Порадьте стоматолога

Тема у розділі 'Ой слаба я, слаба я...', створена користувачем Юкола, 26 Травень 2009.

  1. Cornelia

    Cornelia Well-Known Member

    Відповідь: Порадьте стоматолога

    Думаєте все так серйозно? Мама налаштована їхати завтра в Зазадент, твердить, що сьогодні лиш би випити яку таблетку. Не знаю тепер, чи її переконувати їхати у Львів (живе не у Львові).
     
  2. Sweet kitty

    Sweet kitty Вишивалочка

    Відповідь: Порадьте стоматолога

    Думаю що таки варто звернутися зараз до лікаря,бо сторонє тіло(штир)могло дати реацію,може і нагноєння А з ротової порожнини інфекція може швидко поширитися в головний мозок
     
  3. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    Відповідь: Порадьте стоматолога

     
  4. Cornelia

    Cornelia Well-Known Member

    Відповідь: Порадьте стоматолога

    напишіть мені номер самера, бо в вас перевищений ліміт пп!
    в мами ще й температура почала рости
    впиралася мені їхати до львова, називається
     
  5. Judice

    Judice Закохана в гори ))

    Привіт! Чи робив хтось у Львові цистектомію - видалення кисти зуба з верхівкою хворого кореня, або гемісекцію - видалення кисти і хворого кореня цілком з верхівкою зуба? Буду вдячна, якщо поділитесь, де робили і скільки це коштує.
     
  6. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    чоловік робив у Ключковського в стоматології на Академічній. Зробив акуратно і дуже добре. Ціни зараз не підкажу, бо то було давніше, ому , мабуть, неактуально ( та і в нього була резекція кисти з верхівками коренів на ділянці кількох зубів). Перед цим ще давніше проходив цю ж процедуру в Меді, але за кілька років довелося все повторити. То після Ключковського- ттт.
     
  7. Judice

    Judice Закохана в гори ))

    Сніжна, дякую! А чи вашому чоловікові робили резекцію однокореневих зубів чи багатлкореневих? Питаю, бо в мене киста під одним коренем трикореневого зуба і моя стоматолог каже, що в такому випадку треба робити резекцію разом з верхівкою зуба (відрізати половину зуба, а потім закрити дефект коронкою),бо резекцію верхівки кореня роблять начебто лише в однокореневих зубах. От тепер досліджую це питання, хочу зробити все можливе щоб зберегти зуб і не ставити на нього коронку... Буду вдячна за відповідь.
     
  8. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    я вже точно не підкажу, по якій ділянці там було. Верхня щелепа по лінії передніх різців і в сторону 4-ок. Але чи задівалися 4-ки- вже не пам ятаю. Крім того, у нього всі ці зуби вже були накриті коронками.
     
  9. Megan

    Megan Well-Known Member

    Ну от, я знов сюди... Більше місяця тому видаляла кисту зуба, сьогодні глянула - а вона росте знов :sad: Тепер що, тільки видалення?
     
  10. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    вам робили резекцію кореня? Якщо так- то ту порожнину, яка утворюється після видалення, мали би засипати спеціальним кістковим матеріалом.По іншому кіста має всі шанси з явитися знову. Наразі ренген робили?
     
    • Подобається Подобається x 1
  11. Megan

    Megan Well-Known Member

    За резекцію кореня не знаю, здається трохи там відрізали, але шо пачьом- не докладували. Ренген зробила - не показує нічого. Він і минулого разу нічого не показав.
    Той зуб в жовтні накрила коронкою і ото почалися з того коломийки. То має якесь відношення? Видаляти не хочу, бо вже не маю лівої верхньої шістки, а та кіста на правій верхній шістці. Отаке :sad:
     
  12. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    киста виникає там, де погано пломбовані канали. Там, де є запальний процес на яснах. Тобто всі фактори, які сприяють проникненню інфекції до кореня.
    а як встановили що киста? на рентгені її взагалі-то добре видно
     
  13. Megan

    Megan Well-Known Member

    Видно її на десні. А канали там пломбовані 20 років тому, ще й зрощені докупи були, то зараз шансів нема перепломбувати їх.
     
