тріщини які зчіпили, і навіть того кетгуту я не купувала. Цікаво як цього разу скаже.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

     
  20. Tauriel

    Tauriel лісова ельфійка

    Робила А4 формату...і складала в чорити слої. Порізала 2 простині старі (білі, без малюнків). То ще довго в дома ними користувалась. Після епізіо нереально носити звичайні прокладки:confused:
    В пологовому пішло десь 30 шт.

    Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  21. Katrine

    Katrine Member

    та ну, як на мене краще купити післяпологові прокладки, і не бавитись всякими саморобними. як народжувала вперше, купила в Mothercare, то цілком мені вистачило після пологів, і кілька ще залишилось.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
Статус теми:
Закрита.