Збираємось до ПБ -2

Тема у розділі 'Пузата хата', створена користувачем Fistawka, 13 Червень 2013.

Статус теми:
Закрита.
  1. Fistawka

    Fistawka Well-Known Member

    Відповідь: Збираємось до ПБ

    А я напевно таки буду купувати одіяльце-конвертик літнє нарядне, хоч маю плєди і ажурний і кольоровий махровий.
    Спершу не планувала, але потім подумала, що мені на хрестини треба буде десь дитину класти. Ну можна було б теж плєд використати, але всюди де я була на хрестинах, діток хрестили в конверті, бо воно таке штивніше трохи.
    Сестра малого хрестила в 2 тижні, не мали конверта, то хресний боявся взяти дитину, малий вовтузився, а плед мякенький... То їздили додому за цупким рушником, склали в кілька раз, щоб дитину покласти на нього.
    Може дурня, сама незнаю, але і муж вперся, що нам треба одіяло-конверт то най буде.
     
  2. Люлюся

    Люлюся Well-Known Member

    мала саморобних прокладок штук 15, дуже шкодувала, що не мала більше, адже перші 2 доби після родів все страшенно пекло, наніч навіть повністю мусіла все знімати, бо від тих відчутів немогла спати. Звичайні прокладки вже десь на 3-тю добу використовувала. Сусідка по палаті у перший день використовувала звичайні прокладки, їй так було комфортніше, тому все індивідуально. Напевно, хоча б декілька саморобних варто мати на всякий випадок.
    Складала чистеньку стареньку підковдру у прямокутники (розміром, як звичайна прокладка) і добре пропрасовувала.
     
  3. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    Я не робила і дуже рада. Мені було зручно в одноразових прокладках. Мала післяродові величезні, то в перші 2 дні використовувала, пішло кілька штучок лиш (не сильно лило ) а потім на Натуреллу взагалі перейшла, було приємніше, але ту без сіточки.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    то справді індивідуально, і та ж епізіотомія теж вагомий фактор. Мені навіть на пеленці тій одноразовій було нестерпно лежати, так парила, прилипала, то про прокладки куповані навіть не згадувала. І, до речі, нюанс, після пологів перший час не рекомендують резинок на животі, тобто бути зовсім без білизни, не знаю, чи всі лікарі на то звертають увагу, але з мого досвіду (в палаті нас було троє, у всіх різні лікарі) - то всім казали бути без білизни і не користуватись одноразовими пр.
    а там видно буде, але вибір собі забезпечити варто.
     
  5. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    Уточню, в мене була епізіо. Спочатку використовувала одноразові труси післяпологові, а в них що є резинка, що нема, такі вони величезні і
    легенькі.
     
  6. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    всі ми різні, і тут в принципі комусь нарадити тяжко. Я от теж думала, що буду користуватись одноразовими, шматяні взяла так, "на авось", так потім мама мені ще два підодіяльника під це діло предачами передавала. Тому - добре мати вибір.
     
    • Подобається Подобається x 2
  7. EgoMusicus

    EgoMusicus Мамуля синульки

    Я теж планувала взяти і тряпчані, бо вгадати післяпологовий стан дійсно важко. Але не встигла наробити їх (народила швидше, ніж очікували).
     
  8. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    А в мене не було обидва рази ні епізіо, ні розривів, брала в пб і саморобні і одноразові. То що вперше, що вдруге від купованих вовком вила, а саморобні гарно підійшли.
     
    • Подобається Подобається x 1
  9. iriwa

    iriwa Особлива мама

    я така сама, але в мене ще пунктик, я роблю перестановку лахів в шафі, перебираю старшого речі з яких він виріс, сортую по віку, вже зробила полку для молодшого сина. Щось викинула, щось купила. Вже речі для малючка в пологовий на половину зібрані (маю бодіки і сліпики, шкарпеточки, зі старшого найшла такого мохнатого сліпика - ведмедика то його напевне заберу на виписку, десь в хаті мають бути перенки, але ще їх не найшла). Халат собі купила (в метро взяла, дешево і сердито, щоб не шкода викинути в разі чого), ще купити кілька сорочок бо в шовкових родити йти якось не дуже альо.
    А от з самопальними прокладками трохи не добре виходить бо маю простині хіба під то діло, але вони з льону а не з бавовни, і то такі не дуже старі. Як думаєте, підуть?
    Дівчата, квітневі, в чому думаєте дітей з пологового забирати? Бо я щось в нєдоумєнії. Чи то коц брати чи то конверт зимовий, чи то комбінезон, напевно зимовий, але не надто грубий, чи то весняний комбез.. Я щось не придумаю ніяк як то має виглядати..
     
  10. izz

    izz Well-Known Member

    Всього вирішено,як і першого разу,буду робити саморобні.При перших пологах мала десь сім швів,думаю зараз знову будуть.тому куповані мене б тільки подразнювали,я з ними місячні єлі витримувала(але тут без варіантів)Я не писеміст ,просто в мене вже тріщини з'явились від надокучливоі молочниці
     
  11. Kshusia

    Kshusia Well-Known Member

    Я брала Белла найбільші і Натурелла найбільше капель, вони є з ватною основою. Мала 4 шви після родів, то в перші паро годин дали пеленку, а потім я вділа труси звичайні(але на паро розмірів більші) і ці прокладки, нічого не запарилося і не пекло:girl_nea:
     
  12. Rosynka

    Rosynka Well-Known Member

    Ви дивіться, щоб м'які були, для того ж і радять стару постіль, щоб зіпрана-зношена. А льон буває такий жорсткий досить. Я мала саморобні прокладки з ситцю і з бязі, то навіть тут різниця відчутна була: ситцеві були супер, а от бязеві якісь дерев'яні, було некомфортно.
     
