Повістка у військомат Вашому чоловіку

Тема у розділі 'Ти + Він', створена користувачем kharchenkoiryna, 20 Червень 2014.

  1. Rapsodiya

    Rapsodiya Well-Known Member

    Але ухиляння то коли мужчині вручили повістку,він підписався і тоді не пришов ні на медкомісію нікуди. А так недоставити можна багато повісток з різних причин.в моєму містечку теж залякують що віддадуть списки в міліцію і т.д. проте по факту жодного разу так не робили(то знайомий міліціянт казав).а лякають бо мають лякати.
     
    • Інформативно Інформативно x 3
    • Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
  2. Жменька

    Жменька Well-Known Member

    Чоловікового співробітника так ввечері (біля 11год) забрали ще у червні - прийшли додому двоє представників з військкомату і чекали, поки він збере документи+якісь речі. Він біля місяця часу робив якусь паперову роботу у військовій частині в області (на вихідні приїздив додому). Перед тим жодної повістки не приносили і про її наявність не дзвонили. Але він не служив (спочатку дитина народлась, потім по стану здоров'я)
     
    • Інформативно Інформативно x 2
    • Смішно Смішно x 1
  3. sonyachne divcha

    sonyachne divcha Well-Known Member

    А де написано, що вони не мають права вручати повістки пізно ввечері чи у вихідні (ну хіба у загальноприйнятих правилах етикету)?
     
    • Зе бест! Зе бест! x 1
    • Інформативно Інформативно x 1
  4. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    якщо чоловік відмовляться брати повістку і розписуватися, в цьому випадку складається протокол за підписом двох свідків . Це буде свідченням того, що юдина повідомлена. І якщо він не з явиться у воєнкомат у призначений у повістці час- це вважатиметься ухилянням.
    тупо забрати не можуть. А от заставши вдома і отримавши відмову- скласти акт по вищенаведеному прикладу- можуть.
     
    • Інформативно Інформативно x 6
  5. Жменька

    Жменька Well-Known Member

    так у тому й справа, що не просто повістку принесли (у якій написано де і коли з'явитися), а одразу забрали з дому
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  6. Marigold

    Marigold Мама дівчинки-перлинки

    А це хіба законно - не принісши повістку відразу забирати людину? Це вже як чорні воронки були в нквд чи як? І куди потім ту людину в 11 ночі везуть?
     
  7. Жменька

    Жменька Well-Known Member

    У військомат - там швиденько все оформили, пройшов медогляд. Відпустили додому, а на наступний день зранку відправили у військову частину. Оскільки у нього із здоров'ям не все добре (він одразу взяв довідки іт.п. - у нього ніби навіть якась інвалідність є, точно не знаю), то нагрузили якоюсь паперово-обліковою роботою у тій в/ч.
     
    • Інформативно Інформативно x 1
  8. xrustia

    xrustia Active Member

    Моєму чоловіку в цій хвилі прийшла перша повістка і в ній вже був той червоний штамп, там пише, що неявка до військомату буде розцінюватися як дезертирство. І слово "дезертирство" написане великими буквами. Тому нам подзвонили з жеку і сказали чоловіку що він дезертир і прийшла повістка, йому стало цікаво от і пішов за повісткою, а там або неправильно прочитали або просто захотіли полякати
     
    • Інформативно Інформативно x 4
    • Оптимістично Оптимістично x 1
  9. Naama

    Naama Добре, коли реальність краща за мрію

    а в минулі хвилі приходила?
    Ну не розумію я того і все, що значить подзвонили?
    А як чоловік в тій хаті прописаний ,а живуть квартиранти ,відповідно з ним не говорили, повістку не вручили, то що він дезертир? чорний список?
     
