Робота вдома

Тема у розділі 'Бізнес-леді', створена користувачем Юкола, 27 Травень 2009.

  1. Zhdana

    Zhdana Well-Known Member

    Дівчата, от трапилися мені вакансії з написання конспектів від руки. Присилають скрин конспектів і їх потрібно переписати. Це щось реальне? Кому і де потрібні такі конспекти?
     
  2. Sanfina

    Sanfina Member

    як недавня студентка скажу, що дійсно потрібні - студентам, особливо тим, які вчаться "для корочки", багато викладачів для заліку вимагають писаний від руки конспект, і часто не маленький, на заочному багато треба писати самому, бо лекцій майже немає. Реально вчаться всі з інтернету, а конспект пишуть ночами, чисто для заліку. Так що це з тої ж серії, що і написання рефератів і т.д., на замовлення. Думаю, цілком реальна робота.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  3. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    найчастіше така схема працює так: вам присилають скірни за додаткову попередню оплату від вас завдатку ( сума зазвичай невелика, але вона має виступати у якості "гарантії" вашої роботи ). Потім- пишіть скільки завгодно. В стіл :). Тобто тут дивіться по тих умовах, що перед вами ставлять- ніяких попередніх оплат за "отримані матеріали"
     
    • Подобається Подобається x 1
  4. Zhdana

    Zhdana Well-Known Member

    Я би за такий підробіток взялася би) Люблю писати від руки, я тоді відпочиваю, як із вишиванням) Але та вакансія в неті виявилася лохотроном. Я відправила заявку. Якраз сьогодні отримала відповідь - довжелезний лист, де все гарно розмусолене, я, звісно, підхожу за всіма параметрами. Одна дрібничка - потрібно їм відіслати страховий внесок невеличкий, який, звісно ж, повернуть при оплаті замовлення. Все тут зрозуміло...
    Ви мене випередили)))
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  5. Nevistka

    Nevistka Well-Known Member

    @tanita tikaram, на цій Українській біржі контенту я ніяк не можу зареєструватися.
    Пише, що треба ввести капчу, але ні фото капечею нема, ні сам рядок введення капчі не активний.
    така ситуація і з телефона, і з різних браузерів ноута.
    а ви там зареєстровані?
     
  6. реєструвалась пару років тому без проблем,
     
  7. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Я тут теж задумалася про копірайтинг, потрохи вивчаю інформацію про нього, і от виникло кілька питань поки що.
    1. Спочатку радять зайнятися постингом, на форумах теми піднімати, далі брати прості замовлення, і писати на продаж, хтось так починав? Варта прислухатись до цієї поради?
    2. Щось я не зрозуміла різницю між копірайтером і фрілансером:girl_in_dreams:
    3.@сніжна,бачу ви в тому профі,Оті електронні гроші... Я в них взагалі нічого не розумію:girl_nea:, Якщо я писатиму через біржу, то зі мною розраховуватимуться через Webmoney? і як я маю їх вивести в готівку?
    Кому не шкода підкажіть пліз:girl_flag_of_truce:
     
    Останнє редагування: 11 Лютий 2015
  8. Louth

    Louth Well-Known Member

    1. Я починала з рерайтингу, тобто переказувала готові тексти своїми словами. Раджу пошукати на ю-тюбі відеоуроки Юрія Гальмакова, він показує все детально, вплоть до натискання конкретних кнопок.
    2. Копірайтер - це один із різновидів фрілансерів. Фрілансери - це всі, хто працює "на себе", тобто знайшов замовника - маєш роботу, ні - сушиш сухарі. В моєму понятті той же репетитор - також фрілансер.
    3. Різні біржі розраховуються по-різному. Я працюю з вебмані. Створюємо там гаманці, їх номер прив"язуємо в своєму профілі на біржі копірайтинга. На біржі вам будуть платити гроші на "внутрішній" гаманець, ви їх виводите на гаманець вебмані. Сама вебмані досить тошняща, я з нею довго мучилась. Все залежить від ваших заробітків. Якщо суми маленькі, будете ними поповнювати мобільний. Якщо цікавлять гроші - доведеться на вебмані вигрузити сканкопії паспорта. Вам їх підтвердять, тоді можна виводити банківським переказом
     
  9. orange girl

    orange girl Well-Known Member

    Єдине що можу Вам підказати, що фрілансер це просто людина, яка сама собі шукає роботу (часто через інтернет), може працювати на декількох фірмах, займатися різними проектами, а от копірайтер - це людина, яка пише тексти, різного характеру, рекламні замітки....якось так
     
  10. Louth

    Louth Well-Known Member

    Наприклад, через Софт в Укрсоцбанку. Або загружаєте додатково скан приватівської картки, тоді можна вивести гроші с вебмані відразу на картку. Платять на біржі зазвичай в рублях або доларах, виводити можемо тільки гривню. Конвертувати можна на самому вебмані або скористатися сайтом-обмінкою. М-да, багато я тут настрочила.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    А це безпечно?
    --- дописи об"єднано, 11 Лютий 2015 ---
    А мені би з тим розібратися:wacko:
    --- дописи об"єднано, 11 Лютий 2015 ---
    Це не знаю що таке
    тобто до сканів паспорта?
     
