Львівські новини (2)

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем Альона, 12 Вересень 2014.

  1. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

     
  2. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    ну хто їх змушує виселятися? як собі жили- так і будуть жити.
     
  3. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Ну та- поки суми малі.
    Проаналізуйте- до чого воно все йде в принципі.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Seshat

    Seshat Альфа-баклажан

    До того, що центр не для бідних. І це нормально. Всюди в світі так і є.
     
    • Подобається Подобається x 7
    • Погоджуюся Погоджуюся x 7
  5. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    О, так ви все знаєте)).
    Я не вважаю, що це нормально. Не все у світі треба переймати собі.
    Не той у нас центр, щоб так робити.
    І таки да- мені ніяк не зрозуміти того приколу, що старші люди в Європі і т.д. змушені на старості літ переселятися з таких причин. Я так не хочу.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  6. Seshat

    Seshat Альфа-баклажан

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 7
    • Подобається Подобається x 4
  7. Vesnyanka

    Vesnyanka Well-Known Member

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Подобається Подобається x 1
  8. exmargarytka

    exmargarytka мрійниця зі стажем

    То так є.Люди,що в центрі живуть просто не уявляють,що за його межами життя існує:girl_crazy:.
    Моєї мамці кума живе біля Оперного.Їх четверо в маленькій квартирці з прохідною крихітною кухнею,ванна-туалет менші, ніж сама ванна кімната в спальному районі.Скільки їм разів пропонували купити ту хату за шалені гроші.Могли б кожній дитині купити по квартирі і самі нормально жити.Нє, з центру не вступляться Так все життя і тісняться в одній кімнаті.
    Зараз вроді ще старший женився і з жінкою та дитиною там мешкає(поставили диван в прохідному апендициті:girl_impossible:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  9. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Я собі думаю, що за центрових бабусь не варто так переживати. Правду Зорянівонька написала. Тим більше, вони піднімуть такий хай, що відразу будуть пільги і як учасникам, і як дітям учасників, і як просто ущемльонним. А якщо сім'я буде справді малозабезпечена, їм теж зроблять пільги. А потім ще пільги всім друзям і прібліжонним, і буде як завжди.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  10. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  11. dasha

    dasha Well-Known Member

    • Подобається Подобається x 3
    • Інформативно Інформативно x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  12. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

    В нас так само. Треба складати договори для 2-х сторін і т.д....Просто в нас дуже багато нелегально здають квартири, бо так більше дістанеться грошей орендарям.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  13. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

    Ринок «Санта-Барбара» у Львові перенесуть
    Депутати Львівської міськради проголосували за перенесення ринку «Санта-Барбара» на вулицю Скрипника.
    Вирішено, що ринок буде знаходитися не на проспекті Червоної Калини, 109, а на вулиці Скрипника, – інформує прес-служба Львова.
    Перенесення ринку необхідне через будівництво колії для сихівського трамваю. Раніше підприємці «Санта-Барбари» пікетували міськраду та закликали погодити з ними зміну розташування ринку.
     
  14. Seshat

    Seshat Альфа-баклажан

    Не для кого, а для чого. В тому і є вся раціональність. Раціональність використання площі, ресурсів і т.д. Податок на проживання в центральній частині міста є так само раціональним, як і платне паркування в центрі. Принцип той самий.
    Сама придумала - сама вловила:girl_yes2:
     
    • Подобається Подобається x 4
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
    • Смішно Смішно x 1
  15. Siania

    Siania Love Life

    Погоджуюсь. Квартири ж в центральній частині міста коштують набагаааато дорожче. Має бути відмінність - кращий район - платиш більше. Хоча я тішусь що не живу в центрі, де багато бомжів і алкоголіків...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Смішно Смішно x 1
  16. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