  13. Retaret

    Retaret Well-Known Member

    і я незнаю. Той квітень, то таке, що може бути +5 а може і +15, ну ще і залежить чи початок чи кінець квітня, бо в нас таки в першій половині місяця має бути.
    Я думала про коц, такий що складається конвертом (колись його тут обговорювали). Але незнаю чи не захолодний він буде , чи може якщо вдягнутися тепліше, то нормально? Бо в нас нічого такого і нема. А купувати якісь комбінезони мені нема сенсу, бо брати такий великий щоб потім аж на зиму був добрий, то певно дитина в ньому загубиться, а якшо брати під розмір немовлятка, то він за тиждень стане непотрібним, бо всерівно ж до тепла йде. Так само і з теплими конвертами.

    Ще потребую поради: десь за тиждень маю можливість замовити людині, яка поїде в штати шось для малечі. Але я навіть не знаю що було би вигідно і корисно. Не знаю чи варто просити лашки. Ще думала про дитячу "косметику" - що діткам на перший рік найбільше треба? Креми, олійки, присипки, а шампунь і мило дитяче від коли починають використовувати? І взагалі може хто знає які там є виробники варті уваги?
     
  14. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    Я в такому одіялі-конверті малу в листопаді забирала, вдягнута була в бодік, чоловічок теплий і светрик. Не змерзла
     
  15. Oddly

    Oddly Well-Known Member

    Ми народилися в кінці листопада - я готувала теплий комбінезон і все таке, а коли йшли з пологового, було +17 ;)
    Хоча через тиждень вже засипало снігом і мороз.
    В квітні, думаю, то саме може бути.
    Тому, я думаю, добре було би мати тепле покривало / коцик і т.п. - потім на осінь точно треба буде весь час, і розмір не треба вгадувати як на комбінезоні.
    Буде холодніше - всередину зайвий одяг, тепліше - всередину дитину легше одягнути, та й по всьому.
    А от якийсь флісовий чи велюровий чоловічок точно сміло можете купувати - від квітня і до справжнього тепла ще виносите його по повній
     
  16. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    Я вже собі приблизно прикинула. Термін нам ставлять на 24 квітня, погода може бути різна, тому на холод маю білий демі комбез ще з старшого, а як буде тепліше, то маю одіяло-конверт таке з прослойкою синтепону, теж біле. А під низ маю в"язаний чоловічок, якась шапка(треба купити) і боді під низ... Домаю буде норм, там вже по-ходу мені підвезуть, та й до машини перенести не далеко.
     
  17. Hexe

    Hexe Well-Known Member

    ну я теж на квітень готуюсь:) не думаю що в квітні буде -10, тож брати зимові комбези чи щось таке нема сенсу. я планую на чоловічок чи т.п. вдягнути легкий комбез(маю такий типу подвійний зверху махровий,внутр. - тканина, але комбезик не товстіший за звичайний банний рушник) ну і візьму ковдру. тим більше гуляти ж ви не будете, там пару метрів до таксі чи машини. думаю просто організувати теплішу ковдру(котру можна користати потім) і буде ок. бо купувати в квітні комбез теплий, котрий носити теоретично в осени - це ж якого розміру тре:) малючок загубиться в тому комбезі:)
     
    • Подобається Подобається x 1
  18. svoybox

    svoybox Well-Known Member

    До речі, ми на зиму не мали ніякого комбеза і нам прабабця подарувала звичайне вовняний коц. Дуже мені сподобалось і у возику тепло дитині, і просто накрити можна.
    П.с. хотіла купувати конверт на овчині, то як на мене, одіяло виявилось практичнішим і дешевшим в 2 рази.
     
  19. Xroba4ok

    Xroba4ok Active Member

    хочу спитати про вологі серветки. Треба брати окремо для мами і окремо для дитини? І чим наприклад груди перед/після годування протирати краще? Фірм-виробників багацько, не знаю що і в якій кількості брати в ПБ....:girl_in_dreams:
     
  20. algo

    algo СуперМодератор) Команда форуму

    а нащо? якщо вже аж так переживаєте, то водичкою сполоснути. а чим більше будете давати лишні запахи, тим більша ймовірність що дитинка не братиме груди. я з малою перший рік навіть парфумами не могла користуватись
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  21. Марта2

    Марта2 Well-Known Member

    Ну точно не вологими серветками, хто його знає що то за хімія там, краще точно водою, але я б певне замахалась бігати до того умивальника перед кожним годуванням мити груди,дитинка ж постійно на грудях висить, мені вистачало душу рано і ввечері.
    Але серветки візьміть, вони не помішають, я купувала Джонсон бейбі, найбільше їх любила.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
Статус теми:
Закрита.