Дизайн нашої кухні

Тема у розділі 'Хатні клопоти', створена користувачем Myrka, 4 Лютий 2009.

Статус теми:
Закрита.
  1. advocat

    advocat Well-Known Member

    Цікаво. Було б чудово. Мені зараз дуже бракує хороших сусідів, до яких можна забігти "сіль позичити" :)))
     
  2. amaretto

    amaretto як сказала Тося: "месний повар"

    розташування побутової техніки як на першому малюнку
     
    • Подобається Подобається x 1
  3. La esposa

    La esposa Moderator

    Дівчата, а скажіть мені ще таке: будемо замовляти кухню на "ніжках" - кожна шафка матиме 4 ніжки. Мені щось не хочеться кожен раз вимітати крихти поміж ті ніжки, і мити там заморочно. Я десь читала, що можна замовити такі фальшпанелі, які прикріплюються до низу кухні - то треба буде замовити теж. У кого таке є? де замовляли? чи зручно в користуванні? читала, що воно клац-клац і зачепив, але легко ламається. Потіште мене.
     
  4. Hermi

    Hermi Well-Known Member

    У мене таке є, але це все відразу робив майстер, який виготовляв нам кухню. Дуже зручно, обов'язково замовляйте ту штуку, бо ми після генерального прибирання один раз не поставили на місце, а потім впало золоте колечко і закотилось під кут кухні, довго намучились щоб його з-під тумби витягти.
    На рахунок ламається - у нас кухня вже 5 років служить, 2-3 рази на півроку ми знімаємо ті дощечки, ще нічого не зламалось.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Pesyk

    Pesyk Member

    Де будете замовляти кухню, там і замовте такі панелі. Вони ще мають в самому низу прозору силіконову полосочку, не попадає волога та сміття, і так, ці панелі заклацюються на ніжки. У мене таке є, це зручно, якщо цікаво пізніше зроблю фото
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  6. Annyuta

    Annyuta Well-Known Member

    от-от і в мене такі є! Я навіть навіть над цим не задумувалася це було відразу передбачено майстрами які виготовляли кухню і сприйнялось мною як логічне завершення :)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  7. Takamine

    Takamine Well-Known Member

    Мені цікаво як така штука виглядає. зробіть будь ласка фото...
     
  8. Pesyk

    Pesyk Member

    [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
     
    • Інформативно Інформативно x 6
    • Подобається Подобається x 2
  9. Pesyk

    Pesyk Member

    Ось так у мене


    Надіслано із мого iPhone за допомогою Tapatalk
    --- дописи об"єднано, 29 Січень 2015 ---
    Ой, який розмір, соррі з телефону, як їх зменшити?
     
  10. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    От і я за порадою. Скинули нам проект кухні, хотілося б почути якісь ваші зауваження, поради. Мені ніби і подобається, але вже маю і деякі зауваження. Щодо розташування холодильника, мийки, плити, то вже виведені комунікації і я так в принципі сама спланувала. 2.png
    Під духовкою я б хотіла шухляди. Ще б десь унизу, замість тих вузьких карго, напевно відкриті полиці, такі, як на вино. А головне - не хочу робити цих заокруглених шафок біля вікна. Будуть звичайні шафки зі склом з шпросами... Кухня має бути сучасна класика: білі фасади без патини, плитка на фартуху кабанчик глянцевий кремовий (вже куплений), підлога - плитка з візерунком, раніше десь її тут постила.
    Щоб ви порадили?Які зараз функціональні тумби, бо я лише знаю, що точно хочу карго і висувні великі шухляди. Може ще десь під верхніми тумбами зробити якісь такі відкриті полиці для спецій, нариклад, чи не варто? Ось ще скину кілька фото, як мене надихали) 2.1327487088.jpg CMm-RCN1.jpg 1966871_784829664938766_3710946019624204387_n.jpg
     
  11. Руда Лисиця

    Руда Лисиця Шопоголік :-)

    не можна ставити духовку впритул до холодильника.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  12. Pesyk

    Pesyk Member

    Чому?
     