    Львів’яни офіційно платитимуть стоматологам
    Ініціативу про переведення частини стоматологічних клінік на госпрозрахунок, яку не підтримали у 2011 році, вчора погодили депутати Львівської міської рад. Таким чином, із першого липня 2015 року у комунальних міських стоматологічних поліклініках Львова створять госпрозрахункові відділення з надання терапевтичної та хірургічної стоматологічної допомоги дорослому населенню у межах штатних розписів.
    Як пояснив начальник управління охорони здоров'я Львівської міської ради Володимир Зуб, для львів’ян ці зміни будуть ледь відчутними: «Для львів’ян, фактично, нічого не зміниться. Вони будуть платити по прейскуранту. А от стоматологи будуть заробляти залежно від того, скільки пацієнтів обрали саме їх послуги. Ми запропонували перевести на госпрозрахунок тільки частину стоматологічних клінік: 60% залишити на бюджеті, 40% - перевести на госпрозрахунок. З одного боку це допоможе легалізувати фінансові стосунки між стоматологом і пацієнтом, а з іншого – зменшити навантаження на бюджет міста. І львів’яни зможуть самі обирати, до кого звертатись».
    Як пояснив Володимир Зуб, бюджетне фінансування залишиться для обслуговування дитячої стоматології та пільгового контингенту. За рахунок переведення частини стоматологічних клінік на госпрозрахунок у 2015 році вдасться зекономити 4,5 мільйони бюджетних коштів, які підуть на підтримку дитячої стоматології та реанімаційних відділень Львова, які зараз відчувають потребу в додатковому фінансуванні.
    Право вирішувати, хто зі стоматологів перейде на госпрозрахунок, депутати вирішили залишити безпосередньо лікувальним закладам. «Лікарські колективи самі повинні вирішити, за якою схемою мають розвиватись надалі» - каже начальник управління охорони здоров'я Львівської міської ради
     
  17. Linar

    Linar невиправна оптимістка

    тут не стоїть питання виселити бабульок. Але оце совкове "нам повинні". Повинні дати субсидію, бо я 1 живу в 100 квадратах і не маю чим платити ( то здай кімнату, візьми родичів і т.д.) Повинні дати квартиру бо 35 років працювала на заводі і таких держава мені винна дуже багато. Ну ми ж, наприклад, не орендуємо квартиру за 3000 грн, коли вільних коштів 1000 гривень.)))
    а щодо податку на нерухомість. Перший варіант більше 60 м.кв - 20 грн за надлишок? Тому й була приємно вражена і 80 квадратами, і градацією по районах. Знову ж таки в центрі живуть не тільки бабульки. Маю знайомих які в самому центрі мають двохрівневу квартиру. І вони б мали платити як ті що живуть в панельці?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Подобається Подобається x 1
  18. Usmishka

    Usmishka Well-Known Member

    Питання житла - це питання твоїх можливостей, людина повинна жити на те що може обслуговувати в міру своїх доходів, це як дорога машина, яка потребує дорогого пального і великого розходу, так і дорогого обслуговування, і її купує той, хто на це може заробити.
    Відповідно і житло - кількість та якість квадратних метрів повинна залежати від доходів, бо це комунальні послуги, а вони ростимуть, бо не все ж буде без кінця напівкомунальним, це розміщення - спальний район чи центр-близько до центру. Що тут неправильно?
    А про бабульок, то вище всі вже написали, і я не бачу тут проблеми.
    ІМХО.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 14
    • Подобається Подобається x 4
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  19. Supernatural

    Supernatural Well-Known Member

    Зараз квартплата рахується ще й залежить від квадратних метрів (чим більша площа квартири, тим більше в квитанції сума за утримання будинку), це теж багатьом не подобалось, але діє вже давно. Тому ваші знайомі, якщо в них офіційно велика квартира платять значно більше ніж як за невелику "панельку", також враховується який будинок (тип перекриття, і тут свої нюанси, чи сходи кам'яні, чи дерев'яні, чи перекриття дерев'яне в будинку, а прикол в тому, що дорожче платити в кого якраз деревяні сходи і перекриття, бо вважається, що такі будинки утримувати дорожче:girl_crazy:). От ми платимо за квартиру не мало, а прибирає ЖЕК раз в місяць і то аби-як, колись хотіли відмовитись від тої послуги (це б зменшило суттєво квартплату), але треба щоб всі мешканці під то підписались, а в нас в будинку є пару квартир, яким нічого не треба, і їм по фіг що в будинку:girl_devil:, прибирати по черзі чи скидатись на щось вони принципово не будуть. Тому все без змін. А недавно хтось виламав в брамі замок на код, то елементарно вони не хочуть здати по якихось 40 грн. щоб всі скинулись на новий (одні-переселились колись з Росії і їх "все должни, а вони нічого", інші - неблагополучна сім'я, хіба то самим ставити, і тим буде халява, бо їм то все десь далеко (при чому в будинку пару сімей з візочками дитячими, і їх часто лишають в підїзді, і не раз в браму залазив якийсь бомж):girl_cray:. ЖЕК нічого до замку не має, і там навіть відмовились щось ремонтувати, сказали що це "справа жильців".
    А про ті зонування - складається враження, що в нас продовжують знищувати середній клас, будуть багаті, і бідніша основна маса. Якось європейські цінності в нас все не тим боком впроваджують:girl_in_dreams:
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4
  20. Siania

    Siania Love Life

    Ну але ж Вам ніхто не винен що мешканці будинку не можуть організувати ОСББ...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 4