Комуналка: газ, вода, електроенергія, квартплата тощо

Тема у розділі 'Ой у Львові на базарі', створена користувачем СОФІЯ -СОНЯ, 13 Січень 2009.

  1. Ljolik

    Ljolik Well-Known Member

    В нашому будинку одні сусіди поставили в кладовці (між поверхами) плитку електричну,і в період заготовок варили там варення, закрутки стерелізували. Ті кладовки відносяться до загального освітлення, то вони собі так світло економили :girl_crazy:

    А 250 грн. за однокімнатну, то дійсно щось забагато. Ми за чотирикімнатну більше 150 ніколи не платили. Хоча теж є бойлер, і враховуючи, що я вдома, то водою постійно користуюсь, 2 холодильники, пралка працює через день.... і купа іншої електротехніки. Правда лампочки всюди економні, але не думаю, що вони аж таку суму можуть накрутити.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. millisenta

    millisenta New Member

    привіт всім! нещодавно звернула увагу, що на квитанціях за квартиру пише "вирішення комунальних питань без черг" infolviv.c.... (там можна оплачувати комунальні і показники лічільників подавати)
    зайшла я на той сайт - і не змогла знайти інформації: що ж це за контора така.. ? приватна? державна? варто їм довіряти?
    дивно взагалі, що сайт, через який гроші проплачуються - і про себе нічого не пише...
     
  3. Vilanda

    Vilanda закохана в гори

    Я оплачую комунальні через Приват24, а на цьому сайті, що ви написали, я вношу показники лічильників вже кілька місяців, в останній день місяця. Досить зручно, що можна самостійно це контролювати. Є історія показів за останні два роки. Поки ніяких проблем не було. Які дані я ввела, такі й були на квитанції. Єдине, що там можна подати показники лише води й газу((
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Hochynamore

    Hochynamore Важлива кожна мить...

    Газ кілька днів має не повністю голубий колір, а червоно-жовті "хвостики", голубого кольору практично і не видно. Це переважно протягом дня. Ввечері - нормальний. Це щось додають для економії? Щось раніше я такого не помічала...

    Я вже боюсь новини читати. Що не день, то якась радісна новина. "...Тарифи для населення з 1 квітня 2015 піднімуться відразу в 3-5 разів, якщо уряд зважиться підняти плату за газ до економічно обґрунтованого рівня, вважають експерти в галузі енергетики...".
     
  5. Vesnyanka

    Vesnyanka Well-Known Member

    Дівчата, а куди можна поскаржитися ( по телефону спочатку), що в квитанції постійно більші показники газу, ніж ми подаємо. Маю щось лише телефон того контролера. Попередні місяці на кілька десятків кубів. То я просто кожного наступного разу подавала все менше- як виходило по лічильники. А цього разу замість 30 прийшло 430. На золоту трохи далеко, хотіла перше по телефону вияснити.
    Цього місяця вже на той сайт буду подавати.
     
  6. Sofijusia

    Sofijusia Well-Known Member

    В нас те саме, постійно дописують показник, контролер каже, що дописують працівники газовні, йому особисто теж прийшов збільшений показник, казав звертатись в Львівгаз.
     
    • Подобається Подобається x 1
  7. Зорянка

    Зорянка Well-Known Member

    В нас те саме, також дзвонила контролеру, то вона відповіла що подає ті показники які їй дають, а доплюсовують куби то вже в в Львівгазі, казала що багато людей обурюються, але їм то не дуже мішає (працівникам які дописують))), тому вони й далі пишуть більше кубів ніж треба.
     
    • Подобається Подобається x 1
  8. Vesnyanka

    Vesnyanka Well-Known Member

    Прийдеться в Львів газ їхати. Дякую, дівчата.
     
  9. sonyachne divcha

    sonyachne divcha Well-Known Member

    На вул. Дорошенка є інформаційний офіс Львівгазу. Нам як писали неправильні показники, то ми туди ходили зміни вносити (то на випадок, якщо Вам так буде ближче). Конкретної адреси не пам"ятаю, але в інтернеті точно є.


