Позитивне батьківство або дисципліна без покарань

Тема у розділі 'Маленькі бешкетники', створена користувачем Liliyah Romanova, 11 Вересень 2013.

  1. Linar

    Linar невиправна оптимістка

     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  2. Женічка

    Женічка Well-Known Member

    хочу приклади :) Ви щось трохи перебільшили. нема таких мам у нас на форумі :)
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
  3. Orman

    Orman Модератор-бомба

    кінчайте провокувати. Є ціла тема про те як мамі час на себе знайти.
    не треба, а то понесеться
    --- дописи об"єднано, 30 Січень 2015 ---
    і що це все має до позитивного батьківства.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 6
  4. Linar

    Linar невиправна оптимістка



     
  5. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

     
  6. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Розкажіть мені коли діти починають ходити на вулиці більш-менш в заданому напрямку?
    Я не знаю що буду робити без візка, бо маю таааку вперту дитину...:wacko:
    Бачу на вулиці з дітками 1,5 роки спокійно ходять на невеликі відстані, а ми навіть метрів 20 не можемо пройти :girl_sad:
    У Влада на все абсолютно є своя точка зору і він тааак впирається рогами, що сам кого хочеш з місця зсуне. На всілякі хитрощі типу "ідемо там котика побачимо", "ой дивися там калюжа, ходи глянемо" не ведеться абсолютно. Розвертається і тягне кудись в протилежний бік, а коли я не йду туди - починає злитися, кричить "руки-руки", вириває руку і летить туди куди хотів. При чому не оглядається і мене не чекає. :girl_impossible:
    Він у всьому такий впертий, все розуміє, все слухає, а потім так хитро посміхається і все одно робить так як хоче. Але мене наразі оте ходіння по вулиці турбує, бо я тепер без візка ні кроку (там Влад хвилин 30 сидить спокійно), навіть в пісочницю біля дому мушу їхати візком, бо носити малого на руках вже не можу (16 кг).
    І шо делать з тим гулянням? Підкажіть щось мудре :girl_flag_of_truce:
     
  7. Натуля

    Натуля Well-Known Member

    їздити візком :girl_smile:. На інших діток не дивитись. Вони завжди чемніші:girl_yes:
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  8. HOPIC

    HOPIC Well-Known Member

    як тільки моя дитина отримала трактора на шнурку - почала мега чемно і спокійно ходити - щоб трактор не перевернувся, правильно в калюжу заїхав, в ямі не застряг, кароч, життя в мене набуло барв.
     
    • Подобається Подобається x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  9. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Та то ясно, я не за те переживаю що хтось там кращий чи що люди подумають. Я вже настроїлась возити Влада доти доки у візок буде поміщатися :girl_crazy:
    Просто боюсь що то не тимчасове явище, а така особлвість характеру і от думаю тепер як з тим справлятися.:girl_in_dreams:
    Не підходить - машину маємо, не возить більше 2 хвилин. Влад взагалі мало що робить більше 2 хвилин. І діяльність така у нього дуже хаотична - направити її в потрібне русло практично нереально. От задумав собі щось - і все, не перепреш, і не забуде - відволічеться на 5 хвилин, а потім все одно згадає і знов суне туди куди надумав.
     
  10. Натуля

    Натуля Well-Known Member

    ну я Дімуліка, ото скоро 3 буде, вожу бо ногами ходити не може бо " втомився, пальне скінчилось" і т.д.
    Ваш малюк ще дуже маленький. Ще навчиться з мамою за руку гуляти.
     
    • Подобається Подобається x 2
  11. Mazerati

    Mazerati Well-Known Member

    Ми їдем до парку візком, а там відпускаю, хай біжить куди хоче. В результаті, наша прогулянка виглядає так: 15 хвилин на дитячому майданчику (гірки, пісочниця) і півтори години ходіння по доріжках, навколо стадіону, а як тільки присяду на лавку, коли втомлюся, то кричить "Йдем!". Ніколи не думала, що дитина в півторарічному віці може так багато ходити. Але після того, як трохи змучиться додому візком без проблем їде.
    Одним словом, раджу довезти візком до безпечного для пішохідних прогулянок місця і просто йти за дитиною, а не намагатись заставити її йти за вами.

    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    • Подобається Подобається x 2
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  12. Олюнька

    Олюнька Well-Known Member

    Може, спробувати від протилежного? з розрахунку, що дитина захоче навпаки?
    Починати тягти його в ту сторону, куди вам не треба (тоді піде наперекір, а насправді, в потрібний вам напрямок).

    Ще може допомогти в гуляннях - коли не планувати собі великого списку до виконання
    (мати кілька планів: А, Б, В......, але орієнтуватися на план А - побути з дитиною на свіжому повітрі. А якщо складуться сприятливі обставини, виконається план Б. Якщо вже дуже пощастить, то зроблю за планом В,..... . В крайньому випадку - ви побули з малям на свіжому повітрі, і задоволені (бо ж виконано план), повертаєтесь з прогулянки :) ).

    Щодо запитання, коли зміниться така поведінка дитини при гулянні - то моя старша лише років у три стала хоча б трішечки керованою, а за руку почала ходити ще пізніше. До того - і у візочку не хотіла, і бігала без зупинок "одразу у всі напрямки".
     
