протезування зубів - імпланти, коронки, мостики і т.д.

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем loreniya, 13 Квітень 2010.

?

Завдяки протезуванню я

  1. маю 1 імплант

    11 голосів
    22,0%
  2. маю декілька імплантів

    12 голосів
    24,0%
  3. маю 32 імпланти

    0 голосів
    0,0%
  4. чисте задоволення

    4 голосів
    8,0%
  5. чистий клопіт

    7 голосів
    14,0%
  6. не протезую взагалі

    19 голосів
    38,0%
Можна вибрати зразу декілька варіантів.
  1. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідь: протезування зубів - імпланти, коронки, мостики і т.д.

    то залежить де ви їх будете робити. Металокераміка в середньому 100 дол. Повністю кераміка- дорожче
     
  2. wishenka

    wishenka New Member

    Відповідь: протезування зубів - імпланти, коронки, мостики і т.д.

    Підкажіть де найкраще ставити імплант.Консультацію пройшла на великого,але чи добре там ставлять незнаю.Панічно того боюсь але виходу немаю так як іде передній зуб на видалення.Буду вдячна всім за інформацію(в пп)
     
    • Безграмотно Безграмотно x 1
  3. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Відповідь: протезування зубів - імпланти, коронки, мостики і т.д.

    якщо я просто видалю зуб і залишу дірку, то чи можна імплант чи місток ставити через 2-5 років? чи необхідно відразу?
     
  4. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Відповідь: протезування зубів - імпланти, коронки, мостики і т.д.

    Можна
    Я під час ГВ з Романом видалила і досі нічого не ставила. Місток не хочу, щоб не псувати здорові сусідні зуби. Імплант - дорогувато, ну і в мене знов ГВ.
     
  5. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідь: протезування зубів - імпланти, коронки, мостики і т.д.

    дивіться: коли "зуб" ( місце під ним) немає навантаження ( а без імпланту чи мостового зуба навантаження немає), там кістка деформується, стоньшується. ТОму треба зробити дві речі: попросити лікаря, щоб одразу після видалення вам засипав у лунку кістковий порошок ( але тоді шви накладаються на лунку)- він з часом "формує" кістку, а коли надумаєте ставити міст чи імпалнт- вам по знімку подивляться на стан кісткової тканини. Інколи буває і так, що без кісткового порошку зберігається добре кістка Але знову-таки: чим овший час без навантаження, тим більший ризик її стоньшання і тоді міст то можна ставити, але от якщо імплантація планується, доведеться спочатку нарощувати кістку.

    Але є ще одна річ: коли довго є пусте місце - зубний ряд зміщується ( і зуби з протилежної щелепи "підтягуються" нагору, і бокові зуби зсуваються). І за кілька років поставити уже міст чи імплант буде супроводжуватися додатковими складнощами ( можуть "не поміщатися" і тоді буде дискомфорт у користуванні. Інколи буває і так, що тоді потрібно спочатку попрацювати ортодонту, знову "розсунувши" зубний ряд.

    Тому- чим менше часу проходить між видаленням і заміщенням- тим краще.
     
  6. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    Відповідь: протезування зубів - імпланти, коронки, мостики і т.д.

    Дивно. Мене мій стоматолог запевняла що 2-5 років погоди не зроблять. І для змін потрібно років 10.
     
  7. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідь: протезування зубів - імпланти, коронки, мостики і т.д.

    скажу вам по власному досвіду: маю в одному місці пустоту 3 роки- пішли зміни. В першу чергу- зсунувся зубний ряд. Стан кістки наразі ще не перевіряла.
     
  8. Almariel

    Almariel Well-Known Member

    Відповідь: протезування зубів - імпланти, коронки, мостики і т.д.

    то в мене нижня шістка. а у вас який зуб?
    зубний порошок не засипали, оце я щойно від стоматолога. теж мені нічого такого не казала, хоча я попередила, що не планую ставити поки нічого і не знаю, коли буду ставити.
     
  9. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідь: протезування зубів - імпланти, коронки, мостики і т.д.

