Догодовування малятка (2)

Тема у розділі 'Харчування малюків', створена користувачем invisible, 25 Січень 2014.

Партнер розділу - Львівська група підтримки ГВ:
  1. invisible

    invisible Well-Known Member

    Початок обговорення тут

    Ознаки готовності до прикорму:

    16650599_1485054124868615_2044467644_o.jpg

    Запис вебінару "Введення прикорму":





    ************************

    Люда, я після гречки і рису вводила кукурудзу, а потім вівсянку. Власне вівсяна, пшенична і т.д. є глютеновими, тому їх радять вводити пізніше, бо незрілість ШКТ може спричинити алергію на глютен. Курагу заварюю разом з компотом з сушки, потім витягую і розтираю через сито (м'якоть перетирається, а шкірка лишається). До сиру давала яблуко сире або печене, банан. Теж не дуже бананам довіряю, але зараз зима, особливого вибору нема. Моя мала зрештою певний час банан взагалі не хотіла їсти. А загалом сир вона більше любить один або вприкуску з компотом:) Можна ще з картопляним пюре.
     
    Останнє редагування модератором: 15 Лютий 2017
    • Подобається Подобається x 1
  2. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    А що дивного, коли половина педіатрів каже що пити давати!
    Я собі вирішила слухати іншу половину, але стверджувати, що я маю рацію, не можу, оскільки вони самі не знають.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  3. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    та знаєте в даний час , коли є повна доступність до будь якої інформації, то дивно слухати ту половину педіатрів. Якщо знаєш, що переднє молоко то і є вода для дитини, то думка педіатрів буде смішною.
     
    Останнє редагування: 27 Січень 2015
    • Подобається Подобається x 2
  4. Gajka

    Gajka Well-Known Member

    Чому ж вони того не знають? А знаєте скільки таких, що дають дитині пити, бо так сказали.
    Хотілося б почути щось по темі...
     
  5. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Ще є педагогічний прикорм - почитайте у відповідній темі.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  6. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Підтримую, Андрія спочатку пробувала поїти з ложечки, таде, як всі з горнят п"ють, він з ложечки не хотів, рвався як всі.:) Потім не хотів щоб йому горнятко тримали, мав пити сам і так дуже швидко він навчився пити з дорослого горнятка. Десь з року точно сам тримав, сам пив, але тре було великий целофановий слюнявчик давати, бо багато розливав, хоча горня від початку тримав вірно. Десь з 1,3 приблизно п"є як дорослий хлоп з дорослого горнятка, не проливає на себе, слюнявчика можна не давати.:)
     
    • Подобається Подобається x 2
  7. domino

    domino Well-Known Member

    я почала вводити після 6 місяців, і то тільки з метою ознайомлення з іншими смаками, а не для того щоб наївся) трошки почитала, трошки розпитала, була на курсі по прикорму, але даю інтуїтивно, думаю кожна мама може зробити свої висновки після ознайомлення і літературою. Сьогодні наприклад хочу спробувати банан, може сподобається:tongue:
     
  8. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Ви почали прикорм з 5 міс.
    Ви на ШВ?
    Я думаю, для такого віку це аж забагато
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  9. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    ой, і я теж інтуїтивно, але вже починаю хвилюватись, чи не занадто я "не наполягаю" (я не в сенсі, щоб напхати дитину, а може якось організаційні зміни необхідні), сину 8 міс. - а я і далі толком інтересу в нього не бачу, нема отого жадібного погляду, бажання взяти в мене ту їжу, як бере - то щоб руками помнути, посудом побавитись. Спочатку я зовсім спокійно до цього ставилась, а зараз вже якось хвилююсь.
     
  10. рижик

    рижик Well-Known Member

    Нам через тиждень 6, ще нічого не давала і не допоювала, але сьогодні вже руки свербіли спекти яблучко, бо Златка, хоч ще беззуба, але дуже проявляє інтерес до їжі. Так тими оченятками проводжає мою кожну ложку, а коли п"ю з нею на руках - то дереться до горняка.
     