    А ми віддіємо перевагу наразі заплатити за трошки більшу кількість газу, ніж у нас насправді по лічильнику (так, нам теж по квитанційях пишуть неточні дані, але бувають навіть менші показники від поточних). Основний аргумент - коли газ буде помітно дорожчим, то матимето трошки авансу і не так то різко зразу вдарить по нашому сімейному бюджету.

    Хоча 400 кубів, то вже справді перебор...
     
    • Подобається Подобається x 1
  10. Vesnyanka

    Vesnyanka Well-Known Member

    Та ми теж оплачуємо завжди додаючи пару кубів більше. Було, що додавали по 200 ( тобто більше на 200 від показника лічильника тримали). Це десь з півтора роки тому було. Потім якось контролер прийшов. Не той, що показники збирає. То зробили скандал, ледь не того що ми з лічильником щось хімічимо. То з того часу по 50 більше собі додаємо. Так, на запас. Платимо завжди вчасно, але ситуації бувають різні. То раптом що є завжди таке собі відтермінування на місяць.
    Та й поки то було 20-30- 40, то ще так. Ну а 400... В нас за рік 700...
     
  11. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Нам теж цього місяця приплюсували по газу 300 кубів. Як пояснила контролер - це своєрідна передоплата. Загалом наразі нас це влаштовує, особливо якщо врахувати, що ціна на газ має піднятися. Але в цілому турбує питання ліміту. Наразі рік тільки почався, тому головне контролювати цей момент.
     
  12. Маріка

    Маріка Well-Known Member

    Тепер вже ціни на продукти перестануть шокувати, бо з такими тарифами на їжу вже і грошей не залишиться
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  13. YeS Svit

    YeS Svit The Good, The Bad and The Crazy

    зла на них не хватає...заживем ми по-новому,ох:girl_cray: терпець уривається! хай та коза,проживе на українську мінімальну пенсію і з/п з такими тарифами:girl_mad:
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  14. NataliaFed

    NataliaFed Active Посиденька з баяном

    Ага, вона плакалась, що їй 10 тисяч з/п мало.
    Що вона там про інфляцію меле? А про борги споживачів вони ще не здогадуються, бо я маю впевненість, що люди знову позалазять в борги за комунальні , по саме не хочу.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  15. Імель

    Імель Модератор в декреті Команда форуму

    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    І ціна на світло теж піднімається з 1 квітня. Причому цікавий момент, що ті хто мають електроплити і електроопалення тепер мають такі ж мінімальні ліміти, як і всі решту.
     
  17. Натуля

    Натуля Well-Known Member

    я просто в шоці
    в 6 разів!!! :girl_cray: Ми платимо 80-100грн, а будемо.... Просто слів цензурних немає... за ср-ну мікроскопічну хрущовку комуналка нам буде тягнути більше 1500грн (ми ще й за електрику платимо біля 200грн бо включаємо на ніч обігрівач)
     
  18. Імель

    Імель Модератор в декреті Команда форуму

    у вас немає лічильника? я так розумію, що це стосується квартир без лічильників
    може дешевше буде встановити?
     
  19. Натуля

    Натуля Well-Known Member

    @Імель , по лічильнику платимо, в нас газова колонка. В нас був тариф 1,182 за куб м. В куми в старому будинку стоїть пічка, то в них був менший тариф - 1,082грн.
    Судячи з цієї фрази
    я розумію, що тариф по лічильнику і без буде однаковим. Лише ми оплачуємо по факту, а без лічильника платиться по встановленим нормам на кількість прописаних людей в квартирі.
     
    Останнє редагування: 3 Березень 2015
  20. Happy Fiancee

    Happy Fiancee Well-Known Member

    Чи я правильно зрозуміла: той річний ліміт 2500 скасовується і встановлюється щомісячний в опалювальний сезон 200 кубів? до 200 платимо по меншому тарифу, а все що понад норму по більшому?