Євромайдан (9)

Тема у розділі 'Що у світі чувати?', створена користувачем zetta, 4 Вересень 2014.

Статус теми:
Закрита.
  1. HAPPY NATA

    HAPPY NATA Форумляночка

    @Vittoriya
    Бірюков - відомий волонтер, а тепер ще й радник президента.
    Написав у фб пост про те, що на Зх.Україні багато ухилянтів від мобілізації (Закарп., Ів.-Фр., Волин., Чернів.обл). Правда, по Львівщині ніби гарна ситуація (багато добровольців) попри великі втрати (загиблих).
    Його пост викликав гарячу суперечку і він його видалив.
    --- дописи об"єднано, 29 Січень 2015 ---
    пост Бірюкова, скоріш за все, був написаний "на емоціях" - людина постійно в епіцентрі подій (дон.аеропорт, Піски). На жаль, цим скористались і розтиражували допис в негативному ракурсі...
     
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Подобається Подобається x 1
  2. zetta

    zetta Well-Known Member

    Люди терориста Олексія Мозгового залишили свої позиції під Дебальцевим Донецької області.

    Про це повідомляє прес-служба полку особливого призначення "Азов" на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

    Згідно інформації, угруповання Мозгового в результаті боїв під Дебальцевим зазнало серйозних втрат: 50 осіб загинуло, 80 поранено.

    "Бойовики з підрозділу Мозгового були збентежені героїзмом і стійкістю сил АТО. Також серед них ніхто не очікував, що українська армія застосовуватиме непередбачувані тактичні ходи. Через сформовану обстановку зі збільшеними втратами бойовики почали тікати. Штаб терористів оголосив Мозгового зрадником", - йдеться в повідомленні.

    Як зазначили в "Азові", сам бойовик із залишками свого формування поїхав до Алчевська, оскільки "не хоче відправляти своїх людей на забій".

    http://www.5.ua/ato-na-shodi/boiovi...-iogo-ludi-tikaut-zpid-debalcevogo-68717.html
    --- дописи об"єднано, 29 Січень 2015 ---
    Сергій ‪#‎Притула‬

    Вчора обіцяв Вам дещо розказати. Так от…
    Є такий український виконавець, як Іван Дорн.
    Сьогодні, на його прикладі, я спробую пояснити одну дуже важливу штуку. Я вже неодноразово і в себе на ФБ і в коментарях інших юзерів/блогерів вступав у словесні баталії, суть яких зводилась до одного: «Не чешіть усіх під одну гребінку»!!!
    Тепер детальніше. Є ціла плеяда українських співаків та акторів, які багато працюють у РФ. Ну, так склалося. Не суть. За останній рік суспільство дуже поляризувалося і перестало сприймати артистів виключно крізь призму їх творчості. На передній план вийшли інші аспекти. Наприклад, наявність чи відсутність патріотизму. При чому до цього питання люди, в основній своїй масі, ставляться доволі поверхнево: відмовився від гастролів по Росії – патріот! Не відмовився – запроданець! При чому найголосніше про те, що в Росію з концертами не поїдуть кричали ті, хто туди, в принципі, рідко катався!
    За гроші, які мені давав Іван Дорн, я восени купував джип для хлопців у АТО, оптику, шоломи… Гроші були великі і, що важливо, у валюті. Робилося все «ціхо-ша», бо розклад, коли людина заробляє «там», а допомагає «тут» усіх задовольняв. Усіх, крім «ура-патріотів»! Які дружніми рядами почали гнобити Івана в соцмережах, мовляв, не патріот… Той вже і так натякав (кліп) і сяк (Юрмала), не доходить. Чого ж хоче шановне товариство? Щоб артист вийшов на сцену і кричав: «Путін – х…ло!»? Ну? І кому легше стане? Артист позбудеться гастролів. ‪#‎АТО‬ позбудеться спонсора. Хто «закриє» фінансову діру, яка утвориться на його місці? Той, хто сів на дивані перед монітором і лиє відрами критику? Вряд чи…
    Позавчора Іван підвіз ще 10 000 Euro. За 3500 я вчора купив прилад нічного бачення. На наступному тижні візьму ще 2. Кожен такий прилад дозволяє зберегти десятки життів. Кожного разу, купуючи щось за його кошти, я перепитував, чи можна згадати про це у пості на ФБ. Казав, що не треба. Позавчора перший раз сказав: «Як хочеш». Видно, добре допекли. Я знаю Івана з 2007-го року. Так, має свої «бзіки», з людьми незнайомими буває складний у спілкуванні, особисте життя тримає під трьома замками… Проте, чого-чого, а відсутності патріотизму за ним не помічалось.
    Сьогодні я «успішно спалив Івану хату». Він в курсі і не проти. Сказав, якось воно буде… «Спаливши» Івана, я зараз намагаюсь вберегти ще, як мінімум, 3-ьох своїх знайомих, які регулярно, повертаючись із заробітків з РФ, привозять мені гроші на підтримку хлопців у АТО. Я не буду називати їх імена, чи, боронь Боже, складати списки «правильних» і «неправильних» українських артистів. Тих, хто «вляпався» по-повній Ви і самі знаєте. Проте, є персони, в яких «стріли» запускаються геть несправедливо. Вони терплять і продовжують забезпечувати наших бійців. На десятки тисяч доларів. Інкогніто. Через близьких посередників. Вихід з ситуації один: дати спокій всім і займатись більш нагальними справами. Час сам все розставить по своїх місцях.
    Знаю, що пост викличе багато запитань та критики.
    З радістю б вклинився у суперечки в коментарях, але на найближчих 1,5-2 доби буду поза ін-том.
    Дякую за увагу.
     
