Перші дні життя дитини

Тема у розділі 'Немовлята', створена користувачем Імель, 30 Вересень 2013.

  1. Імель

    Імель Модератор в декреті Команда форуму

    Перші дні життя дитини - з моменту народження і до досягнення 28 днів життя!
    Про ГВ, сон, горщик, підгузники, хвороби, харчування, вагу, щеплення, ванночки, свекруху, маму і сестру чоловіка - ідемо в існуючі тематичні гілки! :banned:

     
    Останнє редагування: 5 Лютий 2014
    • Подобається Подобається x 1
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  2. Matvijko

    Matvijko Мамуся в декреті...

    В нас був поза 200, я не дуже парилась, але ми прокапались, хоча зараз я розумію що це було без потреби. Вам потрібно спостерігати, кожного тижня дивитись чи знижується показник, якщо знижується то все нормально і ніяких зайвих процедур не потрібно. Але проконсультуйтесь з толковим лікарем, це такий, який не буде пропонувати відлучити дитину від грудей, а навпаки запропонує годувати чим побільше.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  3. Козенятко

    Козенятко Well-Known Member

    На рахунок норм, вже не памятаю, в моєї доці був під 300, були під лампами, і саме головне, що пожовтіла на 4 добу, добре що були ще в пологовому, а то прийшлося б їхати на Орлика, а так посвітили і на 6 добу виписали, правда жовтенькою була ще десь півтора місяці точно. Якщо білірубін не росте, то 185 не є критично, часто прикладайте до грудей і все минеться.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  4. model fantazii

    model fantazii Well-Known Member

    В нас теж був під 300 і теж пожовтів в той день коли мали виписувати, поклали під лампи,але не капали. Плакала, ого...як згадаю....але тепер думаю, що добре, що то все ще в пологовому сталося. Посвітили, проконтролювали аналізи і як стало все добре - виписали. То краще, ніж з дому возити на аналізи і на Орлика лягати.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  5. Sonechcko

    Sonechcko Well-Known Member

    дякую всім за відповіді, сьогодні 4 доба, ніби білірубін вже більш—менш в нормі, так, страшили мене, забирали мацьопу під лампи, догодовували, а я цього найбільше боялась, вот воно і сталось
    --- дописи об"єднано, 24 Січень 2015 ---
    я кесерська, 2 доби в післяопераційній, дитинку бачила по паругодин, сьогодні вже трохи є молоко, прикладаю часто, але мабуть не правильно, бо є вже тріщини, такі то справи. так як
     
  6. Sonechcko

    Sonechcko Well-Known Member

    я зрозуміла, потім мені самій треба контролювати показник білірубіну?
     
  7. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    буде до Вас ще додому на огляд приходити педіатр, він ще буде дивитися, наскільки дитинка жовтенька. Може бути, що швидко то вдома мине, то й не будете вже перездавати, то хіба би довго трималась жовтяниця.
     
  8. Deidra

    Deidra Well-Known Member

    В мене в перші дні теж тріщини були - мазала пуреланом. Треба тільки дивитися, щоб крові не було. Потім просто груди боліли, так що торкнутися навіть махровим рушником було неприємно. Теж гадала, чи правильно прикладаю, чи не заважає нам коротка вуздечка. А зараз уже нічого не болить. Хоча перевірити прикладання, та ще раз почитати, як то має бути - не завадить. Але, думаю, у вас то просто адаптаційний період - то нормально.
    Просіть, щоб привозили частіше - думаю, не відмовлять. А як маєте можливість - залишайте біля себе. Мій синок був біля мене весь день в постопераційний (поки мама була біля мене), а на вечір його забрали. Я трошки поспала після ліків і видзвонила медсестер з неонатології, щоб принесли мені дитинку. Тоді синок зі мною на ніч залишився (спав біля мене; коли треба було поміняти груди - просто перетягувала його на пелюшечці на другу сторону, а сама трималася іншою рукою за ланцюг над ліжком).

    А то як? За вашої згоди чи з власної ініціативи? Ну і то не є щось, що завадить вам далі налагодити нормальне годування грудьми - налаштовуйтеся на те, що все буде добре.
    @Sonechcko в якому ви пологовому?
     
    • Подобається Подобається x 2
  9. zaba

    zaba Well-Known Member

    Потребую поради, нам два з половиною тижні і в нас трохи кровить пупчик, що маю з тим робити? (пупчик відпав сам на 10 день)
     
  10. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    В Даринки пупчик кровив і мокнув два місяці, навіть більше. Згідна, що це не норма, але нам його в ПБ відкрутили, поки я за довідками бігала, тому так.
    В поліклініці сказали не перейматись тим. Якщо нема почервонінь кругом (навколо пупка), підпухлостей і подразнення, то все нормально. Обробляти в звичному режимі.
     