    верхня п ятірка. На нижню шістку я одразу ( через три місяці після повного затягнення і відновлення ясен) міст встановлювала. А от на верхню- затягнула ( до речі, коли лікар видаляв, то перед тим питав, чи я планую туди колись імплант ставити, бо якщо так, то одразу в лунку бажано той кістковий порошок засипати). оскільки я на той час ще не вирішила, то видаляли так, без порошку. Тому зараз стану кістки не знаю- треба рентген зробити.До речі, коли моєму чоловіку інший хірург робив резекцію шматочка кореня, то теж одразу заповняв кістковим порошком, щоб відновилася кісткова тканина .Звісно, що це важливо лише у плані , якщо має бути імплантація. Для моста важливо інше. Одним словом, якщо ви рік побудете "без нічого", то особливих змін не буде. А далі- індивідуально. Просто в щелепі є так, що пусті місця пустими не бувають. І в порожнину "рухаються" сусідні зуби плюс компенсується зростом зубів з протилежної щелепи. І тоді, якщо треба буде міст встановити, інколи треба корегувати , бо не буде нормального "змикання" і це- постійний дискомфорт та відчуття чужородності
     
  10. Яська Березнева

    Яська Березнева Well-Known Member

    Підкажіть мені, будь ласка, хто знає хорошого стоматолога-протезиста, і щоб ціна не була захмарною.
     
  11. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    ну про того, в кого я ставила- писала вже неодноразово. Коронки-мости одразу лягли "як рідні" . А от порівняти ціни не можу, бо пройшло вже майже 2 роки. Тоді 1 коронка в середньому була еквівалентна в грн біля 90 у.о ( міст на три коронки обійшовся біля 2400 грн). В червні коліжанка робила коронки в стоматології на пл. Ринок, то теж була така ціна за коронку ( біля 1000 грн =90 у.о) . Як в інших- не знаю, тому порівняти не можу ( ще і співвіднести із теперішнім курсом дол). От зараз дивлюся на сайті Рікоти- металокераміка в прайсі зазначена 1600 грн . В Пароденті теж +_ так зазначено (1200-1300 коронка+ вартість штифта-вкладки 395 грн).
     
    Останнє редагування: 29 Січень 2015
    • Інформативно Інформативно x 1
  12. Gloria Tempus

    Gloria Tempus Well-Known Member

    Мені 2 роки тому видалили нижню шістку. Тоді я страшно панікувала, як я буду без зуба, хотіла зразу там щось ставити. Але стоматолог мені сказав нічого не ставити, бо у мене ще з того боку зуб мудрості не виріс. Хмм, він і дотепер не виріс (хоча, кажуть, що до 25 мають вирости), ясна ніби напухші, але коли буде і чи буде, не знаю. Що в такому випадку роблять? Чи не варто нічого роботи, бо як зуб мудрості виросте, то посунеться зубний ряд й імплантанту просто буде тісно?
     
    Останнє редагування: 30 Січень 2015
  13. Luntiko

    Luntiko New Member

    Порадьте, будь ласка, хорошу клініку чи спеціаліста, хто якісно ставить керамічні коронки
     
  14. Apelsynka

    Apelsynka Well-Known Member

    Так, ряд посунеться, а нижні вісімки можуть дуже довго лізти, при цьому ще й можуть сімки поруйнувати, якщо неправильно ростуть. можна зняти капюшон, щоб вони легше виросли, але то тільки стоматолог вам краще скаже коли то треба зробити.
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    так, коли зуб мудрості надумає вилазити, він може давити на сімку, яка зміститься на вільне місце. У мене і без зуба мудрості на місці однієї з видалених 6, куди я так і не поставила ще нічого , бо якраз теж імплант хотіла, але з певних причин відкладалося то ( якраз 2 роки уже по видаленню минуло), уже посунувся зубний ряд із сусідніх. Тепер щось з протезуванням тут робити можна лише після консультації ортодонта. А от знизу на місці видаленої 6 одразу міст поставила- і там все по іншому.
    у мого батька так і не виріс узагалі жоден із зубів мудрості. А в мене останній виліз десь біля 30-ти ( перший у 18)
     
    • Подобається Подобається x 1
  16. Soleil

    Soleil New Member

    В мене таке питання, мені поставили імплант, а він почав хитатися, таке можливо, чи щось не так? Пройшло 2 тижні після імплантації.
     