  13. Takamine

    Takamine Well-Known Member

    Не рекомендують ставити холодильник чи морозильну камеру біля батареї чи духовки, варочної поверхні, оскільки холодильник буде частіше вмикатися і споживати більше електроенергії, оскільки ви ж готуєте і вони нагріваються, і нагрівають одну із стінок холодильника.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  14. zetta

    zetta Well-Known Member

    Берберi, ви не хочете скляного сервантику аж до стiльницi ? я собi таке зробила , там посуд можна тримати весь рiзний гарний той що кожен день не використовуэться. не обовязково з двома дверцятами.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Sankasan

    Sankasan Руда мама

    Нещодавно після ремонту, кухня маленька, вивчалося це питання. Тому відповім так, що холодильник бажано ставити подалі від плити, батареї та інших джерел тепла. В мене між плитою і холодильником є шкафчик і стіл.
    от що в нас вийшло з тим, що по одній стіні ще вхід в вану кімнату, наразі живемо 3 місяці, кухня дуже зручна! Загальна площа кухні 7,20 кв.м
    . Сибидло1.jpg Сибидло2.jpg Сибидло3.jpg
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Azza

    Azza Member

    А ви не думали холодильник поставити і віншому кінці кухні? В мене самої 10 висувних шухляд(дуже цим задоволена). І духову шаву ставте нижче, бо до мікрохвильової печі важко буде дістатись.
     
    • Корисно Корисно x 1
  17. Oddly

    Oddly Well-Known Member

    Санкасан, А коли готуєте, зручний доступ до холодильника через столик?

    Щодо духовки - хочу підтвердити, що розташування на висоті - мегазручне. Ніж нагинатися кожен раз.

    Ніжки до кухонних меблів - свого часу не звернула увагу. Поставили якісь ніжки майстри, які вважали за потрібне, бо все одно закриваються планкою.
    Недавно залізаю туди, а вони покришені . Не знаю, як пояснити, з чого вони зроблені - з якоїсь пластмаси.
    Розсипалися просто в руках.
    Ми поміняли тепер на металеві і міцні, добре, що тумби окремо висуваються. Крім однієї шафи на всю висоту - то вона реально зараз покосилася. Тут складніше поміняти, треба майстра.
    От не знаю тепер, чи то майстри схалтурили і так зекономити вирішили, але мені і на думку не спало звертати на таке увагу.
    До речі, підлога там тепла, може тому покришилися.
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. Azza

    Azza Member

    В мене на висоті 60 см, а не 80. так набагато зручніше
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. Ascorbinka

    Ascorbinka скептик-романтик

    - якщо орієнтуватися на білу класику, яка вам подобається, то варто притримуватися чіткості ліній, а мийка розміщена так що "муляє око", її б розвернути на ту стіну до вікна))) і кутову тумбу зробити на кут 90 градусів, як верх.
    -забагато акцентів біля плити: масивна витяжка, холодильник, я б робила акцент на витяжці, а все інше візуально "маскувала"
    -або духовку або холодильник можна перенести в куток справа від вікна. Якщо тумбу під духовку робити не дуже високою, то там буде зручно ставити чайник)))
    -ну і шухляда під вікном має "неробочу" ширину, візуально десь 1м. У мене на теперішній квартирі така, відкривати треба двома руками, а це не завжди зручно. Є, звичайно різні направляючі, але собі б таку не ставила.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  20. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Мийка кутова в мене зараз вдома, мені дуже зручно. Біля вікна я не хотіла, щоб мати одну суцільну робочу поверхню. А верхня тумба погоджуюся, бо зараз у нас так і є десь 90 гр. і теж зручно
    А як замаскувати холодильник? він не вбудований. Щодо витяжки, то ще не знаю, чи буде така, думала над просто вбудованою
    там ширина всього 50 см, том так не вийде.
    дякую, візьму це до уваги. Думаю, 80 см вистачило б
    Іншого місця для холодильника у нас не бачу, хіба ставити його ще по ту стіну, що зліва, але тоді треба там ще одні кутові шафки робити і т.д. кухня вийде буквою П. Я десь читала, що ставлять якісь металеві пластини ніби між духовкою і холодильником, хтось таке робив?Та й на багатьох варіантах кухні зустрічала таке розміщення духовки біля холодильника, тому заспокоїлась.
    Щодо скляного серванту, то мені таке дуже подобається, але зробимо щось таке у їдальні.
     
Статус теми:
Закрита.