Повістка у військомат Вашому чоловіку

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем kharchenkoiryna, 20 Червень 2014.

  1. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Ari

    Ari Well-Known Member

    сьогодні ходили міліціонери по домах з якимись папірцями, не сталу у мене духу запитати що їм потрібно, але бачила як дзвонили в домофони, до кількох будинках, ніхто не відкрив, то була 12 година дня. Мужчини, які теж це бачили, казали можливо повістки роздають, або вже шукають ухилячів.
     
    • Інформативно Інформативно x 3
  3. Відьмочка

    Відьмочка Well-Known Member

    Сьогодні свекруха почула уровик інтерв"ю з Кошелем по еспресо ТВ, там прозвучала така інфа , що чоловікам які мають дітей до 6 місяців дають відстрочку. Чи хтось ще чув щось подібне,наскільки то правдива інформація?
    --- дописи об"єднано, 29 Січень 2015 ---
    Сьогодні свекруха почула уровик інтерв"ю з Кошелем по еспресо ТВ, там прозвучала така інфа , що чоловікам які мають дітей до 6 місяців дають відстрочку. Чи хтось ще чув щось подібне,наскільки то правдива інформація?
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. Orman

    Orman Модератор-бомба

    це правда
     
    • Подобається Подобається x 2
  5. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Бірюков потім той пост свій видалив. Але він власне згадував 4 області ( Волинь, Франківщина, Закарпаття, Тернопільщина) . Львівську область згадував якраз в наступному пості- у позитивному сенсі. На жаль, не буде таємницею, що дійсно багато чоловіків із Закарпаття живуть постійно на 2 країни і елементарно втікають в Чехію чи Угорщину. А з Франківщини гуцули активно продовжують будувати будиночки для заможніх людей у Росії. І це- один із способів зараз покинути УКраїну.Якщо брати у співвідношенні до тої ж кількості чоловічого населення певного р-ну, то цифри виходять великі. От під впливом цього він і написав. Ну і враховуючи те, що останнім часом все більше з цієї сторони звучить своєрідного гонору, що "якби не Західна Україна, то і Украни би вже не було" а також закидів- чому винищують лиш населення ЗУ, найбільше загиблих привозять сюди...- людину просто теж "вкурвило". Зрештою, в коментарях до його посту була наведена табличка-інфографіка з приводу кількості мобілізованих і загиблих у співвідношенні до кількості населення в різних областях України. Так от власне набільш трагічну статистику має Житомирщина і Дніпропетровщина.
    --- дописи об"єднано, 29 Січень 2015 ---
    в законодавстві така підстава для відстрочки від мобілізації не передбачена. Але є ще поняття "сімейні обставини". Вони не мають обмеження у час ( це може бути і тиждень і місяць і три) і це питання вирішується воєнкомом вже при поданні усіх документів та заяв ( п.с. наприклад при попередній хвилі мобілізації у моєї знайомої мали мобілізувати нареченого А у них весілля за тиждень було заплановане. То йому дали відстрочку на три тижні).
     
    • Інформативно Інформативно x 9
  6. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Дівчата- хтось має ссилку на інфо про те чи мають право кадровики вручати повістки?
     
    Останнє редагування: 29 Січень 2015
    • Подобається Подобається x 1
  7. Vitalina

    Vitalina Member

    А в якому це районі Львова ?
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  8. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Згідно п. 3.4.Інструкції з організації ведення військового обліку військовозобов'язаних і призовників в органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах, організаціях і навчальних закладах затвердженої Наказом Міністра оборони України від 15.12.2010 № 660, з питань персонального обліку військовозобов'язаних та призовників на керівників підприємств, установ, організацій і навчальних закладів незалежно від підпорядкування і форм власності покладається виконання, серед іншого, таких заходів, як оповіщення на вимогу військових комісаріатів військовозобов'язаних та призовників про їх виклик до військового комісаріату і забезпечення їх своєчасного прибуття за цим викликом.

    "Вручення повістки керівником підприємства чи іншою уповноваженою особою, здійснюється аналогічно до процедури вручення повістки військовим комісаріатом – особисто військовозобов’язаному, з проставлянням підпису на відповідному бланку про одержання повістки.
     
    • Інформативно Інформативно x 4
  9. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    З цього виходить, що якщо вже керівникам чи кадровикам їх вручили- то це справа кількох годин\днів- щоб вручити їх тим, кому вони прийшли, так?
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. Virchuk

    Virchuk Well-Known Member

    мають право керівнику підприємства вручити під підпис і тоді вона вважається врученою.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  11. Ari

    Ari Well-Known Member

    вул. Дж. Вашингтона, і прилеглі до неї вулиці.
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  12. makarynka

    makarynka Well-Known Member

    Ostap Drozdov
    У мене є знайомий, якому 45 років. Має звання, хоча ні дня не служив, в руках автомата не тримав. Дуже малий час працював у районній прокуратурі, а там усім давали звання. Звісно, за гроші, фіктивно. У прокуратурі вже давно не працює. Його теперішній фах - бармен у ресторані.

