Здоров’я малятка у перший рік життя 3 (продовження)

Тема у розділі 'Дитяче здоров'я', створена користувачем jalla, 12 Листопад 2013.

  1. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    1. перевіритися у лора. чи немає запальних процесів вглибині гортані і чи немає постійної густої слизі по задній стінці глотки
    2. якщо в лора все гаразд- подивитися на щитовидку
    --- дописи об"єднано, 29 Січень 2015 ---
    в двохмісячних малят рівень гемоглобіну в нормі починається з 90. Так що у вас в межах норми.Як і для 3-місячного, коли відлік іде з 95 одиниць. Крім того, перегляньте показники заліза в суміші, якою годуєте ( хоча зараз усі суміші є збалансованими по вмісту). Більше часу проводьте на свіжому повітрі- рівень гемоглобіну зростає при достатньому насиченні киснем ( ви скільки часу щодня проводите на свіжому повітрі?)
     
    • Подобається Подобається x 2
  2. Kshusia

    Kshusia Well-Known Member

    . їмо Нутрілон природне зміцнення імунітету. Кожен день гуляєм 1,5-2год. За станом здоров'я нема ніяких признак низького гемоглобіну. Але в нас зараз є алергічний дерматит і загальний аналіз крові тоже не добрий.
     
    Останнє редагування: 29 Січень 2015
  3. Roma

    Roma New Member

    От і справа в тому, що за весь цей час ми були 2 рази в дитячого ЛОРа і вна нічого не побачила. Дякую за пораду.
     
  4. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    Мій падав з дивану, плакав дуже і довго, напевно налякався, бо візуально теж нічого не помітила, хіба може на руку впав і боліла йому, через те і плакав, але на голові навіть почервоніння не було.
    Спостерігала за дитиною, чи не мінятиметься його поведінка. Ттт, все ок.
     
    • Подобається Подобається x 2
  5. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Ми падали з ліжка з положення сидячи, падала всім лицем та лобом на підлогу. Була на чолі гулька , губа напухла,одразу намазали маззю цілитель,на другий день синяк фіолетовий, далі жовтий. Довго плакала, заспокоювали 30 хв. Але все добре ,потім бавилась ,казали що можна ще прикласти листя капусти ,але дитина була така як завжди, тому вже цього не робили.
     
    • Подобається Подобається x 3
  6. Shatenka

    Shatenka Well-Known Member

    В нас справа біля яєчок появилося щось, схоже не попрілість. Вже близько тижня є. Мащу маззю календули, робила примочки, ванну з кори дуба. Що ще можна робити?
     
  7. Roma

    Roma New Member

    У нас таке ж було десь у 5 міс. Коли мазала Феністилом - 0 реакції, а от чоловік купив просту цинкову мазь і допомогла за півтори тижня.
     
  8. Deidra

    Deidra Well-Known Member

    Моє маля "полюбило" лише одну сторону - на ту сторону і голівку повертає весь час. Бігти до невролога і терміново шукати масажиста? Чи в місяць ще рано про щось говорити і не кіпішувати? Варто його заставляти лежати на іншій стороні (напр.підкладати валик, щоб не повертав голівку)?
     
  9. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    кіпішувати не треба. заставляти лежати на іншій стороні - треба.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  10. Roma

    Roma New Member

    Я так і робила, підкладала. А через 2 год сну міняла йому положення і клала на інший бік.
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. DesperateHousewife

    DesperateHousewife Well-Known Member

    Варто. Я годувала лежачи так, щоб малятко повертало голову в "ліниву" сторону. Правда, мені зручно і верхньою і нижньою груддю годувати, знаю що то не всім так зручно. Прогрес був вже за кілька ночей. Теж іграшки і інші цікавинки кладіть так, щоб зацікавлювати повертатись в потрібний бік.
     
    • Подобається Подобається x 1
  12. podolyanochka

    podolyanochka Well-Known Member

    У донечки 3.5 міс. між нижньою губкою та десною (на її зовнішній частині) з'явилося таке утворення, схоже на прищик - білого кольору і тверде на дотик. Його поява співпала із початком активного слиновиділення. Не зникає вже близько 2 тижнів. Що це?
     