    • Подобається Подобається x 10
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Зе бест! Зе бест! x 2
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  3. zetta

    zetta Well-Known Member

    Думаю гляну хто такий Іван Дорн , вікіпедія :
    1. Родился: 17 октября 1988 г. (26 лет), Челябинск .
      Отак людина . Молодець .
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. Virner

    Virner Well-Known Member

    Береза щойно в ефірі 24 сказав, що до кінця року.
    І що цікаво, то сказав, що Льовочкіна "вашшє крута чувіха", і що, насправді, вона разом з Соболєвим добре попрацювала і на зустрі ПАРЄ зробила заяву проти Росії. Думаю, будуть деталі в новинах.
    Бо це я краєм вуха почула.
     
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  5. Tutuka

    Tutuka Well-Known Member

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 12
    • Подобається Подобається x 6
  6. gava

    gava Well-Known Member

    Зупинити Путіна: Польща хоче передати Україні «зайві» танки
    При цьому у Варшаві побоюються, що глава РФ може зазіхнути і на Польщу. Україні потрібна броня, і Польща має зайві танки, які без проблем може їй передати. Про це казав колишній командувач сухопутних військ Польщі генерал Вальдемар Скшипчак, пише Rzeczpospolita, повідомляють Патріоти України з посиланням на “Українські новини”. “Звичайно, танки треба передавати в хорошому стані з повним укомплектуванням, щоб вони могли протистояти російським танкам”, – сказав генерал. Він додав, що чим швидше Україна отримає “броню”, тим швидше проросійські терористи та їхні керівники в Кремлі захочуть сісти за стіл переговорів. “Санкції не справляють враження на Путіна. Треба допомогти Україні озброєнням. Це важлива умова завершення конфлікту в Донбасі”, – підкреслив Скріпчак. При цьому він зазначив, що Україна не вступила в бій під час анексії Криму тому, що її армія була майже повністю зруйнована за часів президентства Віктора Януковича, а її бронетехніка виявилася не здатна вести бої. Польський генерал однак зауважив, що Варшаві не варто передавати зброю Києву без згоди Євросоюзу, інакше Кремль може почати агресію проти Польщі. На питання, чи варто польської армії прийти на допомогу українським колегам, Скріпчак відповів, що сьогодні Польща не сторона конфлікту. Тому варто мобілізувати війська і готувати їх до можливої атаки з боку Росії.
    Джерело: http://patrioty.org.ua/zupiniti-putina-polshha-hoche-peredati-ukrayini-zayvi-tanki/
    --- дописи об"єднано, 30 Січень 2015 ---
    Криваві матрьошки: Французька соціальна реклама про РФ шокувала мережу
    Росія – зовсім не та, за кого себе видає. Таким міг би бути алегоричний сенс французької соціальної реклами, присвяченої північному сусіду України. На відео – традиційні для Росії матрьошки, але вони … закривавлені і з заклеєними ротами
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  7. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    на жаль, зараз якщо ви навіть почитаєте волонтерів , то там теж серед волонтерів уже не все чисто. Один одного звинувачують, а де правда? Он два дні назад на сторніці Тані Ричкової теж був скандальчик між 3 волонтерами. Суть у тому, що багато чого приховано, але кожен з них робить таку колосальну роботу, що я, як пересічна людина, можу лише тихенько сидіти.
    та не він один не вибирає. І той же Береза, і той же Філатов собі свої опуси допускають. Читаю- не зациклююся.
    --- дописи об"єднано, 30 Січень 2015 ---
    це все чудово. Але не варто це в культ возводити. Бо таким чином, нічим не кращі стаєте від тих, хто по ту сторону. Золота середина має бути.Гонор теж є здоровий, а є нездоровий.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  8. gava