  14. tsiuma

    tsiuma Well-Known Member

    На жаль, киста виникає і на зовсім здоровому не пломбованому зубі, якщо наприклад, добряче вдаритись ним. У співробітниці таке було. Уявіть, як це сумно через ту кисту умертвляти здоровий не пломбований навіть передній зуб! А у мене є киста на зубі з непломбованими каналами, але там пломба якось поставлена занадто близько до нерва була, тепер прийдеться все одно нерв забирати. От зараз вирішую в кого лікувати. Дуже обідно, що зуб той по-любому потемніє з часом, а це передній.
    Тому рекомендую, якщо колись вдарялись зубами (в мене таке бувало з малим десь пару разів - він головою вдарявся мені по зубах), то час від часу собі в стоматолога зробіть рентген панорамний. Кисту краще запримітити на ранній стадії. Бо мене от той зуб взагалі ні разу не потурбував! Ні болю, ні набряку, ні зміни кольору зуба чи ясен - нічогісінько. А киста собі росла...
    І ще: якщо вам, Megan, засипали місце, де була киста, тим порошком, то ви би це мали по ціні побачити, бо той порошочок далеко не дешевий. Це я вже поцікавилась на всяк випадок. А зараз стараються порошком майже завжди засипати незалежно від розміру кисти - так нібито надійніше.
     
    • Подобається Подобається x 2
  15. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    звичайно. При будь-яких факторах, які сприяють поникненню інфекції в кісткову область. У мене з 8 кистозних зубів лише 2 було "мертвих". А на 6- на живих.Сприятливими факторами можу назвати: а) наявність на той час запального процесу на яснах ;б) мала серйозну травму за кілька років до того( думала, що взагалі повибивала собі зуби)
    засипають ( але не всім , бо перед тим питають, бо вартість його справді недешева), бо якщо буде тривалий час "пустота" в місці зуба,внизу кістка деформуватиметься і стоньшуватиметься. І якщо людина колись захоче собі імплант туди поставити, то доведеться попередньо нарощувати кістку. А так простіше- під час видалення засипав, кістка відновилася і менше клопотів потім.
    --- дописи об"єднано, 30 Січень 2015 ---
    у мене на жодному зубі не було якихось ознак, що є киста. Нічого не набрякало, не боліло- нічого. Лиш тихенько руйнувалося все зсередини. І лише коли зробила панорамний знімок, то там проявилося стільки кист під зубами. Стоматологи теж дивувалися, як то вони так довго не давали взагалі про себе знати. От і я не знала- стояв собі зубчик- стояв. А потім раз- і під десну. А на знімку видно, що там киста вже запущена і саме вона з тої сторони руйнувала зуб.
     
  16. Lightin

    Lightin New Member

    Привіт. Порадьте будь ласка стоматолога, бажано десь у районі Наукової та Володимира Великого. Ніколи проблем з зубами не було, але щось останнім часом почалось якесь різке погіршення. І просвітіть мене зараз у цінах...
     
  17. Tequila

    Tequila Well-Known Member

    Напишіть будь ласка в ПП контакти лікаря Мокрика Олега Ярославовича, який працює у відділі щелепно-лицьової хірургії, дуже потрібно проконсультуватись для важкохворої жінки, дякую!
     
  18. Mariami

    Mariami New Member

    Можу порадити стоматолога, вся сім`я багато років лікує в неї, тепер і друзі теж Клініка Пародент (вул. Глибока, 4) Коледа Галина Юріївна, дуже хороший спеціаліст!
     
  19. Tagonga

    Tagonga New Member

    Теж можу написати тількі схвальні відгуки про цю лікарку! Для мене вона - найкраща! Обслуговуюсь в неї понад 10 років (ще коли в неї був приватний кабінет на Грекова), перепломбувала в неї купу зубів - всі пломби на місці, дуже уважна і аккуратна! Ціни в Парадонті не є найнижчими, але багато "приватників" їх вже підтягнули, тому різниця вже не така разюча... Однозначно рекомендую Галину Юріївну!
     
  20. Tina_Brava

    Tina_Brava Member

    м. Львів, вул.Замкнена 6, приватна клініка, медичний центр "ОРТОДЕНТ АСИСТАНС" (бічна Городоцької, біля ц.Анни)
    стоматолог Іванішин Роман Петрович - лікуємо в нього зубки. якісно і за помірними цінами)
    Рекомендую!!!

    Ще один хороший лікар-стоматолог Кучеров Костянтин Борисович
    Комунальна 4-та стоматологічна поліклініка м.Львова
    м.Львів, вул. Симоненка 6а, каб.№1


    кому потрібно контакти -пишіть в ПП :)