    Прийшла повістка. Не уникав, не ухилявся - хоча вперше триматиме в руках зброю хіба що на навчаннях. Ніяку амуніцію не купляв - немає грошей. Повіз із собою змінну білизну, теплий одяг і дві аптечки таблеток від гастриту.

    Так-от, учора їх зі Львова повезли автобусом в Десну (Чернігівська область) в навчальний центр. Це - 600 км. Дорога займає 9 годин. Хто взяв із собою канапки - той бодай щось їв, а хто не взяв - терпи. Їхали 9 годин, автобус не опалюється. Бог з ним, приїхали в Десну. Пробули там цілий день. Ніхто не годує. Ні помитися з дороги, ні прилягти, ні відпочити, ні переодягнутися, ні привести себе в порядок. Цілий день людей промаринували в центрі. Аж тут раптом виявилося, що навчальний центр може прийняти лише 19 мобілізованих - а привезли цілий автобус.

    І що ви думаєте? Людей посадили в автобус - і знов назад до Львова. Знову 600 км, знову 9 годин. Будуть їхати на Яворівський полігон.

    А тепер мораль. Через придурків і недоумків, які не здатні організувати навчання мобілізованих, держава витратила значну суму на бензин (1 200 км). Також втрачено 2 доби - саме стільки чоловіки провели в дорозі туди й назад. Про втому, знервованість, чисто людський фактор я вже мовчу. А головне - чоловіки відверто ржуть з цієї дебільної держави, яку вони пішли захищати. Крутять пальцем біля скроні і вже починають анекдоти складати про нашу доблесну армію, яка возить людей туди-сюди по 1200 кілометрів через якогось ідіота на посаді і при погонах.

    Щоб вас добити – на завершення свіжа інформація півгодинної давності. Привезли до Львова, починається відбір мобілізованих. Частину з них будуть відправляти …..в Житомир (це ще 400 кілометрів). Гарний маршрут намічається в наших захисників. Львів – Десна – Львів – Житомир. Разом – півтора тисячі кілометрів. Рівно стільки зі Львова до Москви.
     
    • Подобається Подобається x 9
    • Погоджуюся Погоджуюся x 9
    • Інформативно Інформативно x 3
    • Креативно Креативно x 1
  13. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    вона вважається врученою з моменту, коли керівник дав її під підпис в\з підлеглому.

    Вручення повістки керівником підприємства чи іншою уповноваженою особою, здійснюється аналогічно до процедури вручення повістки військовим комісаріатом – особисто військовозобов’язаному, з проставлянням підпису на відповідному бланку про одержання повістки.

    Просто замість військового комісара виступає керівник п-ва або уповноважена ним особам. ТОбто не підпис керівника є свідченням про вручення повістки, а підпіс підлеглого на спеціальному бланку
     
    • Інформативно Інформативно x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  14. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    У мене знайомому під час останньої хвилі мобілізації дзвонили з ЖЕКу до батьків, де він прописаний: прийдіть заберіть повістку. Батьки йому навіть не сказали про це, він і не ходив. Тепер знову дзвонять з ЖЕКу до батьків, що є повістка. Що це за процедура в них така? Як думаєте, скільки часу пройде від того дзвінка до приходу комісарів додому?
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  15. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    Чула сьогодні від одної двірнички ,що забирають з дому на силу ,приходять ввечері, у вихідні ,і тупо забирають, навіть якщо до того не було жодної повістки. Хтось таке чув?
    І ще дуже багато є повісток з червоними штампами ( типу дезертирство) то коли їх вже ставлять? коли не можуть вручити в руки? чи коли підписали повістку не являються у воєнкомат?
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  16. Chekay

    Chekay Well-Known Member

    цікаво куди варто скаржитися на таке, і що пишуть на тих повістка за якими не прийшли. Наскільки я чула, то невручені повістки запевний час повертають у військомат з зазначенням причини невручення.
    Ну не має так бути. Є повістка - будьте добрі прийдіть і вручіть, а не подзвоніть і повідомте, що десь та повістка чекає.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. Epine

    Epine Well-Known Member

  18. Burberry

    Burberry Well-Known Member

    Власне, зараз вже лякають, що будуть складати списки тих, хто ухиляється. Як на мене, це просте залякування: якщо вони не змогли вручити цієї повістки, то як вони можуть довести, що людина ухилялася? Хоча в нас можуть все: от подадуть потім ті списки у райвідділки чи ще кудись і та людина буде постійно десь на обліку, фактично, постійно на гачку в них, чи що?Це так, думки вголос...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  19. sonyachne divcha

    sonyachne divcha Well-Known Member

    Насправді не володію якоюсь інформацією, але здається це щось з розряду "знімають в нацгвардію"
     
    Останнє редагування: 30 Січень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 2
    • Інформативно Інформативно x 1
  20. Lyudvig

    Lyudvig Добра не пам’ятаю, зла не забуваю.

    Останнє редагування: 30 Січень 2015
    • Інформативно Інформативно x 3