  13. raspberry

    raspberry Well-Known Member

    Кладіть сина так, щоб Ви підходили до нього з лінивої сторони і він, щоб знайти маму мусів саме туди повертати голову. Чи якісь цікавинки з того боку класти. Ну і валик я своєму теж підкладала, коли бачила, що частіше на якусь сторону повертає голову.
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. buhgaltersha

    buhgaltersha електровіник

    в місяць - якраз нормально для валика
    і
    ми колись трохи прогавили, коли звернули увагу - вже такі лояльні методи не допомогли і мусили робити масаж в 6 місяців (хоча і це - не так вже й страшно)
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Roma

    Roma New Member

    Дівчата, я бачила вже подібний допис, але запитаю ше раз, бо це мене турбує. Синочок вже десь 2 місяці ходить самостійно, але ще так трошки його хитає, може так ніби як "закидувати" ним в сторони. Почав мені вже зо три тижні ходити на пальчиках, так ходив колись в ходунцях, почав самостійно тьопати - не робив такого, зараз ходить один раз так, потім так, як треба. Але, коли ходить по кімнаті взутий, то на пальчики не стає, а ходить нормально. Що це може бути? Для забавки отак на пальчиках ходити ніби задовго вже. І ще щодо ваги дитини - у наш вік синок має вагу 10,5 кг (1 рік 2 міс). При народженні - 3340, з восьми міс - на штучному годуванні. Чи не є малою вага?
     
    Останнє редагування: 1 Лютий 2015
  16. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Ну то може бути наслідком ходунців. Якби іх не було, то можна було би думати, що все ок. А так - не знаю.
    Пошукайте таблиці з нормами ваги для штучників - будете знати.
     
    • Подобається Подобається x 2
  17. Tauriel

    Tauriel лісова ельфійка

    У нас те саме, лише з внутрішньої сторони. Я також не знаю, що це! І дітки у нас одного віку.

    Sent from my GT-S5830i using Tapatalk 2
     
  18. ГаЛоЧкА

    ГаЛоЧкА Well-Known Member

    Дівчата маю питання- маля 28 днів, уві сні схлипує та здригається, мама кричить що ми не вберегли дитину і вона перелякалась, (але він ще ж не чує,,) це нормально чи ненормально? і якщо не норма то що робити?
     
  19. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    1. ходунці формують неправильний стиль ходіння- дітям дуже важко перейти на цілу стопу.
    2. дитина вдома завжди зараз має бути теж взута у зручне взуття із жорстким задником- так вона зможе ставати на цілу стопу. ТОбто не ходити в шкарпеточках і м якеньких тьопах. У повноцінному домашньому взутті для 1-річки
    3. Інколи дитина ходить на пальчиках через підвищений тонус м язів ніжок. В цьому випадку допоможуть розслабляючі масажики ніжок і стопочок. Як їх робити вам може показати дитячий масажист
    --- дописи об"єднано, 2 Лютий 2015 ---
    в перші місяць малючок може бути дуже збудливий. Перелякати ви його аж ніяк не могли ( бо лише до місяця часу у нього "загострюється" звук та зір). Тут є два варіанти: або збуджена нервова система чи підвищений ВЧТ( що часто буває у кесарят), або це його фізіологічна особливість. В другому варіанті спробуйте якраз легенько пеленати дитинку, щоб вона себе відчувала " у коконі" ( деяким діткам в перший мсяць так затишніше- вони не будять самі себе своїми рефлекторними рухами). Ну і в місяць вас все рівно має оглянути невропатолог, так що вже будете знати, чи з неврологією є в поряду.
     
    • Подобається Подобається x 2
  20. Roma

    Roma New Member

    Дякую. Мене просто дивує, що більше місяця дитина ходила нормально, а тут почала ставати на пальчики. А щодо взуття, то справді, дитина ходить боса або в тапочках з м'якою підошвою, але добре хоч те, що взутим ходить нормально. Я оте все запитую, бо не мала практики, аби поспостерігати навіть за чиїмись малятами і дитина перша. Ми вже ходимо 2 міс, але так його інколи як """заносить", невпевнена хода, то нормально?