  10. xrustia

    xrustia Active Member

    В минулі не приходила. Це перша повістка в четвертій хвилі
    Ну мій чоловік такий, що раз подзвонили і сказали що є повістка, значить треба йти забрати, ухилятися не планував. І як подзвонили то питали його імя і чи він дійсно там прописаний. Якщо б були квартиранти, тоді б не знали де шукати чоловіка, яле якщо б ті квартиранти повідомили його, то він би всерівно пішов
     
  11. xrustia

    xrustia Active Member

    Чоловік тепер не може зрозуміти для чого набирають людей які не служили, і за спеціальністю оператор ПК. Бо ті які є водіями, механіками і т.п. мають роботу при військовій частині, артилеристам, танкістам і т.п. будуть нагадувати ті знання, які їм давали колись, або відновлювати досвід, в кого він був. Там переважно люди які служили і мають досвід, або мають спеціальність водія чи механіка, яка також потрібна. А таких як мій чоловік є може пару людей, то наразі миють казарму. Тому виникає питання для чого взагалі таких людей відривати від сімї, роботи... Він хотів бути корисним для армії, але наша армія не вміє використовувати людей за призначенням. Тепер надіється що хоч чогось навчать на тих навчаннях, а не відразу відправлять в АТО, після миття казарми
     
    Останнє редагування: 30 Січень 2015
    • Інформативно Інформативно x 5
    • Погоджуюся Погоджуюся x 3
    • Оптимістично Оптимістично x 2
  12. Rodionochka

    Rodionochka Безнадійна оптимістка

    Мають питання відносно Указу президента Про додаткові заходи щодо забезпечення проведення часткової мобілізації у 2015 році. Там є такий пункт 2) - опрацювати питання щодо законодавчого врегулювання порядку виїзду за кордон громадян України, які підлягають призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, та за результатами внести в установленому порядку відповідні пропозиції. То про кого йде мова - про тих, кого призивають на службу (20-27 років), чи тих, кого мобілізовують і будуть відправляти в АТО? Чи я щось не так розумію?
     
  13. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    і тих і інших. призов на строкову службу йде паралельно мобілізаційному призову.
     
    • Інформативно Інформативно x 2
  14. Marcipanka

    Marcipanka Well-Known Member

    Але це брєд! Люди іздять у справах закордон, бізнес, конференціі, зустрічі і тп.
    Вони там зовсім ку-ку?
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 10
    • Подобається Подобається x 3
  15. Rapsodiya

    Rapsodiya Well-Known Member

    а хіба оголосили вже призов на строкову службу? вроді ж тільки мобілізаційний? на строкову службу мав бути весняний і осінній призиви?
     
  16. Kassandra

    Kassandra брюнеточка:)

    знаю схожі історії теж ще за літа - забрали з села одного чоловіка навіть з поля..., привезли додому для збору речей і одразу у військомат..

    Сьогодні дізналась від співробітниці, що відділ кадрів нашого держ. п-ва якось відмовився проводити процедуру вручення повісток на підприємстві.
     
    Останнє редагування: 30 Січень 2015
    • Інформативно Інформативно x 1
  17. Netty

    Netty Well-Known Member

    Сьогодні з донечкою були в поліклініці, то наш лікар розказував, що на завод, де працює його син і зять прийшло 400 повісток. І роздавали їх працівники кадрів....
     
  18. сніжна

    сніжна Кішка, яка "сама по собі"

    . Ні, так і законодавчо обмеження виїзду за кордон ще немає. ВКазано :
     
  19. Tutuka

    Tutuka Well-Known Member

    А всього на Львів має бути приблизно 700 мобілізованих...
    Знайомий проходив медкомісію: оскільки мав підозру на якусь хворобу, відправили його на детальніший медогляд, там тої болячки не знайшли, зате виявили якусь іншу. Приходить у воєнкомат, а там такі: "О, діагноз не підтвердився, до служби придатний!" Насилу переконав їх додивитися лікарський висновок до кінця.
    Працюю на стратегічному підприємстві, в основному найвідповідальніша робота на чоловіках, за совка всі мали броню, тепер не вдалося вибити. Навіть не уявляю собі, що станеться, якщо їх мобілізують.
     
    • Погоджуюся Погоджуюся x 2
  20. Sera

    Sera Я хотіла не зовсім так. Та це те, що я хотіла.

    До речі- так воно в них і є.
    Себе там треба пильнувати шо ого го.
    Бо їм реально пофігу.

    Це не бред.
    Воно так і колись було.
    Чоловік казав, що як вчився- то йому не давали дозвіл на виїзд, бо армія світить. Помітки в закордонному паспорті писали про неможливість виїзду.
    Тобто вони в праві це зробити.
    Інше питання- що робити тим, хто має бронь чи по інших офіційних причинах не йде, а його на кордоні зупинять. Ми виясняли то в воєнокматі- наразі глухо.
     
    • Інформативно Інформативно x 1