    • Подобається Подобається x 1
  13. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Моя, до прикладу, хоче просто не туди, куди я, але напрямків для руху є не тільки 2:)

    За тим дуже цікаво спостерігати і знаходити підходи, щоб переконати дитину. В такому віці малоймовірно переконати, але з кожним днем ситуація буде змінюватися. В мене старша була геть інша дитина: мама один-два рази пояснила і вони розуміла, що так робити не варто. Не сідати в калюжу, бо буде мокро - добре, не дерти книжки, тому що не буде водно малюнків - добре, не малювати по стінах - добре. Молодшій то все до лампочки. О, книжка - деремо на половину! Стіна - малюємо олівцями! Доходить, хіба коли розуміє реальну шкоду для себе - запхала пальці в гарячий чай, то тепер ще й старшій каже, що то "Кхх!" і близько не підходить. Думаю, то ще замалий вік, щоб розуміти, що шкода може бути і для інших, але пояснюю 150 разів, забираю з потенційного "місця злочину".
    Її коли на вулиці пробую всадити в візок проти волі, то рипить на пів вулиці "Аяй! Йооой! Аяяяяяаааай!":girl_crazy: Але то є 9 кг щастя, можна хоч догори ногами нести.

    Ніяк. Колись йому набридне діставати вас ходінням в іншу сторону і він знайде способи протестувати ще крутіше:) А поки возіть візком.
     
    • Подобається Подобається x 1
  14. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Колись я про свого Святика песала-переписала в цій темі.:)
    Можу дати пораду тільки з власного досвіду- чекати.:) Воно то все так швидко минеться, що навіть не уявляєте... Зараз не відчепиш від себе і навіть якщо ти тримаєш штири торби, йому конче треба дати руку і не інакше.:)
    Чесно, колись я собі того не уявляла, щоб мій впертий Святик так себе поводив, ну, але на все свій час.

    Але моя помилка номер 1 була те, що ми дуже швидко зреклися візка і пішли по світу ногами.))) Це круто звісно, якщо мамуся окрім прогулянки з дитиною не має бльше справ, їй все куплять, принесуть, за комуналку заплатять і т.д. Але якщо є ще всякі обов"язки, то краще хай їздить в візку, тоді і нерви міцніші. От об"їздили всі справи, а тоді можна і почемчикувати, побавитись, дит. майданчик і т.п., ну, або навпаки... Тоді вже спокійно ідеш на поводу в дитини і не паришся.
    Взагалі Андрія на разі планую тільки на дит. майданчиках, парках і безпечних територіях пускати побігати, а не межи людьми на тротуарах, коли пару см від нас мчиться трамвай і купа авто, а над головою пролітають метушливі люди.
    Мала трафунки з Святиком, до цих пір серце завмирає. Краще довезти в візку в той же парк, чи шо там і тоді дати дитині волю побігати по травичці, ніж плентатися туди пішки. Ну, чи там слінг, хто носить, переноска якась.
     
    Останнє редагування: 14 Березень 2015
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  15. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Нє, він не робить наперекір (напевно до того ще не доріс :girl_crazy:) - у Влада просто завжди є в голові якийсь одиному йому відомий план і він вперто йому слідує.
    Дякую всім за поради, будемо чекати і їздити візком :girl_smile:
     
  16. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Так, впертість- то особливість характеру. і всі дітки різні.
    Але з часом/віком та впертість буде проявлятися по-іншому. для прикладку, Святослав давно перестав падати на асфальт, закатувати істерики, упиратися іти за руку, тікати куди йому тре, при тому в хаотичному порядку, але вилізло інше. Він ніколи не зробить того, що не вважає на даний момент за потрібне, але то вже на рівні діалогів скоріш...
     
  17. Akina

    Akina Така, як всі, - лиш крила з-за плечей :)

    Я теж надіюсь що коли Влад почне краще говорити (і зможе мені пояснити що там у нього в даний момент на думці) якось легше стане вирішувати спірні питання. Поживемо-побачимо :girl_smile:
     
  18. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    ну прямо як про мого Ромчика написано)). Скажу так: через місяць нам 2 роки, а впертість яка була в півтора така і лишилась, концентрація уваги теж саме, ну хіба розуміти все став більше....Так що певно це характер такий:).
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Олюнька

    Олюнька Well-Known Member

    То була одна з моїх помилок, намагалась перше - справи, тоді - відпочинок.
    Може, спершу най дитина набавиться, набігається, а тоді, задоволена, сидітиме (може,й засне) у візку, а мама зможе вирішити всі свої справи (або хоча б частину - за важливістю).
    Щодо використання візочка - закордоном дітей возять у візочках мало не до шкільного віку.
    І їм переважно байдуже, що про них скажуть чи подумають.
    Зрештою, якщо так легше, якщо візочок допомагає з дитиною, то чому б ним не користуватись?
     
  20. jalla

    jalla Прогрес року 2013

    Мого Святика після відпочинку по справах не реально було потягнути, бо і так з усіх дит. майданчиків ми їхали в страшенній істериці, незалежно пів дня ми там пробавилися, чи пів години і то вже хіба додому тре було бігти і то швидко-швидко.