    gava Well-Known Member

    Мочанов: Основная проблема мобилизации – это абсолютное недоверие к власти
    Волонтер Алексей Мочанов считает, что проблемы с мобилизацией возникают из-за отсутствия доверия к власти у простых людей. Об этом он заявил в комментарии изданию "ГОРДОН".

    "Основная проблема мобилизации, и это не только мое мнение, но и мнение большинства – это абсолютное недоверие к власти. Власть ни с кем не разговаривает и ни с кем не общается. Поэтому люди отвечают, как в той поговорке: "Вы думаете, что вы нам платите? Тогда мы думаем, что работаем". Только сейчас она звучит на новый лад: "Вы думаете, что мы вам верим? Можете также думать, что мы воюем!" – считает Мочанов.

    "Как можно объявлять мобилизацию, когда непонятно, что мы там делаем и где победа в войне? Люди не верят власти, не верят государству, люди закрываются в своих домах и думают, что если к ним кто-то полезет в дом, то уж там-то я мотыгой буду обороняться. А ехать туда и воевать, когда люди во власти сами не могут сказать, кто мы там, зачем и почему, особого желания у людей нет. Дураков же нету. Надо к людям относиться с уважением, нужно с ними разговаривать, нужно им обосновывать необходимость", – отметил активист.

    По мнению Алексея Мочанова, руководство государства абсолютно не понимает, что на самом деле думают люди, и не хочет с ними общаться.

    "Наши высшие руководители живут в мифе, который им кто-то давно внес в уши. Они не хотят слышать правду. Они думают, что Родина для всех и карта Украины с еще присоединенным Крымом. Но они не общаются с людьми. Для большинства людей его Родина – это его дом, его семья, его соседи, в крайнем случае – улица, на которой он живет. Военные люди действительно защищают Родину и применяют для этого все знания, которые они получили. А большинство людей говорят, что я мобилизованный, что я не хотел служить. И что, его пристрелить? Профессиональная армия сейчас крайне важна", – отметил Мочанов.
    Как рассказал Мочанов, знакомый с ситуацией на фронте по волонтерской работе, из-за того, что в армии служат немотивированные люди, часто возникают серьезные проблемы с дисциплиной в частях.

    "Нужно смотреть правде в глаза. Я не назову ни одной фамилии, но я расскажу реальные вещи. У нас мобилизованные бухают на фронте, и черт его знает, где они берут водку. Один сел в танк, один, без экипажа, взял бухло и поехал к сепарам воевать даже без оружия. Слава Богу, подорвался на нашем же фугасе и в результате танк вышел из строя. Другие танкисты сели всем экипажем в танк и поехали в деревню за бухлом. Естественно, его им продали, кто же не продаст людям в танке. Затем сели бухать, разозлили друг друга и один из танкистов другого застрелил, а второго ранил. Вот вам и потеря танкового экипажа. Другие пьяные сидели около печки и решили, что она коптит. Потому и бросили туда гранулированный армейский порох. Рвануло и убило нескольких человек, а записали, что мина взорвалась. И это мобилизованные, не профессиональные военные", – рассказал волонтер.

    "А на той стороне высокоорганизованные российские подразделения. И когда мы говорим, что в аэропорту сражается Моторола и два дебила, то нужно у себя спросить, почему мы более чем 200 дней не можем справиться с двумя дебилами всей страной", – отметил Мочанов.

    "Когда Порошенко говорит, что каждый будет получать по тысяче в день и миллион страховки, то все эти обещания помнят, и все знают, что они не будут получать эти деньги. Снова возвращаемся к главному – основная проблема мобилизации – это абсолютное недоверие к власти", – добавил активист.