  12. Louth

    Louth Well-Known Member

    По-іншому ніяк. Також довго вагалася. І ми вигружаємо не всі сторінки, здається, тільки перший розворот і другий (прізвище, ким видано). НЕ ГРУЗИМО ідентиф.код. Якщо суми до 300 грн в місяць, можна поповнювати київстар, а з нього на картку, читала, що так можна.
    --- дописи об"єднано, 11 Лютий 2015 ---
    СОФТ - система банківських переказів, така ж, як вестерн юніон и т.п., тільки мало в яких банках вона є. Точно знаю, що є в Укрсоцбанку (забула його теперішню назву), бо це його дітище.
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Фрілансер- це просто людина, яка не прив'язана до офісу.
    І працює в чому хоче.
    --- дописи об"єднано, 11 Лютий 2015 ---
    По грошах- мені виводять гроші через Яндекс Гроші на кредитку привату(на просту не йде чогось, я так і не розібралася чому).
    Бо мене отой вебмані нервує до неможливого.
     
    Останнє редагування: 11 Лютий 2015
  14. Materynka

    Materynka Well-Known Member

    Я на разі не знаю ні Яндекса, ні Вебмані, але теж щойно прочитала, що через Приват можна без проблем
    --- дописи об"єднано, 11 Лютий 2015 ---
    А що саме там не так?
     
  15. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    5 років працюю виключно через вебмані-нарікань не маю.скани паспоту- обов язково. Йде прив язка карти до вашого аккаунту.
    системи оплати є різні, то вже ви із замовниками обираєте зручні для себе. Якщо працюєте через вебмані, створюєте гаманці, відповідно до валюти, з якою працюєте ( рублі, грн, долари). Вивід коштів йде через кіпер і автоматизовані сайти на кшалт "Юачейндж" і т.п ( їх є десятки- теж обираєте найзручніший для вас). З вашого електронного гаманця кошти виводяться на прив язану гривневу карту моментально. З карти знімаєте як звично. Якщо з вами розраховуються в рублях чи доларах- на карту конвертація йде все-рівно в грн ( система автоматично перераховує по курсу веб-обмінника на день виводу). Зайдіть на сайт вебмані і вивчіть ЧАПи- там покроково можна розібратися.
    на постингах ви копійки заробите. Плюс замовники на постинг і на контент- різні. Починайте писати на продаж відкритий+ беріть замовлення для початківців, які доступні для вільного вибору . Звичайно, якщо у вас "0" рейтинг, то ваші розцінки будуть мінімальні. Але на багатьох біржах є так, щ через кілька вдало написаних робіт і позитивних відгуків ваш рейтинг зростає і тоді відкриваються більш дорогі замовлення. Аналогічно із замовниками- інколи виконання певних робіт подобається , і замовник сам на вас виходить на постійне співробітництво вже за межами біржі і по зовсім іншим розцінкам.
    Єдине, що ви повинні ще розуміти: для того, щоб дійсно почати заробляти, писати треба щодня і багато. І копірайтерів в мережі- величезна кількість. ЩОб помітили саме вас- створювати цікавий і унікальний контент. Якщо не впевнені, що зможете писати :А) регулярно;б) точно в замовлені строки; в) якісно, то можна і не починати. "Сміттєвої" інформації в неті повно.
    Найпростіший спосіб спробувати свої сили і подивитися, як вас оцінять- це спробувати узяти перші відкриті замовлення для новачків на тому ж "копілансері". Розцінки там мінімальні для перших 5 статтей, але і вимоги до них нульові. Крім того, це дасть вам змогу подивитися, як вашу творчість замовники рейтингом оцінять.Отак просто написати на пробу, щоб себе перевірити. Так само- написати і розмістити статті ( але багато і на рейтингові запити- їх можна продивитися в спеціальному розділі на сайті) на вільний продаж на "текстсейлі" ( я взагалі колись починала саме з вільного продажу і з цієї біржі. Але то було давно :).
    вище вже все пояснили. Копірайтер- це один із підвидів фрілансерів :)
     
    • Інформативно Інформативно x 1
    • Корисно Корисно x 1
  16. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Починаючи напряжною реєстрацію на великі суми і закінчуючи складним інтерфейсом.
    Я люблю все просте. Не подружилася я з ними, хоч і хотіла))).
    І що мені ще нра в Яндексі- там можна за певну суму виробити карточку(віза здається)і нею розраховуватися. Її по пошту присилають.
    З березня займуся якраз тим ділом.
     
  17. lyanysya

    lyanysya Well-Known Member

    Скан паспорту потрібний тільки щоб відкрити кошелек російський, укр. і долар. створюється без всякий сканів.
     
  18. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    я не знаю, як зараз, бо у мене всі гаманці вже багато років і тоді вимагався скан паспорту при виведенні коштів вже на карту. Без скану спокійно кошти заходять на вебмані на будь-який гаманець, але при виведенні вже коштів через веб-обмінник на вашу карту- скан вимагався ( тобто авторизовували перший раз лише при скані , до якого карта прив язана в банку)
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  19. OxyFoxy

    OxyFoxy Посиденька-непосида

    Створюється гаманець без сканів і без проблем. Переважно просто так гаманець нікому не потрібен, щоб на нього назбирувати гроші і не мати змоги зняти. А щоб гроші на картку можна було вивести, треба надіслати в підтримку скани (тільки кольорові) і подати заявку на отримання формального атестату, а також прив'язати до гаманця свою картку. Я скидала скани паспорта, скани картки не треба було. В певних випадках треба (може якраз для виведення доларів, точно не пам'ятаю).

    Поки писала, Сніжна вже все роз'яснила. Так і є.
     
  20. Louth

    Louth Well-Known Member

    Скан картки потрібен, якщо хочете на неї виводити (причому вона має бути іменна, якщо ні - треба слати ще який-небудь документ з банку, який би підтверджував, що вона ваша; легше іменну відкрити). Можна виводити поштовим переказом або переказом "Софт", тоді картки не потрібно, йдете на пошту чи в банк, що виплачує перекази "Софт" і отримаєте.