  17. marianIz

    marianIz New Member

    Підкажіть,будь-ласка,протезиста для мами .
     
  18. Багіра

    Багіра Well-Known Member

    Маю питання, крім депульпаціі сусіднього зуба, яка принципова різниця між мостиками та імплантами, поділіться досвідом.. Також маю зуб під видалення, лікар каже, що якщо планується імплант, то під час видалення зразу б кістковий матеріал покласти, є дешевший варіант і в декілька разів дорожчий, сумніваюсь дуже... До речі, через скільки часу після вживляння кістки можна ставити імплант, максимально маю на увазі

    Надіслано від мого D5503, використовуючи Tapatalk
     
  19. Оксана1322

    Оксана1322 Well-Known Member

    Різниця в тому шо не треба псувати сусідні зуби. Але імпланти теж мають недоліки. Може наприклад те місце на погоду постійно нити, може розхитатись за пару років і т.п. Це залежить в більшій мірі від організму. Тому хто що вибирає. Якби я не мала одного зуба, я б ризикнула собі імплант. Але якби не мала більше зубів то все ж би мостики робила.
    Кістковий замінник, так, краще дорожчий, типу колапану. Але можна взагалі його не давати, просто тоді заживати довше буде, і якшо робити імплант то це по часу буде довше. Якшо мостик то по часу те саме що з ним і без.
     
    • Подобається Подобається x 1
  20. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    під мости депульпуються сусідні опорні зуби. Плюс вони спилюються - на них робиться вкладка під коронку. Відповідно, вони стають "мертвими" і практично знищуться .з часом- можуть псуватися корені. Строк служби мостів- теж обмежений. НАприклад, мости з металокераміки розраховані в середньому на 10 років служби. Потім - можуть потребувати заміни.Якщо міст поставлений не зовсім вдало або під ним сильно просідають ясна- туди постійно забивається їжа. Відповідно, це поступово веде до того, що можуть початися запальні процеси. Під мостом, в тому місці, де видалені зуби, немає потрібного навантаження на кістку. Відповідно, з часом деформується ( зменшується товщина) і міст теж просідає.
    Якщо на місці видаленого зуба планується ставити імплант, то дійсно- одразу після видалення в рану засипається кістковий порошок і тоді накладаються шви. Це робиться знову -таки з урахуванням того, що в місці, де немає зуба- немає навантаження на кістку, що призводить до її деформації. А кістковий порошок сприяє формуванню потрібної товщини, якщо імплантація відкладається на довший час після видалення.. Бо імплант може встановлюватися лише при нормальній товщині кістки.Якщо цього немає, тоді перед установкою спочатку треба буде проводити процедуру нарощування. І чекати формування придатної товщини. Це займає довший час ( до півроку). А після видалення зуба і нормальній товщині кістки імплант може встановлюватися дуже швидко. Вважається, що чим менше часу пройшло з моменту видалення- тим краще. Оскільки ще не прошло деформування кістки. Власне застосування кісткового порошку при видаленні дозволяє відтермінувати при потребі процедуру імплантації ( коли в найближчий період після видалення вона не буде проводитися). Зберігає потрібну товщину кістки.
    Процедура імплантації є менш травматичною, ніж підготовка зубів до встановлення протезів. Та і по часу не до порівняння .
    А стосовно того, що імпланти можуть не приживатися- буває. І залежить від особливостей організму. Наприклад, при ряді захворювань органзім просто буде відштовхувати матеріал. Я коли питала свого лікаря, як часто це буває, то він казав, що приблизно в 1 % його пацієнтів, які проходили імплантацію, такі випадки були.
     
    • Інформативно Інформативно x 1