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 7
    • Подобається Подобається x 5
  9. VERO

    VERO Well-Known Member

    В адміністрації Президента України прийняли рішення звільнити службовців, котрі отримали статус учасника АТО

    "Сьогодні Президент України прийняв рішення про звільнення кількох співробітників Адміністрації Президента, які останнім часом отримали статус учасників АТО. Позиція вкрай чітка - працівники адміністрації повинні бути взірцем професіоналізму і моральних якостей, особливо в ці часи", - підкреслив він.
    На переконання Президента, статус учасника АТО мають отримувати лише особи, безпосередньо задіяні у операції на місцях, а регулярні службові відрядження не можуть бути підставою для його отримання.

    Следователи получили доступ к телефонным переговорам Януковича с Россией перед его побегом

    Об этом в комментарии LB.ua заявил член следственной группы Генпрокуратуры, прокурор-криминалист Алексей Донской.

    По его словам, буквально вчера следователям удалось с боем получить доступ к телефонным переговорам некоторых лиц с Януковичем перед его побегом.

    "О продвижениях рано говорить, но они есть. Речь идет о прояснении обстоятельств, совершенных так называемой "третьей силой", но это не третья сила. Я бы это назвал российским следом, - говорит Донской. - Мы существенно продвинулись в этом направлении, но говорить что либо нельзя, чтобы не навредить следствию".

    Также Донской заявил, что судья печерского суда Тарасюк препятствовал в установлении обстоятельств дела: "Мы подавали ходатайство, оно не было принято в нарушение процессуальных норм. Речь идет о доступ к телефонным траффикам при проверке информации о российском следе, связанном с убийствами на Майдане. Именно при проверке абонентов выяснились российские мобильные телефоны (номера - прим. Авт.), которые контактировали с Януковичем в момент расстрела 20 февраля, а также в процессе бегства Януковича 22 и 23 февраля на территорию РФ. Все это было в ходатайстве, отказали нам безосновательно. В прошлую пятницу мы обратились к другому судье, и уже в понедельник нам без проблем дали доступ, получили его в течение 2-х дней, то есть, в среду. Потеряли 2 недели".

    Наталия Лелюх: Вчера вечером Соне на мобильный позвонил Солдат. Когда Соня рисует рисунки в АТО она оставляет свой телефон и подписывает "Соня Лелюх 9 лет". Так вот, вчера ей позвонили.
    И они разговаривали:
    Соня про контрольную по математике, Солдат про большие зимние звезды в небе под Дебальцево. Соня про кошку и про мечту еще раз сходить с мамой на каток, Солдат про батальонную собаку Гильзу и как она охраняет передовую...Они разговаривали.
    А я плакала.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Подобається Подобається x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  10. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    Мала написати ще тиждень тому, та щось вилетіло з голови.
    Просили мене передати з роздаточного батальйону(чи якось так) кому можу- щоб ті, хто передає передачі в АТО незнайомим солдатам по можливості підписувати свої пакунки\листівки і т.д.. Щоб мати кому дякую сказати.
    Ясно, що багато хто боїться світити ім'я чи телефон. То хоча б номери шкіл писати, міста\села і все таке. Бо хлопцям хочеться знати, хто про них згадав. Імхо це один із психологічних моментів, які тримають людей.
     
    • Подобається Подобається x 3
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  11. zetta

    zetta Well-Known Member

    Російська Федерація прийняла рішення найближчим часом закрити генеральне консульство у Львові. Про це ZAXID.NET повідомив високопоставлений дипломат українського МЗС.
    http://zaxid.net/news/showNews.do?rosiya_zakrivaye_svoye_genkonsulstvo_u_lvovi&objectId=1338802
    --- дописи об"єднано, 30 Січень 2015 ---
    Пу вирішив показати свою дочку , Катерина Щербакова . Буде займатись проектом в мгу ( університет ) тут трохи інфи від каналу дощ : http://tvrain.ru/articles/oleg_kashin_vidimo_putin_sam_hochet_nam_pokazat_svoju_doch-381278/
    Nastya Stanko
    Це Константин Реуцкий. Його скрутили на харківському посту ДАІ екс-беркутівці, як ми розуміємо. Костю били, мене штовхнули. Били його, бо він камеру витягнув. Потім іі вкрали.
     
    Останнє редагування: 30 Січень 2015
  12. zetta

    zetta Well-Known Member

    «Вот наши герои. При свидетелях бьют журналистов, забирают оборудование. Чувствуют себя абсолютно безнаказанными: говорят, что за прошлогодние киевские подвиги их никто так и не привлек, а за такие пустяки и подавно не привлечь», - сказав Реуцький

    Деталі інциденту на посту ДАІ в Харківській області тут: http://goo.gl/q729gm
     
  13. tegusigalpa

    tegusigalpa Well-Known Member

    Borys Filatov

    Пустые рассуждения философствующего на ночь парламентария.
    ...