  11. Amilada

    Amilada Well-Known Member

    Якщо ви під час переодягань знаходите там краплі сукровиці- то в межах норми. Протирайте хлоргексодином, вдягайте прасовані речі. Якщо щось більше- до дитячого хірурга, максимум дихаючій пластир на десять днів приклеють
     
  12. Fleshka

    Fleshka Well-Known Member

    кхм. а то думаєте допоможе?:girl_cool:
    Я прасувала комплект хіба в пб.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
    • Подобається Подобається x 1
  13. Amilada

    Amilada Well-Known Member

    Для маминого спокою всьо поможе :)- як з тістом, навіть по часовій срілці місила.
     
  14. Mansikat

    Mansikat Well-Known Member

    в нас кровив місяць. І шукаючи в неті, та й питаючи лікарів, зустріла два протилежні підходи: одні кажуть частіше перекисом обробляти, старатись, щоб кірочки розмокали і видалялись (бо під ними якоби сприятливе середовище для розмноження бактерій), інші кажуть залишити, щоб добре засохли кірочки і ранка під ними епітелізується, якщо не травмувати її постійно). Як поступити, Вам вирішувати, але в нас загоївся, коли лишили його в спокої (тобто обробляла, але кірки не вимивала).
     
    • Подобається Подобається x 1
  15. Epine

    Epine Well-Known Member

    в нас теж. Капати ок, а постійне промивання і знімання кірочки ваткою лише затягувало процес. Коли перестала розмочувати і знімати кірочку, зажило за кілька днів, а так десь 1,5 місяці бавилась...
     
  16. Sonechcko

    Sonechcko Well-Known Member

    стосовно пупчика, в нас сьогодні трошки відпала кірка, не повністю, напевне десь зачепили памперсом, і я помітила, коли вона плаче те голе місце в пупчику дуже випинається, я вже геть спереживалася. Що то робити, викликати педіатра? Пам'ятаю, колись читала, що то зле.
    --- дописи об"єднано, 30 Січень 2015 ---
    може бути грижа і потрібно переваги я перевязувати пупчик. можливо в когось теж таке було?
     
  17. Sonechcko

    Sonechcko Well-Known Member

    Дівчата, я знову до вас, нам 3 тижні і з суботи почала дуже мені зригувати. Поїсть, я підніму її вертикально, вона легенько бекне, але просто повітрям, тоді я положу її на бочок, якщо вона спить і може пройти пару хвилин і вона дуже багато зригне, таке враження , що все що погамала. Потім вже груди не хоче брати, а може просто заснути і так спати до 2 год, запхати в неї груди тоді неможливо не хоче брати. І почала їсти якось дуже неспокійно, з такою деколи жадністю, я великих перерв не роблю мах 3 год, свекруха вже всі вуха мені прожужжала, що я перегодовую дитину, а мені здається, що вона і так не поправляється.
    Якщо те зригування від заковтування повітря, але ж я її піднімаю стовпчиком?
    Ще почала їй давати Хепель 1/4 т 2р/день, думала може від того, вчора на ніч не дала , а сьогодні такий фонтан був.
     
  18. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    з чого так здається?
    а нащо? експериментально?
    ой, в нас і стовпчиком повітря виходить, і зригує потім, і ще пукає :)
    моя починає неспокійно їсти, як прилив молока йде і вого сильним потоком йде.

    Відригують всі дітки, то нормально, то може здаватися, що багато, а насправді то не так. Насильно пхати груди нащо? як дитина буде голодна, сама дасть знати про це і візьме груди.
     
    • Подобається Подобається x 1
  19. Haidee

    Haidee Well-Known Member Команда форуму

    Моя старша бекала фонтанами і поправлялася по кілограму в місяць. Молодша я не пам'ятаю ні разу, щоб зригнула, а набирала як курчатко:) Тут ще така штука, що є діти, яким треба багаато смоктати, власне для задоволення смоктального рефлексу, ну і лишнє вони можуть вертати. То варіант норми. І взагалі бекати - то варіант норми.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  20. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    якщо зригує не фонтаном і не створоженим молочком, то може просто такий період. Якщо зригування часто йде фонтаном або вже перевареним молочком, то треба проконсультуватися . Інколи таке буває при деяких нюансах по неврології ( наприклад, при підвищеному ВЧТ) чи особливостях шлуночка ( коли ще незрілий клапан між стравоходом і шлуночком)
    вам його виписали? Адже цей препарат призначений при проблемах з шлунково-кишковим трактом, печінки і жовчного
    --- дописи об"єднано, 9 Лютий 2015 ---
    станьте на електронну вагу з дитинкою і без :)
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  21. Vittoriya

    Vittoriya Well-Known Member

    різниця в кілограм може бути :) я так в 2 місяці важилась з дитиною, показало мені 6400, а наступного дня важили в поліклініці, то 5550 було