  11. rununkulos

    rununkulos Well-Known Member

    А є якась кількість-норми спожитої їжі півторарічної дитини+Гв часте?! Гугл видає стільки, що я так не їм. А от моя Злата просто казиться так хоче їсти. То так може бути? ВОна просто інтенсивно росте? Бо мені смішно, коли переживають за інтерес в 6-7міс. Тоді його в нас так собі було, якраз на 3 мікродози педприкорму вистачало)) А зараз щось страшне...би їла-їла і ще раз їла. Не знаю як мені діяти? Чи якось дотримуватись більш-менш режиму і між прийомами по мінімуму перекусів?
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. Fashionista

    Fashionista Member

    Нам 7.5 міс,ми на гв,але прикорм почала в 5 міс( зараз тут закидають тапками),але можливо комусь мій( наголошую мій) досвід стане в нагоді. Отже почали з яблука печеного і гарбуза( поки мали домашні-пекла,зараз-баночне),потім всі інші овочі-броколлі,цвітна,кабачок-з 1 ложки,потім підключили кашу-безмолочну-на смак ніяка,розводила з фруктовим пюре,потім перейшли на молочну( не в плані на молоці,розводимо її водою,але вона містить сухе знежирене молоко),паралельно трошки вводила фруктові пюре-сливи,груша,банан,персик-принцип той самий-збільшувала поступово,пізніше до фруктових пюре додавала печиво хайнц,і от з 7 міс ввела творог дитячий і кефір дит. по 30 грам,не кожний день,але 2-3 рази в тиждень. З гв все в нас чудово-від циці не відмовляється,воду даю з ложечки,і щоб аж дуже пив-то ні. Реакцій на іжу ттт не було, поки абсолютно не з'їдає своєї норми,тобто після цієї їжі завжди запиваємо грудним молочком,годування не заміщаю,бо ще рано,але інтерес має великий,ще і два зуба
     
    Останнє редагування: 28 Січень 2015
    • мімімі мімімі x 1
  13. SOSKA

    SOSKA Well-Known Member

    так ми на ШВ.
     
  14. Almariel

    Almariel Well-Known Member


    та хай собі їсть. не думаю, що то надовго))
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  15. Talibamina

    Talibamina Member

    це і є початковий інтерес, пробуйте дати печенько, яблучко облизати). Моя доня теж особливого інтересу не проявляла, а я і не наполягала. Кожного разу, як сама сідала їсти - брала її на руки і вона в моїй тарілці пальчиками собі щось вибирала.Більше бавилась, пізнавала все на дотик.Потім ложку давала, щоб цікавіше було.
     
    • Креативно Креативно x 1
  16. rununkulos

    rununkulos Well-Known Member

    Оце справді, мабуть, так в енергійних діток і я так собі і думала. То все сусідські наші ровесники, точніше мами, мене баламутять, дивуючись чому я інколи дуже часто біжу міняти підгузку ( бо в їх дітей не так ). А так як ми ще не можем всидіти в горшку, то мені трохи то не на користь, особливо на прогулянках. З"їсть печиво чи яблучко і маю черговий "сюрприз"
     
  17. loveterapy

    loveterapy Матуся-Анюсі

    Дівчата,десь раніше читала тут,що можна дитині давати кабачок у якості прикорму.Так от маю домашній заморожений,розморозила і спекла в духовці,а він на смак гумовий такий,їсти неможливо.Як його можна їстівно приготувати,може хто знає?

    Надіслано від мого SM-G350E, використовуючи Tapatalk
     
  18. domino

    domino Well-Known Member

    зварити і зблендити, я б так зробила)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  19. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Я на пару робила, в пароварці
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. skai

    skai Well-Known Member

    Ой, а шо ми сьогодні їли!? Зараз мамуся скажуть, що ми обнагліли. Я вчора старшій доці робила сиру клубніку (морожену) з цукром. От і мале просилося. Вчора я дала на кінчику дожечки, щоб глянути чи не буде алергії. А сьогодні малеча випросила трохи більше. І то так сварилася, щоб ще дали тої смакоти.
    Так що в сирому вигляді спробували яблуко і клубніку. Звісно, що тільки по троху. Але все ж... доросла їжа, як не як:good2:
     
    • Подобається Подобається x 1
  21. skai

    skai Well-Known Member

    :girl_in_love:
     
    Останнє редагування: 2 Лютий 2015
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 6
    • Не подобається Не подобається x 3