    Представьте себе страну где идет война.

    И тут один-единственный депутат парламента уходит на фронт и возглавляет сопротивление на наиболее важном участке фронта.

    И получает ранение.

    Ему угрожает ампутация руки.

    Десятки людей: врачей, волонтеров, депутатов, чиновников, военнослужащих, журналистов помогают, суетятся, тащат мандарины, дарят картины и просто переживают.

    Но ни Президент, ни Премьер, ни Спикер не звонят депутату.

    Быть может он, конечно, им и не нравится. Он радикален и неудобен.
    Но он - народный избранник.

    Он пошел на фронт добровольцем, когда "парламентское мясо" просиживает свои жопы под Куполом и заглядывает "Лидерам" в пасти.

    Но ему не звонят.
    ...

    Депутату, правда, по*уй.
    Он преисполнен оптимизма и командует по телефону.

    А мне лично стыдно.
    За "Лидеров".
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  14. Tutuka

    Tutuka Well-Known Member

    Власне, що це ми тут читаємо-не зациклюємося, а різна вата вже на цілий світ зловтішається.
    Вже навіть моїй малій в її корейській онлайновій грі якийсь німець пробував промити мозги, що пуйло хороше і пробує захистити немудру Україну. Інформаційна війна йде повним ходом.
     
    Останнє редагування: 30 Січень 2015
    • Погоджуюся Погоджуюся x 7
  15. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

    дуже часто тепер спостерігаю отаку ситуацію у соц. мережах:
    [​IMG]
    От і не вір після цього в прикмети...Пам'ятаєте це символічне і страшне передвістя?
    Голуби, випущені за мир в Україні у Ватикані, були атаковані вороном і чайкою. Голубів було два: лівобережна і правобережна
    України. Ворон напав на одного голуба, а чайка на другого..... Обидва
    голуби не тільки вирвалися і залишилися жити, вони далі полетіли
    РАЗОМ... Тому ми переможемо! Ми вирвемося з лап тьми і побудуємо нову країну!
    СЛАВА УКРАЇНІ !!!! ГЕРОЯМ СЛАВА!

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
    • Оптимістично Оптимістично x 4
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
  16. Bulavka

    Bulavka Можу приколотись, вколоти, підколоти...

    Вони що, підписані були?
    Якийсь дитячий садок,чесслово.

    Вибачайте, але не стрималася, усі ж дорослі люди, тут говорять про політику - і тут же прикмети, пророцтва, вангування... Скільки вже їх писали...
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Не погоджуюся Не погоджуюся x 1
  17. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  18. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

    Це все умовно..
    Можливо хтось вірить у пророцтво.
    Ці прикмети і стосуються політики нашої країни, тому вирішила написати цей допис саме в цій темі.
     
    • Подобається Подобається x 5
  19. zetta

    zetta Well-Known Member

    Вуглегірськ захопили терористи – Семенченко http://ow.ly/2U3mQq
    --- дописи об"єднано, 30 Січень 2015 ---
    До українського війська можуть бути мобілізовані жінки - Генштаб http://ow.ly/2U3bJZ
    --- дописи об"єднано, 30 Січень 2015 ---
    СБУ затримала двох кореспондентів телеканалу LifeNews http://ow.ly/2U3Huc
    --- дописи об"єднано, 30 Січень 2015 ---
    Правоохоронці викрили ще одне джерело фінансування терористів http://ow.ly/2U3szQ


     
  20. smilechyk

    smilechyk Well-Known Member

    Двом журналісткам російського каналу LifeNews на три роки заборонять в'їзд до України, — СБУ
    Радник голови СБУ Маркіян Лубківський підтвердив, що Служба безпеки затримала знімальну групу російського пропагандистського телеканалу LifeNews.
    "Хочу підтвердити, що Службою безпеки України в Києві затримано двох громадянок Російської Федерації, журналістів "Life News". Їм скасовано перебування в Україні і найближчим часом буде видворено з території нашої держави з подальшою забороною в'їжджати в Україну протягом наступних трьох років", — написав Лубківський на Facebook.
    За словами радника голови СБУ, діяльність цих росіянок нічого спільного з журналістською діяльністю не має, а розцінити її можна як таку, що шкодить безпеці і національним інтересам України.
    Про умови затримання співробітниць Life News Лубківський нічого не повідомив.
     
Статус теми:
Закрита.